Jump to content
Sign in to follow this  
Bunka

04.09.2012

Recommended Posts

20:05 Janko Tipsarevic - Philipp Kohlschreiber, tip: više od 39.5 gemova @ 1.78, Unibet, 8/10

 

Danas se na muškom dijelu US Opena igraju mečevi 1/8 finala, a sastaju se srbin Janko Tipsarević i njemac Philipp Kohlschreiber što je svakako jedan od neizvjesnijih mečeva 1/8 finala. Zato je moj tip da će biti više od 40 gemova na meču. Ovo je peti međusobni duel ova dva tenisera i 2-2 je u pobjedama. Prvi put su igrali na World Team Championship u Dusseldorf-u 2009 godine kada je dobio Tipsarević sa 6-2 6-4, na Mastersu 1000 u Torontu je predao Tipsarević nakon 2-2 u prvom setu, treći meč je bio opet u Dussedorfu 2011 godine i slavio je Philipp sa 6-4 7-6, i zadnji put je bolji bio Janko sa 6-4 3-6 7-5, ove godine u Dusseldorfu. Janko je osam mjeseci mlađi teniser i bolji je na ATP listi jer je deveti a Philipp je 20 igrač svijeta. Slični su i po zaradama i po omjeru pobjeda i poaraza ove godine tako da očekujem baš neizvjestan meč i minimalno 4 seta.

 

Kohlschreiberu je ovo godina koju će dugo pamtiti jer je dostigao svoj vrhunac i 16 mjesto na svijetu, a na US openu je izbacio devetog nosioca turnira Isnera. NA US Openu je bio još bolji od Llodre sa 3-1 u 1. kolu, savladao Paire-a 3-2, i Johna Isnera sa 3-2 u setovima. Do sada je uvijek bilo jako napeto u mečevima Kohlschreibera i to isto očekujem večeras. Tipsarević je na US Openu se mučio sa Ruffinom u 1, kolu sa 3-2 dok je nešto lakše sa 3-0 savladao Bakera i Žemlju koji nisu baš vrh svjetskog tenisa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azarenka V. (Blr) - Stosur S. (Aus) Over 20.5 Bet365 1.77

 

potpuno se slažem jer se sastaju br. 1 na svijetu i braniteljica titule od prošle godine :48thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krenuo je meč pa ne želim biti general poslje bitke, ali još se nije rasplamsao meč pa mogu dat komentar :icon_biggrin: u 6 mečeva što su igrali svih 6 je lagano pobijedila Azarenka, istina da je Stosur osvojila prošle godine ovdje US Open ali svejedno mislim da ovo Vikica uzima u 2 seta :kahva:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...