Jump to content
Sign in to follow this  
silly_bet

16.09.2012.

Recommended Posts

Slaven Belupo - HNK Rijeka tip1 @1.85 SuperSport :nije:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osasuna - Mallorca 1 @2.40 (william hill) ili DNB 1 @1.70 (bwin)

 

domacin bez pobijede u prva tri kola pa je red da nekoga dobiju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siena - Udinese X2 @1.53 (bet365)

 

Udinese ima dobru ekipu al zbog nepovoljnog rasporeda nema pobjede u prva dva kola pa bi sad trebali bar bod iscupati

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:30, Radnik - Zvijezda, tip: 1, @1.85, 6/10, bet365

 

Derbi začelja će se odigrati danas u Bijeljini, a domaćini traže svoju prvu pobjedu nakon pobvratka u najelitniji rang. Oni se trenutno nalaze na zadnjem mjestu sa dva boda, dok su gosti iz Gradačca dvije pozicije bolje plasirani sa tri boda. Radnik je na sva tri ovosezonska gostovanja doživio poraza, ali treba biti realan i reći kako su to bila teška gostovannja protiv Veleža, Borca i Širokog. Domaće utakmice su sigurno razočarale navijače Radnika, jer su oba puta remizirali i to protiv ekipa sa kojima bi se trebali nositi, Leotar i Travnik. Međutim, evo danas prilike za treću sreću, jer im u goste dolazi ekipa koja je u katastrofalnoj formi ove sezone. Da nisu pobijedili prošlo kolo Zrinjski, imali bi tačno nula bodova na saldu, ali ipak sa ta tri nalaze se iznad zone ispadanja samo zbog bolje gol razlike od također novog premijerligaša Gradine iz Srebrenika. Istina, i Zvijezda je imala težak raspored, u prva četiri kola čak su tri puta gostovali, dok su na domaćem terenu dočekali aktuelnog prvaka Željezničar gdje su poraženi ubjedljivo sa 4:1. Očekivao se poraz u Banja Luci, dok će mnogi priznati kako se više moglo uraditi na gostovanjima u Gabeli i Istočnom Sarajevu, ali Zvijezdi ostaje utjeha da će u ostalim domaćim utakmicama slaviti pobjede. Dgo je prvenstvo, ali izgleda da Zvijezda ove godine neće biti uspješna kao i ranijih gdje su bili bliže vrhu nego donjem dijelu tabele. Danas sam mišljenja da će izgubiti meč, jer Radnik će dati sve od sebe da napokon ubilježi pobjedu te tako omogući sebi realne šanse za opstanak ove godine. Sumnjam da će proći šest kola, a da ne ubilježe barem jedan trijumf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:30, GOŠK - Slavija, tip: 1, @1.85, 4/10, Sportingbet

 

Slavija je odlično otvorila sezonu i nakon četiri kola dijelila je prvo mjesto sa Sarajevom i Željezničarom, međutim gostovanje upravo na Grbavici prošlo kolo donio im je prvi poraz te su pali na trenutno šestu poziciju. S druge strane, GOŠk je također odlično otvorio sezonu sa remijem iz Gradačca protiv Gradine gdje se igrao taj meč i pobjede protiv Zvijezde, međutim u naredna tri kola poraženi su sva tri puta i to od sarajevskih klubova Olimpica, Željezničara i Sarajeva na Koševu. GOŠK je u prva tri kola vodio Slaven Musa, ali je on tad napustio klub, jer je došla bolja ponuda iz Široko Brijega. Klub je nastavio vodiiti njegov pomoćnik Zadro, međutim kao što je rekao predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović, on je bio preblag sa igračima, nije suspendirao neke koje je trebalo odstraniti iz tima na određeno vrijeme pa je odlučio da dovede Ivana Katalinića. On je upravo sušta suprotnost Zadri i danas će imati permijeru sa GOŠK-om u Gabeli pred svojim navijačima. Katalinić je solidan trener koji je trenirao dosta klubova u ovom regionu tako da očekujem od GOŠk-a jednu pozitivnu šok-terapiju koja će rezultovati pobjedom nad Slavijom koja će sigurno malo pasti u nastavku prvenstva. Ovdje treba uzeti u obzir i prošlosezonske duele ovih ekipa gdje je Slavija slavila oba puta. Posebno zanimljiv je bio njihov okršaj u Gabeli na početku proljetnog dijela sezone 2011/2012 kada su odradili prelaz i kada je Slavija vrlo brzo na početku drugog poluvremena preokrenula rezultat. Tad je Slavija krenula sa manje bodova nego što sad ima, pa je opstanak bio maltene nemoguća misija. Međutim, krenuvši iz Gabele i na dosta drugih mjesta, nekim drugim nefudbalskim radnjama su uspjeli opstati u Premijer ligi. Vrlo moguće da su ostali neki dugovi, a s obzirom da GOŠK-u treba pobjeda kako bi prekinuli negativnu seriju i kako bi Katalinić krenuo pobjedom, mišljenja sam da će ista i doći te igram na njihovu pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:05, Reading - Tottenham, tip: oba tima daju gol, @1.80, 4/10, bet365

 

I pored dobre odbrane, barem na papiru, Tottenham je u svakoj utakmici ove sezone, a bilo ih je 3 (Newcastle, WBA, Norwich) primao pogodak. Doduše i davao je, ali to nije urodilo plodom nijednom u potpunosti, jer još nemaju pobjedu, nisu uspjeli dati više golova od protivnika. Idu na jedno poteško gostovanje kod Readinga koji nema poraza na svom terenu u zadnjih pet mečeva u svim takmičenjima. Tottenham igra tako da skoro u svakom meču zabije gol, ali i primi, pa isti scenario očekujem i danas. Najveća prijetnja će im biti Pogrebnyak, ali ni ostali igrači nisu nimalo bezazleni. Ofanzivni dio Tottenhama ne sumnjam da će zabiti barem jedan gol, pa s toga uzimam tip da oba tima daju barem jedan pogodak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Torino - Inter, tip: oba tima daju gol, @1.83, 5/10, bet365

 

Torino je jedina ekipa u Seriji A koja do sada nije primila pogodak. U prva dva gola su odigrali dosta čvrsto pozadi, bez golova su odigrali u Sieni, dok u u drugom kolu savladali Pescaru sa 3:0. Mišljenja sam da će se to promijeniti tj. da neće više biti ekipe u Seriji A koja nije primila gol. Ipak, s druge strane se nalazi Inter, ekipa koja ima veliki potencijal u ofanzivnom dijelu, a večeras bi trebali biti predvođeni Cassanom i Millitom, a iza njih veliki snabdjevač loptama Wesley Sneijder. Vezni red će biti poprilično jak sa Cambiassom, Guarinom i Garganom, ali obrana baš i ne ulijeva neku sigurnost, jer su tu Samuel, Ranocchia i Nagatomo, te Javier Zanetti, ali podcijeniti njegovo znanje i sposobnosti ravno je samoubistvu. Andre Stramaccioni je takav trener čija se filozofija zasniva na pogocima, više postignutih golova od protivnika dok u odbrani šta se napravi. Ova odbrana Intera je itekako ranjiva, te će vjerovatno Torino zabiti barem jedan pogodak nošenom domaćom publikom, između ostalog, dok se uzdam i u Interov napad koji je i dalje veoma jak i ubitačan. S toga se logički nameće zaključak da oba tima daju gol, što će biti moj tip za večeras na ovoj utakmici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...