Jump to content
Sign in to follow this  
statisticar

28.09.2012

Recommended Posts

Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 tip1X @2.00 SuperSport :uredu:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:30 Dynamo Kiev - FC Zarya Lugansk, Vrijeme prvog gola?, tip: od 1. do 30. minute @ 1.65, Expekt, 8/10

 

Nakon dva vezana poraza Dinamo iz Kieva na svom terenu dočekuje ekipu Zarye u okviru 10 kola ukrajinske lige. Moj tip za ovaj meč je da će biti barem jedan gol u prvih pola sata meča jer Dinamo će prema najavama napadački krenuti od prvog sudijskog zvižduka. Veoma rijetko bi Dinamo nanizao toliko loših rezultata u kratkom periodu kao ove godine kada je u zadnjih 5 mečeva upisao 1 pobjedu i 4 poraza pa zato očekujem da ih krene danas protiv osrednje ekipe Zarye iz Luganska koja ima 11 bodova iz 9 mečeva. Dinamo je trenutno na 3 mjestu sa 21 bodom koliko ima i drugi Dnipro, dok prvi Shakhtar ima maksimalnih 27 bodova iz 9 utakmica.

 

Dinamo je ove sezone kod kuće slavio u svih pet utakmica nad ekipama Karpaty sa 3-1 (prvi gol Ideye u 29 minuti), Chernomorets Odesse sa 2-0 (Ninkovic 24), Volyn Lutsk sa 4-1 (Kranjcar 22), Hoverla 3-1 (Kosyrin 20) i Metalurga iz Donetska sa 1-0 (Ideye 92 minuta). Zarya u gostima ove sezone ima solidan učinak od 2 pobjede, 1 remi i 1 poraz, tako da je vrlo moguće da i oni zabiju gol danas. Slavili su kod Metaluurga u Donetsku sa 2-1 (Ljubenovic 9), d Hoverle sa 1-0 (Lipartia 84) i remizirali su kod Volyna u Lutsku sa 2-2 (Pilipchuk 27) i izgubili su u Odessi od Chernomoretsa sa 1-2 (Khudzik 29). Dinamo ima prosjek od 2,56 golova po meču, dok Zarya ima također prosjek od 2,56 gola po meču.

 

Prema svemu ovo bi trebalo da bude pobjeda domaćina, sa 3-4 gola na meču. Dinamo je svoja zadnja dva meča izgubio sa 1-4 od Parisa SG i Shakthtara tako da vjerujem da će danas bljesnuti protiv Zarye koja ima sasvim solidan učinak u gostima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortuna-Schalke

 

Danas se u Dusseldorfu igra prvi dvoboj 6.kola Bundeslige u kojemu se susreće trenutno hit prvenstva Fortuna i Scahlke. Fortuna je momčad koja je ove sezone ušla u elitni razred Njemačkog nogometa i nakon 5 kolai dalje nemaju poraz niti su primili još gol. Momčad Fortune igra tvrd nogomet pa su u 5 kola tresli mrežu na dvije utakmica na svakoj po dva puta. Gosti iz Gelsenkirchena u 5 kola imaju 10 bodova, nakon domaćeg poraza od Bayerna brzo su se pribrali te su u srijedu pregazili doma Mainz sa 3-0 i u ovaj dvoboj ulaze puni samopuzdanja. Schalke je najavio za ovu sezonu borbu za titulu u Bundesligi, a i u prvom kolu Lige prvaka ostvarili su vrlo dobar dojam pobjedom nad Olympiakosom u gostima. Fortuna je nakon prvih pet kola neporažena, ali dvoboj sa Scahalekom biti će im prvi pravi test da vide koliko su stvarno dobri kada igraju protiv momčadi koja konkurira za sami vrh prvenstva. U ovaj susret i jedna i druga momčad ulaze bez važnjih nedostataka. U ovome dvoboju očekujem jednu tvrdu utakmicu u kojoj će Fortuna prvi puta pasti ove sezone. Schalke ima kvalitetnu momčad koja će naći načina da otključa mrežu koju zaključanu već 450 minuta drži Fabien Giefer. Osim pobjede Schalkea za očekivati je i da Fortuna ne zabije gol. Sretno svima koji prate ovaj par.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rennes-Lille

 

Današnjim dvobojem u kojemu se susreću Rennes i Lille započinje 7.kolo francuskog prvenstva. Obje momčadi su u ovu sezonu ušli katastrofalno te na bodovnom kontu imaju 4(Rennes) odnosno 7 (Lille) bodova, od mogućih 18. Lille je u ovu sezonu ušao bez najboljeg igrača Hazarada koji je prodan u Chelsea i ovakav loš početak sezone i ne iznenađuje previše, iako su u klub dovedni i Kalou, Martin i Sidibe kvalitetni igrači koji su trebali zakrpati rupu odlaskom Belgijca. Prošle sezone Rennes nije dohvatio poziciju koja vodi u Europska natjecanja, a posljedica toga je odlazak nekolicine igrača. Rennes je trenutno u zoni ispadanja nakon 6 kola i treba im zamah boljih rezultata što prije ne bi li stvorili depresiju u i oko kluba lošim rezultatima. Dobar poticaj momčadi Frederica Antonetija je pobjeda u kupu protiv Nancya. Lille se pak sa druge strane ne može tješiti Ligom prvaka jer su u prvom kolu demolirani od BATE Borisova i to na domaćem terenu 1-3. U ovaj dvoboj gosti ulaze bez Martina i Mendesa, a nakon odrađene suspnezije u kadru će biti Salomon Kalou. Domaći Rennes i dalje igra bez Montane i Mavinge. U ovome dvoboju koji je teško za prognozirati zbog domaćeg terena blagu prednost dajem Rennesu i očekujem da ostanu neporaženi. Obje ekipe puno zabijaju i primaju pa možda vrijedi pokušati i opcija oba daju gol. Sretno svima koji prate ovaj par.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Široki Eronet - Igokea, tip: više od 147 poena @ 1.85, Expekt, 8/10

 

Danas se derbijem između bh klubova otvara nova sezona u ABA ligi, a od 18 sati imamo duel dosta izmjenih ekipa koje imaju za cilj plasman u sredinu tabele. Prema dosadašnjem običaju mečevi između Širokog i Igokee su zadnjih godina derbi susreti za titulu prvaka BIH koji bi obično pripadali domaćinu tog meča (zadnje finale Play Off-a BIH kada je bilo 3-2 za Široki u pobjedama, kada su slavili uvijek domaći igrači).

 

Šampion Bosne i Hercegovine Široki WWin u novu sezonu ulazi bez trojice veoma bitnih košarkaša iz prošle sezone. Tim su napustili Jakov Vladović, Fran Pilepić i Coleman Collins, dok je ekipu napustio i Dino Butorac. Ipak, veoma je bitno za igru da su u Širokom ostali reprezentativci Hrvatske Darko Planinić i Ivan Ramljak, a u klub su stigli Vedran Morović i Marko Šutalo.

 

U Igokei je kao i svakog ljeta bilo vrlo prometno što se tiče dolazaka i odlazaka košarkaša. Svoj debi u ABA ligi tim iz Laktaša će dočekati u respektabilnom sastvu se velikim brojem kvalitetnih košarkaša. U tim su stigli Goran Gajović, Clifford Hammonds, Corsley Edwards, Branko Jorović, Siniša Štemberger i Marko Brkić, što uz Dozeta, Joksimovića, Adamovića, Šulovića čini jako dobar roster.

 

Moj odabir za ovaj meč je više od 147 poena i pobjeda gostiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Orduspor - Galatasaray, tip: oba tima daju gol, @1.83, 5/10, bet365

 

Uključujući večerašnje mečeve u Evropi, vikend prije utakmica Lige prvaka je veoma nezahvalno igrati za ekipe koje nastupaju iduće sedmice u Ligi prvaka. Među njima je i Galatasaray, koji nakon malo duže pauze nastupa u najelitnijem razredu evropskog fudbla i koji se pružio veoma dobar otpor Manchester Unitedu na Old Trafordu prošle sedmice gdje su izgubili minimalno ali ne bi bilo nezasluženo da su i odnijeli jedan bod. U utorak dočekuju Bragu koja će se pokušati izvaditi za poraz u prvom kolu od Cluja, a Galatasaray će sigurno posebnu pažnju i snagu preusmjeriti sa lige na Ligu prvaka, jer bi realno mogli završiti na drugoj poziciji i plasirati se u šesnaestinu finala.U domaćem prvenstvu nisu puni kiksali, samo se to dogodilo jednom uz četiri pobjede, tako da zauzimaju prvu poziciju ispred Kasimšaspora, Fenerbahce i večerašnjih protivnika Orduspora. Oni su odlično otvorili prvenstvo, bez poraza su uz dvije pobjede i tri remija. Kući su stopostotoni tako da će biti pravi test za Galatu. Do sada su se sastajali tri puta i sva tri puta je slavio Galatasaray bez primljenog gola. Možda pobijede i večeras, ali ja bih ovaj put tipovao da će primiti jedan gol, jer je vrijeme da i Orduspor postigne gol u duelu sa ovim slavnim turskim klubom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30, Shakhtar - Dnipro, tip: X2, @2.80, 4/10, Unibet

 

Večeras se u Donetsku igra derbi ukrajinskog prvenstva, a sastat će se vodeći Shakhtar i drugoplasirani Dnipro. Nevjerovatna je serija bez poraza domaćih koji su apsolutni favoriti za osvajanje oba trofeja u Ukrajini. Ova utakmica bi mogla odrediti dalji tok ukrajinskog prvenstva, jer ako Shakhtar pobijedi, mislim da će biti riješeno pitanje prvaka. Međutim, ja sam mišljenja da se to neće dogoditi te da Dnipro neće biti poražen u ovom meču. Kao što sam rekao, nepobjedivost domaćih traje veoma dugo, naprimjer u ovoj 2012 godini nisu nikako poraženi, a imaju 13 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. Zadnji poraz u domaćem prvenstvu su doživjeli prije nešto manje od jedne godine kad su u oktorbu 2011. poraženi na svom terenu od Metalista. Zadnji porau u svim takmičenjima su doživjeli u novembru prošle godine od Porta u Ligi prvaka. Toj seriji nepobjedibvost nekad mora doći kraj, da li će to biti danas, ne znam, ali mislim da aneće pobijediti, jer je Dnipro veoma neugodna ekipa za njih koju nisu uspjeli pobijediti u zadnja dva domaća meča. U utorak imaju okršaj sa Juventusom, sigurno je da će im pažnja biti na tom meču, što će nadam se iskoristiti Dnipro te da će uspjeti ostati neporažen u Donetsku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...