Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

20.10.2012.

Recommended Posts

18:00 HC Metalurg Skopje - St. Petersburg HC, hendikep, tip: St. Petersburg HC +9.0 @ 1.87, Expekt, 8/10

 

U četvrtom kolu rukometne Lige Prvaka u Skoplju se sastaju ekipe Metalurga i ruski St. Petersburg u okviru grupe C, a nakon tri odigrana kola makedonski sastav ima 3 pobjede dok ruski sastav ima pobjedu nad francuskim Chambery-em i dva poraza. Metalurg jeste kvalitetnija ekipa ali moj tip je da domaći sastav neće slaviti sa deset i više golova razlike jer i ruski St. Petersburg je druga po jačini ruska ekipa, iza Medveda i redovni su učesnik Lige Prvaka zadnjih godina i imaju više euro iskustva od svojih makedonskih domaćina. Metalurg je ove sezone bio bolji od francuskog Chambery-a sa 33-30 i danskog Bjerringbro-a sa 26-23 u gostima, a kući su savladali slovenso Gorenje sa 30-23. Ruski tim je pobjedio u zadnjem kolu Chambery kod kuće sa 31-27 a izgubili su od Gorenja sa 22-35 i posljkog Vive Kielce-a sa 21-31.

 

Metalurg ove sezone igra SEHA ligu i Ligu prvaka, u SEHA ligi su trenutno četvrti sa omjerom od tri pobjede i jednim porazom od hrvatskog Nexe-a kod kuće. U svom sastavu osim makedonskih igrača ima i pojačanja iz regije: golmana Srbije Stanića, te vremešne igrače Dodera, Rakcevica, Kozlina, Vucicevica i Vugrineca.

 

St. Petersburg je trenutno šesti klub na tabeli Rusije sa omjerom od 4 pobjede i 2 poraza. Zadnjih godina redovno učestvuju u Ligi Prvaka kao vicešampioni Rusije, a savladali su Chambery 31-27, Constantu 26-24, 27-25. Međusobno su se sastajali prošle godine kada je u Petersburgu bilo 25-25 dok je Metalurg kod kuće slavio sa visokih 32-19. Vjerujem da ćemo gledati utakmicu sa malo golova i da će domaći tim slaviti sa 4-5 golova razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...