Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

24.10.2012.

Recommended Posts

20:45 Dinamo Zagreb - Paris Saint-Germain, tip: 2 @ 1.57, William Hill, 8/10

 

U trećem kolu Lige prvaka u Zagrebu ćemo gledati duel Dinama i Parisa SG na stadionu Maksimir. Moj tip je da će slaviti bogati i super jaki Paris u poređenju sa Dinamom koji pruža jako loše partije u Europi zadnje dvije godine dok su apetiti Parižana dolazak do samog kraja Lige Prvaka. Nakon prva dva kola Dinamo je upisao dvije pobjede od Porta kod kuće sa 0-2 i u Kievu je bolji bio kijevski Dinamo sa 2-0. Paris je u prvom kolu na Parku prinčeva savladao Dinamo iz Kieva sa 4-1 i u drugom kolu je kiksao u Portugalu jer su poraženi sa 0-1 od Porta. Sada ih čeka utakmica koja je jako bitna jer više nemaju prava na kiks i sa nova tir boda bi se vratili u borbu za vrh jer je realno da po kvaliteti iz ove grupe dalje idu Porto i Paris, a Parižani sada imaju dvomeč sa hrvatskim prvakom i nastojaće sa 6 novih bodova da priđu bliže prolazu dalje.

 

Iako igra na stadionu Maksimir i ima najbolje navijače u Hrvatskoj (uz Torcidu) ipak će Dinamo protiv Parisa da igra pred skoro praznim stadionom jer navijači bojkotuju Čelnika Zdravka Mamića i visoke cijene ulaznica za Ligu Prvaka, pa je tako prvi meč protiv Porta pratilo manje od 5 hiljada gledalaca što je negativni rekord Lige Prvaka, a to će Parisu biti olakšavajuća okolnost. U domaćim ligama obje ekipe su trenutni lideri na tabeli tako da se u potpunosti mogu posvetiti Ligi prvaka. Dinamo je pred početak sezone ostao bez odličnog Badelja koji je karijeru nastavio u Hamburgu SV-u.

 

Dinamo Zagreb: Kelava – Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić – Leko, Ademi – Sammir, Ibanez – Rukavina, Beqiraj

 

PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Chantome, Matuidi, Verratti – Menez, Pastore - Ibrahimović

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

17:00 Sarajevo - Zrinjski, tip: 1 @ 2.00, Mozzart, 8/10

 

Danas se na stadionu Koševo igra revanš utakmica Kupa BIH, a sastaju se trenutni lider lige Sarajevo i gosti iz Mostara, Zrinjski. Nakon prvog duela koji se igrao prije 14 dana, Zrinjski je slavio sa 3-1, te tako stekao zalihu pred revanš i vjerujem da ih čeka jako težak zadatak da sačuvaju tu prednost. Sarajevo je ovu sezonu otvorilo odlično sa nastupima u kvalifikacijama za Europa Ligu gdje su izbacili Hibernians sa Malte i Levski iz Sofije, a zbog gola u gostima su ispali od Zete iz Golubovaca. Svoje dobre partije su nastavili u prvenstvu gdje su nakon 10 kola skupili 25 bodova i imaju 25 bodova, što je za dva boda više od glavnog konkurenta za titulu Željezničara. Upisali su niz od 8 pobjeda u ligi, koji su pokvarili sa pomenutim porazom u Kupu od Zrinjskog i od Travnika u ligi. Međutim u zadnjem kolu lige su savladali Borac iz Banja Luke sa 2-0 na svom terenu i najavili veliku borbu za prolaz dalje u Kupu. U seriji su od 16 utakmica bez poraza na svom terenu, a tu su i domaće tri utakmice u Europi gdje su sve pobjedili. Zrinjski igra solidno ove godine i trenutno imaju 19 bodova i treći su na tabeli. U zadnjem kolu su poraženi sa 0-2 u Zenici od Čelika, a ove godine odlično igraju kod kuće dok u gostima u 6 mečeva imaju samo pobjede nad GOŠK-om i Travnikom i vjerujem da će Sarajevo da slavi i da će biti jako neizvjesno ko će proći dalje u Kupu jer SArajevo igra odlično ove sezone i veoma lako može sustići zaostatak iz Mostara. Olakšavajuća okolnost za Sarajevo je što njihov trener Dragan Jović jako dobro poznaje sistem igre, igrače i taktiku Zrinjskog jer ih je on predvodio nedavno sa klupe.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...