Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

30.10.2012.

Recommended Posts

20:00 Crvena Zvezda Beograd - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, tip: manje od 184.5 poena @ 1.42, bwin, 8/10

 

U beogradskoj dvorani Šumice, Crvena Zvezda će da dočeka poljsku ekipu ZAKSA Kędzierzyn-Koźle u okviru drugog kola grupe C Lige prvaka u odbojci za muškarce. Razlika u kvaliteti je ogromna i imamo Crvenu Zvezdu koja je debitant u ovom takmičenju i sa druge strane super jaki poljski tim koji je jedan od favorita za titulu prvaka Europe. U prvom meču "crveno-beli" su poraženi na gostovanju u Italiji kod Trentina sa 0-3 (18-25 17-25 20-25), dok je poljski sastav slavio sa 3-0 (26-24 25-19 25-16) kod kuće protiv francuskog Toursa.

 

Crvena Zvezda je dobro otvorila sezonu u Srbiji gdje je upisala tri pobjede u prva tri kola nad ekipama: Ribnica 3-1, Mladi Radnik 3-0 i Partizan 3-1. Sa druge strane poljski sastave je nanizao sedam pobjeda u nizu u svim takmičenjima i trenutno su prvi na tabeli u poljskoj ligi, a svi znamo kako se kvalitetna odbojka igra tamo. Imaju omjer od 4-0 u Poljskoj a savladali su: AZS Politechnika 3-1, Trefl Gdańsk 3-0, Resovia Rzeszów 3-1 i Skra Bełchatów sa 3-2. Posljednji nastup "crveno-belih" u Europi je bio CEV kupu 2011 godine kada ih je izbacio francuski Sete sa 3-1 i 3-1.

 

“Apsolutno smo svesni snage i kvaliteta rivala, Keđeržin dolazi iz vrlo jakog prvenstva a to je tek jedan pokazatelj mogućnosti ove ekipe. Ako se pogleda roster vidi se da su sve pozicije odlično pokrivene, dizač Zagumni je mozak ekipe, imaju fantastične blokere, korektora Ruzijea, u stvari , ne znam da li imaju slabo mesto u timu. Po mom mišljenju plasiraće se među četiri ove sezone u Ligi šampiona”, smatra Dušan Petković, korektor Crvene Zvezde. “Nisam bio srećan kada smo Poljake izvukli u žrebanju ali šta je tu je, znali smo da nema lakih rivala u Ligi šampiona. Nema smisla obećavati bilo kakav rezultat, igramo bez opterećenja, nisu nam postavljeni nikakvi ciljevi u ovom takmičenju, osim dobre igre. Trudimo se da podižemo kvalitet naših partija. Mislim da nismo razočarali protiv Trentina, ako, u odnosu na tu utakmicu, protiv Keđeržina ne ponovimo iste greške, možemo očekivati dobar meč. Imamo tu malu prednost, u vidu domaćeg terena, voleo bih da svakome bude teško da iz Šumica odnese bodove”

 

Moj odabir je da će biti manje od 185 poena na meču ili u prevodu da neće biti pet setova (ako se uzme prosjek od 46 poena po setu). Moguće je da Zvezda uzme jedan set ali više ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...