Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

31.10.2012.

Recommended Posts

20:25 Austrija - Bosna i Hercegovina (+2.5), tip: 2 @ 2.00, bwin, 8/10

 

Rukomet, Kvalifikacije za Europsko prvenstvo - muškarci, Bosna i Hercegovina ne gubi sa 3 i više golova razlike

 

Večeras se u dvorani Stadt- und Sporthalle u Linzu sastaju rukometne selekcije Austrije i Bosne i Hercegovine u okviru 1. kola grupe 7, kvalifikacija za EP. Moj je tip da domaćin neće pobjediti sa tri i više golova razlike, a za manji ulog ću igrati pobjedu gostiju. Iako formalno gost na ovom meču, BIH će se osjećati kao domaćin i imaće veću podršku svojih navijač u Linzu, što će biti dodatni motiv za igrače Dragana Markovića da kvalifikacije započnu dobrim rezultatom. Riječ je o meču iz grupe 7 gdje su još i Srbija i Rusija koje igraju svoj meč u Nišu. Što se tiče grupe, Rusija je apsolutni favorit dok će se za drugo, treće i četvrto mjesto boriti Srbija, BIH i Austrija. Prve dvije ekipe idu na EP. Zadnji put su se sastali davne 1999 godine u Innsbrucku i slavili su domaći sa 32-24 dok je u revamšu bilo neriješeno. Bosna je dosta popravila svoju igru u zadnjim kvalifikacijama za SP kada su grupu završili sa po dvije pobjede nad Grčkom i Kiprom, te su u baražu odigrali odličnu uzvratnu utakmicu protiv superjake Njemačke i dobili sa 33-24, ali je BIH nažalost prvi meč izgubila sa 24-36 u Hamburgu. Sa druge strane Austrija je također igrala baraž za SP gdje je ispala od Makedonije sa 21-26 i 30-27. U grupi su se lako obračunali sa slabašnom Velikom Britanijom i Izraelom.

 

Za BIH igraju: Enid Tahirović (HSV), Nebojša Grahovac (Chambery), Faruk Vražalić (Ademar), Damir Doborac (Gradačac), Senjamin Burić (Izviđač), Adnan Harmandić (Wetzlar), Marko Panić (Chambery), Kosta Savić (Pays d'Aix Universite Club). Mirsad Terzić (Veszprem), Muhaemd Toromanović (Wilsa), Adnan Šabanović (Atletico Madrid), Ivan Karačić (Brest Meškov), Benjamin Burić (Izviđač), Vladimir Vranješ (Ademar), Amir Čakić (Sloga), Goran Biljaka (Sloga), Ivan Milas (Izviđač), Stefan Janković (Borac).

 

Stručni štab BIH respektuje Austriju ali najavljuje prve dvije pobjede protiv Austrije i Srbije na svom terenu za 4 dana. Vjerujem da ćemo gledati jako napetu i dobru utakmicu uzbudljivu do samog kraja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marinović: Bosanci su na papiru zvučniji, ali...

 

 

izvor: sportsport.ba

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim duelom sa Austrijom otvoriće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

 

Prvi protivnik rukometnim Zmajevima u kvalifikacija će biti Austrija, na čijem golu stoji Srbijanac i saigrač našeg Adnana Harmandića u Wetzlaru, Nikola Marinović.

 

"U kvalifikacije ulazimo sa podmlađenim timom, no kostur reprezentacije smo zadržali. Na našu veliku žalost, i pored toga što smo žrijebani iz drugog šešira, našli smo se u teškoj grupi. Dvije najbolje reprezentacije iz trećeg i četvrtog šešira smo izvukli, kao i vicešampiona Evrope. No, šta je, tu je", za Balkan-handball ističe Marinović.

 

"Večeras očekujemo pobjedu. Daleko od toga da će biti lako. Na papiru su Bosanci zvučnija reprezentacija od nas, no naša je prednost to što smo duže zajedno, uigranost i domaći teren. Ako želimo da se plasiramo u Dnaku, jednostavno, moramo da dobijamo kući i čekamo rasplet ostalih utakmica", dodao je golman austrijske reprezentacije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...