Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

07.11.2012.

Recommended Posts

15:00 NK GOŠK Gabela - Sloga Doboj, tip: manje od 2.5 gola @ 1.90, bwin, 8/10

 

Danas se igraju prvi mečevi 1/4 finala kupa BIH u nogometu, a na stadionu Podvala u Gabeli sastaju se domaći GOŠK i gosti iz Doboja, ekipa Sloge. Riječ je o susretu za koji predviđam da će završiti sa jako malo golova i mislim da je kvota 1.90 iz bwin-a odlična opklada. Riječ je o duelu ekipe koja je 14 na tabeli Premier Lige BIH - GOŠK-a i ekipe koja se takmiči u drugom rangu takmičenja - Prvoj Ligi RS-a, ekipi Sloge iz Doboja, koja je trenutno četvrti na tabeli. Do sada se nisu međusobno sastajali.

 

GOŠK iz Gabele je ekipa koja se već drugu sezoni takmiči u najjačoj ligi BIH, bez većih rezultat jer su prošle sezone tek u zadnjem kolu obezbjedili opstanak dok obe godine igraju nogomet sa jako malo golova iako imaju dosta boljeg trenera - Ivana Katalinića (ex. Hajduk Split). Ove sezone imaju omjer od 2 pobjede, 4 remija i 6 poraza i gol razliku od 9-20 iz 12 mečeva. Zadnje vrijeme ih je uhvatila kriza sa golovaim pa tako su u zadnjih 4 meča bez datog gola, a u Kupu BIH su u prethopdnoj fazi takmičenja izbacili Radnik iz Bijeljine i u dvomeču ta dva tima bilo je 1-0 i 0-0 za GOŠK. U zadnjih 8 mečeva na svom terenu čak 7 ih je bilo sa 0 ili samo jednim golom, dok je jedini zanimljiviji meč bio sa prvakom Željezničarom kada su poraženi sa 2-3 uz dva gol koja su postigli nakon greški Željine odbrane. Ove godine su u Kupu BIH prvo savladali ekipu Travnika u gostima 3-1 i nakon toga ekipu Radnika. Osim malog broja golova na utakmicama GOŠK-a nemamo ni puno prilika niti poluprilika za gol.

 

Sloga iz Doboja je stalni učesnik Prve Lige RS-a (drugi rang takmičenja), i uvijek su bili negdje oko sredine tabele ali bez bojazni oko ispadanja ili euforije da će ući u Premier Ligu BIH. Važe za domaćinsku ekipu te su tako svih 6 pobjeda u prvenstvu upisali na svom terenu gdje imaju 6 pobjeda i samo 1 remi uz gol razliku 21-2, dok na gostovanjima je to potpuno druga ekipa koja ima omjer od 3 remija i 3 poraza ali bez pobjede. Na gostovanjima imaju samo 1 pobjedu u zadnjih 13 mečeva. Takmičenje u Kupu BIH ove sezone su započeli na svom terenu gdje su savladali niželigaša Tomislav sa 4-0, da bi u sljedećoj fazi se preko Sutjeske iz Foče plasirali u 1/4 finale.

 

Obje ekipe imaju odličnu priliku i podjednake šanse da se plasiraju u polufinale Kupa gdje neće imati puno izgleda protiv ekipa kao što su Željezničar, Široki Brijeg ili Zrinjski, te tako da u prvom meču očekujem jako tvrdu utakmicu sa jako malo golova. Ovih dana također najavljuju i kiše tako da će i to da uništi terene u BIH i oteža igru ekipama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 NK Olimpik Sarajevo - FK Željezničar Sarajevo, tip: manje od 2.5 gola @ 1.72, bwin, 8/10

 

Na stadionu Otoka u Sarajevu se igra mini gradski derbi u kojem se sastaju Olimpik i Željezničar u okviru prve utakmice 1/4 finala Kupa BIH. Željezničar je favorit u ovom meču i osim manje golova preporučujem tip 2 uz odličnu kvotu od 2.75 u bwinu. Istu preporuku sam imao prije nekih mjesec dana kada je najjača ekipa u BIH, Željo se sastao sa drugim gradskim rivalom - Slavijom, kada je Željo također sastao u gostima i slavio sa 2-1 uz igrača manje. Problem je kladionica što ovo smatraju "gostovanjem" Željezničara iako će on sutra na stadionu Otoka da se osjeća više nego kao domaćin jer će 99,9% navijača biti na strani plavih sa Grbavice, te zbog tog "gostovanja" kladionice daju jako velike kvote. A za 14 dana se igra revanš na Grbavici i kvota na Želju će da bude 1.30, i sada je teško reći da je ovo normalno i zato ja često igram na Želju kada "gostuje" u svom gradu. Olimpik je najmlađi sarajevski klub koji igra Premier Ligu i faktički nema svoje navijače osim par stotina ljudi koji idu na njihove utakmice jer su zaljubljenici u sport. A i vlasnik Olimpika je Nijaz Gracić, čovjek koji je bio prija u Upravi FK Sarajeva i sa njima se razišao i podigao klub iz inata ljudima u FK Sarajevo i nije ni čudo kako igrači Olimpika mnogo bolje igraju protiv FK Sarajeva nego protiv Želje što i sama statistika govori. U Olimpiku igraju i neki igrači koji su došli iz Sarajeva (Škoro, Fejzić, Muharemović, Suljević, Pliska i Bučan), dok ih trenutno sa klupe vodi proslavljeni ex trener FK Sarajeva, Husref Musemić.

 

Sada kad sam malo pojasnio zašto igrati tip 2 uz poklon kvotu od 2.75, da pređem na analizu broja golova. Olimpik nakon 12 odigranih mečeva u Premier Ligi BIH ima gol razliku od 11-8 ili prosjek od 1,58 gola po meču što je najmanji prosjek golova u ligi. Od 12 mečeva u ligi čak 10 ih je bilo sa manje od 2.5 gola a "pretjerali" su u porazu u Banja Luci od Borca 1-2 i kad su pobjedili Zvijezdu kod kuće 2-1. U tri dosadašnja meča Kupa nismo mogli vidjeti niti jedan gol i sva tri meča su bila sa 0-0 pa bi Olimpik na penale savladao Vitez i Čapljinu. Zanimljivo da ih je prošle godine iz Kupa izbacio Željo sa 1-1 na Otoci i 0-3 na Grbavici u 1/8 finala kupa BIH.

 

Sa druge strane u goste im dolazi Željezničar koji je psihički malo iscrpljen nakon velikog derbija sa Sarajevom u subotu i poraza 0-1 i teško će moći psihički i fizički da 100% bude fokusiran na prvi meč sa Olimpikom i mislim da neće forsirati sa napadima što je i najavio trener Amar Osim gostujući na BHT večeras. Želji je cilj da ostane neporažen ili da slavi sa 1-0 kako bi rasterećeno igrao revanš na svom stadionu.

 

Također bih dodao da u zadnjih 9 međusobnih duela, 7 puta je slavio Željezničar uz 2 remija i gol razliku 15-1 za plavi tim. To smao ide u prilog činjenici da bi Željezničar trebao da slavi ali opet ovaj tip igrajte sa malim oprezom jer treba vidjeti da li su se igrači 100% oporavili nakon derbija:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:00 Triglav : Mura /2,5/ TIP OVER @ 2,05 Bet 365 8/10

 

Jutri bo v Kranju prvenstvena tekma 1.slovenske lige kjer bosta udarili ekipi Triglava in MURA iz Murske Sobote. Odločil sem se,da bodo padli vsaj 3 zadetki....

MURA je trenutno na zadnjem(10.) mestu z vsega 11 točkami,ki so si priigrali v 15 tekmah. Dosegli so 19 zadetkov, prejeli pa kar 30...Imajo le 3 zmage, 2 remija in kar 10 porazov čeprav je ekipa ostala skoraj enaka kot lani ko so na koncu osvojili 3.mesto. Glavni vzrok za slabo uvrstitev je brez dvoma najslabši trener v zgodovini kluba saj navijači zahtevamo odstop trenerja Bogatinova, obenem pa tudi v upravi ni vse čisto....Igralci Mure igrajo povsem egoistično brez kakršnega navodila s trenerjeve strani, obenem pa igralci kot so Nusmir Fajić, Fabijan Cipot in še nekateri nočejo več igrati....V zadnjih 6 tekmah imajo 1 zmago(Gorica 3-1),1 remi(Celje 2-2) in kar 4 poraze...Sam sem si ogledal tekmo proti Olimpiji v pokalu in še prej proti Aluminiju, obe tekemi je Mura doma izgubila in od tekme z Olimpijo naprej ne hodim na tekme.....

Triglav je mesto višje od Mure, imajo 15 točk in v zadnjem času igrajo več kot odlično. Triglav je v zadnjih 6 tekmah zabeležil odlične rezultate kljub temu,da je dve tekmi tudi izgubil...Najbolj pa odmevata 2 zmagi in sicer v prvenstvu proti Mariboru z 1:0 in še lepša zmaga pa bo pripisana izpred teden dni ko so se uvrstili v polfinale pokala Slovenije kjer so premagali na povratni tekmi v Kopru z 2:0. Triglav je na zadnji tekmi v Novi Gorici remiziral 2:2 kjer pa je 8 minut pred koncem tekme še vodil z 2:1.

Moja napoved : Moja napoved je zdaj bolj "navijaška" čeprav je pri nas zelo napeto,ki me spominjamo na Torcido ko so Hajdukovci imeli ogromno težav z vodstvom kluba...Pričakujemo,da bodo Triglavani na čelu z Enisem Đurkovičem dosegli gole medtem ko naši Sobočanci,ki imajo ogromno težav v obrambi(v zadnjih 3 tekmah 3 rdeči kartoni) le skušali doseči vsaj zadetek zato TIPUJEM OVER 2,5!"!

 

Lp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemačka Regional severoistočna liga

19:00 FSV Zwickau- ZFC Meuselwitz @ 1@ 1.85 Unibet

 

FT: 2:0 :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valencia(h0:1) - BATEBor tip1 @1.65 SuperSport :uredu: 4-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Celtic - Barcelona, Vrijeme prvog gola, tip: od 1. do 30. minute @ 1.60, Expekt, 8/10

 

Večeras se u Glasgowu sastaju domaći Celtic i prvak Europe Barcelona u okviru 4. kola Lige prvaka u nogometu. Moj tip je da će prvi gol na meču biti u prvih pola sata utakmice. Barcelona je trnutno prva u gurpi sa 3 pobjede i gol razlikom 7-3. Savladali su kod kuće Spartak 3-2 i Celtic 2-1, dok su na gostovanju u Lisabonu savladali Benficu sa 2-0. Sa druge strane Celtic je trenutno drugi na tabeli sa omjerom do 1 pobjede, 1 remija i 1 poraza uz gol razliku 4-4. Slavili su u Moskvi nad Spartakom 3-2, remizirali kod kuće sa Benficom 0-0 i izgubili od Barcelone 1-2 na Camp Nou. Iz ova tri meča Celtic je pokazao da posjeduje kvalitet i da igraju dosta bolje nego prethodnih sezona u Europi i po meni su uz Barcelonu glavni konkurent za prolaz dalje. Vjerujem da će obje ekipe zabiti barem po jedan gol večeras i barem jedan gol će biti barem u prvih pola sata. Na Barceloninim utakmicama je do sada bilo 10 golova u tri meča dok je na Celticovim bilo 8 golova. Barcelona daje preko 2 gola po meču (7 golova u 3 utakmice) dok i Celtic daje više od gola po meču i po mom mišljenu ako su dali gol na Nou Campu onda mogu i večeras pred svojim navijačima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

13:30, Olimpic - Željezničar, tip: manje od 2.5 gola, @1.62, 4/10, bwin

 

Danas se na stadionu Otoka igra prvi meč četvrtfinala Kupa BiH u kojem se sastaju Olimpic i Željezničar. Ove dvije ekipe su se sastale već jednom u kupu BiH prije dvije sezone i tu je uspješniji bio Željezničar. Međutim, smatram da je Olimpic trenutno mnogo bolja i zrelija ekipa što pokazuju rezultati u Premijer ligi. Jak adut Olimpic au ovim utakmicama bi mogao biti trener Husref Musemić koji je dosta puta vodio Sarajevo protiv Željezničara i Amara Osima te veoma dobro zna način njihove igre. Prije dva kola su se sastali u Premijer lig na Grbavici i bio je je 1:0 za Željezničar. Bila je to veoma tvrda utakmica u kojoj je teško moglo pasti više golova iako je bilo prilika. Neće mnogo rizikovati ni jedni ni drugijer je prva utakmica a Željezničar veoma dobro zna kako igrati ovakve mečeve. Trava na stadionu Otoca nije u najboljem stanju ni kad je vrijeme idealno, a da ne govorimo sada kad pada kiša ovih dana u Srajevu. Taktički, mislim da će biti veoma jaka utakmica te da neće pasti više od 2.5 gola na meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

Vrijeme odigravanja: 20:45

Naziv para: S.C. Braga - Manchester United

Tip para: X

Tečaj: 3.300

Ulog: 5/10

 

 

Mislim da ce Machester izaci sa kombinovanim sastavom jer mu je dosta bod u ovom duelu a da ce se cuvati za prvenstvo.... to je neko moje misljenje pa zato igram ovako za jedan manji ulog...

Edited by Sasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: GermaniaSport

Broj para iz kladionice: 560

Vrijeme odigravanja: 20:45

Naziv para: Chelsea-Šahtjor

Tip para: dg1i3+

Tečaj: 2.150

 

 

Oba tima daju go i 3+ mi je ovdje jako realno i mislim da ce biti slicna utakmica kao i prosla, pa sam se opredjelio za ovu opkladu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Bet-at-home

Vrijeme odigravanja: 20:45

Naziv para: Celtic Glasgow - FC Barcelona (under/over 2.5)

Tip para: 2

Tečaj: 1.500

 

Po nekoj tradiciji 3+ bi trebalo da prodje glat jer zadnja dva puta kad je Barca igrala u gostima protiv Celtica bilo je po 5 golova pa mi nekako 3 gola na utakmici jako realno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00

Sport Huancayo

Universidad San Martin

TIP 2 (kw.4,50) mozzartbet.

FT 0:1

Edited by Johnyboy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...