Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

11.11.2012.

Recommended Posts

Fudbal - Premier Liga BIH

13:00h Slavija Sarajevo - FK Sarajevo

Tip: X

Kvota: 3.30

SportingBet

 

U malom gradskom derbiju danas se sastaju Slavija i Sarajevo u 13 kolu Premier Lige BIH. Iza obje ekipe su jako bitni mečevi pa je tako Sarajevo u posljednjem kolu savladalo Željezničar u velikom sarajevskom derbiju sa 1-0 golom Nuhanovića dok je Slavija sa Olimpikom igrala bitan meč za vrh tabele iporažena je sa 1-0 na stadionu Otoka. Sada je Slavija pala na 5 mjesto i ima 21 bod, samo bod manje od trećeg Zriunjskog dok Sarajevo je trenutno lider na tabeli sa 3 boda više od Željezničara, jedinog konkurenta za titulu prvaka BIH. Za razliku od prošle sezone Slavija se ove godine bori za izlazak na euro scenu dok ej prošle godine tek u zadnjem kolu obezbjedila opstanak u društvu najboljih.

 

Slavija i Sarajevo su do sada odigrali 16 mečeva u Premijer ligi, a Bordo momčad upisala je sedam pobjeda, šest susreta završilo je bez pobjednika, dok su se igrači Slavije tri puta radovali. Ukupna gol razlika na strani je premijerligaša s Koševa (26:13). Najubjedljivije pobjede i to od po 4:0 Sarajevo je ostvarilo u sezonama 2009/2010 i 2011/2012. Zanimljivo je da su fudbaleri Sarajeva do pomenutih pobjeda stigli u Lukavici. S druge strane, Slavija je u u duelima sa Sarajevom slavila u tri navrata i to uvijek s minimalnom razlikom (1:0, 2:1, 2:1).

 

Prema trenutnoj formi mislim da je remi najrealniji ishod pa je moj današnji tip X.Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

13:00, Zrinjski - Olimpic, tip: manje od 2.5 gola, @1.90, 5/10, bwin

 

Veoma zanimljiv meč će se danas odigrati pod Bijelim brijegom, a snage će odmjeriti mostarski Zrinjski i sarajevski Olimpic. Zrinjski je trenutno na 4. poziciji sa 22 boda, isto koliko ima i Široki Brijeg, ali oni imaju dva meča više s obzirom da su jučer odigrali neriješeno u Banjoj Luci te da Zrinjski ima za odigrati zaostali meč sa prijedorskim Rudarom s obzirom da će prkeinuti meč biti ponovljen. Zrinjski bi se sa te dvije pobjede zantno približio vodećem dvojcu Sarajevu i Željezničaru. Međutim, postavlja se pitanje da li je to realno. Evidentno je da je Zrinjski u blagom padu forme s obzurom da su prvo imali problema sa Rudarom gdje su gubili 2:1, ali imali su reće da će utakmica biti ponovo odigrana, zatim doživjeli su poraz u Kupu od Sarajeva, ali zahvaljujući pobjedi u prvom meču plasirali su se dalje. Najnoviji poraz se desio ove sedmice u Gradačcu od Zvijezde u četvrtfinalu Kupa. S druge strane, ista sudbina se zadesila i Olimpicu, ali oni su ipak poraženi od aktuelnog osvajača duple krune Željezničara. Nekako imam osjećaj da su obje ekipe dosta umorne s obzirom na relativno veliki broj odigranih utakmica, tako da smatram da neće biti puno golova na ovom meču. Odbrane ovih ekipa su dosta jake, vrlo malo su primili pogodaka u dosadašnjem dijelu, lošiji tereni u ovo doba godine na svim stadionima u BiH i važnost utakmice su još neki od parametara koji idu u prilog činjenici i tipu manje od 2.5 golova na ovoj utakmici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

13:00, Slavija - Sarajevo, tip: 2, @2.50, 4/10, bet365

 

U Istočnom Sarajevu ili poznatijoj Lukavici danas će se odigrati vjerovatno najzanimljiviji meč ovog kola a sastat će se domaća Slavija i gostujuće Sarajevo, trenutni lider na tabeli. Ekipa Dragana Jovića je prva sa 29 bodova, tri više od Željezničara kojeg su pobijedili prošle subote sa 1:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase u jubilarnom 100. prvenstvenom derbiju. Bordo momčad je puna elana nakon tog velikog trijumfa i sigurno je da će u lakšoj i rasterećenijoj atmosferi dočekati ovu kao i preostale dvije utakmice ove polusezone. Sarajevo je ispalo iz Kupa od Zrinjskog tako da se u potpunosti skoncentrisalo na ligu koju nisu osvojili već 5 sezona. Ekipa je sastavljena od sasvim solidnih igrača predvođenim Saidom Husejinoviće, trenutno najboljim igračem Premijer lige. Problem će biti izostanak Zorana Beloševića i Ivana Sesara, dva veoma bitna igrača sredine terena, ali Jović ima rješenja za to. Zadnjeg veznog Sesara će zamijeniti Mario Tadejević koji je nekolikko utaimica odigrao veoma dobro na toj poziciji, dok će se problem Zorana Beloševića riješiti vjerovatno tako što će se Husejinović pomjeriti na krilo, dok će njegovu poziciju iza napadača Hadžića vjerovatno zauzeti Ademović. Slavija je solidna ekipa, sastavljena od igrača koji nisu loši za Premijer ligu i moram priznati da su iznenađenje ove sezone s obzirom da su se prošle borili za opstanak. Domaćini će sigurno biti dodatno motivisani novčanom stimulacijom koju je obećao menadžer Željezničara Osim u slučaju pobjede te neriješenog rezultata. O ovome se dosta pričalo ove sedmice, ali sigurno je da ni igrači Sarajeva neće nijemo posmatrati ovu situaciju te vjerujem da će kod njih proraditi još veći motiv kako bi dokazali da su bolja ekipa od Slavije te kako bi ostali prvoplasirani nakon ovog kola i tako bili bližu jesenjoj tituli. Vjerujem u pobjedu Sarajeva koje će praktično igrati na domaćem terenu jer se očekuju preko 1000 navijača iz glavnog grada BiH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00, Lazio - Roma, tip: manje od 3.5 gola, @1.85, 4/10, Expekt

 

Kladionice u ovom meču dosta favorizuju golove, pa je ona granica kada s kvote podijeljene 3.5. Istina, ako bi se gledala statistika, onda to i ima pokrića, međutim ovdje je riječ o velikom rimskom derbiju gdje ponekad taktike znaju pasti u vodu, ali također one nekada donesu prevagu. Obje ekipe igraju veoma ofanzivno i za gol više, to se naročito odnosi na Romu čija je gol razlika 26:20 u 11 kola, što će reći da postižu više od dva gola po meču, a skoro isto toliko i primaju. S druge strane, Lazio je manje efikasan, ali manje i prima golova, jer je njihova gol razlika 16:15. Inače, ovi veliki gradski rivali su susjedi na tabeli te je Lazio bolje plasiran na petom mjestu sa 19 bodova, dva boda više od Vučice. Kako gol razlika pokazuje, ali i igre Rome, Zeman dosta ofanzivno igra, pa čak bi u nekim trenucima rekli i suludo totalno zaboravivši igru u odbranu. To je Romu koštalo dosta bodova ove sezone. Ovo je veliki gradski derbi, za koji živi svaki navijač oba tima, i mislim da će se trener Rome morati malo prilagoditi tom ozračju derbija koji on nosi. Taktički će to morati biti dosta bolje, dosta bolje će morati zaigrati odbranu kako bi onemogućio Petkovićeve pulene da zabijaju. Ova opcija da pada maksimalno tri gola na meču mi se sviđa, ma koliko god utakmica bila napeta i nervozna, past će neki gol, ali sumnjam da će biti golijada tj. da će pasti četiri gola. Sumnjam u to i zato ću uzeti tip manje od 3.5 pogotka u velikom rimskom derbiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30, Stuttgart - Hannover, tip: oba tima daju gol, @1.55, 5/10, Expekt

 

Ovdje mislim da će biti golova, ali ako bi slučajno bilo neizvjesno pa ne otišlo preko, odlučio sam se za tip da oba tima djau pogodak. Ne vidim kako ovo ne može proći, s obzirom da i jedni i drugi igraju dosta ofanzivno, uostalom kao i većina ekipa u Bundesligi. Hannover je trenutno bolje plasiran i nalazi se na 7. mjestu sa 14 bodova, dok Stuttgart ima samo bod manje, ali se nalazi za četiri pozicije slabije. Gol razlika Hannovera je 20:16 št će reći da postižu tačno dva gola po meču, ali da prosječno primaju jedan i pol. S druge strane, popularne Švabe imaju negativnu gol razliku 10:15 i to je poprilično iznenađujuće. Daju tačno po jedan gol na meču, ali zato primaju dosta više. Međusobni susreti ovih ekipa su u velikom broju donosili golove, tako da to očekujem i danas, ali da obje ekipe zabiju barem po jedan što mislim da je dosta realno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester City - Tottenham

tip:ODGI3+ DA

koefcijent: 1.85

kladionica: SS

ulog:8/10

 

 

Jako zanimljiv dan danas u premiershipu, igraju se dva derbija, pa da vidimo prvi.

 

City nije krenio očekivano ove sezone, ali se pomao dižu u premiershipu i kreću prema vrhu. United ima 5 bodova viška i danas City ne smije kiksati, a kako igraju u zadnje vrijeme kiks ne bih bio čudan. U ligi prvaka su ispali iz utrke za prolaz i sad se u potpunosti okreuću premiershipu.

 

Tottač je opet u samom vrhu, očekivao se njihov pad, ali vrlo dobro igraju i vjerojatno će se opet plasirati u europu. City zabija skoro 2 gola po susretu, dok prima 0.9 po susretu. Tottač zabija 1.7 po susretu, a prima čak 1.4 po susretu. Dosada su obje ekipe igrale brzim tempom preko brzih veznjaka, vjerujem da će i danas tako biti, posebno od domaćina koji imaju imperativ pobjede.

 

City ima problema sa braničima i u veznom redu igračima koji su više okrenuti defanzivi.

Manchester City is likely to be without Joleon Lescott (back), Jack Rodwell and James Milner (both hamstring), while Micah Richards (knee) has been ruled out until late December.

City

Hart

Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy

Nasri, Barry, Toure, Silva

Tevez, Aguero

 

Tottenham

Friedel

Walker, Caulker, Gallas, Vertonghen

Huddlestone, Sandro

Lennon, Dempsey, Bale

Defoe

 

SRETNO!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea - Liverpool

tip: ODGI3+ DA

koeficijent: 1.95

kladionica: SS

ulog:6/10

 

Drugi derbi danas, ista oklada Posted Image

 

Chelsea odlično krenuo, ali malo posustaje i stigao je United, a ako danas kiksa mogao bi ga prestići i City. Dosta se potrošilo na pojačanja ovo ljeto i sigurno je plavcima napameti jedino naslov. Danas protiv neuvjerljivog Liverpoola očekujem od početka lov na sva tri boda, jer ne žele puštiti da im se udalje klubovi iz Manchestera. Chelsea je napadački dosta moćan zabija 2.2 pogodka po susretu, no prijašnji glavni adut obrana, ove sezone često zakaže. Tako primaju pogodak po susretu i rjetko prođe tekma, posebno protiv top ekipa da ne priome gol, čak i dva. U Lp isto dosta primaju, tako da će se obrana morati srediti.

 

Liverpool se polako diže u formi i miču se sa sramotnih pozicija s početka prvenstva. Vidim ih do kraja u zoni EL, ali sumnjam da im to šta znači, jer se vidi kako ove godine igraju EL. Do LP ću vrlo teško doći, jer već dosta zaostaju, a ni igre im nisu naročito dobre. Iako zanimljivo je da se protiv jačih ekipa uvijek izdignu i odigraju više nego solidno, posebno Suarez koji je u takvim utakmicama uvijek motiviran. Liverpool zabija 1.3 pogodka po susretu, ali kao što sam rekao uvijek ga zabiju jačima, a primaju ogromnih 1.5 po susretu i tu je problem njihove loše pozicije trenutno.

 

Chelsea

Cech

Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole

Mikel, Ramirez

Oscar, Mata, Hazard

Torres

 

Liverpool

Jones

Wisdom, Agger, Skrtel, Enrique

Gerrard, Allen, Sahin,

Sterling, Suarez, Suso

 

SRETNO!

 

Obje analize su moje, samo primarno napisane na jednom drugom forumu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:15

PAOK Thessaloniki - Platanias Chania -@ 1 @ 1.45 Unibet

 

FT: 2:0 :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester City - Tottenham tip1 @1.60 SuperSport :uredu: 2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spartak Moscow - FK Krasnodar @ 1@ 1.55 Unibet

 

FT: 2:0 :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

11.11.2012. 20:45 Atalanta-Inter 2 @ 2,30 Bet365

 

U 12. kolu talijanke Serie A susrecu se Atalanta trenutacno na 8. mjestu sa 15 bodova uz gol razliku 10:13,od cega su 9 bodova osvojili na domacem terenu: 3 pobjede, 0 remija i 2 poraza uz gol razliku 5:7.Inter je ove sezone odlican i trenutno su na 2. mjestu sa 27 bodova , bodom manje od prvog Juventusa.U proslom kolu pobijedili su bas Juventusa u Torinu cime su potvrdili svoju odlicnu formu , a u medjuvremenu su i u Europskoj Ligi pobijedili Partizana u gostima sa 3:1.Inter ove sezone u gostima fenomenalan 6 pobjeda iz 6 utakmica i gol razlika im je 14:2.Inter ove sezone igra zaista dobro i mislim da ce i protiv Atalnate nastaviti svoj sjajni niz pobjeda u gostima.

 

11.11.2012. 15:00 Genoa-Napoli 2 @ 1,91 Bet365

Genoa ove sezone ne igra dobro i trenutno su tek na jadnom 17. mjestu sa 9 bodova iz 11 utakmica:2 pobjede,3 remija i 6 poraza, a u zadnja 4 kola su uspjeli vezati 4 uzastopna poraza. Na domacem terenu uzimaju takodjer vrlo malo bodova i tako su uzeli samo 5 bodova:1 pobjeda,2 remija i 3 poraza.Napoli je trenutno na 3. mjestu sa 23 boda uz gol razliku 16:7, imaju 7 pobjeda , 2 remija i 2 poraza. U gostima su ove sezone uzeli samo 7 bodova , 2 pobjede , 1 remi i 2 poraza sto bi trebali popraviti vec u ovoj utakmici.Znaci Napoli je igrao i u Europskoj ligi protiv Dnipra gdje se istaknuo sjajni Urugvajac Cavani koji je zabio 4 gola za pobjedu od 4:2. Napoli je vrlo ozbiljna ekipa i mislim da ce iskoristiti losu formu Genove i nanijeti im 5 poraz zaredom . Jos ako Cavani bude raspolozen mogli bi dozivjeti jos jedan potop na svom stadionu.

Edited by Konj Koji Sjedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

16;00,Almería CF - Mirandes , tip 1 ,@1.67,Bet 365, 8/10

 

Nekadasnji prvoligas ( Ameria) je na 3 poziciji u Sekunda Division.Posto ima mec manje od Elce i Djirone koje su isprednjih na tabeli ,danasnjom eventualnom pobedom bi dosli na podelu prvog mesta.Igraju kod kuc gd imaju odlican bilans od 5 pobeda i samo jedan remi ( Hercules 0-0).Gol razlika im je vise nego povoljna ( 11 datih i samo jedan gol u svojoj mrezi ,i to su ga primili jos u 8 mesecu ,Xerez , 2-1).U zadnjih 8 meceva na svom stadionu nisu primili gol.Evo i poslednjih 5 utakmica Almerie;

 

04.11.12 SEG Huelva Almeria 0 : 2

27.10.12 SEG Almeria Huesca 1 : 0

20.10.12 SEG Gijon Almeria 2 : 1

14.10.12 SEG Almeria Cordoba 3 : 0

06.10.12 SEG Las Palmas Almeria 1 : 2

 

Ekipa Mirandes-a je prosle sezone posle uspeha u kupu kao i plasmana u Sekiundu ,prodala par najboljih igraca i to se ove sezone odrazava u njihovoj igri i rezultatima.naime oni se nalaze na 20 mestu sa skromnih 9 bodova na saldu. Igraju podjednako lose i kod kuce i na strani (kod kuce 5 boda a na strani 4)Na gostujucim utakmicama imaju skor 1-1-4 uz gol razliku 6:11. trenutno na starni imaju 4 vezana poraza.Evo i njihovih poslednjih 5 utakmica:

03.11.12 SEG Mirandes Barcelona B 3 : 0

27.10.12 SEG Villarreal Mirandes 2 : 0

20.10.12 SEG Mirandes Girona 1 : 1

13.10.12 SEG Alcorcon Mirandes 4 : 0

06.10.12 SEG Mirandes Elche 1 : 2

 

Domacin je svakako kvalitetnija ekipa i mnogo bliza pobedi.zanimljiv je i predlog da gost ne daje gol sto donosi @2.05

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30, Stuttgart - Hannover 96, tip 1, @ 1.95, Expekt, 10/10

 

Obje ekipe igraju Evropsku ligu, te su sigurno umorniji od vecina ostalih njemackih klubova. Stuttgart je u nizu od sedam meceva bez poraza u svim takmicenjima,a nalaze se na 11. poziicj na tabeli sa 13 bodova, samo jedan manje od danasnjih gostiju. U posljednje tri sezone nije bilo gostujucih pobjeda u medjusobnim duelima, kao ni remija. Nadam se da ce se nastaviti takav niz...Podiglo se samopouzdanje ekipe pogotovo nakon remija u Dortmundu. Vec su akle u sredini tabele i treba im ova pobjeda, kako bi krenuli ka gornjem dijelu tabele, gdje objektivno i pripadaju. Od igrackog kadra je novo da se vraca se Holzhauser i ocekuje se ista ekipa koja je igrala protiv Borussije u proslom kolu. Adut Sttutgarta je svakako i odlicna forma plavookog bombardera Ibisevica koji konstanto zabija golove, nema razloga da i danas tako ne bude...

 

I Hannover igra fakticki na tri fronta, i jako je dobar. U prvenstvu imaju bod vise, u Kupu su prosli Dynamo Dresden nakon penala, dok su u Evropskoj ligi vec obezbjedili šesnaestinu finala. Trener Slomka je protiv Augsburga i Helsingborga, na teren poslao potpuno istu ekipu, sto je malo neuobiajeno, ali dovojlno govori o ozbiljnim namjerama Hanovera na svim frontovima.. Danas sigurno nece igrati Felipe, Andreasen i Pinto, zbog povreda.

 

Stuttgart trenutno izgleda uvjerljivije i u punom su naletu. Popravljaju se i na domacem terenu, za razliku od Hannovera koji nema rezultate na gostovanjima, pa sma se odlucio na pobjedu domacina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...