Jump to content
Sign in to follow this  
c4nton4

04.12.2012.

Recommended Posts

Naziv kladionice: SuperSport

Vrijeme odigravanja: 20:45

Naziv para: Dinam/Dynam/dng-DinamoZ (daje/ne daje gol)

Tip para: Dinamo Zagreb daje gol

Tečaj: 1.500

 

Gubitnik Ante Čaćić, čovjek kojem bi trebalo zabranit trenirat ekipe u višim rangovima natjecanja je fala ku*cu napokon odj*bo s klupe. Dinamo daje svoj prvijenac u LP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Champions Legaue, 20:45 Borussia Dortmund – Manchester City X2 q 1,74, Unibet, 6/10

 

Poslednje kolo u grupi D. Borusija iz Dortmunda se kvalifikovala u narednu rundu, jer se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli sa osvojenih 11 bodova, tako da bez obzira kako se ova utakmica bude završila, plasiraće se dalje. Pretpostavljam da zbog toga u ovu utakmicu ulaze dosta opušteno i rasterećeno, a isto tako, večeras neće igrati povređeni Neven Subotić (odbrana, 14 ut, 2 g), Sebastian Kehl (sredina, 11 ut) i Sven Bender (sredina, 8 ut), dok su pod znakom pitanja Mario Gotze (sredina, 13 ut, 5 g), Lukas Pisczek (odbrana, 14 ut, 1 g) i Jakup Blaszczykowski (sredina, 11 ut, 4 g).

 

Za Mančester Siti ova utakmica ima neki značaj, jer im samo pobeda daje neku nadu da se mogu plasirati u Ligu Evrope, ali pod uslovom da večeras Ajaks ne pobedi u Madridu, protiv Reala, dok svaki drugi rezultat odgovara Sitiju. E sad, ne znam koliko su oni zainteresovani za takmičenje u LE, jer sam negde pročitao da oni to takmičenje smatraju ''drugom ligom Evrope'' i da, pošto se utakmice igraju četvrtkom, njima ostaje malo slobodnog vremena za prvenstvene utakmice. Druga, nepovoljna stvar za moj tip je činjenica da će večeras igrati bez povređenih Davida Silve (sredina, 12 ut, 1 g), J. Milner (sredina, 6 ut, 2 g), M. Richards (odbrana, 3 ut), G. Clichy (sredina, 10 ut) i suspendovanog Y. Toure (sredina, 15 ut, 2 g).

 

Ali, bez obzira na to, ja ću ipak odigrati na to da Mančester Siti neće izgubiti na ovoj utakmici, jer im samo pobeda pobeda daje neku nadu da će se plasirati u LE i na taj način još više zaraditi, jer su pare izgleda jedini razlog i najbolji motiv za igru.

 

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paris SG - FC Porto tip1X @1.40 SuperSport :uredu: 2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted ImageDinamo Zagreb VS Dinamo KyevPosted Image


Doma OS P N I Golovi B
Dinamo Zagreb 2 0 0 2 0:4 0
Dinamo Kiev 3 1 1 1 2:2 4

U gostima OS P N I Golovi B
Dinamo Zagreb 3 0 0 3 0:9 0
Dinamo Kiev 2 0 0 2 3:7 0

Broj golova OS Vise od 2,5 Manje od 2,5 Golovi G/U
Dinamo Zagreb 5 2 3 0:13 2.6
Dinamo Kiev 5 2 3 5:9 2.8

Povijest medjusobnih susreta:
03.10.12 LIG Din. Kiev Din. Zagreb 2 : 0
03.07.12 KLU Din. Kiev Din. Zagreb 0 : 1
27.08.03 LIG Din. Zagreb Din. Kiev 0 : 2
12.08.03 LIG Din. Kiev Din. Zagreb 3 : 1

Zadnje kolo Lige Prvaka i po 6. put trazim iznenadjenje tj. pobjedu zagrebackog Dinama. Dinamo je nakon 5. uzastopnih poraza i 0 postignutih golova promijenio trenera i umjesto Ante Cacica na klupu je sjeo novi/stari trener Kruno Jurcic koji se po 3. put u ove 3,5 godine vraca na klupu Dinama , Kruno Jurcic s kojim je Dinamo u proslom ciklusu Lige Prvaka bio najlosija momcad dosada sa osvojenih 0 bodova i gol razlikom 3:22. Ipak danas Dinamo mozda ima kakvu-takvu sansu da uzme bod (ove) u goste dolazi imenjak iz Kieva. Dinamo Kiev je vec osigurao mjesto u knock-out fazi Europske Lige i ova utakmica je bodovno nevazna, ali Zagrepcanima bi eventualna pobjeda bila kao suho zlato , jer ako Dinamo izgubi ovu utakmicu izjednacit ce negativni rekord Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u Ligi Prvaka , a prijeti im i to da budu jedna od rijetkih momcadi koja nije postigla pogodak u grupnoj fazi.

Dinamo Zagreb ce morati izvesti svoju najjacu postavu i svi igraci ce morati dati maksimalno od sebe , da Dinamo ne bi usao u grupu najgorih timova ikada Lige Prvaka. U Kievu takodjer ovu utakmicu nece shvatiti olako jer je predsjednik obecao visoke premije , a imali bi bolji polozaj u knock-out fazi Europske Lige, ali istina je da dolaze malo hendikepirani u Zagreb jer za igru nisu spremni Niko Kranjcar,Gusev i Danilo Silva , mnoge igrace su postavili na transfer listu i to cak 12 igraca , dosli su samo s 18 igraca.

Izjave Krune Jurcica:
- Ta 0-13 gol-razlika je realnost, ali na papiru. Prema svemu viđenom do sada, to nije tako trebalo biti. S ovom igrom Dinamo je trebao imati koji gol ili bod - rezimirao je Kruno Jurčić koji smatra kako u utorak nema većeg motiva od spašavanja ugleda kluba.

- Ovu utakmicu s Kijevljanima igramo za obraz - kazao je Jučić, otkrivši kako nema govora o posebnom premiranju svlačionice u slučaju pozitivnog rezultata.

- Kada sam slagao momčad za utakmicu s Kijevljanima, vodio sam se s dva kriterija. Prvi, da su mi igrači u natjecateljskoj formi, i drugi, fajterska komponenta koju tražim od svojih igrača. Idemo po bodove, a ako želimo bodove, moramo zabijati.

A stav igraca iznio je napadac Fatos Beqiraj:
- Idemo pokazati da ne zaslužujemo te silne kritike. Nadam se da će naša kvaliteta doći do izražaja


Sve u svemu kad se pogleda Kiev jeste kvalitetnija ekipa , ali ne ide ih bas dobro u prvenstvu i mislim da se iznenadjenje moze dogoditi ili se bar nadam tomu. Dakle prva pobjeda Dinama Zagreba u ovosezonskoj Ligi Prvaka.

20:45 Dinamo Zagreb-Dinamo Kiev 1 @ 3,60 Bet365

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted ImageOlympiakos-ArsenalPosted Image


Doma OS P N I Golovi B
Olympiakos 2 1 0 1 4:3 3
Arsenal 3 2 0 1 5:3 6

U gostima OS P N I Golovi B
Olympiakos 3 1 0 2 3:5 3
Arsenal 2 1 1 0 4:3 4

Broj golova OS Vise od 2,5 Manje od 2,5 Golovi G/U
Olympiakos 5 4 1 7:8 3
Arsenal 5 3 2 9:6 3

Povijest medjusobnih susreta:
03.10.12 LIG Arsenal Olympiakos 3 : 1
06.12.11 LIG Olympiakos Arsenal 3 : 1
28.09.11 LIG Arsenal Olympiakos 2 : 1
09.12.09 LIG Olympiakos Arsenal 1 : 0
29.09.09 LIG Arsenal Olympiakos 2 : 0

Sastavi:
Olympiakos
Carroll,Torosidis, Modesto, Maniatis, Holebas, Machado, Fuster, Abdoun, Ibagaza, Mitroglu, Djebbour

Arsenal
Szczesny - Jenkinson, Djourou, Vermaelen, Santos - Coquelin, Rosicky, Ramsey - Oxlade-Chamberlain, Giroud, Arshavin

Izostanci:
Olympiakos
- - - - -

Arsenal
Diaby, Fabianski, Walcott, Podolski, Wilshere, Cazorla, Arteta, Mertesacker, Santos (?)

Utakmica bez nekog rezultatskog znacenja , Arsenal osigurao prolaz dalje i danas ce odmoriti svoje najvaznije igrace , Olympiakos igra za ponos , a i uvijek dobro dodje novcana nagrada za pobjedu , pogotovo kada znamo kakva je situacija u Grckoj. Ocekujem pobjedu laganu Olympiakosa koja bi im omogucila bolji polozaj u knock-out fazi Europske Lige , jer bi izbjegli najvece timove , motivacije i kvalitete sigurno imaju.

20:45 Olympiakos-Arsenal 1 @ 2,10 Bet365

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malaga - Anderlecht X2 @1.83 (bet365)

 

Anderlechtu puno znaci nastavak takmicenja u ligi evrope pa ce se boriti da izvuku povoljan rezultat i nadati se da ce Milan dobit Zenita... s druge strane Malaga je obezbjedila prolaz dalje pa je ovo dobra prilika za odmorit neke bitne igrace s obzirom da kasnije nece imati priliku za tako nesto a klupa im nije bas nesto "siroka"

Edited by Nadrealista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din. Zagreb - Din. Kiev 2 @2.10 (William Hill)

 

ni jedni ni drugi nemaju posebni motiv u ovoj utakmici a s obzirom da su gosti jaci mislim da ce bit dvica

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Borussia Dortmund - Manchester City, tip: oba tima daju gol, @1.53, 4/10, bwin

 

Borussia je obezbjedila učešće u drugom krugu Lige prvaka i to sa prvog mjesta, jer trenutno imaju tri boda više od Real Madrida, ali su bolji u međusobnom omjeru jer su na svom stadionu pobijedili ekipu Josea Mourinha. Manchester City je trenutno na zadnjoj poziciji sa samo tri boda i to tri remija, bez pobjede. Da li oni žele u Ligu Evrope na prljeće, teško je reći, ali obzirom na sastav koji će igrati u Dortmundu, može se zaključiti kako će sigurno igrati napadački. Njima jedino pobjeda igra u ovom meču ukoliko hoće da igraju Ligu Evrope i to pod uslovom da Ajax ne pobijedi na Bernabeu. S obzirom da je to realno očekivati, mišljenja sam da će City krenuti ofanzivno od prve minute, jer nemaju više šta izgubiti. Ide im na ruku to što neće igrati Neven Subotić tako da će štoperski tandem Milionera činiti Hummels i Santana. To će pogodovati Cityu da zabije barem jedan gol, a s druge strane realno je očekivati da i Borussija zabije barem jedan gol, jer će napada predvoditi Lewandovski, dok su pod upitnikom Blaszczykowski i Gotze. Ipak, bez obzira ko počeo večerašnji meč, očekujem od domaćina da bar jednom savladaju Joe Harta. Dakle, tip je da oba tima daju barem jedan gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Dinam Z. - Dinamo K

Tip:1

Koef: 4,00

Supersport

 

Za ovakav koeficjent svakako treba riskirati i staviti neku lovu na domačina. Gostima je utakmica potpuno nebitna a domačin nakon 11 poraza u nizu lovi prvu pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Dinamo (Zagreb) - Dynamo (Kiev), tip: oba tima daju gol, @1.72, 4/10, bwin

 

Zagrebački Dinamo bi po drugi put uzastopno u Ligi prvaka mogao ostati bez ijednog boda. Ovaj put može i bez ijednog gola, ali ja sam mišljenja da se to neće dogoditi te da će Dinamo zabiti barem jedan pogodak svom imenjaku iz Kijeva. Ovdje je naravno sve određeno, Kijevljani će na proljeće igrati u Ligi Evrope, je rtrenutno imaju četiri boda više od Zagrepčana. Danas se pojavila informacija da će najbolje četiri trećeplasirane ekipe u Ligi prvaka biti nositelji u Ligi Evrope što je sigurno dalo motiv gostima da pokušaju doći do sedam bodova koje bi u nekim varijantama mogle značiti da bi oni bili jedna od te četiti ekipe. Međutim, oni bi morali večeras slaviti zaista ubjedljivo da se to i ostvari. Kako god, Čačić više nije trener Dinama te će večeras ekipu predvoditi Krunoslav Jurčić, čovjek koji je i prošle godine vodio Dinamo u Ligi prvaka. Mislim da će to biti pozitivan šok za ekipu te da će uspjeti postići barem jedan gol. S obzirom da je odbrana Dinama jedna od najlošijih u ovom takmičenju, također očekujem i od gostiju da zabiju jedan. Mislim, ako bude sve pošteno, da bi se Dinamo mogao nositi sa svojim imenjakom iz Ukrajine, jer oni ove sezone ne igraju ništa specijalno. Ipak, ja ću se odlučiti za tip da oba tima daju barem jedan gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

Vrijeme odigravanja: 20:45

Naziv para: Dinam/Dynam/dng-DinamoZ (daje/ne daje gol) :uredu:

Tip para: Dinamo Zagreb daje gol

Tečaj: 1.500

 

Gubitnik Ante Čaćić, čovjek kojem bi trebalo zabranit trenirat ekipe u višim rangovima natjecanja je fala ku*cu napokon odj*bo s klupe. Dinamo daje svoj prvijenac u LP

 

1:1 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...