Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

04.12.2012.

Recommended Posts

18:30 VEF Riga - Artland Dragons, hendikep, tip: Artland Dragons +9.0 @ 1.85, Expekt, 8/10

 

* Artland Dragons ne gubi sa 9 i više koševa razlike

 

Večeras se u Areni Riga sastaju domaći latvijski VEF Riga i njemački Artland Dragons. Moj tip je da Artland neće izgubiti sa 9 i više koševa razlike. Ako pogledamo stanje na tabeli u grupi C vidimo da je prvi ruski Triumph sa omjerom 4-0, slijedi francuski Le Mans sa omjerom 2-2 i VEF Riga i Artland imaju omjer 1-3.

 

U prvom meču koji je igran u Njemačkoj slavila je VEF Riga sa 72-82. Nakon toga Artland je Artland odlično odigrao protiv Triumpha i izgubio tek nakon produžetaka sa 79-84, slijedi pobjeda Artlanda kod kuće nad francuskim Le Mansom sa 76-71 i jedini debakl su imali u prošlom kolu kod Le Mansa kada su izgubili sa 51-88. Artland igra sasvim solidno u Njemačkoj ligi i imaju omjer od 7-4 i trenutno su na petom mjestu na tabeli. Artland ima tri pobjede u zadnjih 5 utakmica.

 

Sa druge strane VEF Riga je upisala pobjedu u prvom kolu nad Artlandom sa 82-72 i izgubili su naredna tri meča od Le Mansa kod kuće 80-89, od Triumpha 84-91 i 77-82. Ekipa iz Rige osim Eurocupa igra još i regionalnu VTB Ligu gdje su u grupi B drugi sa omjerom od 5-2. VEF Riga je u mini krizi jer imaju samo 2 pobjede u zadnjih 6 utakmica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00, Houston Rockets - LA Lakers, tip: Bryant više od 27.5 poena, @1.85, 3/10, WWin

 

Večeras će veoma zanimljivu utakmicu u Houstonu odigrati domaći Rocketsi i gostujući Lakersi. Houstin trenutno ima skor 8-8, dok su Lakersi na iznenađujućih 8-9, uz najnoviji poraz od ove sezone prosječnog Orlanda na svom terenu. Houston je solidan na svom terenu gdje imaju skor 6 pobjeda i 3 poraza, a posljednjih pet mečeva pred domaćom publikom riješili su u svoju korist. Lakersi van svog terena imaju samo jednu pobjedu iz pet mečeva, tako da će im biti sigutno veoma teško večeras. Kad se doda u obzir činjenica da večeras Lakersi igraju bez Gasola, onda će ekipa Mika D'Antonija imati veliki izazov. Ove sezone su se ove dvije ekipe sastale jednom i slavili su Lakersi na domaćem terenu rezultatom 119:108. U tom meču je Bryant dao 22 koša, igrao je solidnih 35 minuta i imao je čak 11 asistencija. U toj utakmici je odlučio razigravati svoje saigrače, a večeras pitanje je da li će to raditi s obzirom na činjenicu da neće igrati Gasol, a od ranije nema Nesha i Blakea. Kobe će morati večeras uzeti dosta šuteva i nadam se da će proći granicu od 27.5 poena. Minutaža će mu sigurno morati ići preko 40 minuta, a do sada je u 17 mečeva na 9 išao preko ove grane. Očekujem isto i večeras, jer će sav teret biti na njemu zbog izostanaka u timu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...