Jump to content
Sign in to follow this  
PERKAN

10.12.2012

Recommended Posts

23:00 Franca - Flamengo ML 1 @ 2.03 - Pinnacle Sports

 

 

Tu vidim odlican value bet. Moj tip bice na osnovu odredeni fakti koji samo potrvduju moja odluka. Flamengo dolazi u ovaj mec nakon par odigranih mecevi u samo nekoliko dana u Juzna Americka liga. Zbog gustog rasporeda, brazilci su morali da odigraju 3 mecevi za samo 3 dana. Svih 3 duela su bili jako teski za njima, osobeno prvog protiv Penarola i poslednog protiv Regatas-a. Sada, ne ocekujem da vidim svez Flamengo u ovog duela i jos toga da bude na nivo svoje odlicne perfomanse nakon samo 2 dana odmora. Sa druge strane, Franca ima odlican start u Brazilskoj ligi sa skor od 4-1, tim je zagubio samo prvi duel kod kuci i nakon toga su nanizali 4 pobede sa redom. Trenutno su jedna od top ekipe na tabeli, sa velikih ocekivanja za jednu sjajnu sezonu. Gledajuci njihov zaista interesantan H2H, mozemo zabelezati dominacija domacih ekipa kao jedina opcija u njihove duele. Franca ima 5 pobede kod kuci sa redom, 4 iz poslednih 5 duela, sa samo jedan jedini poraz na poslednih 8 duela kod kuci protiv Flamengo. Na ovaj neverovatan H2H kad dodam zamor igraca Flamenga, veceras ocekujem Franca da iskoristi ovu zaista ljepu situaciju protiv izmorenog protivnika.

Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Elan Chalon - Roanne, hendikep, tip: Roanne +9.0 @ 1.87, Expekt, 8/10 Večeras se sastaju Elan Chalon i Roanneu u okviru 10. kola francuske košarkaške lige u dvorani Le Colisée. Ove sezone Chalon gledamo u Euroligi gdje je u grupi B sa omjerom od 3 pobjede i 6 poraza te se bori za prolaz dalje. U francuskoj ligi Chalon je trenutno drugi sa omjerom od 7 pobjeda i 2 poraza dok je vodeći Lemans sa omjerom od 7 pobjeda i 3 poraza te bi tako Chalon sa večerašnjom pobjedom preuizeo prvo mjesto. Isto tako treba imati na umu da Chalon već za tri dana igra jako bitan meč protiv Unicaje u Malagi i to im je odlučujući meč za prolaz dalje u Euroligi, te je zato moj odabir da Chalon večeras neće slaviti sa 10 i više koševa razlike. Roanne je ove godine lošije otvorio sezonu te je trenutno na posljednjem mjestu sa omjerom od 3 pobjede i 6 poraza ali uz kloš razliku od -3 što govori da jako teško gube mečeve i to sa malom koš razlikom. Na gostovanjima Roanne ima 4 pobjede u zadnjih 14 gostovanja dok je posljednji međusobni duel u ovoj dvorani pripao gostima sa 83-78, tako da vjerujem da i večeras Roanne može pružiti dobar meč protiv Chalona koji je mislima već u Malagi.Također i prije dvije godine je slavio Roanne sa 83-74, tako da slobodno možemo reći da Roanne-u dosta dobro leže gostovanja kod Chalona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:05, Houston Rockets - San Antonio Spurs, tip: San Antonio Spurs -4.5, @1.61, 4/10, bet365San Antonio je trenutno uz Oklahoma City Thunder najbolja ekipa NBA lige sa skorom od 17 pobjeda i 4 poraza, dok je Houston na 10. mjestu Zapada sa omjerom 9-10. Večeras bi Houston mogao igrati bez najboljeg igrača Hardena. On je povrijedio članak u prošloj utakmici sa Dallasom gdje je postigao 39 poena, ali je njegova ekipa opet izgubila. Međutim, glavni razlog tog poraza leži u činjenici da je on drugo poluvrijeme odigrao povrijeđen i tad je postigao samo 9 od svojih ukupno 39 poena. On jučer nije trenirao, dok se također nije pojavio ni na jutrošnjem treningu tako da je najrealnije očekivati da on neće naatupati večeras. I ako bude nastupao, sigurno da minutaža neće biti kao ranije, a naravno veoma je teško igrati sa povredom što utiče na sve pa i na bodovni učinak. San Antonio je veoma kvalitetna i kompaktna ekipa čija je osovina već duže vremena na okupu, tako da su Parker, Duncan i Ginobili veoma uigrani, mislim da međusobno znaju sve svoje kretnje što u mnogome olakšava igru i način vođenja ekipe Grega Popovicha. Bez Hardena, ne vidim način na koji Houston može išta ozbiljnije učiniti Spursima tako da je pobjeda gostiju najrealnija opcija. Odlučio sam se za nešto niži hendikep za svaki slučaj, tako da je moj tip da San antonio pobjeđuje sa minimalno pet koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:05, Miami Heat - Atlanta Hawks, tip: Miami Heat -3, @1.44, 6/10, bet365Miami Heat više nije prvi na Istoku, prestigla je ekipa koja ga je pobijedila na njegovom terenu i nanijela mu prvi domaći poraz ove sezone, New York Knicks. Miami evidentno ne igra punom snagom, igra veoma rezervisano, odbranu pogotovo, ali bi Lebronu i ekipi večerašnja utakmica mogla biti veoma fin izazov jer im dolazi Atlanta koja ima samo jednu pobjedu manje. Mislim da će Miami večeras odigrati motivisanije nego prethodne utakmice i da se neće zezati te da će na vrijeme osigurati pobjedu od 4 koša razlike što je moj tip. Kod gostiju najvjerovatnije neće biti Kylea Corvera, dok je Miami kompletan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...