Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

18.12.2012.

Recommended Posts

20:00 Oldenburg - Mitteldeutscher (+14.5), tip: 2 @ 1.47, bet365, 8/10    U EWE Areni u Oldenburgu sastaju se domaći Oldenburg i ekipa Mitteldeutschera u 14. kolu njemačke košarkaške lige. Domaći Oldenburg je trenutno na četvrti sa omjerom 9 pobjeda i 5 poraza, dok je Mitteldeutscher na 15. mjestu sa omjerom od 5 pobjeda i 8 poraza. Moj tip je da Mitteldeutscher neće izgubiti sa 15 i više koševa razlike, jer smatram da razlika u kvaliteti nije tolika a pogotovo jer Mitteldeutscher se nalazi u sjajnoj formi i tri pobjede zaredom.Oldenburg na svom terenu je ove sezone igrao sedam mečeva i pet puta je slavio (Tubingen 79-60, Braunschweig 60-59, Bayreuth 71-50, Phoenix 113-62 i Frankfurt 63-61) dok su poraženi od Brose Basketa 68-75 i Bremerhavena 72-75. Tako da iz sedam mečeva imaju koš razliku od +84 ili u prosjeku pobjeđuju sa +12 koševa razlike. Ove godine Oldenburg je bio odličan i u EuroChallenge kupu gdje su završili prvi u grupi F ispred mađarskog Szolniki Olaja i Kormenda, te rumunskog Temišvara (Timisoara).Mitteldeutscher je nakon lošijeg starta sezone krenuo sa pobjedama i tako su sa tri vezane pobjede napravili odličnu uvertiru pred večerašnji meč. Savladali su Ludwigsburg sa 96-76, Bremerhaven sa 89-82 i Artland Dragons sa 87-83 nakon produžetaka. Od zadnja 3 gostovanja slavili su na dva zadnja protiv Bremerhavena i Braunschweig. Inače ove sezone su igrali u gostima 7 mečeva i imaju omjer od 3-4 uz koš razliku od -29 ili u prosjeku od 4,14 koševa po meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Košarka
NBA
01:30
Brooklyn Nets - Utah Jazz(Handicap)
Tip: Brooklyn Nets -4
Kvota: 1.84
Ulog: 5/10

Posted Image

Analiza:

Pobeda Netsa sa više od 4 razlike računajućii eventualne produžetke ako bude tačno 4 razlike tipje VOID!

Večeras se u Barclays Center, (Brooklyn, New York) igra meč između domaćih Netsa(13-10) i gostujućih Jazza(13-12)...
Na večerašnjem meču uzeću pobedu Netsa u hendikepu.
Netsi su ove sezone konačno ozbiljna ekipa u koju seveć godinama ulaže i ove sezone se od njih očekuje konačno pley of na dobrom su putu trenutno su 5 tim na istoku.
Posle loše serije u zadnja tri meča imaju dve pobede na zadnjem meču su tesno izgubili od Bullsa u Čikagu 83-82 večerašnji meč im je veoma bitan jel već sutra su gosti veoma dobrim Knicksima.
Dovođenjem sjajnog J. Johnsona napravili su pravi potez tu su još . D. Williams, G. Wallace,B. Lopez ,K. Humphries sasvim respektabilan sastav na svim pozicijama.
Sa druge strane Jazz veoma nepredvidiva ekipa koja može da odigra i sjajno ali i jako loše dolaze posle dva gostujuća poraza a i njih sutra očekuje meč u Ind.
Jazz se nalazi na Zapadu na 8 mestu.
U svom sastavu imaju solidne igrače  A. Jefferson,P. Millsap ,R. Foye ,M. Williams ,M. Williamsa ali ipak domaćin ima kvalitetniji tim sa mnogo boljim pojedincima i trebali bi da to iskoriste večeras.
Uzimam pobedu Netsa u hendikepu...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
01:00, Clevelend - Toronto, tip: 1, @1.53, 5/10, Expekt

Koja je od ove dvije ekipe lošija saznat ćemo večeras. Clevelend je predzadnji na Istoku sa omjerom 5-20, dok je Toronto eto nešto malo bolji sa jednom pobjedom više i jednim porazom manje. Inače, obje ekipu su najlošije u svojim divizijama, Clevelend u Centralnoj, a Toronto o Atlantic. Ipak, večeras ja malo veću prednost dajem Cavaliersima, pretežno zbog domaćeg terena i veoma loših partija Raptorsa van svoje dvorane. Toronto na gostovanjima ima samo jednu pobjedu iz 15 mečeva, dok je Clevelend na svom terenu ubilježio tri pobjede i sedam poraza, van svog parketa su odigrali dosta više utakmica i imaju samo dvije pobjede uz trinaest poraza. Gostima ne igra Bargnani koji se povrijedio, ali je Toronto uspio bez njega da uveže dvije pobjede protiv Dallasa i Houstona. Opšte je poznato da se oni ne mogu prepoznati na gostovanjima, uz još ovaj hendikep koji nekad mora doći do izražaja, smatram da večeras neće moći do pobjede kontra Cavalierse gdje se očekuje da Kyle Irving odigra još jedan u nizu dobrih mečeva. U subotu je kod Knicksa ubacio 41 poen za minimalan poraz, a večeras očekujem približno dobru partiju, jer Raptorsi i nemaju neku jaku odbranu kontra koja bi ga mogla dobro zaustaviti. Dakle, uzimam pobjedu Clevelenda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...