Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

23.12.2012.

Recommended Posts

14:30, Swansea - Manchester United, tip 2 @ 1.71, Pinnacle, 8/10

 

Posljednja 2 meca ovog 17. Kola Engleske lige se igraju u nedjelju, a jedan od ta dva meca je i duel Swansea i Manchester Uniteda. Swansea se nalazi na 10.mjestu sa 23 osvojen aboda i oni su u mirnoj zoni bez pritiska vezano za opstanak u drustvu najboljih. Nakon serije dobrih rezultata, ekipa Swansea je malo pala u formi, pa su tako na zadnje dvije utakmice zabiljezili oba poraza. Prvo kod kuce su izgubili od Norwicha sa 4-3, da bi u proslom kolu izgubili na gostovanju kod Tottenhama sa 1-0. Kod kuce imaju omjer 3-4-2 uz gol razliku 16:14. Sto se tice sastava, trener domacih ce imati problema, jer jos uvijek ne moze racunati na golmana Vorma, kao Taylora i Hernandezam a vrlo vjerovatno nece biti u sastavu napadaci Shechter i Graham.

 

Sastav Swansea bi trebao izgledati ovako:

Tremmel – Rangel, Chico, Williams, Davies – Britton, Ki Sung-Yong, De Guzman – Dyer, Michu, Routledge

 

O Manchester Untedu ne treba previse trositi rijeci. Ekipa koja vec decenijama pod vodstvom velikog Fergusana biljezi samo uspjehe i osvaja trofeje. Oni pred ovaj mec ulaze kao apsolutni favoriti, lideri su na tabeli i imaju 3 boda prednosti u odnosu na gradskog rivala City-ja, koji je tek u 93.minuti savladao slabasni Reading i tako koliko toliko odrzao korak za Unitedom. Manchester United ima svega 3 poraza na 17 utakmica, od toga u gostima 2 i to u prvom kolu protiv neugodnog Evertona i vjerovatno najvece iznenadjenje je poraz protiv Norwicha od 1-0. No, oni su uhvatili veliku seriju pobjeda i forma im je na zavidnom nivou. Zadnjih 5 utakmica su sve pobijedili, a ekipa je sve kompletnija, jer su se oporavili skoro svi igraci, osim Nanija i Frabija. U proslom kolu priliku je dobio i dugo povrijedjeni Vidic, pa ce sada odbrana Manchestera biti mnogo jaca. Takodjer su se oporavili Smalling, Jones i Cleverley, koji su dobili priliku da igraju vec u proslom kolu, pa Ferguson zaista ima slatke muke pred ovaj mec. Manchester bi sa nova 3 boda opet stekao lijepu prednost od 6 bodova u odnosu na City i siguran sam da ce sve uciniti da tako i bude nakon ovog meca. Razlika u kvaliteti ova dva tima je ogromna i zaista bi se trebalo desiti veliko cudo da United ne odnese sva tri boda.

 

Sastav Manchester Uniteda:

de Gea – Jones, Ferdinand, Smalling, Evra –Carrick, Cleverley - Valencia, Rooney, Young – van Persie

 

Dakle, moj tip je pobjeda Manchester Uniteda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Genk - Anderlecht, tip vise od 2,5 gola @ 1.63, Pinnacle, 8/10

 

U 21.kolu Belgijske Jupiler lige se igra derbi ovog kola, a sastaju se Genk i lider sampionata Anderlecht. Anderlecht je ove sezone najdominantniji u prvenstvu i vec se polako odmakao od pratilaca. Ima 46 bodova tj. 5 bodova vise od drugplasiranog Waregema, koji je danas igrao nerijseno 1-1, tako da Anderlecht u slucaju pobjede prednost moze uvecati na 8 bodova, a samim tim bi jednom nogom vec i osigurao titulu. No, ima vrlo tesko gostovanje kod Genka, koji u zadnje vrijeme igra jako dobro, a prije svega vrlo efikasno. Genk se nalazi na 6.mjestu sa 35 osvojenih bodova. Kao sto rekoh Genk na zadnjim utakmicama pruza dosta efikasnu igru, ali i prima dosta golova. Pa su tako na zadnjem mec izgubili od drugoplasiranog Waregema 3-2, a samo nekoliko dana ranije su pobijedili Waragema u kupu sa cak 5-0. Kolo prije toga su kod kuce pobijedili lierse sa 4-1, pa su u gostima pobijedili Lokeren sa 4-3. Inace prosjek datih i primljenih golova Genku je 3,40. Kod kuce igraju jako dobro, imaju omjer 6-3-1 uz gol razliku 22:10, sto je 3,20 golova po mecu.

 

No, ono sto treba posebno istaci jeste da im dolazi u goste lider i najbolja ekipa u prvenstvu, prije svega najefiksnija ekipa Anderlechta, koja je dala 49 golova na 20 utakmica. U gostima Anderlecht ima omjer 5-3-2 uz gol razliku 23:11, sto je takodjer u prosjeku preko 3 gola po mecu. Nema sumnje da ce ovo biti pravi praznik fudbala u Belgiji. Dvije ekipe koje teze i igraju ofanzivan i napadacki fudbal su garant da ce gledaoci uzivati u dobroj utakmici sa dosta golova, a ja mislim da ce ih biti najmanje 3 na ovom mecu. U medjusobnim susretima ova dva tima je bilo golova. Pa je tako na zadnja 4 njihova meca uvijek bilo najmanje 3 gola tj. bilo je 4 i vise golova:

 

02.09.12 JUP  Anderlecht - Genk 2 : 2

27.04.12 JUP  Genk - Anderlecht 0 : 4

14.04.12 JUP  Anderlecht - Genk 1 : 3

05.02.12 JUP  Anderlecht - Genk 4 : 2

 

Sastav Genka bi trebao biti ovakav:

van Hout – Fernandez, Ngcongca, Koulibaly, Tshimanga – Buffel, Hyland, Gorius, De Ceulaer – Vossen, Plet

 

Sastav Anderlechta:

Proto – Gillet, Kouyate, Nuytinck, Safari – Kljestan, Biglia – Bruno, Praet, Jovanović – Mbokani

 

Ocekujem otvoren i efikasan mec sa dosta golova na obje strane, pa je moj tip da ce biti 3 i vise golova na ovom mecu.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 14:30
Naziv para: Swansea City - Manchester United (Total Goals Scored - First Half 1.5) :uredu:
Tip para: over 1.5
Tečaj: 2.300
 
Ev. dobitak: 7.300
Ev. gubitak: 2.300
Edited by c4nton4

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:30, Swansea - Manchester United, tip 2 @ 1.65, Unibet , 8/10Mec iz Engleske Premier lige gde se u 18 kolu sastaju domaci Swansea i gost Manchester UnitedSwansea je usla u Premier ligu iz Shempionshipa 2011-te i za sada se solidno pokazala jer su i ove sezone u sredini tabele, nalaze se na 11-tom mestu sa ucinkom 17 6 5 6 26 : 22 (+4) 23i imaju 8 bodova vise od opasne zone, na svom terenu imaju ucinak 9 3 4 2 16 : 14 13izgubili su od Evrtona i od Noricha pre dvakola i to sa 4-3 danas nemasju nekih problema sa sastavom jer ce nedostajati samo odbrambeni igrac Taylor koji nije puno igrao.Manchester United jer dovodjemnjem Van Persia napravio pravi potez i sada ne zavisi samo od Rooneya i njegove inspiracije u napadu iako Manchester ima mnogo ighraca koji mogu resiti mec.Najveci problem Manchestera je bila odbrana jer je odsustvo Vidica bio veliki hendikep a ni Ferdinand nije igrao stalno i cesto su primali golove , medjutim uprkos tome oni su prvi na tabeli sa ucinkom 17 14 0 3 43 : 24 (+19) 42a u gostima imaju 9 7 0 2 21 : 14 21jedine poraze u gostima su im naneli Everton i NorichManchester je pre dva kola igrao sa glavnim rivalom za titulu Cityjem koga je pobedio sa 3-2 i tako napravio razliku od 6 bodova a posto je City juce igrao i pobedio sa 1-0 sad je red na Unitedu da pobedom opet vrati prednost od 6 poena, posto sad predstoji dosta meceva posle bozicnih praznika i nove godine kada maltene samo Englezi igraju gde ce Manchester dva meca igrati na svom terenu sa laksim rivalima gde bi mogao da stekne odlucujucu prednost , trener Ferguson je svestan da im je ovo jedan od vaznijih meceva u sezoni i verujem da ce spremiti dobru taktiku a posto je Vidic vratio mir u odbranu vec samnim tim sto je tu oko tima (u proslom mecu je usao pred kraj ) nadam se da ce sad odbrana biti sigurnija a u napadu nije bilo problema ni dosad jer su napadacu raspolozeni i retki su mecevi gde nisu dali 2 ili 3 gola .Kagawa mf 6/2,Nani mf 7/1,Anderson mf 9/1,Rafael df 15/2 nisu spremni za mec ali to nije nikakav problem jer Manchester ima mnogo odlicnih igraca na raspolaganju Dakle pobeda Manchestera je ono sto ocekujem u ovom mecu

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet-at-home
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 14:30
Naziv para: Swansea City - Manchester United
Tip para: 2
Tečaj: 1.600
 
znam da ste vec rekli za ovo, ali da i ja potvrdim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Feyenoord - FC Groningen  tip1   @1.40   SuperSport :uredu:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00  Genk-Anderlecht   tip: oba daju gol   @ 1.50   HL

 

 

Dinno je napiso o ovome meču i ovo bi trebao biti zicer  koji če se dns naći na mom listiću 

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:30 Standard - Club Brigge vise od 3.5 golova @2.75 - William Hill

 

 

Vidim golove na ovog duela. Oba time igraju agresivan i napadacki fudbal do ludilo. Oba tima se nalaze u situacija da se bore u ovaj derbi mec. Trenera zele samo pobedu iz ovog duela i nista drugo. Nema da bude lako ni za jedne ni za druge sa obzir da je Standard jedan od najboljih domacina lige dok Brigge je jedan od najbolji gostinski tim. U ovakav po meni egal mec, mislim da je dosta rizicno birati pobednika ali mozemo ocekivati golove. Vecina od njihove ligaske utakmice u ovoj sezoni su zavrseni sa mnogo golova. Standard je jednostavno fantastican u generalni pogled. Kod kuci, 7 od 9 duela je islo u over sa prosek od 3.4 golova po mecu. Brigge je cak i bolji, 8 od 10 je uslo u over sa prosek od neverovatnih 5 gola po mecu. Obe ekipe se nalaze u sjajna forma, u zadnje vreme na njihove duele padali su golove kao iz sale. Mozda je ovo pravo vreme da ovaj derbi mec postane zapamcen po goal show koj samo ove dve ekipe moze da nam pruze. Ocekivanja za mec pun sa golove je zaista na visoko nivo.

 

Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 Chelsea - Aston Villa vise od 3.5 golova @2.40 - Sportingbet

 

 

Mozda Benitez je malo lud ali sa sigurnost ja nisam. Nakon sto je dosao kao glavni sef tima, spanac je obecavao titule, borbe u PL i sta jos ne. Necu da kazem da je on los strateg nego jednostavno da je ova sezona pratkicno zavrsena za Chelsea. Matematicki, jos uvek postoje neke sanse ali teoretski, mislim da je nemoguca misija. Nakon sto su zavrsili ucestvo u LP, nakon sto su zagubili World Cup, jedina nada koja je ostala Beniteza su engleske kupove, liga evropa i borba do kraja sezone sa ostalih konkurenta za mesto koje garantuje u evropskih takmicenja. Sve dok ovaj proces traje, mi mozemo ocekivati velikih uspona i padova u njihovoj igri, osobeno u defanzivi koja i onako ne igras najbolje u zadnje vreme. Megutim, njihov napadacki stil igre im obecava moguce prestvre u njihove igre, kako sto su bili par do sada. Ovaj nacin igre, koj je ujedno veoma poznat kao jedina taktika Beniteza koja ja licno poznajem je samo pomos za Torresa jer svi znamo da je Torres ljubimac Abramovica i trenera pa na ovakav nacin, Torres ide vise do izraza a to nemu obecava brojne sansa se golove. Obe ekipe se nalaze u sjajna forma. Celzi je prikazao strasan napadacki fudbal koj rezultira sa dosta golova ali veoma slaba odbrana t.j. jako nesigurna. Sa druge strane Aston Villa je presla onaj slab period igre na pocetku sezone, napravili su zaista ljepe rezultat u poslednih nekoliko utakmica u ligi. Sve dok imamo dve ekipa sa slicne takticke zamisle gde obe defanzive nisu na nivo dok napadi funkcionisu kako treba, mozemo ocekivati golove na ovom duelu.

 

Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...