Jump to content
Sign in to follow this  
Johnyboy

05.01.2012

Recommended Posts

Lazio-Cagliari 1  :uredu: Na Olimpicu susretom Lazia i Caligarija započinje proljetni dio prvenstva u Serie A. Lazio kojega vodi Vladimir Petković jeseni može biti samo zadovoljan. Rimljani su prvi dio sezone završili na visokom drugom mjestu, a za početak proljetnog dijela sezone stiže im Caligari kao naručen. Momčad gostiju trenutno je tek na 17. mjestu a na ovo gostovanje stiže sa nizom od pet poraza zaredom. Takva statistika u velike stavlja u ulogu favorita domaću momčad koja bi ovakve utakmice trebala rješavti u svoju korist želi li ove sezone ostvariti plasman u Ligi prvaka. Prema igrama to sigurno zaslužuju. Napad odlično predvodi Klose koji je u Serie A postigao ove sezone 10 golova u 15 odigranih utakmica. Caligari niže neuspijeh za neuspijehom a sve glasniji su i komentari o skorašnjoj ostavci trenera Ive Pulga. Ovaj neuspijeh mogao bi biti kap koja će preliti čašu strpljenja Uprave kluba. U nogometu nema sigurnih utakmica i one koje tako izgledaju nekada i neugodno iznenade. Očekujem ipak da momčad domaćih ostvari pobjedu protiv gostiju koji su u krizi i time započnu sa tri boda proljetni dio sezone.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00  Leeds(2)-Birmingham(2)  tip:1 @ 1.90 HL

 

gost ima podosta izostanaka ozljeđenih igrača koef. u blagom padu leeds ide na moj listić  dns

Share this post


Link to post
Share on other sites

00.00 Club America - Monterrey 2   kof.3.30

 

2:1   :nije:     

Edited by tes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Engleska FA kup, 3. kolo.05.01.2013. 18:15West Ham - Manchester UnitedTip:2Kvota:1,83Kladionica:Bet365West Ham na svom stadionu u FA kupu docekuje trenutno vodecu momcad Premijer lige Manchester United.West Ham ove sezone igra solidno i u ligi su na trenutno 1. mjestu i vjerojatno ce ostvariti glavni cilj-opstanak u ligi.S druge strane Manchester United osim sto ima ambicije da osvoji ligu,sigurno ce probati osvojiti jos koji trofej ove sezone,a jedan od zeljenih trofeja je i onaj od FA kupa.Manchester United ima sjajnu ekipu,sada su se sve kockice poslozili,pa je i obrana na dobro nivou , puno su kvalitetnija ekipa od domacina i mislim da ce danas lagano slaviti.

Edited by Konj Koji Sjedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Engleska FA kup, 3. kolo.05.01.2013. 16:00Southampton - ChelseaTip:2Kvota:1,67Kladionica:Bet365SouthamptonBoruc - Cork, Yoshida, Fonte, Shaw - Schneiderlin, Davis - Puncheon, Ward-Prowse, Ramirez - RodriguezChelseaTurnbull - Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Bertrand - Luiz, Lampard - Moses, Oscar, Marin - TorresSvetci u FA kupu docekuju Chelsea na svom stadionu.Southampton u FA kupu je protiv Chelsea imao dosta uspjeha,dosad su se sastali 7 puta u ovom natjecanju i Svetci su u cetri meca slavili,a tri su zavrsila nerijeseno sto znaci da Chelsea dosad nema pobjede protiv Southamptona u ovom natjecanju,ali ove sezone bi se to moglo promijeniti.Chelsea aktuelni prvak Europe je vec ispao iz Lige Prvaka,Premijer liga ce vjerojatno pripasti nekom od Manchestera.Chelsea je u proslom kolu lige porazen od QPR-a.Mislim da Chelsea zeli barem osvojiti ovo takmicenje i da bi Abramovic htio barem jedan trofej u klupskim vitrinama.

Edited by Konj Koji Sjedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rio Ave - Olhanense 1 1.83 Pinnacle 5/10Olhanense već neko vrime velikih problema s momčadi. Evo, sad im je još nekoliko igrača otišlo na Afrički kup nacija, tako da su danas bez 6-7 prvotimaca i imaju samo 15 igrča na raspolaganju, od kojih su 2 golmana, a trojica se nisu još potpuno oporavili od ozljede.Rio Ave je solidna domaćinska momčad i jednostavno moraju iskoristiti ovako oslabljenog protivnika, koji je usto u očajnoj formi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16:00, Levante - Ath Bilbao, tip 2 @ 3.02, pinnacle, 5/10
 
Mec iz Spanske primere koja mi je prosle sezone bila jedna od najomiljenijih jer sam mogao da gledam puno meceva na TV Areni pa sam bio jako dobro upucen u sve ali i sad iako sam retko tipovao Spansku ligu i malo gledao meceva pratim sve sta se desava jer je najatraktvnija liga na svetu 
I ove sezone kao i prosle ima puno ekipa slicnog kvaliteta gde svako svakog moze pobediti a jako cesto prolaze dvojke na veliku kvotu pa sam tako i juce pogodio Betis dvojku na veliku kvotu a ovaj mec mi se cini kao idealan da se proba 2.
Levante je sesti na tabeli sa ucinkom 17 8 3 6 21 : 24 (-3) 27
a na svom terenu imaju 8 5 1 2 15 : 11 16 
Njihov glavni cilj je opstanak u ligi a i sami su iznenadjeni odlicnim ucinkom u dosadasnjem delu sezone
danas ce izostati  Martins zbog kartona , a Volta i Barkero su povredjeni 
zadnji mec kuci su izgubili od Zaragoze a u gostima od Raya sa cak 3-0
Medjutim razlika je jako mala jer Bilbao na 13-tom mestu ima samo 6 bodova manje 
Oni imaju ucinak 17 6 3 8 21 : 34 (-13) 21
a u gostima 8 2 1 5 10 : 23 7
za razliku od prosle sezone kada su igrali odlicno i u prvenstvu i u Evropi ove sezone Bilbao je imao slabije rezultate od ocekivanih a jedan od razlo9ga je i najbolji igrac  Llorente je zbog zelje da ode u neki drugi klub pao u drugi plan i klub je imao dosta problema a razlog je i ucesce u ligi Evrope 
i oni su izgubili zadnji mec na svom terenu od Zaragoze ali pre toga osim normalnog poraza pd Barcelone imaju 6 meceva bez poraza a zadnja je pobeda nad Mallorcom u gostima 
Aurtenetxe nece igrati zbog kartona
Mislim da je vreme da Bilbao proradi i vrati se blize vrhu tabele jer imaju dobar tim iako je LLlorente na klupi i verovatno ce otici negde u prelaznom roku Aduriz ga je zamenio u spicu a  Muniain  i  Susaeta bi trebali da povezu redove ekipe 
Sastavi 
Levante > Munua, P. Lopez, Ballesteros, D. Navarro, Juanfran, Diop, Iborra, El Zhar, Michel, R. Garcia, Angel
Bilbao> Iraizoz, De Marcos, Amorebieta, Laporte, Iraola, Gurpegi, Iturraspe, Muniain, Ander, Susaeta, Aduriz
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
16:00, Doncaster - Colchester, tip 1 @ 1.73, Pinnacle, 8/10

 

26.kolo Engleske lige 2 u kojem se sastaju treceplasirani Doncaster i 20-plasirani Colchester. Dvije ekipe koje dijeli 17 mjesta i 24 boda. Doncaster vodi veliku borbu sa Tranmerom, koji je prvi na tabeli, i Sheffield Unitedom koji je drugi, oko direktnog plasmana u visi rang, a samo prve dvije ekipe idu direktno, dok od 3. do 6.mjesta ekipe idu u baraz. Doncaster sasvim sigurno zeli ostvariti direktan plasman i ovakve utakmice, kao sto je protiv slabasnog Colchestera, ne bi smjeli prokockati i ne bi smjeli gubiti bodove.

 

Doncaster je u proslom kolu kod kuce igrao veliki derbi protiv Sheffield Uniteda i bilo je 2-2. iako su u tom mecu vodili sa 2-0, zadnjih 10 minuta su posustali i primili 2 gola, pa tako da nemaju prava na jos jedan kiks kod kuce, posebno kada se uze u obzir da im dolazi jedna od najlosijih ekipa u ligi. Doncaster kod kuce igra 5-2-5 uz gol razliku 15:16. U dobroj su formi i na zadnjih 6 utakmica imaju 3 pobjede, 2 remija i 1 poraz uz gol razliku 10:8

 

Sdruge strane Colchester, kao sto rekoh, se nalazi na 20.mjestu sa 23 boda i imaju 2 boda vise od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja. Njima predstoji velika borba za opstanak u ligi. Oni do sada imaju 6 pobjeda, 5 remija i 14 poraza uz gol razliku 24:41. U gostima igraju jako lose, imaju samo 2 pobjede, 2 remija i cak 9 poraza, gol razlika u gostima im je 9:24. Kada je forma u pitanju, Colchester je najgora ekipa u ligi. Zadnjih 7 utakmica su izgubili, dakle 7 utakmica u nizu bez osvojenog boda uz gol razliku 3:16. Samo 3 data gola na 7 utakmica i primljenih 16, sto je zaista katastrofalno i lose. Samopuzdanje ekipe je sasvim sigurno jako lose i na niskom nivou, sto bi domacin Doncaster trebao da iiskoristi.

 

Nema dileme ko je u ovom mecu apsolutni favorit. Kvota na pobjedu Doncastera pada iz sata u sat, jer mislim da je i ova ponudjena kvota zaista dobra i mozda malo i visa od one koju sam ocekivao. Sve u svemu ocekujem sigurnu pobjedu Doncastera, kojem bodovi trebaju kako bi odrzao korak za vodecim u borbi za direktan plasman u visi rang, dok ce gosti bodove traziti na nekim od narednih utakmica.

 

FT 1-0  :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

22:00 Sevilla - Osasuna, Exactly 2 or 3 goals scored in regular time, tip: Yes @ 2.00, Expekt, 8/10Na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán u Sevilli se sastaju Sevilla i Osasuna u 18. kolu španske Primera lige. Obje ekipe se nalaze u donjem dijelu tabele i pobjeda je imperativ za domaći tim koji igra jako loše u zadnje vrijeme, pa su i svoj napad pojačali sa Miroslavom Stevanovićem iz novosadske Vojvodine. Sevilla je trenutno na 14. mjestu sa 19 bodova dok je Osasuna u zoni ispadanja, na 19 mjestu sa 14 bodova, te joj za spas trebaju još dva boda. Moj tip za večerašnji meč je da će biti 2 ili 3 gola na meču jer očekujem pobjedu Seville sa 2-1 ili remi 1-1. Sevilla kod kuće ima omjer 4-1-3 i gola razliku 14-11, dok Osasuna u gostima ima omjer od 1-2-5 i gol razliku 6-12. Sevilla ovaj meč igra bez povrijeđenih Campana, Trochowskog i suspendovanog Coke dok Osasuna ima većih problema sa sastavaom pa je tako večeras bez pomoći Roberta Torresa, Asiera Riesgoa, Shojaeia, Sisija i Alejandra Arribasa. Sevilla je na zadnja dva meča kod kuće poražena od Valladolida 1-2 i Malage 0-2 pa će tako večeras da ide na pobjedu dok Osasuna u gostima je tri meča bez poraza pa i večeras mogu veoma lako da daju barem jedan gol. Savladala je Osasauna Espanyol sa 3-0 te remizirala protiv Sociedada 0-0 i Getafea 1-1. U zadnjih 7 međuseobnih duela, Sevilla je kao domaćin slavila 6 puta uz jedan remi 1-1, dok je od tih 7 utakmica čak 5 bilo sa 2 ili 3 gola što je moj tip i večeras. Sevilla: Palop, Cicinho, Spahić, Botia, Fernando Navarro, Medel, Kondogbia, Jesus Navas, Perotti, Reyes, Negredo.Osasune: Andres Fernandez, Damia, Lolo, Miguel Flano, Nano, Punal, Rauol Loe, Cejudo, Armenteros, Nino, K.Sola.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18:00, Catania - Torino, tip 1 @ 1.95, Unibet

 

Catania kada igraju na Siciliji, skoro pa po pravilu pobjedjuju i igraju dobro. Četiri igrača, Alvarez, Bergesio, Salifu i Biaganti, su povrijeđena, no izgleda da će se Bergesio ipak oporaviti do ovog meča. Ako on ne bude mogao da igra onda će ga Kastro zamijeniti u napadu.Za Torino s druge strane, neće igrati Ogbona i Santana. Torino, koji igra u formaciji 4-2-4, nije lako savladati i oni na gostujućim terenima za sada imaju skor 1-6-2. Previse nerijesenih. Ta jedina pobjeda je bila na gostovanju protiv Atalante (5-1) i to je bio prilično bizaran rezultat s obzirom da oni u suštini postižu malo golova.

Mislim da Catania kao domacinska ekipa, ne bi trebala imati previse problema da ovdje uzme sva tri boda.

Druga izgledna opcija za kladjenje je manje od tri gola. Sretno!

 

Catania - Torino 0-0 :nije:

Share this post


Link to post
Share on other sites
18:00, Racing Santander - Ponferradina, tip 2 @ 3.04, Pinnacle

 

Kvota definitivno vrijedna pokusaja sa nekim manjim ulogom.

Duel dvije ekipe koje ovaj mec docekuju u totalno razlicitom raspolozenju. Santander je u posljednjih 6 mečeva svega jednom odigrao neriješeno, a ostalih 5 utakmice izgubio, sa ukupnom gol razlikom 5-18. Sa 3 primljena gola po meču, Santander lagano sebi utire put ka trecoj ligi. Trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu. Za pobjedu ne znaju jos od 03 novembra prosle godine.

Ponferradina s druge strane ima 100% ucinak u posljednjih 5 mečeva, uz gol razliku 12-4 i ušli su u jako dobar niz. Ekipa Ponferradine će sasvim sigurno tražiti svoje mjesto među prvih 6 ekipa do kraja sezone.

Svaki niz ima kraj, no mislim da to neće biti danas protiv.

Odlicna kvota me privlaci i mislim da je definitivno vrijedna igranja dvice na goste.

 

Racing Santander - Ponferradina 2-1 :nije:

Share this post


Link to post
Share on other sites
20:45, Lazio - Cagliari, tip 1 @ 1.55, Unibet

 

Ne može se znati kako je Božićna pauza uticala na klubove u Seriji A, no ako zanemarimo tu kratku pauzu ja vjerujem da će Lacio zabilježiti sigurnu pobjedu na ovoj utakmici. Lazio kao jedan od najusješnijih domaćina sa omjerom 7-1-1 ove sezone i pozitivnim skorom u zadnjih 5 utakmica, statistički izgleda jako dobro.Cagliari je prije ove pauze imao očajan niz od 5 poraza sa gol razlikom 3-14. Na posljednjem meču su izgubili od Juventusa sa 1-3, a meč je odigran na neutralnom terenu. Cagliari je vodio sa 1-0 20-ak minuta pred kraj meča.Za Cagliari neće igrati suspendovani Astori i Pizano. Dok je Nene potpuno spreman za ovaj meč.Vrlo vjerovatna pobjeda domaćina.

 

Lazio - Cagliari 2-1 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...