Jump to content
Sign in to follow this  
mostovoj

04.01.2013.

Recommended Posts

Naziv kladionice: SuperSport
 

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Olympiacos(h-12,5)-Besikta
Tip para: 1
Tečaj: 1.850

 

 

:uredu:   77-64

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

 

Vrijeme odigravanja: 18:45
Naziv para: Žalgiris Kaunas - Unicaja Málaga
Tip para: X2
Tečaj: 3.300

 

:nije:   75-63

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

04:30, Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers,  tip 1, @ 1.52, Expekt, 8/10Staples Centar je formalno domacin Lakersima, koji veceras imaju tezak zadatak na ovom "gostovanju"..iako se za Cliperse uvijek govorilo kao o mladjem bratu, vremena se cini se mijenjaju, veceras su favoriti Clippersi.. U prvom mecu ove sezone vec su dobili Lakerse su slavili Clippersi sa 105:95Clippersi su prekinuli fantastican niz  17 uzastopnih pobjeda, porazom od Denvera, no mozda im je i dobar taj poraz da im malo skine pritisak sa ledja...Ovoje izvrsna prilika da u gradksom derbiju pokazu sta znaju jer su u ovom momentu  bolji i svestraniji od Lakersa...Imaju i bolju klupa dok prva petorka Clippersa moze da se nosi sa Lakersima. Oni su na omjeru od 25 -8 i drugi su na Zapadu...Posljednji poraz Lakersa od Filadelfije otkrio je sve mane ovog kluba, sa fantasticnim pojednicima, ali sam Kobe je izjavio da su prestari i da se ne mogu nositi sa energijom klubova sa mladjim igracima..to samo po sebi sve govori, ali govore i njihovi rezultati, oni su trenutno na 11 poziciji na Zapadu sa omjero 15 - 16, sto je za Lakerse katastrofa..Brya igra Clipersa ne odgovara sporijim Lakersima i s pravom nisu favoriti u ovom mecu...ono sto ej dobro da ce igrati Nash, ali nema Blakea, Hoard ce morati biti na visokom nivou ovdje, a ako ne bude Lakersima se smijesi poraz..Kobe ce standardno svoje ubaciti, ali ako ga ne budu pratili saigraci, nema fajde...U ovoj borbi za LA, ja prednost dajem Clipersima..

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Fenerbahce - Montepaschi Siena, Additional Point Spread, tip: Montepaschi Siena +9.5 @ 1.55, bet365, 8/10Večeras se nastavljaju mečevi Euroleague u košarci, a u drugom kolu top 16 faze takmičenja sastaju se domaći Fenerbahce i Montepaschi iz Siene u Istanbulu. Obje ekipe se nalaze u grupi F i nakon prvog kola Fenerbahce je pretrpio težak poraz u Barceloni sa visokih 78-100 dok je Siena savladala kod kuće Maccabi iz Tel Aviva sa 79-69. Moj tip za večeras je da Siena neće izgubiti sa 10 i više koševa razlike i po meni ovo je odličan poklon od kladionice bet365.Montepaschi iz Siene je zadnjih nekoliko godina najjači klub iz Italije i ove sezone je sa omjerom od 10 pobjeda i 3 poraza trenutno treći tim u Italiji dok je Fenerbahce sa omjerom od 12 pobjeda i 1 poraza trenutno prva ekipa turske košarkaške lige i do kraja takmičenja glavni konkurenti za titulu su mu Besiktas i Efes. U Euroligi Siena je u prvoj grupnoj fazi bila treća u grupi B sa omjerom 5-5 iza Maccabi Tel Aviva i Unicaje iz Malage. Fenerbahce je bio četvrti u grupi A sa omjerom od 5-5 iza ekipa Real Madrida, Khimkija i Panathinaikosa. Kod kuće Fenerbahce je upisao 4 pobjede i 1 poraz uz koš razliku od +38, a savladali su Khimki sa +12, Panathinaikos +9, Olimpiju sa +17 i Cantu sa +8, dok ih je jedino savladao Real Madrid sa 8 koševa razlike. Sa druge strane Siena je na gostovanjima ove sezone ubilježila dvije pobjede i tri poraza uz koš razliku od +28. Savladali su Prokom sa 101-66 i Albu Berlin sa 75-73, dok su izgubili od Chalona i Unicaje tek nakon produžetaka sa 103-108 Chalon i 89-91 Unicaja, te još imaju poraz od Maccabija sa 68-70. Igrači Siene pokazali su da odlično igraju na gostovanjima u Euroligi ove sezone i vjerujem da neće biti poraženi sa 10+ razlike od Fenerbahcea koji je pretrpio debakl u zadnjem kolu kod Barcelone i pitanje je u kakvom su sada raspoloženju igrači Fenera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20:45, Olympiakos CFP - Besiktas, vise od 151.5 koseva @ 1.90, expekt, 8/10
 
 
Euroliga, grupa F, utakmica drugog kola. Zasad je vodeci Khimki, a ova dva kluba koja se veceras susrecu nalaze se ispod crte, svaki sa po jednim porazom u ovoj fazi natjecanja. Jaka je ovo skupina, ima 8 odlicnih ekipa i tesko je predvidjeti pobjednika u tim utakmicama. Zato cu i ja ovdje odigrati jednu opciju koja mi se cini izgleda, a to je over 151.5 kos u utakmici. Olympiakos je svoju prvu utakmicu izgubio par dana prije nove godine protiv spanjolske tau ceramice - bilo je 82:74 za spanjolce (156 koseva). Inace daju dosta koseva, a ocekujem da ce na svom terenu biti izuzetno uspjesni - a i jesu favoriti - sto dokazuje i kvota od oko 1.15 na njihovu pobjedu. Prije spomenute utakmice odigrali su u kupu protiv Kavae u gostima i dali 87 koseva (pobjeda 32 razlike), prije toga u ligi protiv Ilisiakosa cak 113 koseva na svom terenu. U prijasnjim utakmicama sa Armanijem iz Milana i Cedevitom dali su 82 odnosno 84 kosa (znaci cesto cesto su preko 80 koseva u svojim utakmicama). Sa druge strane Besiktas je takoder efikasan - za nijansu slabiji od Olympiakosa - skoro i oni dosezu po 80 koseva po utakmici. Recimo u zadnjih pet utakmica postizali su redom 73, 75, 83, 67 i 76 koseva. Od Khimkija su izgubili 75:80, kao sto sam rekao sve je to izjednaceno. I ovdje je granica vrlo blizu, ali posto su i jedni i drugi efikasni (sto nam dokazuju rezultati iz probslih utakmica) mislim da ne bi trebalo biti problema da se probije ova granica od 151.5 koseva. Steta smo nemamo h2h susreta da vidimo tradiciju izmedu ove dvije ekipe, ali i ovako mislim da su pokazatelji jasni da bi trebali biti koseva u ovoj utakmici. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...