Jump to content
Sign in to follow this  
hsammer

12.01.2013.

Recommended Posts

17:00, Troyes vs Lyon, tip: 2, @1.95, WillHill

 

Nakon sinocnjeg kiksa PSG-a, vjerujem da ce Lyon zapeti danas i izbiti na celo tablice. Iako igraju u gostima, igraju protiv jedne od najlosijih ekipa u ligi. Troyes ima ucinak 2-7-10 i za ovu utakmicu ne mogu racunati na sljedece igrace: Colin (df 7/0), Drouin (df 0/0) and Behebeck (att 14/1).

 

Lyon je kandidat za titulu ove sezone i odlicno pariraju prebogatom PSG-u. U gostima ove sezone imaju omjer 5-3-1 i mislim da ne bi trebali imati vecih problema protiv slabasnog Troyes-a. A sigurno ce htjeti i da se iskupe za sokantno ispadanje iz Kupa od treceligasa. Nakon oporavka od povreda treneru ce na raspolaganju biti Gourcuff and Lacazette. U prvom dijelu sezone Lyon je lagano na svom terenu pobijedio 4-1. Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, CA Bastia - Quevilly, tip 1 @ 1.75, bet365, 8/10

 

19. kolo francuska 3.lige ili poznatije kao National u kojem se sastaju CA Bastia i Quevilly. Moram priznati da me iznenadila visoka kvota na pobjedu domacina, a naravno da tako nesto ne zelim da propustim.

 

Naime, CA Bastia se nalazi na 7.mjestu sa 26 osvojenih bodova, dok su gosti prikovani za dno sa samo 6 osvojenih bodova. Iz lige ispada 6 ekipa i to od 15. do 20.mjesta, a 14. na tabeli ima 21 bod, dok kao sto rekoh gosti imaju svega 6 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica. Zaista lose, da ne kazem katastrofalno. CA Bastia je prije nekoliko dana savladala kod kuce veliki Metz sa 2-1, a Metz je drugi na tabeli i bori se za direktan plasman u 2.francusku ligu. Ono sto je jos vece iznenadjenje, ali i dokaz koliko je domacin dobra ekipa jeste da su prije 6 dana izbacili iz kupa Bastiu, koja se takmici u 1.ligi, bilo je 2-0 za CA Bastia. Velika forma domacina u zadnjih 7 dana, gdje su dva puta igrali kod kuce sa puno jacim protivnicima i oba puta slavili.

 

CA Bastia kod kuce igra odlicno ima omjer 6-1-1 uz gol razliku 17:11. Kod kuce su naporazeni zadnjih 5 utakmica i imaju svih 5 pobjeda. Dok gosti igraju katastrofalno u gostima. Na 8 utakmica imaju samo jedan remi i 7 poraza uz gol razliku 3:13.

 

Ove dvije ekipe su igrale zajedno prije 2 sezone u 4.francuskoj ligi i imaju jedina 2 medjusobna duela iz te lige. CA Batia je savladala kod kuce Quevilly sa 2-1, dok su u gostima remizirali i bilo je 1-1. No sada je sasvim druga situacija i CA Bastia igra mnogo bolje, a to pokazuje i tabela. Oni imaju 5 bodova vise od ekipa koja ispadaju iz lige, ali takodjer zaostaju samo 7 bodova za ekipama koje se bore za ulazak u visi rang, tako da je ovo idealna prilika da protiv najslabije ekipe u ligi upisu nova 3 boda i tako se jos vise priblize ekipama koje se bore za ulazak u 2.francusku ligu.

 

Pobjeda CA Bastie ne bi trebala doci u pitanje i pobjeda domacina je vise nego izgledna. Tip 1

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Norwich(-2+)-Newcastle
Tip para: vise
Tečaj: 1.700

 

:nije:   0-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 22:00
Naziv para: Valencia - Sevilla/Total Goals Scored 3.5
Tip para: over
Tečaj: 3.000

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:30 Air India - AIFF XI 2 @ 3,65 ExpektAir India je deveta momcad indijske lige sa 13 bodova iz 12 utakmica,dok je AIFF XI osma momcad indijske lige sa 14 bodova iz 14 odigranih utakmica. Trenutno je u boljoj formi Air India koja je iz zadnjih 5 utakmcia osvojila 6 bodova , dok AIFF XI iz zadnjih 5 utakmica nije osvoji nijedan bod.Danas cu pokusati igrati na 2 , jer mi ovo djeluje kao nekaka 3za3 saradnja.I-League 2010/2011Air India  AIFF XI  2:5  2.18  2.96  3.09  details  13.03.2011AIFF XI  Air India  2:1  2.89  3.11  2.22  details  22.12.2010I-League 2011/2012         AIFF XI  Air India  0:2  3.91  3.37  1.76  details  14.04.2012Air India  AIFF XI  2:0  1.62  3.53  4.78  details  23.12.2011I-League 2012/2013         AIFF XI  Air India  2:1  2.13  3.34  2.94  details  11.10.2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Espanyol - Celta Vigo, tip 1 @ 2.40, Pinnacle, 7/10

 

U 19.kolu Spanske Primere sastaju se Espanyol i Celta, pa mozemo slobodno reci i derbi zacelja. Espanyol se nalazi na 18. mjestu sa 15 osvojenih bodova, sto je samo 1 bod manje od ekipa koje se nalazi van zone ispadanja, a 3 manje od Celte koja se nalazi na 15.mjestu sa 18 bodova. Espanyol ove sezone igra dosta lose, ali u zadnje vrijeme forma im je u usponu i biljeze dosta dobre rezultate. Izuzeme li se debakl protiv barce od 4-0, Espanyol je neporazen na 4 prethodna meca. Imaju 1 pobjedu i 3 remija, a jedan od tih remija je i protiv velikog Rela u Madridu, kada je bilo 2-2. Espanyol kod kuce igra 2-3-4 uz gol razliku 11:15. U proslom mecu pred svojim navijacima su takodjer igrali jedan derbi zacelja kada su savladali Deportivo sa 2-0 i na taj nacin nagovjestili bolje igre Espanyola u nastavku sezone i da se mece lako predati, kada je opstanak u pitanju. Espanyol za ovaj mec ima skoro sve igrace na raspolaganju, osim povrijdjenog stopera Morena, kao i reprezentativca Gane Mubaraka, koji je sa reprezentacijom Gane.

 

Sastav Espanyola bi trebao izgledati ovako pred mec sa Celtom:

Casilla – J.Lopez, R.Rodriguez, Colotto, Capdevila – Victor Sanchez, Forlin – Sergio Garcia, Verdu, Simao – Stuani

 

Celta je nakon 4 utakmice bez pobjede napokon pobijedila i osvojila 3 boda, pa su tako i izasli iz opasne zone. Kod kuce su savladali Valladolid sa 3-1. Inace ove sezone Celta ima 5 pobjeda, 3 remija i 10 poraza uz gol razliku 19:23. U gostima su ocajni, na 9 utakmica su osvojili samo 3 boda. Dakle imaju 1 pobjedu i 8 poraza uz gol razliku 7:16. Za ovaj mec protiv Espanyola, trener Celte je u velikim problemima. Povrijedio se bek Mallo, dok nema ni stopera Llorcea i Tuneza.

 

Sastav Celte:

Javi Varas – Bellvis, Cabral, Demidov, Roberto Lago – Oubina, A.Lopez – A.Fernandez, Bermejo, Krohn-Dehli – Iago Aspas

 

Necu reci da je Espanyol neki veliki favorit u ovom mecu, ali bi trebali iskoristiti priliku da pred svojim navijacima dodju do nova 3 boda i bijega iz opasne zone. Protivnik je po mjeri, jer je Celta oslabljena pred ovaj mec, a plus igraci Celte su imali mec kupa tokom sedmice protiv reala, pa su sasvim sigurni i umorniji od domacina Espanyola. Takodjer Celta je jedna od najlosiji gostujucih ekipa u ligi. Espanyolu je svaki mec biti ili ne biti, a posebno pred svojim navijacima, pa mislim da su u ovom mecu blizi pobjedi od Celte i nova 3 boda bi im dala dodatni motiv i samopouzdanje u borbi za opstanak, a mislim da to nece prokockati.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everton/odg-Swansea  Da 1,70 @ SuperSportNa Goodinson park stiže Swansea koja domaćoj momčadi jako odgovara. Igrali su do sada međusobno tri susreta i u nijednom od njih Everton nije primio pogodak i upisao je sve tri pobjede. U današnem susretu ipak očekujem da Swansea napokon zatrese mrežu Evertonu koji i nema super-čvrstu obranu. Gosti iz Walesa u posljednje vrijeme igraju jako dobro, kao značajan rezultat svakako je pobijeda u kupu protiv Chelsea momčadi koja je jedina nanijela poraz Everton u posljednjih 10 utakmica. Obrana momčadi Davida Moyesa zadnji puta je završila utakmicu bez primljenog gola baš protiv Swansea, prošlo je od toga više od 3 mjeseca. Gosti imaju odličnog Španjolca u vrhu napada Michua koji bi danas morao naći put do mreže domaćoj momčadi. Napad Evertona je efikisan ove sezone je postigli su u Premiershipu 35 golova. I jedna i druga momčad mogu postići pogodak danas i koefcijent na taj tip je po meni jako dobrih 1,70.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CF Valencia/odg-FC Sevilla  da 1,70 @ SuperSportValencia je pod novim trenerom započela igrati puno bolje, ali svejedno u obrani Šišmiša nadje se prostora za protivničku momčad da postigne koji pogodak. Danas u goste im stiže Sevilla koja ne igra dobro, ali u zadnjih pet utakmica na četri su zabili barem pogodak. U napadu imaju izvrsnog Negreda koji je ove sezone zabio u La Ligi 8 golova, dobru sezonu u dresu Seville ima i Ivan Rakitić. Sevilla ne leži Valenciji, u zadnjih 6 utakmica Valencia je izgubila svih 6. Ove sezone u gostima Sevilla je izgubila 5 od 6 utakmica i danas ih očeekuje težak zadatak žele li nastaviti sa dobrim rezultatima protiv Valencije. U ovome susretu očekujem da Sevila iskoristi propusniju obranu domaćih, ali i da domaći sastav kazni loše partije Seville na gostujućem terenu. Opcija oba daju gol 3+ je na ovome susretu izgledna, ali vrlo dobar je koefcijent i na samo oba daju gol od 1,70.

Share this post


Link to post
Share on other sites

13:45  QPR-Tottenham  tip: X1  @ 2.00  Expekt 

 

ovo se definitivno isplati staviti na listić, ja sam odigro već

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...