Jump to content
Sign in to follow this  
hsammer

16.01.2013.

Recommended Posts

09:00, Malisse - Verdasco, tip: više od 3.5 seta, @1.53, 5/10, bet365 U drugom kolu ovogodišnjeg Australian Opena sastat će se 24. igrač na ATP listi Fernando Verdasco i 55. svjetski igrač Xavier Malisse. Prvo kolo je Belgijanac prošao lagano porazivši Andujara-albu sa 3:0, dok je Verdasco imao dosta problema sa Goffinom i meč je otišao u pet setova. Ipak, uspio je dobiti taj meč i u ovom ulazi kao favorit. malisse je sezonu otvorio turnirom u Aucklandu gdje je došao do četvrtfinala izgubivši od Njemca Kohlschreibera sa 2:0 u setovima, ranije je izbacio Klizana i Giralda. Verdasco je igrao Hopman kup gdje je zabilježio samo jednu pobjedu protiv mladog Kokkinakisa, a gubio je lagano od Andersona, Tsonge i Đokovića sve sa po 2:0. Vrlo rano je ispao i u Sydneyu, tačnije u prvom kolu od Istomina sa 2:0. Teško se može procijeniti u kakvoj je zaista formi Španac, ali on uvijek može odigrati mečeve na vrhunskom nivou, naročito ako se radi o Grand Slamu. Očekujem da odigra dobar meč protiv veoma nezgodnog Malissea, te smatram da je opcija minimalno četiri seta u meču dosta sigurnija od naprimjer pobjede Verdasca. Teško da Fernando može dobiti Belgijanca sa 3:0 u setovima, a ista situacija je i sa druge strane, što će reći da je onda najlogičnije odigrati da će se ovaj meč igrati u minimalno četiti seta, a nije isključen ni peti. Samo još treba dodati H2H ova dva tenisera gdje Verdasco vodi sa 2:1, jedna pobjeda je bila u Davis Cupu, jedna na šljaci, a Malisse je slavio u prošlogodišnjem dvoboju na Wimbledonu sa 3:2 u setovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:30, Melzer - Bautista, tip: više od 3.5 seta, @1.44, 6/10, bet365Veoma zanimljiv meč drugog kola, a i kladionice otprilike kvote drže u egalu, mada blagu prednost daju Melzeru. On je trenutno 29. igrač na ATP listi, dok je njegov večerašnji protivnik Roberto Bautista na 56. mjestu. Prvo kolo je prošlo veoma lagano za Melzera gdje je počistio Kukushkina sa laganih 3:0 u setovima. Međutim, taj rezultat ne mora nešto pretjerano značiti, jer je Kukushkin nakon dugo vremena odigrao meč zbog povrede, tako da je bio poprilično nespreman što je Austrijanac iskoristio i brzo završio meč. Njegov večerašnji protivnik je daleko od naivnog, igrao je finale Chennai gdje ga je u finalu savladao Janko Tipsarević, ali tek nakon tri odigrana seta. Uspio je izbaciti Kavčića, Bachingera, Berdycha i Pairea. Nisu to bili nimalo naivni protivnici i Španac je pokazao kako zna biti veoma opasan na hardu. Prvo kolo Sydneya je predao Harrisonu pri rezultatu 2:1 u prvom setu, nije hrio rizikovati neku veću povredu, jer ipak je to bilo samo šest dana prije njegovog prvog meča u Melburnu gdje je u pet setaova savladao Fogninija. Ova dva tenisera se nisu sastajala u međusobnim omjerima, ali smatram da večeras ne može biti nekog čišćenja od 3:0 od bilo kojeg tenisera, što će reći da je moj tip više od 3.5 seta u meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

06:00, Lopez - Stepanek, tip: više od 3.5 seta, @1.40, 6/10, bet365Kad se pogleda H2H između ova dva tenisera može se vidjeti da su odigrali deset mečeva i da Stepanek ima ogromnu prednost od 8:2. Jedan jedini meč na Grand Slamovima odigrali su prije 10 godina na US openu kad je Stepanek slavio sa 3:0. Mislim da se taj rezultat neće ponoviti niti da će Lopez dobiti sa voim rezultatom. Dakle, nameće se tip više od 3.5 seta koji mislim da je dosta realan i da bi trebao doći. Lopez je dobio u prvom kolu Brugues-Davia sa 3:0, dok je Stepanek imao dosta teži zadatak protiv Troickog ali ga je uspio riješiti u pet setova. Možda čak i ovaj meč ode u pet setova, ali sa poprilično siguran da neće ostati na samo tri odigrana.

Share this post


Link to post
Share on other sites
05:00 Feliciano Lopez - Radek Stepanek, tip 1 @1.83 10Bet

 

Feliciano Lopez - Radek Stepanek 0-3 :nije:

Katastrofalan odabir!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...