Jump to content
Sign in to follow this  
PERKAN

28.01.2013.

Recommended Posts

20:30 Radnički Kragujevac - Partizan tip:1 kvota:1.95 Kladionica:PSK

 

Veceras se u Kragujevcu igra poslednja tekma devetnaestog kola ABA lige izmedju domaceg Radnickog koji zauzima osmu poziciju i Partizana koji zauzima trece mesto...Ipak pogled na tabelu kaze da je razlika na tabeli izmedju ova dva tima samo dve pobede sto najbolje svedoci o tome koliko je ABA liga ove godine ujednacena...Radnicki jos uvek ima nadu da se dokopa jednog od cetri prva mesta koje vodi na final four,cime bi automatski obezbedili minimum evrokup sledece sezone...Izgube li veceras mogu slobodno da se pozdrave sa takvim ambicijama,a po meni previse je ulozeno u ovaj tim da ne bi ostvarili neki zapazeniji rezultat ove sezone... Plasman na tabeli bi im sigurno bio daleko bolji da nisu dosta lose usli u sezone,kada su na startu izgubili dve utakmice na svom terenu od Igokee i od Olimpije,nakon toga su na svom terenu vezali sedam pobeda....Na ruku im ide dobar raspored u narednim kolima jer nakon ove utakmice sa Partizanom ocekuju ih dueli sa Cibonom i Buducnosti kod kuce dok gostuju kod Krke, Sirokog i Zadra...Sve u svemu ako veceras uspiju doci do pobede imaju realne sanse da se dokopaju final foura... Pred danasnji duel centar domacih Ratko Varda izjavio je:

"Dolazi nam evroligaš, dugogodišnji prvak Srbije, pa bi i iz tog ugla mogao da bude favorit. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ćemo se potruditi da nastavimo ovo što se dešavalo u duelima naša dva tima poslednje dve sezone kada smo pobeđivali"

U pravu je Ratko jer u prethodnih osam utakmica izmedju ova dva tima cak sedam puta je slavio domaci tim...Za razliku od vecine terena u Srbiji kada veciti gostuju u Kragujevcu u dvorani Jezero nemaju mnogo vecu podrsku navijaca od domacina...Na drugoj strani Partizan nije ni blizu dobra ekipa kao prethodnih sezona...Doduse moze se reci da su ove godine protivnici ozbiljniji i da je to razlog sto je Partizan ubelezio sest poraza do sad...Ne nalaze se u nekoj formi,u poslednjih deset meceva u svim takmicenjima upisali su cak sest poraza...Na gostovanjima su zabelezili cetri pobede i pet poraza...Do prvog mesta u regularnom delu zaista ne verujem da mogu da dodju jer imaju paklen raspored u nastavku takmicenja....Nakon vecerasnjeg gostovanja u Kragujevcu Partizanu slede mecevi protiv Zvezde i Cedevite u gostima gde realno nemaju mnogo sanse za pobedu i Olimpije i ove godine neverovatnog sastava iz Aeksandrovca...

Mislim da Kragujevcani veceras mogu do pobede,narocito ako uspiju da zaustave Partizanov ofanzivni skok,sto nije nemoguce...

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Asvel Lyon-Villeurbanne - Nanterre (+12.5), tip: 2 @ 1.51, bet365  

* Nanterre ne gubi sa 13 i više koševa razlike

U posljednjem meču 17. kola francuske košarkaške lige sastaju se domaći ASVEL i Nanterre u dvorani Astroballe u gradu Villaurbanne. Moj tip je da domaći sastav neće slaviti sa 13 i više koševa razlike. Gledajući po tabeli razlika je veoma mala i cijela francuska liga ove godine je jako ujednačena, pa je tako ASVEL sa omjerom od 9 pobjeda i 7 poraza na sedmom mjestu dok je Nanterre sa omjerom od 7 pobjeda i 9 poraza na 15 mjestu. Čak i ako izgubi večeras, Nanterre će dobiti jedan bod sa kojim će se popeti na 12 mjesto. 

ASVEL ove sezone je kod kuće igrao sedam puta i slavio je 7 pobjeda uz koš razliku od +90, dok je Nanterre na gostovanjima imao 2 pobjede i 6 poraza uz koš razliku od -69. ASVEL je kod kuće bio bolji od: Boulazaca sa 80-73, Choleta 70-67, Entente-a sa 92-80, Parisa 82-76, Dijona 78-65, Nancy-a 85-59 i Limogesa 79-56 te se tako vidi da samo u zadnja dva meča slavili sa 13 i više koševa razlike dok je Nanterre u gostima slavio kod Choleta 72-71 i Parisa 81-77. dok su izgubili kod Le Havre-a sa 79-90, Roanne-a 64-94, Poitiersa 68-70, Entente-a 79-83, Strasbourga 68-87 i Dijona 80-88.

Zadnji meč koji su igrali u ligi je ubjedljivo pripao Nanterre-u sa 90-77 (20.10.2012), a zadnji meč koji se je igrao u Villaurbanne-u je također pripao Nanterre-u sa 87-81 (23.02.2012). Vjerujem da će Nanterre nastaviti sa dobrim igrama i na ovom gostovanju kod ASVEL-a i da neće izgubiti sa 13 i više koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...