Jump to content
Sign in to follow this  
micha

10.02.2013.

Recommended Posts

Belgija 1

18:00 Waasland-Beveren - Anderlecht @ 2 @ 1.55 Expekt :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belgija 3 A

 

Berchem Sport - KSK Ronse @ 1 @ 1.48 :nije:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belgija 3a

Standard Wetteren - K.RC.Mechelen @ 2 @ 1.80 :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egipat

16:00 Al-Ahly Cairo - Wadi Degla @ 1 @ 1.62 Bwin :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katar

16:30 Al Wakrah - Lekhwiya Doha @ 2 @ 1.67 :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Manchester Utd-Everton
Tip para: 1
Tečaj: 1.850

 

:uredu:   2-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Rayo Vallecano - Atlético Madrid
Tip para: 2
Tečaj: 2.100

 

:nije:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egipat

16:00 Al-Ahly Cairo - Wadi Degla @ 1 @ 1.62 Bwin

Sada je kvota 1,50

 

Drugo kolo novog prvenstva Egipta, posle onog proslosezonskog koje nije zavrseno zbog vec poznatih nemilih dogadjaja.  Ovo je tek pocetak prvenstva i ne može se reci ko je u kakvoj formi, tako da se moramo vise osloniti na statistiku i tradiciju.  Danas se sastaju Al-Ahly i Wadi Degla , Al Ahly je favorit, ne samo na ovoj utakmici vec i u celom prvenstvu.  Tim koji je je dosad osvojio 36 Titula sampiona Egipta , a u zadnje 7 sezone, svih 7 titula.  Tim koji nije veliki i jak samo za Egipatsku ligu, vec i za celu Afriku - Aktuelni prvak Africke lige sampiona , timkoji je najvise ( 7 ) puta bio sampion Afrike . Tesko da takav tim može dozvoliti iznenadjenje i da danas ne pobedi. Kao sto rekoh ovo je pocetak prvenstva, nezna se tacna forma ekipa, pa verujem da zato kladionice postavljaju ovako velike kvote  ( 1,50 - 1,60 ), kasnije ce se to dosta smanjivati, pa zato treba iskoristiti ovu priliku dok se može. 

 

FT  1:0  :uredu:  :icon_razz:  :icon_razz:  :icon_razz:  :icon_razz:  :icon_razz:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 Man Utd - Everton, Corner Handicap, tip: Everton +3.0 @ 1.67 bet365, 8/10

U posljednjem današnjem susretu engleske Premier Lige sastaju se Manchester United i Everton a moj odabir je da United neće imati 3 i više kornera u odnosu na ekipu iz Liverpoola. Obje ekipe su u sjajnoj formi te je tako Manchester United prvi na tabeli sa 62 boda dok je Everton ove sezone šesti na tabeli sa 42 boda. Obje ekipe su također u sjajnoj formi jer je Man Utd čak 13 utakmica bez poraza (10 pobjeda i 3 poraza), dok je Everton u zadnjih 15 mečeva samo jednom poražen. 

Sada ćemo pogledati omjer kornera Uniteda kod kuće i Evertona u gostima u zadnjih 5 mečeva Premier Lige. Manchester United je pobjedio ekipe: Sunderlanda 3-1 (9-9 korneri), Newcastla 4-3 (0-1 u kornerima za Newcastle), West Bromwich 2-0 (9-6 za Manchester), Liverpool 2-1 (3-1 u kornerima za Man Utd) i Southampton 2-1 (4-8 u kornerima za Southampton). Znači totalan omjer kornera u zadnjih pet utakmica na Old Traffordu im je: 25 - 25. 

Sa druge strane Everton je gostovao kod Man City 1-1 (5-2 za City u kornerima), Stoke 1-1 (8-4 za Everton u kornerima), West Ham 2-1 (5-2 u kornerima za Everton), Newcastle 2-1 (6-4 u kornerima za Everton) i Southampton 0-0 (10-6 u kornerima za Southampton). Znači totalan omjer kornera u zadnjih pet utakmica na gostovanjima im je: 27- 25 za Everton.

Vjerujem kako ćemo gledati tvrd i dobar meč u kojem će i Everton imati prilika za gol i kako neće igrati podređenu ulogu u današnjem meču. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Lyon - Lille, tip 1 @ 2.17, Pinnacle, 8/10

 

24.kolo Francuske Ligue 1 u kojem se igra sasvim sigurno derbi ovog kola izmedju Lyona i Lilla. Dvije ekipe koje su vec godinama u samom vrhu Francuskog sampionata i redovni ucesnici lige sampiona. No ove sezone situacija je nesto drugacija. lyon igra konstantno dobro, dok je Lille ove sezone znatno losiji u odnosu na prethodne sezone.

 

Lyon je drugi na tabeli i nakon jucerasnje pobjede PSG-a, njima nista drugo ne preostaje nego da veceras savladaju Lille. Lyon ima 45 bodova, 6 manje od prvoplasiranog PSG-a i u slucaju vecerasnjeg kiksa protiv Lilla, ta prednost bi mogla biti 5 ili 6 bodova, sto bi vec bio znacajan zaostatak u borbi za sampiona Francuske. U proslom kolu Lyon je iznenadjujuce poraze na gostovanju kod Ajaccio sa 3-1, pa se u ovom mecu pobjeda namece kao imperativ. Inace Lyon ove sezone igra jako dobro kod kuce. Imaju 8 pobjeda, 2 remija i samo 1 poraz uz gol razliku 23:8. Jedini poraz kod kuce su dozivjeli jos u septembru prolse godine, kada su porazeni od Bordouxa sa 2-0. Ono sto treba naglasiti, a ide u prilog mojoj konstataciji da je veceras pobjeda jedina opcija, jeste da su zadnju utakmice kod kuce kiksali, bilo je 0-0 protiv slabasnog Eviana. Za vecerasnji mec trener Lyona ne moze racunati jedino na Brianda i Konea, dok se u ekipu vraca napadac Lopez.

 

Lille se nalazi na dosta losem mjestu za njih a to je 11.pozicija sa 31 osvojenim bodom. Kazem losa pozicija, jer smo navikli da se Lille nalazi u samom vrhu Francuskog fudbala, rame uz rame sa PSG-om, Lyonom. Lille ove sezone u gostima igra 2-6-4 uz gol razliku 12:15. Dosta nerijesenih utakmica imaju na gostovanju, ali samo 2 pobjede iz 12 meceva, sto je jako lose za ovako renomiranu ekipu. Lille je u negativnoj seriji i na zadnje 4 utakmice nemaju pobjedu. Imaju 2 remija i 2 poraza. Zadnja pobjeda Lille na gostovanju je bila u Novembru prosle godine, kada su savladali Evian sa 2-0. Trener Lilla ima dosta problema pred ovaj mec, nedostaje nekaoliko igraca Mendes, Rio Mavuba, Martin i Roux, ali se u tim vracaju Beria i Kalou.

 

Na zadnjem medjusobnom mecu ova dva tima, bilo je 1-1 kod Lilla, dok je zadnji mec kada je Lyon bio domacin, dobio Lyon sa 2-1.

 

nema sumnje da ce ovo biti tezak mec i za jeden i za druge, bez obzira kakva je situacija na tabeli, ali sudeci po trenutnoj formi, plasmanu na tabeli + domaci teren, prednost dajem domacinu Lyonu, koji ima imperativ pobjede, kako im PSG ne bi pobjegao na 5-6 bodova, koji bi mogli biti nedostizni u borbi za sampionsku titulu. Moj tip je pobjeda Lyona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...