Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

19.02.2013.

Recommended Posts

20:00 Bilbao - VEF Riga (+11.5), tip: 2 @ 1.55, bet365, 8/10

* VEF Riga ne gubi sa 12 i više koševa razlike

Zadnje kolo top 16 faze EuroCup-a nam donosi odgovor koja će od ove dvije ekipe dalje, Bilbao ili VEF Riga, a odogovor ćemo dobiri u dvorani Bilbao Arena. U drugom meču grupe J sastaju se Valencia i Nymburk. Na tabeli imamo da su Valencia, Bilbao i VEF Riga sa omjerom 3-2 dok je Nymburk posljednji sa omjerom 1-4. Moj tip je da VEF Riga ne gubi sa 12 i više koševa razlike jer je bitno da večeras pruže što bolji otpor jer ih pobjeda vodi dalje ili eventualna pobjeda Nymburka u Valenciji što je teže za očekivati.

VEF Riga nam dolazi iz glavnog grada Latvije i u grupi J imaju tri pobjede: Nymburk 81-59, Bilbao 99-76 i  Nymburk 85-80, dok su izgubili nakon produžetaka kod kuće od Valencije sa 96-103 i u Valenciji sa 82-86. U prethodnoj fazi EuroCupa su bili drugi u grupi C sa omjerom 3-3 u duelima sa ekipama Triumpha, Le Mansa i Artland Dragonsa. Osim EuroCupa ove sezone igraju i VTB Ligu gdje su treći sa omjerom 9-6 u grupi B, gdje su ekipe poput CSKA Moskve, Zalgirisa, Lokomotiva, Nymburka, Triumpha... i igraju još latvijsku ligu gdje imaju omjer 10-1 i glavni su favoriti za titulu sa ekipom Ventspilsa. Sasvim solidno igraju u gostima pa tako u zadnja 22 meča imaju čak 16 pobjeda i 6 poraza. 

Bilbao je trenutno treći u Španiji sa omjerom od 13-8 i koš razlikom od +82. Imaju kod kuće omjer 9-2 i izgubili su dva meča od Real Madrida i Cajasola. U EuroCupu se nadaju da će večeras slaviti i tako bar malo "oprati" obraz nakon sramnog poraza u Rigi sa -23 koša razlike i vjerujem da ako su ih mogli dobiti sa 23 razlike da i večeras VEF Riga može ponoviti odličan meč protiv Bilbao-a.

Bilbao: Hamilton (Raković), Hervelle, Mumbru (Grimau), Zisis, Vasileiadis (Pilepić) 
VEF Riga: Kavaliauskas (Berzins), Zavackas, Daniels, Rowland, Bertans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...