Jump to content
Sign in to follow this  
mostovoj

10.03.2013.

Recommended Posts

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: FC Liverpool-Tottenham
Tip para: 1
Tečaj: 2.000

 

:uredu:   3-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Lyon - Marseille/Total Goals Scored 2.5
Tip para: over
Tečaj: 2.100

 

:nije:   0-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Ferreira - Beira Mar, tip 1 @ 1.74, Pinnacle, 8/10

 

22.kolo Portugalskog sampionata u kojem se sstaju Ferreira i Beira Mar. Ranije sam igrao vise puta na Ferreiru, jer se zaista radi o odlicnoj ekipi, koja je sasvim sigurno najvece i najprijatnije niznenadjenje ove sezone u Portugalu. Oni se trenutno nalaze na 4.mjestu i vode veliku borbu sa Bragom za to trece mjesto koje vodi u kvalifikacije za ligu Evrope. Braga im bjezi 2 boda i ima utakmicu vise, tako da Ferreira u slucaju pobjede veceras ponovo prelazi na 3.mjesto. Oni u dosadasnjem dijelu sezone imaju samo 3 poraza i to dva puta od Benfike i 1 poraz od Porta, od dvije ubjedljivo najjace ekipe u Portugalu, dok ni od jedne druge ekipe nisu dozivjeli poraz, a odigrali su 21 utakmicu. Imaju 10 pobjeda i 8 remija uz gol razliku 29:18. Kod kuce igraju jako dobro, imaju omjer 5 pobjeda, 4 remija i samo 1 poraz, naravno od Benfike. Gol razlika na domacem terenu im je 13:7. Kao sto se vidi samo 7 golova su primili kod kuce na 10 odigranih utakmica, sto je manje od 1 gola po mecu. Doduse ne daju mnogo golova i uglavnom pobijede sa 1-0. U proslom kolu su kod kuce savladali Vitoriu Setubal sa 2-0.

 

Beira Mar je najlosija ekipa u ligi. Nalaze se na posljednjem mjestu sa svega 15 osvojenih bodova i oni su najozbiljniji kandidati za ispadanje iz Primeire. Oni nisu jos uvijek otpisani, jer im ekipe koje se ne nalaze u zoni ispadanja bjeze 2 boda i oni imaju jos sanse za opstanak. No kako igraju u gostima, to ce im biti tesko ostvariti. U gostima imaju omjer 2-1-8 uz gol razliku 10:22. Ali oni nisu nista bolji ni kod kuce, jer kod kuce imaju samo jednu pobjedu, 5 remija i 4 poraza. Zaista lose igraju, jer ekipa koja iz 21. kolo ima samo 3 pobjede tesko da se moze nadati opstanku u ligi. 

 

U oktobru kada su igrale ove dvije ekipe slavia je Ferreira na gostovanju kod Beira Mar, bilo je 2-0 za Ferreiru. I sto se forme tice, to je apsolutno na strani Ferreire. Ferreira je treca ekipa po trenutnoj formi na zadnjih 6 utakmica, odmah iz Benfice i Porta sa omjerom 4-1-1, doik je Beira Mar na zadnjem mjestu sa omjerom 0-1-5. Imaju u nizu 4 poraza i zaista ne vidim kako bi oni veceras protiv Ferreire izvukli i bod, a kamoli nesto vise.

 

Ferreira je apsolutni favorit na ovom mecu i sve osim pobjede domacina bi bilo veliko iznenadjenje i Ferreiru bi udaljilo od borbe za kvalifikacije za ligu prvaka. Dakle, moj tip je pobjeda Ferreire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00, Rangers - Colo Colo, tip vise od 2,5 gola @ 1.76, Pinnacle, 8/10

 

7.kolo Cileanske lige u kojem se sastaju domacin Rangers i gosti Colo Colo. Rangersi se nalaze na 13.mjestu sa 6 osvojenih bodova, dok je Colo Colo na 9.mjestu sa 10 osvojenih bodova. Rangersi su u ovih 6 kola zabiljezili jednu pobjedu, 3 remija i 2 poraza uz gol razliku 7:11, sto je u prosjeku 3 gola po mecu. Na domacem terenu jos uvijek nemaju pobjedu, imaju 2 remija i 1 poraz uz gol razliku 3:6, sto je takodjer 3 gola po mecu. Remizirali su protiv Cobreloe 2-2 i Audaya 1-1, dok su porazeni od U.Catolice sa 3-0. Oni nemaju pobjedu na zadnja 4 meca, pa ce svakako traziti pobjedu veceras protiv velike ekipe kakva je Colo Colo. Sasvim sigurno da ce im biti tesko, jer su gosti favoriti, ali moraju igrati otvoreno, kako bi stigli do pozitivnog cilja i osvajanja sva 3 boda.

 

Sdruge strane Colo Colo ima omjer u ovoj sezoni 3-1-2 uz gol razliku 11:11, sto je skoro 4 gola po mecu. Igraju otvoreno na svakoj utakmici, a to pokazuje i gol razlika. Dali su skoro 2 gola po mecu, ali isto tako i primili skoro po 2 gola u prosjeku. U gostima igraju 1-0-2 uz gol razliku 5:8, sto je vise od 4 gola po mecu. Bez ikakvih kalkulacija igraju, kako kuci, tako i na strani, jer je takva ekipa koja se ne zna samo braniti, vec uvijek igra za gol vise i da se nadigrava sa protivnikom. Zato cesto i igram over kada igra Colo Colo, jer takav stil i nacin igranja nam garantuje dosta golova. Oni su u proslo, kolu bili favoriti protiv Antofagasta, ali je rezultat zavrsio 3-3. Vec nakon 30 minuta prvog poluvremena vidjena su cak 4 gola na tom mecu.

 

Medjusobni duel ove dvije ekipe nam takodjer ide u prilog, jer na zadnjih 10 medjusobnih duela, na cak 9 utakmica je bio over:

 

07.10.12 PRI Colo Colo Rangers 2 : 2

22.04.12 PRI Rangers Colo Colo 2 : 2

16.08.09 PRI Colo Colo Rangers 3 : 0

28.02.09 PRI Rangers Colo Colo 2 : 1

20.07.08 PRI Colo Colo Rangers 2 : 3

17.02.08 PRI Rangers Colo Colo 2 : 2

27.08.06 PRI Rangers Colo Colo 0 : 0

02.04.06 PRI Colo Colo Rangers 7 : 2

16.10.05 PRI Colo Colo Rangers 4 : 1

30.04.05 PRI Rangers Colo Colo 3 : 2

 

Nema sumnje da cemo i veceras vidjeti slican scenario, kao i na prethodnim utakmicama ova dva tima i moj tip je sasvim logican, moj tip je da na ovom mecu padaju najmanje 3 gola.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

22:30, Ponte Preta - Sao Caetano, tip 1 @ 1.55, Pinnacle

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Atletico Madrid - Real Sociedad, tip oba tima daju gol: DA @ 1.91, William Hill

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Lyon - Marseille, Exactly 2 or 3 goals scored in regular time, tip: Yes @ 1.95, Expekt, 8/10

U derbiju 28 kola francuske Ligue 1 sastaju se na Gerlandu domaći Lyon i Marseille. Na tabeli je Lyon drusi sa 52 boda i sa 5 bodova manje od vodećeg Parisa dok je Marseille na trećem mjestu sa 49 bodova i za vrat su mu St Ettiene, Nica i sve bolji Lille. Moj tip za večerašnji derbi je da će biti 2 ili 3 gola na meču.

Lyon kod kuće ima omjer 9-2-2 i od tih 13 mečeva njih pet je bilo u rasponu od 2-3 gola dok Marseille na gostovanjima ima omjer od 7-2-5 i od 14 mečeva, njih pet je bilo sa 2-3 gola. Realno gledajući ovdje obje ekipe mogu do gola i najrealniji rezultat bi bio 1-1 ili eventualno da domaći tim dođe do pobjede sa 2-1. Lyon je u zadnja 4 meča upisao po 2 pobjede i 2 remija dok je Marseille sa pobjedom 2-1 nad Troyesom kod kuće malo saprao gorak okus od dva poraza od Parisa u ligi i kupu. U međusobnim duelima imamo 16 pobjeda Lyona, 12 remija i 9 pobjeda Marseilla, dok je zadnji meč na Gerlandu pripao Lyonu sa 2-0.

Sa nova tri boda Lyon bi prišao Parisu na samo dva boda razlike dok bi Marseille sa novom pobjedom došao do drugog mjesta na tabeli. Lyon se sada nakon ispadanja iz Euro takmičenja može u potpunosti posvetiti samo francuskoj ligi i novoj tituli prvaka, dok se Marseille oprostio od Europa Lige još u grupnoj fazi takmičenja i nedavno su od PSG-a ispali u kupu tako da je i njima ostalo samo domaće prvenstvo. Lyon ove sezone ima prosjek od 2.70 golova po meču dok je Marseille na prosjeku od 2,44 gola po meču.

Olympique Lyon: Vercoutre, Reveillere, Bisevac, Lovren, Umtiti, Malbranque, Gonalons, Lacazette, Grenier, Lisandro Lopez, Gomis

Olympique Marseilla: Mandanda, Fanni, Nkolou, Lucas Mendes, Morel, Romao, Barton, Kadir, Valbuena, A.Ayew, Gignac

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30, Club Petrolero-Universitario , Tip 2 @ 2.08, Pinnacle , 4/10 


Mec iz Bolivijske lige u kome se u 11-tom kolu kolu sastaju domaci Club Petrolero i gost Universitario
ali ima i dosta odlozenih meceva od ranije tako da nemasju svi isti broj odigranih meceva 
Club Petrolero je predzadnji na tabeli sa ucinkom 9 1 2 6 8 : 22 (-14) 5
i samo je ocajni La Paz losiji od njih na tabeli sa osvojena 2 boda
na pocetku lige su imali pobedu na svom terenu nad Bloomingom koji igra jako lose u gostima i posle toga pobedu su ostvarili nad isto tako losom Aurorom koja je mesto iznad sa 7 bodova a u zadnjem mecu su osvojili samo bod sa ocajnim La Pazom dok su u medjuvremenu imali seriju od 5 poraza
dakle ocito tim nije u formi kada nije mogao cak ni slabi La Paz da pobedi a u danasnjem mecu ce imati i problema sa sastavom jer 4-5 igraca iz prve postave nece igrati
Universitario je uz Bolivar najjaci klub u Boliviji i oni ce se boriti za titulu 
iz 10 meceva imaju ucinak 10 5 3 2 14 : 10 (+4) 18
u gostima 5 2 3 0 5 : 3 9
Medjutim i ono su malo pali u formi jer su u prvih 6 kola imali 5 pobeda i remi napocetku a u zadnjih 4 meceva imaju dvaporaza i dva remija, doduse remi sa Bolivarom i poraz od Orijente Petrolera koji su ovi sezone odlicni ali poraz od San Josea je iznenadjenje
domacini su u jako losoj formi i mislim da ce Universitario to iskoristiti i vratiti se nac pobednicki kolosek a domaci imaju problema i sa sastavom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...