Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

22.03.2013.

Recommended Posts

18:00, Croatia - Serbia, tip 1 @ 1.73, bet365, 8/10

 

U grupi A se igra veliki derbi izmedju Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za SP 2014, koje ce se naredne godine odrzati u Brazilu. Hrvatska nakon 4 odigrana kola ima 10 bodova i dijeli prvo mjesto sa Belgijom, koji imaju bolju gol razliku od Hrvatske, dok je Srbija treca, ali sa 6 bodova manje i imaju svega 4 boda. Hrvatska je po meni veliki favorit u ovom mecu. Igraju u Zagrebu pred preko 35 000 domacih navijaca, dok gostujucih navijaca nece biti iz sigurnosnih razloga, sto je sasvim sigurno veliki hendikep za selekciju Srbije. Hrvatska je do sada pokazala mnogo vise. Igrali su nerijeseno u Belgiji protiv izuetno jake ekipe, a po mnogima i trenutno jedne od najjacih u Evropi. Bilo je 1-1, stim da je Hrvatska prva dosla u vodstvo i pokazali su da su izuzetno jaki i da ce se boriti sa Belgijom za prvo mjesto. To je Hrvatskoj jedini remi, dok su ostala 3 meca rijesili u svoju korist. Imaju gol razliku 6:2.

 

Za ovaj mec trener Hrvatske Stimac bi trebao izvesti sljedecih 11 igraca:

Pletikosa – Srna, Lovren, Simunic, Strinic – Rakitic, Badelj, Modric, Kranjcar – Mandzukic, Olic

 

Srbija sdruge strane, kao sto sam rekao, je odigrala jako lose ove kvalifikacije do sada. Imaju samo 4 boda, jednu pobjedu, jedan remi 2 poraza. Poraze su dozivjeli od Belgije kod kuce, kada su dozivjeli pravi debakl izgubivsi sa 3-0 i totalno razocarenje su priredili protiv Makedonije, kada su porazeni u Skoplju sa 1-0. Pobijedili su Wales kod kuce sa 6-1 i remizirali sa Skotskom u prvom kolu u Skotskoj 0-0. Zanimljivo je da Srbija ima velikih problema u napadu. osim utakmice sa Walesom, oni nisu postigli gol ni na jednoj od ostale 3 utakmice koje su igrali. Ekipa Srbije je definitivno najjac u odbrani, ali im je napad najlosiji, a to se vidi iz dosadasnjih utakmica. Trener Mihajlovic ce sigurno postaviti neku zatvoreniju varijantu, pokusat ce na kontre doci do gola, jer realno selekcija Srbije nema kvalitet u napadu da bi se mogli nositi sa odlicnom ekipom Hrvatske.

 

Za ovaj mec selektor Mihajlovic ce najvjerovatnije izvesti sljedecih 11 igraca:

Stojković – Ivanović, Nastasić, Biševac, Kolarov – Petrović, Kuzmanović – Tadić, Đuričić, Tošić – Đorđevic

 

Za mene ovdje nema velike dileme oko toga ko je bolji i ko je favorit. Apsolutno je sve na strani domace Hrvatske i mislim da ce bez vecih problema zabiljeziti pobjedu i nova 3 boda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Bosnia and Herzegovina - Greece, tip: under 2.5 goals @ 1.60, bwin, 8/10

Večeras se u Zenici, na stadionu Bilino Polje sastaju selekcije Bosne i Hercegovine i Grčke u duelu 5. kola grupe G. Na tabeli su bodovno poravnati BIH i Grčka sa 13 bodova iz dosadašnja 4 meča i pobjednik ovog duela će steći kapitalnu prednost pred nastavak kvalifikacija. Moj tip za ovaj meč je manje od 3 gola, a već su se ove dvije selekcije sastale u grupi u Atini kada je bilo 0-0.

BIH je najefikasnija ekipa u grupi i do sada ide odlično jer su pobjedili Lihtenštajn sa 8-1 u gostima, te Latviju 4-1 i Litvaniju 3-0 kod kuće, a jedini remi je bio sa Grčkom 0-0 u meču u kojem je BIH veoma lako mogla da izgubi ali i da dobije meč. U ovom meču u Zenici prema najavama igrača i selektora Sušića bili bi zadovoljni sa pobjedom ali i sa bodom, jer bi i dalje BIH ostala na prvom mjestu zbog bolje gol razlike. Sa druge strane imamo Grčku koja je kvalifikacije za SP 2014 počela sa pobjedom u Latviji sa 2-1 iako su gubili sa 0-1, kod kuće su savladali Litvaniju sa 2-0, te su remizirali kod kuće sa BIH 0-0 i na kraju godine su upisali veoma bitnu pobjedu u Bratislavi nad Slovačkom sa 1-0. Ta im je pobjeda jako bitna jer prema kalkulaciji Grka oni dolaze u Zenicu da ostanu neporaženi čime bi ostali drugi na tabeli ali isto tako se nadaju kiksu BIH u Bratislavi kako bi se vratili na prvo mjesto. Grčka ima lakši raspored do kraja kvalifikacija jer imaju dvomeč sa slabašnim Lihtenštajnom i vjerujem da iskusni Grci će nastojati da što više da umrtve igru u Zenici i da nećemo gledati lijep nogomet. 

U sastavu BIH neće zbog ozljede biti Pjanića što je veliki hendikep za vezni red BIH jer je baš preko njega išlo dosta akcija bh tima i njegovo neigranje se dosta osjetilo i u Atini kada je BIH dosta teško prenosila loptu iz odbrane do Džeke i Ibiševića u napadu.

U međusobnim duelima je puno bolja Grčka jer ima 4 pobjede od 3-0, 1-0 u kvalifikacijama za SP 1998, zatim 4-0 u Zenici i 3-2 u Atini u kvalifikacijama za EURO 2008 i u prijateljskom meču na Koševu 2011 godine je bilo 0-0 i u zadnje duelu u Atini u kvalifikacijama za SP 2014 je bilo 0-0. Grčka zna da igra jako tvrd nogomet zbog kojeg su i bili prvaci Europe sa Rehagelom a u zadnjih 5 mečeva svaki je završio sa manje od tri gola.

Bosna i Hercegovina: Begović, Mujdža, Vranješ, Spahić, Lulić, Zahirović, Medunjanin, Misimović, Stevanović, Džeko, Ibišević

Grčka: Karnezis, Torosidis, Sokratis, Malezas, Holebas, Maniatis, Karagounis, Katsouranis, Salpingidis, Samaras, Gekas

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Croatia - Serbia, tip: under 2.5 goals @ 1.57, bwin, 8/10

Večeras se na Maksimiru igra balkanski derbi grupe A u kojem se sastaju Hrvatska i Srbija. Moj odabir za pomenuti meč je manje od tri gola jer očekujem dosta tvrdu utakmicu sa jako malo golova jer obje selekcije imaju dobre odbrane, a to posebno mislim na Srbiju koja u svojoj odbrani ima igrače poput Ivanovića i Nastasića (Vidić se odrekao reprezentacije) koji igraju u najjašoj engleskoj ligi. Ako pogledamo tabelu vidimo da i u ostalim utakmicama ove grupe Srbija i Hrvatska imaju jako mali prosjek golova.

Hrvatska je nakon 4 odigrana kola na drugom mjestu sa 10 bodova i imaju isto bodova kao i vodeća Belgija. Hrvatska je savladala kod kuće Makedoniju sa 1-0, remiziriala u Belgiji 1-1, slavila u Skoplju sa 2-1 i savladala Wels sa 2-0. Tako da imaju gol razliku od 6-2 iz 4 meča ili je to prosjek od 2,00 gola po meču. Sa druge strane selekcija Srbije je loše otvorila kvalifikacije i pod palicom Mihajlovića igraju jako loše iako tračak nade daju pobjede nad Welsom 6-1, te u prijateljskim utakmicama sa Čileom i Kiprom 3-1. Srbija je kvalifikacije otvorila sa remijem u Škotskoj sa 0-0, zatim je u Novom Sadu savladala Wels sa 6-1, te zatim gubi dvije jako bitne utakmice u Beogradu od Belgije sa 0-3 i u Skoplju ih je savladala Makedonija sa 0-1. Tako da sada nakon 4 odigrana kola imaju samo 4 boda i veoma male šanse za prolaz na SP. Ipak ovo je više od meča za 3 boda, jake su emocije i očekujem dosta nervozan i tvrd meč u kojem nećemo vidjeti previše dobrih poteza te bih zbog bolje forme prednost dao teškoj pobjedi Hrvatske sa jednim golom razlike i sa opcijom da će biti manje od 3 gola.

Od nezavisnosti Hrvatske, vatreni su igrali sa Srbijom (ex Jugoslavijom) u kvalifikacijama za EP kada je bilo 2-2 u Zagrebu i 0-0 u Beogradu. 

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Lovren, Šimunić, Strinić, Rakitić, Badelj, Modrić, Kranjčar, Mandžukić, Olić
Srbija: Stojković, Ivanović, Nastasić, Biševac, Kolarov, Petrović, Kuzmanović, Tadić, Đuričić, Tošić, Đorđević

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 20:15
Naziv para: Luxembourg - Azerbaijan
Tip para: 1
Tečaj: 3.500

 

:nije:   0-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Austrija(-2+)-Farski otoci
Tip para: vise
Tečaj: 1.500

 

:uredu:   6-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30, Lihtenstajn - Latvija, tip 2, @ 1.70, 8/10, Expekt

Ovo je derbi zacelja u ovoj grupi, no tesko se neki mec u kojem igra Lihhtenstajn moze nazvati ozbiljnim. Iako sada i oni ne primaju bas na svakom mecu vise o 4-5 golova, ipak su daleko od tima koji ce osvajati bodove...Ne idem ovdje na pobjedu Latvije zato sto je Latvija dobra nego zato sto je Lihtenstajn preslab...Oni su ocekivano zadnji u grupi bez osvojenih bodova, uz negativnu gol razliku 1- 14. I taj jedan jedini gol su zabili lideru grupe, reprezentaciji BIH, na u tom su mecu primili osam...Forma im je dakako ocajna, dkale sve sami porazi, bazirat cu se na zadnjih deset meceva, i tu ipak imaju jednu pobjedu u prijatelsjkom mecu sa Maltom, no ostalo su sve porazi...oni nemaju nikakvih aspiracija ili ambicija, njima je svaki postignuti gol uspjeh.S druge strane Latvija nij eu nesto boljoj situaciji, nalaze sa na pretposljednjem mjestu na tabeli sa tri boda uz gol razliku 5 -8. No treba reci da su igrali sve teske meceve izuzev Lihtenstajna, sa svim vodecim reprezentacijama, tako da im ovaj skor i nije mogao biti nesto bolji, sada imaju priliku malo popraviti situaciju te u duelima sa Litvanijom, doci do bolje pozicije...Ako neki mec moraju dobiti to je onda ovaj, dobili su i prvi medjusobni mec na svom terenu, rezultatom 2:0...Ukoliko Latvija barem zeli pokusati prikljuciti se borbi za pozicije a o ponosu da i ne govorim, ovaj mec moraju dobiti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00

Hrvatska(zžk5,5)-Srbija

Tip: više od 5,5 žutih kartona

Koef: 1,60

Supersport

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00

Hrvatska(z.kor10,5)-Srbija

Tip: manje od 10,5 kornera

Koef: 1,80

Supersport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...