Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

27.04.2013.

Recommended Posts

15:30, Hoffenheim - Nurnberg, tip 1 @ 2.00, Expekt, 8/10

 

31.kolo Njemacke Bundeslige u kojem domacin Hoffenhaim igra vjerovatno odlucujucu utakmicu, kada je u pitanju opstanak u drustvu najboljih. 4 kola su ostala do kraja, a Hoffenheim se nalazi na predposljednjem mjestu sa 24 osvojena boda. Imaju 3 boda manje od Augsburga, koji se trenutno nalazi na mjestu koje vodi u razigravanje za opstanak, dok 6 bodova zaostaju za Fortunom, koja se nalazi van opasne zone. Fortuna danas ima jako tezak mec protiv Borusije iz Dortmunda, pa je velika vjerovatnoca da nece doci do sva 3 boda, sto bi Hoffenheimu otvorilo vrata ka opstanku, naravno ukoliko danas pobijede. Njima osim pobjede ama bas nista ne odgovara i ovo je posljednji voz da spase sezone i opstanak.

Hoffenheim ove sezone igra dosta lose, a naravno to i tabela pokazuje. No, kod kuce i ne igraju tako strasno, koliko u gostima. Kod kuce imaju omjer 4-4-7 uz gol razliku 18:25. Upravo na zadnjoj domacoj utakmici su napravili dosta dobar posao, kada su savladali Fortunu sa 3-0.

Nurnbergu je ovo beznacajna utakmica i oni se polako mogu spremati na odmor. Nalaze se na 12.mjestu sa 38 osvojenih bodova i oni su i teoretski obezbijedili oopstanak, a tesko da mogu naprijed, jer im treba 8 bodova do evropskih takmicenja. Oni u zadnje vrijeme igraju dosta lose, imaju 2 poraza u nizu i to u proslom kolu neocekivano kod kuce od Furtha sa 1-0 i kolo prije u gostima kod Bayerna, kada su visoko porazeni sa 4-0. Nurnberg u gostima ima 3 pobjede, 5 remija i 7 poraza uz gol razliku 12:25.

Nemam ovdje vise ista dodati. Pobjeda Hoffenheimu se namece kao imperativ i sve osim pobjede je odlazak u nizi rang tj. 2.Bundesligu. Mislim da Hoffenheim ima snage i kvalitet da danas upise pobjedu, koja ce mu ostaviti kakve takve sanse za opstanak. Dakle, moj tip je pobjeda Hoffenheima.

 

Sastav Hoffenheima:

Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson – Ochs, Rudy, Salihović – Volland, Roberto Firmino, Schipplock

 

Sastav Nurnberga:

R.Schafer – Chandler, Dabanli, Simons, Plattenhardt – Balitsch – Kiyotake, Feulner, Frantz, Esswein – Pekhart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Interwetten
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 15:30
Naziv para: Bayer Leverkusen - Werder Bremen
Tip para: Over 2,5 goals
Tečaj: 1.550

Ev. dobitak: 6.550
Ev. gubitak: 1.550

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30, Bayer Leverkusen - Werder Bremen, tip oba tima daju gol i vise od 2,5 gola @ 1.85, SuperSport, 8/10da se ovaj mec igrao prije nekoliko sezona sigurno bi bio derbi kola, no ovako to nije, jer je Werder ove sezone jako los, dok je Bayer u samom vrhu tabele i naredne sezone ce se sasvim sigurno takmiciti u ligi prvaka.Bayer je treci sa 53 osvojena boda i imaju 7 bodova vise od Schalke, koji je cetvrti, a to mjesto vodi u kvalifikacije lige prvaka, tako da je Bayer relativno siguran i zaista se treba desiti cudo da Bayer prokocka ovu trecu poziciju, pa sasvim sigurno oni mogu igrati rastereceno bez pritiska. U goste im dolazi slabasni Werder, koji se nalazi 14.mjestu sa 32 osvojena boda. Oni imaju smao 5 bodova vise od Augsburga, koji se nalazi na mjestu za doigravanje za opstanak u drustvu najboljih, pa Werder nije obezbijdio definitivno opstanak, sto je razocaravajuce za sve navijece ovog velikog kluba.Werder je ekipa koja je najvise primila golova u ligi, zajedno sa Hoffenheimom, ukupno 59 golova iz 30 utakmica, sto je sokoro 2 gola po mecu. No Werder i postize golove, pa su tako do sada dali 45 golova, sto i nije tako lose za jednu ekipu koja se nalazi u donjem dijelu tabele.Bayer je takodjer ekipa koja dosta postize golova. Do sada su postigli 58 golova, a primili 38. Inace ove dvije ekipe kada je over 2,5 gola u pitanju, Bayer ima prosjek od 3,2 gola po mecu, dok Werder ima prosjek od 3,47 golova po mecu.Werder je ove sezone na svim gostovanjima tresao protivnicku mrezu, pa su tako na svih 15 utakmica na strani postigli barem po jedan gol, ali je i Bayer do sada na svim utakmicama Bundeslige kod kuce ove sezone postizao barem po jedan gol, pa zaista nemamo razloga da sumnjamo i da mislimo da ce danas biti drugacije. Bayeru bodovi nisu neophodni, dok su Werderu potrebni, pa barem 1 bod, ali je Bayer dosta kvalitetniji tim i igra na domacem terenu, pa je tesko vjerovati da ce oni tek tako lako prosuti bodove i kada se uzme u obzir da su na svom terenu izgubili samo 2 meca. Ovdje ocekujem efikasnu utakmicu sa dosta golova na obje strane. Moj tip je da oba tima daju gol, a i da ce pasti najmanje 3 gola na mecu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Stoke City - Norwich City
Tip para: 1
Tečaj: 2.150
 
Ev. dobitak: 7.150
Ev. gubitak: 2.150

Share this post


Link to post
Share on other sites
16:30, Smederevo - BSK Borca, Tip: 2 @ 1.53, Bet 365 , 8/10 
 Tip X-2 @ 3.75, Bet365, 2/10
 
Mec iz lige Srbije u kome se u 25-tom kolu sastaju Smederevo i BSK iz Borce
Smederevo je zbog finasijskih problema vec ispao iz lige jer je dosta igraca otislo iz kluba u zimskom prelaznom roku, cesto su igraci strajkovali, plate odavno nisu primili zato su u prolecnom delu osvojili samo 1 bod protiv Rada a sve ostale meceve su izgubili a zadnje 6 su isle iz X i to uglavnom su dobijali gol pred sam kraj kao protiv Zvezde u 91-om minutu ili Kule u 86-tom, oni i ne igraju toliko lose, igraju uglavnom jaku odbranu ali u napadu su bezopasni u zadnja 5 meca nisu dali gol a koncentracija im na kraju ipak popusti i prime gol.
BSK ima solidan tim i dobrog trenera oni su 12-ti na tabeli i imaju samo 3 boda vise od predzadnjeg Radnickog iz Kragujevca i predstoji zestoka borba za opstanak 
ucinak im je 24 7 5 12 23:46 26
u prolecnom delu igraju dobro, osim starta gde su izgubili 3 meca posle toga su imali seriju od 6 meceva bez poraza kod kuce 3-3 sa Vojvodinom i po0bede nad Radom i Radnickim iz Nisa a u gostima pobeda nad Javorom i nereseno sa Novom Pazarom i Radnickim iz Kragujevca 
u zadnjem kolu su izgubili od Zvezde medjutim jako tesko ih je Zvezda dobila 
dakle ocekujem da ce BSK pobediti ali je velika sansa da bude X na poluvremenu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00, Everton - Fulham tip 1, @ 1.50, 8/10, Expekt 

Everton se nalazi na 6. mjestu na tabeli, sa 56 bodova,  imaju veliki imperativ pobjede, jer istovremeno pokusavaju da sustignu ili Chelsea za mjesto u Ligi prvaka,  koju ima 6 bodova vise ili Tottenhma za mesto u UEL-u kojim ima 5 bodova vise a takodje i da odrze se iznad najveceg rivala -Liverpoola koji ima 5 bodova manje a sto bi navijaci Evertona redom svi potpisali....Oni su i u dobroj formi, imaju u zadnjih 6 meceva tri pobjede, dva remija (i to u teska dva duela protiv londonskih timova Arsenala i Tottenhama) i samo jedan poraz bas u proslom kolu od Sunderlanda a sto im je prvi praz nakon dva mjeseca...Ovdje se ocekuje napadacki pristup igri, vjerovatno ce zaigrati i Jelavic od prve minute...
Sto se tic emedjusobnih meceva, u prvom dijelu sezone u Londonu rezultat je bio 2:2 ali prije toga Everton je bio u nizu od 4 uzastopne medjusobne pobjede.
S druge strane , jedanaestoplasirani Fulham je u losoj formi, obzirom da su u posljednja cetiri kola osvojili samo jedan bod. Njihova je sreca da bjeze Wiganu 9 bodova i imaju sad-zasad miran san, no do kraja ce ipak morati skupiti jos koji bod. ne vjerujem da ce to biti bas danas, igraju protiv ipak jaceg i motivisanijeg protivnika. Sto se tice sastava, vracaju se nakon supsenzija odbrambreni Riether i Riise a van tima su  povrijedjeni vezni igraci Diarra, Dejagah i Duff, dok je i Sidwell suspendovan nakon crvenog kartona protiv Arsenala. 

Moj tip je pobjeda Evertona - nastavak dobrog medjusobnog niza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00 Southampton - West Brom tip 1, @ 1.75, 5/10, Expekt

Domacin se nalazi u nizu od 6 meceva bez poraza zahvajujuci kojem je sa dna tabele dosao ipak do malo sigurnijeg 12-og mjesta na tabeli i skupioli su 39 bodova. No borba za opstanak nije zavrsena, Wigan koji bi ispao u ovom momentu je 8 bodova ispod ali ima i utakmicu manje, dakle sve je jos otvoreno i domacini imaju imperativ pobjede s kojom bi dosli nadomak sigurnog opstanka. U njihovom slucaju se ipak dobro pokazala smjena trenera i dolazak novog Mauricia Pochettina, koji je dosao u januaru i dosad pretrpio samo jedan poraz. Vjerujem u nastavak dobrog niza Saintsa, pogotovo jer imaju puno veci motiv. Sto s tice sastava, skor pun igracki kadara je na raspolaganju, osim jedino veznog James Ward-Prowsea. Vraca se napadac Guly do Prado kao i Luke Shaw. Naravno glavna uzdanica Saintsa je odlicnio napadac Lambert i od njega se ocekuje pogodak danas..
Sto se tice WBA, oni su na sigurnom 8.mjestu na tabeli sa 45 bodova i prakticno mogu samo promijeniti poziciju na tabeli bez neke vaznosti...Oni su takodje u nesto losijoj formi, naime vec 4 kola u nizu ne znaju za pobjedu a u zadnjih 6 meceva samo su jedan dobili... No nakupili su bodova u prvom dijelu sezone tako da nemaju velikih briga. Sto se tice sastava, kapiten Chris Brunt je povrijedjen i ne konkurise za sastav,ali se oporavio defanzivac Billy Jones i mozda bude u sastavu. Napadac Peter Odemwingie se oporavio od problema sa koljenom a vezni Youssouf Mulumbu danas odradjuje zadnji mec suspenzije (tri meca kaznjen).

Domacinu je pobjeda mnogo vaznije, igram na njih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 16:30
Naziv para: Zadar-Inter Zaprešić
Tip para: 1
Tečaj: 1.850

 

:nije:   1-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Atletico Madrid - Real Madrid
Tip para: 1
Tečaj: 2.150

 

:nije:   1-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Madjarska

14:00 MTK Budapest - Diosgyor @ 1 @ 2.00 WillHill :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...