Jump to content
Sign in to follow this  
Almiric

18.05.2013.

Recommended Posts

Naziv kladionice: bet-at-home
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Evian Thonon Gaillard FC - Valenciennes FC
Tip para: 1
Tečaj: 1.650
 
Ev. dobitak: 6.650
Ev. gubitak: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, RNK Split - Istra 1961, tip 1 @ 1.60, Bwin, 8/10

 

Jos su dva kola ostala u 1.Hrvatskoj ligi, a velika se borba bodi izmedju nekoliko timova oko mjesta koje vode u evopska takmicenja. Jedna ot tih ekipa koja se bori za takvo mjesto je i Split, koji se nalazi na 4.mjestu sa 51 osvojenim bodom, samo bod manje od Hajduka koji je treci i to mjesto vodi u Evropa ligu. Ne treba zaboraviti ni Rijeku, koja se nalazi na 5.mjestu sa 50 osvojenih bodova i ona takodjer pretendira za mjesta koja vode u Evropu, pa bi u slucaju da i Split i Rijeka pobijede bila prava guzva za to trece mjesto, jer je Hajduk svoj mec odigrao i oni ne mogu imati vise od 52 boda. Rijeka igra kuci protiv zafra, koji se grcevito bori za opstanak i sigurno im nece biti lako da dodju do bodova, pa bi to Split trebao da iskoristi i savlada Istru kod kuce, kojoj bodovi nista ne znace. Istra se nalazi na 6.mjestu sa 40 osvojenih bodova i oni ne mogu ni gore ni dole na tabeli. Opstanak je obezbijedjen, ali ne mogu ni do mjesta koje vode u Evropu, pa ce oni protiv Splita igrati rastereceno, a sasvim sigurno svi igraci istre jedva cekaju kraj sezone i mislima su vec na odmoru.

 

Split ove sezone igra jako dobro, posebno se to odnosi na utakmice kod kuce gdje su ove sezone pruzali briljantne partije. Na zadnjoj utakmici kod kuce su savladali Hajduk sa 2-1, dok su u proslom kolu porazeni kod Dinama u Zagrebu sa 2-0 i na ovoj utakmici nemaju prava na kiks, ukoliko zele da izbore mjesto koje vodi u Evropa ligu. Kod kuce ove sezone imaju 13 pobjeda 2 remija i samo 1 poraz uz gol razliku 32:11. zaista vise nego impresivan ucinak kod kuce. Sdruge strane istra u gostima ima omjer 5-2-9 uz gol razliku 18:21. 

 

Kada su medjusobni dueli u pitanju na zadnjih 5 utakmica ova dva tima uvijek je domacin slavio, pa se iskreno nadam da ce tako biti i na ovom mecu, jer Splitu su bodovi neophodni, moraju da pobijede, dok gostima ovaj mec nista ne znaci i tu vidim veliku sansu za domacina, a plus sto igraju pred svojim navijacima koje su zaista rijetko razocarali ove sezone. Moj tip je pobjeda Splita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

00:00, Colo Colo - Cobresal, tip vise od 3,5 gola @ 2.28, Pinnacle, 8/10

 

16.kolo Cileanske Primere u kojem se sastaju domacin Colo Colo i gost Cobresal. nakon 15 odigranih kola Colo Colo je dosta lose odigrao i veliko su razocarenje u ovom dijelu sampionata. Mnogo se vise od njih ocekivalo, jer se nalaze na tek 12.mjestu sa 18 osvojenih bodova. No, to i nije tako strasno, kada je bodovni zaostatak u pitanju, jer za vodecim zaostaju 14 bodova i mislim da to nije nedostizno, sobzirom da se tek stiglo do pola sampionata, ali Colo Colo mora krenuti bolje i sa pobjedama sve vise, kako bi uhvatili prikljucak sa vodecim. za to im nije mogao doci bolji gost od ekipe Cobresal, koji se nalazi na posljednjem mjestu sa svega 8 osvojenih bodova i ovo ce biti odlicna prilika za domacina da ne samo upise nova 3 boda, nego da malo i poprave gol razliku i da se napadaci pokazu u pravom izdanju. Naime, Cobresal do sada ima omjer 2-2-11 uz gol razliku 19:33 sto je u prosjeku 3,47 golova po mecu. No ono sto svakako ide u prilog mom tipu, a i domacinu, jeste da Cobresal u gostima igra ocajno. U gostima imaju omjer 1-1-5 uz gol razliku 10:16, sto je skoro 4 gola po mecu. Colo Colo na zadnja 4 meca nema pobjedu, pa je krajnje vrijeme da dodju do 3 boda, ali mislim da ce sav svoj bijes iskaliti na Cobresalu, koji je dosao kao kec na 12 da se vrati samopuzdanje ekipi Colo Colo. Gosti su do sada na 9 gostujucih utakmica cak na 8 tresli mreze, samo na jednom mecu nisu postigli gol, kada su igrali u gostima, pa nam i ovaj podatak ide u prilog da cemo na ovom mecu zaista vidjeti dosta golova.

 

Ocekujem pobjedu domacina, ali ce i gosti igrati otvoreno, kao i do sada u sampionatu gdje daju, ali i primaju dosta golova, pa nas ocekuje sasvim sigurno jedna prava golijada. Moj tip je da ce na mecu pasti najmanje 4 gola, a nije iskljuceno da ih bude i vise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, EvianThon-Valenciennes, tip 1 @ 1.65, SuperSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, CF Getafe-CF Valencia, tip 2 @ 1.80, SuperSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Nancy-SC Bastia, tip 1 @ 1.65, SuperSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Sligo Rovers-Dundalk FC, tip 1 @ 1.50, SuperSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 15:30
Naziv para: Eintracht Frankfurt - WfL Wolfsburg/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.150

 

:uredu:   2-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: NK Split-Istra 1961 Pula
Tip para: 1
Tečaj: 1.550

 

:nije:   0-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kina

13:35 Shandong Luneng Shanghai East Asia FC @ 1 @ 1.57 WillHill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kina

13:35 Dalian Aerbin - Changchun Yatai @ 1 @ 1.60

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...