Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

12.06.2013.

Recommended Posts

14:40 Mischa Zverev - Mirza Bašić, tip: Zverev -2.5 gema @ 2.01, Pinnacle Sports, 8/10

Danas se na ATP turniru u njemačkom gradu Halle sastaju domaći teniser Mischa Zverev i bosansko hercegovački teniser Mirza Bašić u 2. kolu turnira. Moj tip je da će Zverev dobiti sa tri i više gemova razlike. Razlog je što je Zverev mnogo iskusniji teniser, što igra na svom terenu i što je bolje rangirani teniser na ATP listi.

Mischa Zverev je ruski teniser koji nastupa pod Njemačkom zastavom, te je trenutno na 156 mjestu ATP liste, a najbolji ranking mu je bio 45. mjesto na svijetu prije tačno 4 godine. Ima 25 godina i svoje jedine dvije titule je osvojio u dublu sa ruskim teniserom Youzhny-em u Halle-u i Tokyo-u 2008 godine. Na turniru u Halle-u je u prvom kolu savladao belgijanca Goffina sa 1-6 6-4 7-5. Iz karijere Zvereva bih izdvojio pobjede nad J.C. Ferrerom 2006 godine u Bangkoku kada je španac bio prvi igrač svijeta, te njegove nastupe za Davis Cup selekciju Njemačke i nastup na Masters turniru u Shanghai-u.

Sa druge strane imamo mladog Mirzu Bašića, koji je nepoznat za poznavaoce tenisa. Riječ je o teniseru iz Sarajeva koji ima 21 godinu i nastupa za Davis Cup selekciju Bosne i Hercegovine. Trenutno je 240 igrač na svijetu a najbolji ranking mu je 229 mjesto prije mjesec dana. Od boljih rezultata bih izdvojio 1/4 finale Wimbledona u konkurenciji juniora parova 2008 godine, te titule na Futures turnirima u Kiseljaku (BIH), Novom Sadu (SRB), Antalya (TUR), Trento (ITA) i Ajjacio (FRA) koji je osvojio prije dolaska na turnir u Halle. Zbog slabog rankinga igrao je kvalifikacije za Halle i tu savladao njemačke tenisere Begemanna sa 6-2 6-3 i Marterera sa 7-6 6-3. U trećem kolu kvalifikacija je izgubio od tenisera iz Kineskog Tajpeha Wenga sa 2-6 2-6. Tako da po rezultatima je ostao bez plasmana na glavni dio turnira, ali zbog otkazivanja nastupa njemačkog tenisera Petzschnera u 1. kolu je dobio priliku da kao "lucky looser" igra sa 22. igračem svijeta, poljakom Janowicza kojeg je dobio na veliko iznenađenje sa 7-6 3-6 7-6 nakon 2 sata i 11 minuta igre.

Vjerujem da je Zverev bolji teniser iako je u blagom padu forme i na ruku mu ide neiskustvo mladog Bašiča koji je samo dan ranije igrao naporan meč i vjerujem da je iskoristio svoju dozu sreće na ovom turniru. Zverev je već osvajao Halle u dublu i leži mu podloga, igrao je dosta više bitnih mečeva, ima iskustvo i trebao bi ovaj meč da riješi u svoju korist. Pobjednik ovog duela će igrati sa pobjednikom iz duela Federer - Stebe u 1/4 finalu Halle-a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Federer R. (Sui)    -    Stebe C. (Ger) Over 18.5 1.73 Pinnacle

 

Federer ne bi trebao da ima problema oko konačnog ishoda, ali Stebe je već odigrao nekoliko mečeva na travi što bi mu trebalo biti dovoljno da uzme bar 7 gemova.

Edited by silly_bet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...