Jump to content
emir1983

19.06.2013.

Recommended Posts

18:00 NK Maribor - FK Sarajevo, tip: 1 @ 2.00, bet365, 8/10

U sklopu priprema za narednu sezonu i kvalifikacije za euro kupove, danas se igra prijateljski meč između ekipa slovenskog prvaka Maribora i viceprvaka BIH, ekipe Sarajeva. Meč se igra u Sloveniji, Rogozi sa početkom od 18 sati a moj tip je pobjeda Maribora. Imamo sa jedne strane ekipu koja je nadmoćno osvojila titulu prvaka Slovenije i koja je godinama najbolja slovenska ekipa i koja igra dosta euro utakmica, a sa druge strane imamo oslabljenu ekipu Sarajeva kojoj su otišli neki ključni igrači i koja se teško može nositi sa mnogo kvalitetnijim Mariborom koji se sprema za drugo pretkolo Lige prvaka, dok će ovog ljeta Sarajevo sreću probati u kvalifikacijama za Europa Ligu.

Maribor je stari / novi prvak Slovenije i ekipa koja je 11 puta bila prvak Slovenije, 8 titula kupa Slovenije dok su u bivšoj Jugoslaviji bili samo prvak druge lige 1967 godine. Nakon samostalnosti Slovenije su najbolja ekipa koja se može pohvaliti učešćima u grupnim fazama Lige prvaka i Europa lige. Zadnju titulu prvaka su osvojili skoro na polusezoni i na kraju su imali "samo" 8 bodova više od Olimpije, kažem "samo" jer je ta prednost bila dosta veća ali se Maribor pred kraj malo opustio i Olimpija je smanjila taj zaostatak. Sa klupe ih predvodi Ante Čačić, hrvatski trener, a zanimljivo je da su prošlog ljeta eliminisali bh prvaka Željezničaka u pretkolu Lige prvaka sa 4-1 i 2-1. Prvi test meč su odigrali 16.06. i savladali niželigaša Radlje sa 3-0, a u planu su još mečevi sa rumunskim Petrolulom, Lokomotivom iz Moskve i Kaiserslauternom. 

Sarajevo je dva puta bilo prvak Jugoslavije i dva puta BIH, te imaju 4 titule kupa BIH. Sezonu su završili kao drugi sa 6 bodova manje od Željezničara, te ove godine će igrati kvalifikacije za Europa Ligu. Prošle godine su u istom takmičenju savladali Hibernians sa Malte sa 5-2 i 4-4, Levski iz Sofije sa 0-1 3-1 i ispali su od Zete iz Golubovaca sa 2-1 0-1. Ali za razliku od te tadašnje solidne ekipe Sarajevo je ostalo bez nekoliko odličnih i ključnih igrača poput Saida Husejinovića (prešao u Dinamo Zagreb), Ivana Sesara (Elazigspor), Emir Hadžić (prvi strijelac ekipe i lige), Sedin Torlak (kapiten ekipe), te manje bitni igrači poput Zlatkovića, Matoševića i Mijuškovića. Klub se bar malo pojačao sa Cimirotom (došao iz Leotara, igra za U21 BIH) i Radulović (OFK Petrovac), te nekoliko juniora FK Sarajeva. Osim ovog meča Sarajevo ima dogovoren meč sa ruskim Rostovom.

Zaista je u ovom trenutku Maribor mnogo kvalitetnija ekipa, iskusnija, uigranija, dok su Sarajevo napustili zaista ključni igrači u odnosu na isti period prije godinu dana i već duže vrijeme u klubu su finansije veliki problem, dok je i trener Husref Musemić nedavno imao teških zdravstvenih problema (operacija srca). Iako je prijateljski meč Maribor bi ovo trebao da dobije zbog samopouzdanja pred kvalifikacije za Ligu prvaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 708 
 
Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Start IK - Stabaek, zbroj golova 1/2
Tip para: više od 2.5 gola
Tečaj: 1.600
 
Ev. dobitak: 6.600
Ev. gubitak: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: UnibetBroj para iz kladionice: nema Vrijeme odigravanja: 19:00Naziv para: Vimmerby IF - Varmdo IFTip para: 1Tečaj: 2.200 Ev. dobitak: 7.200Ev. gubitak: 2.200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 00:00
Naziv para: Italy - Japan/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.200

 

:uredu:   4-3

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 760 
 
Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Start IK - Stabaek
Tip para: 1
Tečaj: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 751 
 
Vrijeme odigravanja: 00:00
Naziv para: Italija - Japan
Tip para: 1
Tečaj: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 953 
 
Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Wohlen - Dinamo M
Tip para: 2
Tečaj: 1.850
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

04:00 Vancouver Whitecaps - Deportivo Chivas USA Over 3 2.18 Pinnacle

 

 

Vancouver je vrlo efikasan u poslednje vreme. Uglavnom utakmice završavaju sa po dva postignuta gola, a ne mogu se pohvaliti sa čvrstom odbranom, pa su u dosadašnjih 14 utakmica postigli 22 i primili 23 gola. Na početku sezone nisu briljirali, ali otkako im se pridružio Kenny Miller rezultati su bolji, pa u poslednjih pet utakmica imaju tri pobede i samo jedan poraz. U prošlom kolu su savladali New England 4-3, a Kenny Miller je bio strelac dva puta tako da je sada sa 5 golova među prvih deset strelaca lige, a gol više od njega je postigao saigrač iz Brazila Sanvezzo. Vancouver je 9 od 14 utakmica završio sa najmanje tri gola na utakmici, pri čemu je 5 od 7 bilo kod kuće. Dve utakmice kao domaćin je završio sa manje od 3 gola, ali obe su bile pre tri meseca, na početku sezone. 

Chivas je ove godine tragikomičan, sa čak 8 poraza u 13 utakmica. Kao gosti su ipak uspeli upisati jednu pobedu i jedan remi, uz 4 poraza i gol razliku 5:12 (ukupno 13:26). Chivas napuštaju igrači, ne zna se gde je tome kraj. Njabolji igrač Avila je otišao u matični Chivas iz Guadalajare, pridružio mu se Casillas, a očekuje se da isto učini i Eric Avila and Farfan. Uz to, na ovoj utakmici će kao trener ovog tima debitovati Jose Luis Real, koji nije nepoznat ekipi, ali će biti nekih promena u igri pa možda se dogodi i neki napredak. 

Neka logika kojom se vodim je golgeterska forma domaćina, ali i slabija odbrana i ne baš totalna neefikasnost gostiju. Ranije su ove dve ekipe igrale zatvorene, neefikasne utakmice, ali su okolnosti sada drugačije, pa makar 2-1 nije nerealno za povrat uloga, ali 3-1 deluje stvarnije. Srećno.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

00:00 Italy - Japan 2 or 3 Goals 1.95 Bet365

 

Neki su već prežalili Japan u ovoj utakmici, a po kretanju kvota u kladionicama reklo bi se da neki traže iznenađenje u pobedi Japana. Istina je tu negde na sredini, znaćemo posle utakmice ko je bio u pravu. U utakmici koja prethodi ovoj su timovi za koje navijam - Brazil i Meksiko, a iako u obe vidim umeren broj golova, mislim da je na ovoj sigurniji. Japan je izgubio od Brazila 0-3, pri čemu se ne može reći d aje odigrao svoju najbolju utakmicu. Osim Honde, svi ostali su bili ispod nivoa koji se od njih očekuje. Honda se trudio, šutirao iz svih mogućih pozicija, ubacivao u šesnaesterac, ali suviše su niski Japanci za takve lopte. Golman Kawashima je dobar golman, ali je krivac za drugi primljeni gol, ali teško je biti sto posto stabilan kad protiv sebe imaš ekipu Brazila i raspoloženog Neymara, pogotovo sada kad je rešio sve nedoumice oko novog kluba. 

Italija je bila bolja od Meksika, iako nije lako došla do pobede. Balotelli je u dobroj formi, ali sa svojim ludorijama, zbog čega je dobio žuti karton, a kako vidim ipak će igrati večeras. Na golu je veoma siguran Buffon i neće biti lako Japanu da postigne gol. 

Međutim, ne verujem ni da će Italija tako lako stizati do protivničke mreže. Nije to stil ove reprezentacije, bez obzira što je Prandelli uneo neki novi duh u tim, a na klupi Japana sedi Alberto Zaccheroni, čovek koji odlično poznaje italijansku selekciju. 2-1, 2-0 su mi nekako najrealniji rezultati, ali ne treba potcenjivati Japance i iznenaditi se ako na kraju bude 1-1. U svakom slučaju, umeren broj golova izgleda kao dobra opklada. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...