Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

04.07.2013.

Recommended Posts

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: KF Laçi-Differdange 03
Tip para: 1
Tečaj: 1.600

 

:nije:   0-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20.30 Rudar Pljevlja - FC MIKA, tip: manje od 2.5 gola @ 1.80, bet365, 8/10

Danas se igraju prvi mečevi prvog pretkola Europa Lige, a moj odabir je meč na stadionu pod Goricom u Podgorici u kojem se sastaju ekipe Rudara iz Pljevalja i armenska ekipa MIKA iz Yerevana. Moj tip je da će biti manje od tri gola na meču, jer je riječ o prvom meču i biće dosta taktiziranja između ove dvije ekipe koje nisu naročito kvalitetne.

Rudaru iz Pljevalja će ovo biti sedmi euro meč i do sada su se sastajali sa Omonijom iz Nikozije 0-2 i 0-2 (2007 godine, Europa liga), Austrije iz Beča 0-2 i 0-3 (2011 godine, Europa liga), te su prošle godine igrali protiv armenske ekipe Shirak kada je bilo 0-1 u Podgorici i 1-1 u uzvratu. Znači odigrali su šest mečeva i dali su samo 1 gol a primili čak 11 golova. Sa druge strane MIKA Yerevan je klub osnovan 1985 godine i do sada je uzeo šest titula pobjednika Kupa Armenije. Igraju dosta puta u euro takmičenjima, te imaju 20 nastupa u kvalifikacijama za Europa Ligu, savladali su Rapid iz Bukurešta sa 1-0 (2000 godine), MTK iz Budimpešte sa 1-0 (2007 godine), Petrzalku sa 2-1 (2007) te su remizirali sa Mainzom 0-0, Honvedom 1-1, Helsingborgom 1-1 i Rabotničkim iz Skopja sa 0-0. Zanimljivo je da je u zadnjih pet mečeva uvijek bilo manje od tri gola, čak su svi mečevi završili sa 0 ili 1 golom. MIKA u zadnja 4 euro meča nije dala gol a igrala je protiv norveške Valerenge 0-1 i 0-1 i Rabotničkog 0-0 i 0-1.Igrački kadar MIKE čine igrači iz Armenije uz dva ruska igrača: veznjaka Adamyana i napadača Tyana.

Očekujem dosadnu i tvrdu utakmicu sa manje od tri gola. U svojim ligama Rudar je imao prosjek od 2,48 gola po meču dok MIKA ima prosjek od 2,31 gola po meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: FC Tiraspol - Skonto Riga/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.200

 

:nije:   0-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Videoton FC - Mladost Podgorica, Alternative Asian Handicap, tip: Videoton FC -1.5 @ 1.625, bet365, 8/10 

Večeras se na stadionu Sostoi u Szekesfehervaru sastaju domaći Videoton i Mladost iz Podgorice u okviru prvog meča pretkola Europa Lige a moj tip je da će Videoton da slavi sa dva ili više golova razlike.Mi u Sarajevu pamtimo Videoton prije dvadesetak godina kada je igrao u polufinalu Kupa UEFA sa sarajevskim Željezničarom (0-2 3-1) te su tako došli do finala Kupa UEFA sa Real Madridom. Danas se Videoton nakon godina lutanja ponovo vraća na euro scenu u pravom svjetlu te je tako prošle godine igrao grupnu fazu Europa Lige (bili su treći iza Genka i Bazela a ispred Sportinga Lisabona). Sa druge strane imamo crnogorsku ekipu koja je zbog problema sa Budućnosti iz Podgorice dobila pravo učešća u kvalifikacijama za Europa Ligu.

Videoton je aktuelni vicešampion Mađarske, te su lani igrali grupnu fazu Europa Lige kada su savladali Sporting iz Lisabona sa 3-0 i švicarski Basel sa 2-1. U pretkolu Europa Lige su izbacili ekipe Genta, Trabzonspora i Slovana iz Bratislave. Sa druge strane imamo crnogorsku ekipu Mladost iz Podgorice, koja je zadnju sezonu završila na šestom mjestu sa 39 bodova, sa samo tri boda više od zadnje ekipe Jedinstva iz Bijelog polja tako da su po kvaliteti jako loši, a uz to u odnosu na prošlogodišnju ekipu, ove godine su dodatno oslabljeni jer ih je napustio najbolji strijelac ekipe prošle godine, Marko Ščepanović (Iran), dok zbog povrede nema standardnog veziste Vladimira Mandića. Također ekipa je imala malo teži put do Mađarske jer su avionom išli do Beograda i dalje autobusom.

Sa jedne strane imamo ekipu koja ima jako puno euro iskustva, dolazi iz jače lige i bolje su plasirani bili prošle godine i imaju 12 mečeva u Europi samo zadnje sezone i pobjedu nad Bazelom koji je došao do polufinala, a sa druge strane imamo Mladost koja je praktično izborila opstanak u zadnjem kolu lige i koja po rezultatima je bila jako daleko od euro takmičenja, pa je zato logično da se očekuje pobjeda Videotona sa dva gola razlike sa čime bi osigurali prolaz dalje. U slučaju prolaza dalje Videoton bi igrao sa slovačkom Senicom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:15 Nogomet, Kval. za EL, KR Reykjavik - Glentoran

Tip: Domaćin više od 2.5 gola

Kvota: 2.55

Kladionica: Betcity

 

KR je vodeća momčad Islandskog prvenstva sa omjerom 8-1-0 i u dobroj su formi i trebali bi napuniti mrežu slabijeg Glentorana.Islandsko prvenstvo je u tijeku pa su u top formi a to se najviše vidi u napadu gdje su u 9 utakmica prvenstva dali 23 gola.Od zadnjih 6 utakmica na 5 su postizali 3 i više gola.Glentoranu ne traje prvenstvo i to im je minus a i liga je slabije kvalitete.To se pokazalo na Setanta kupu gdje Sjeverni Irski klubovi igraju sa Irskim a tamo ih je eliminirao Sligo sa 5-0 i 3-0 a Irska i Islandska liga su podjednake.Ne vidim ćime bi mogli ugroziti domaćine a to vide i kladionice jer je kvota u padu. sretno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...