Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

08.07.2013.

Recommended Posts

18:00 Metalist Kharkiv - Željezničar Sarajevo, tip: 1 @ 1.40, bet365, 8/10

 

Danas se igra prijateljski meč između sarajevskog Željezničara i ukrajinske ekipe Metalist iz Kharkiva u sklopu priprema za novu sezonu i nove euro mečeve. Igra se na neutralnom terenu u Sloveniji, Obje ekipe se spremaju za skorašnje nastupe u euro kupovima, pa će tako Željezničar krenuti od drugog pretkola Lige prvaka i duela sa češkim prvakom Plzenom dok je Metalist bio vicešampion Ukrajine i ove godine će igrati također u Ligi prvaka. Mislim da je razlika u kvaliteti prevelika i da će ovaj meč da dobije ekipa Metalista.

Željezničar je zadnjih par godina pokupio skoro sve trofeje u BIH ali na euro sceni nema značajnijeg uspjeha, a nije imao ni sreće u žrijebu, te je ove godine dobio ekipu Plzena za prvog protivnika u pretkolu Lige prvaka. Željezniča je na pripremama u Sloveniji odigrao već 4 meča i pobjedili su rumunski Brasov 1-0, remizirali sa Kaposvarom 1-1, te su poraženi od Slaven Belupa 1-4 i Aluminija 0-4. Sa druge strane Metalist je zadnjih godina odličan u Ukrajini i euro takmičenjima i pamtimo ga po igraju i odličnim partijama u Europa Ligi, gdje je savladao ekipe poput Bayer Leverkusena 2-0, Rosenborga 3-1, Rapid Beč 2-0 i tek su u nokaut fazi ispali od Newcastla.

Iako je riječ o prijateljskom meču i pripremama mislim da je ralzika u kvaliteti mnogo velika i da će ovo Metalist da dobije i sa pola tima, jer su potpuno zasluženo drugi u Ukrajini gdje su ekipe poput Shakhtara, Dinamo Kieva, Dnipra...  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...