Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

08.07.2013.

Recommended Posts

18:00 Metalist Kharkiv - Željezničar Sarajevo, tip: 1 @ 1.40, bet365, 8/10

 

Danas se igra prijateljski meč između sarajevskog Željezničara i ukrajinske ekipe Metalist iz Kharkiva u sklopu priprema za novu sezonu i nove euro mečeve. Igra se na neutralnom terenu u Sloveniji, Obje ekipe se spremaju za skorašnje nastupe u euro kupovima, pa će tako Željezničar krenuti od drugog pretkola Lige prvaka i duela sa češkim prvakom Plzenom dok je Metalist bio vicešampion Ukrajine i ove godine će igrati također u Ligi prvaka. Mislim da je razlika u kvaliteti prevelika i da će ovaj meč da dobije ekipa Metalista.

Željezničar je zadnjih par godina pokupio skoro sve trofeje u BIH ali na euro sceni nema značajnijeg uspjeha, a nije imao ni sreće u žrijebu, te je ove godine dobio ekipu Plzena za prvog protivnika u pretkolu Lige prvaka. Željezniča je na pripremama u Sloveniji odigrao već 4 meča i pobjedili su rumunski Brasov 1-0, remizirali sa Kaposvarom 1-1, te su poraženi od Slaven Belupa 1-4 i Aluminija 0-4. Sa druge strane Metalist je zadnjih godina odličan u Ukrajini i euro takmičenjima i pamtimo ga po igraju i odličnim partijama u Europa Ligi, gdje je savladao ekipe poput Bayer Leverkusena 2-0, Rosenborga 3-1, Rapid Beč 2-0 i tek su u nokaut fazi ispali od Newcastla.

Iako je riječ o prijateljskom meču i pripremama mislim da je ralzika u kvaliteti mnogo velika i da će ovo Metalist da dobije i sa pola tima, jer su potpuno zasluženo drugi u Ukrajini gdje su ekipe poput Shakhtara, Dinamo Kieva, Dnipra...  

Share this post


Link to post
Share on other sites

EUROPE: Uhren Cup
19:30h   Bazel - Crvena Zvezda, Tip: 1 @ 1.80, Mozzart,8/10


Meč se igra u Švajcarskoj u finalu Uhren kupa.
U Polufinalu Bazel je pobedio Nemački Dusseldorf sa 3-0.
O Bazelu neću puno, oni su prošle sezone igrali polufinale lige Evrope gde su pokazali da imaju jako kvalitetan tim a u ligi su osvojili šampionsku titulu, dakle radi se o jakom timu koji ima puno medjunarodnog iskustva i igrače koji mnogo vrede na fudbalskom tržištu.
Bazelu je ovo generalna proba za prvo kolo u ligi i verujem da će igrati sa puno motiva. 
Tip je najviše zbog Crvene Zvezde jer oni su iznenadili Grasshoppers u polufinalu i pobedili sa 1-0 ali mislim da bi bilo previše da opet iznenade ako se zna u kojim su problemima.
Poznato je da je klub u velikim dugovima i da je mnogo igrača napustilo klub a da nisu dovedena adekvatna pojačanja a posebno u odbrani gde su kao štoperi ostali nepouzdani Krneta i Lazić a u prošlom mecu se povredio i veznjak Milivojevic koji nece igrati u ovom meču.
Klub je napustio i trener Sa Pintu i doveden je trener Stojanović koji je radio u Sloveniji koji ne poznaje još situaciju u klubu i rekao bih da je pobeda u prošlom meču više plod slučajnosti i da se takve stvari ne dogadjaju često.
u prošlom meču Zvezda je igrala u ovom sastavu a za ovaj meč još nema najave ali će verovatno i u ovom meču biti dosta izmena.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Kovačević, Milijaš (od 73. Mladenović), Kasalica (od 63. Ožegović), Pečnik (od 81. Mirić), Savićević (od 90. Ahčin), Mihajlović (od 56. Mudrinski)
Sve u svemu Bazel je ranije počeo pripreme i sigurno su u boljoj formi a imaju i bolji tim od Zvezde i verujem da će pobediti u ovom meču

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Norveška 1.liga, Honefoss - Brann

Tip: Domaćin 2+

Kvota: 2.20

Kladionica: Nordicbet

 

Brann je doma pobijedio sve utakmice a u gostima sve izgubio i na svakoj je primio 2 gola i vjerujem da će tako nastaviti i danas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Bjelorusija 1.liga, Dinamo Minsk - Shakhter Soligorsk

Tip: Gost 2+

Kvota: 2.65

Kladionica: Sportingbet

 

Domaćima fale 3 obrambena igrača i još neki igrači.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 6938 
 
Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Magdeburg-Dortmund
Tip para: ukupno golova-4+
Tečaj: 1.520
 
Ev. dobitak: 6.520
Ev. gubitak: 1.520

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 8522 
 
Vrijeme odigravanja: 19:30
Naziv para: Basel-Red Star
Tip para: 1
Tečaj: 1.700
 
Ev. dobitak: 6.700
Ev. gubitak: 1.700

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: bet365Broj para iz kladionice:Vrijeme odigravanja: 19:00Naziv para: Honefoss - BrannTip para: Domaćin više od 1.5 golaTečaj: 2.100Ev. dobitak: 7.100Ev. gubitak: 2.100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: bet365
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Metalist Kharkiv (Ukr) - Zeljeznicar (Bih), total goals 2,5
Tip para: vise
Tečaj: 1.520

Ev. dobitak: 6.520
Ev. gubitak: 1.520

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:30
Naziv para: FC Basel-CZ Beograd
Tip para: f+2
Tečaj: 2.700

 

:nije:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 03:30
Naziv para: Haiti - Honduras/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.150

 

:nije:   0-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Metalist - Željezničar, tip: Metalist -1.5, @1.78, 4/10, MarathonNema se mnogo toga reći u ovom meču. Sastat će se ukrajinski viceprvak Metalist iz Kharkova i prvak Bosne i Hercegovine sarajevski Željezničar. Kvalitet fudbala u Ukrajini i Bosni i Hercegovini se ne može porediti i da igraju ozbiljno, u nekom dvomeču, ovaj ukrajinski predstavnik bi natrpao možda čak i dvocifren broj golova bosanskohervegovačkom prvaku. Željezničar je prvak Premijer lige BiH, ali pitanje je da li je najvkvalitetnija ekipa u ovoj državi, jer se Amar Osim služi svakakvim stvairma da dođe do bodova na gostovanjima, a posebno kupovinom utakmica kod ekipa kojima ne trebaju bodovi. Svakog ljeta se to skupo naplati, ali sistem osvajanja titula ostaje nepromijenjen. Ove godine su pustili Bekrića u Iran, jednog od rijetkih igrača koji je znao igrati lopte u ovoj ekipi, a i standardni štoperski dvojac Bogičević - Vasilić je napustio klub, a umjesto njih je doveden Škaljić, a drugog štopera će igrati Kerla koji je grijao klupu prethodnih godina. Osim je izgleda shvatio da ne vrijedi ulagati u igrački kadar, već u neke druge stvari, tako da se samim prelaskom granice naziru visoki porazi, a jedan takav je bio prije nekoliko dana od slovenskog drugoligaša Aluminijuma koji ij je savladao sa 4:0. Metalist da igra u bilo kakvom sastavu pobijedit će Željezničara sa minimalno dva gola razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...