Jump to content
Sign in to follow this  
MysticAladin

14.08.2013.

Recommended Posts

20:30 BIH - USA.......1 @ 2.10

 

 

William Hill

 

 

Kvota je u padu i sigurno je da će pasti ispod 2.00 do srijede kad se meč i igra, inače na stadionu Koševo u Sarajevu. Kažu u taboru BIH da im je to želja odavno, da jedan meč odigraju i u Sarajevu, pa evo im prilike da se dokažu i tu.
 
- Očekujem kako će svi igrači, izuzev povrijeđenog Mujdže, do večeras doputovati u Sarajevo. Igrači dolaze sa priprema svojih klubova, nekima su već počela prvenstva, tako da sam uvjeren da će svi doći u dobroj formi i da će jedan trening biti dovoljan do ovog prijateljskog meča. - kaže Safet Sušić.
 
Problema sa sastavom neće biti, u rosteru je 20 igrača, a dogovoreno je da se može iskoristiti maksimalno 6 izmjena, što mi se jako dopada jer to znači da neće glavni igrači odigrati po jedno poluvrijeme nego će neki morati završiti meč.
 
Što se amerikanaca tiče, oni mnogo ulažu u fudbal u posljednje vrijeme i njihova je nesreća što imaju prečih sportova (bejzbol, NASCAR, košarka, am. fudbal ili hokej), inače bi i u fudbalu mogli biti velesila. Ovako, mladi biraju druge, popularnije sportove i USA nije ništa posebno. Nisu poraženi u posljednjih 11 utakmica, ali treba imati u vidu da su igrali Golf kup i da su sve te utakmice sa ekipama iz CONCACAF zone (Panama x2, Jamajka, Honduras x2, Kostarika, Belize itd.), a realno su sve te reprezentacije slabije od BIH kakva je trenutno. 
 

 

Pred domaćim navijačima očekujem nastavak odličnih partija Zmajeva i da upišu još jednu pobjedu.
Edited by MysticAladin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Germany - Paraguay/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.200

 

:uredu:   3-3

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:15
Naziv para: Lihtenštajn(-2+)-Hrvatska
Tip para: vise
Tečaj: 1.500

 

:uredu:   2-3

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:15 Liechtenstein - Croatia, tip: Over 3.5 goals @ 2.05, bet365, 8/10

Danas se širom Europe igraju prijateljski mečevi a na stadionu Rheinpark u Vaduzu se sastaju selekcije Lihtenštajna i Hrvatske a moj odabir za ovaj meč je da će biti četiri i više golova na meču jer vjerujem da će Hrvatska igrati sa punom snagom kako bi pokazala svoju moć pred skorašnji duel sa Srbijom u Beogradu, kao i da Štimac i društvo se malo sikupe navijačima za težak poraz od Škotske u Maksimiru 0-1. Ovo im je drugi prijateljski meč, a onaj koji se igrao 2009 godine u Vinkovcima završio je sa visokih 5-0 za Hrvatsku a strijelci su bili Da Silva X2, Bilić X2 i Srna.

Hrvatska je odlično otvorila kvalifikacije i nakon pobjede nad Srbijom u Maksimiru sa 2-0, svi su vjerovali da su već u Brazilu, ali desio se veliki kiks protiv otpisane Škotse 0-1 i poljuljalo se samopouzdanje što se poslije odrazilo i na prijateljskom meču sa Portugalom 0-1. Sada prema najavama Štimca i ekipe bi trebali da slave visoku pobjedu sa kojom bi vratili samopouzdanje pred odlučujuće mečeve sa Srbijom u Beogradu (06.09.) i Belgijom kod kuće (11.10.). Kolika je razlika u kvaliteti između ove dvije selekcije najbolje govori podatak da su Hrvati 50 puta skuplji od igrača Lihtenštajna te da cijela selekcija Lihtenštajna vrijedi kao veznjak Dinama iz Zagreba - Ademi. Lihtenštajn jima jako loša iskustva sa zemljama bivše Jugoslavije pa tako pamtimo da su poraženi sa 1:11 od Makedonije 1996 godine dok jih je BIH isprašila sa visokih 8-1 na Rheinpark stadionu u kvalifikacijama za EP 2012. U posljednjih 16 utakmica Lihtenštajn ima samo jednu pobjedu kada su savladali selekciju Andore, ali je doživio i teške poraze od Španije 0-6, Mađarske 0-5, Bosne i Hercegovine 1-8. Zanimljivo je da su jučer se sastale U21 selekcije Lihtenštajna i Hrvatske te je bilo 5-0 u okviru kvalifikacija za EP. 

Selektor Štimac je pozvao:

Golmani: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

Odbrana: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Šimunić (Dinamo)

Vezni red: Ognjen Vukojević (Dynamo), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napad: Ante Rebić (Split), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 6622

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Switzerland - Brazil
Tip para: 2
Tečaj: 1.650

Ev. dobitak: 6.650
Ev. gubitak: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...