Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

17.08.2013.

Recommended Posts

15:30, Wolfsburg - Schalke, tip vise od 2,5 gola @ 1.62, Pinnacle, 8/10

 

U drugom kolu Njemacke Bundeslige sastaju se Wolfsburg i Schalke. Obje ekipe nisu dosle do pobjede u prvo kolu, Schalke je kod kuce odigrao 3-3 protiv HSV-a, dok je Wolfsburg porazen kod Hannovera sa 2-0, pa je ovo odlicna prilika za obje ekipe da se iskupe za propusteno u prvom kolu. Wolfsburg se dobro drzao u prvom kolu, ali 2 iskljucena igraca su bila previse da se nesto vise uradi, osim casnog poraza. Schalke je kod kuce vodio sa 1-0, pa je gubio sa 2-1 i 3-2, da bi na kraju ipak izvukao remi, zasluzeno, ali imajuci u vidu da su veci dio utakmice stizali rezultat, onda se moze reci da se dobro i zavrsilo po Schalke.

Wolfsburg je u dobrom raspolozenju docekao prvenstvo. Pripreme su odigrali jako dobro, savladali su Marseille i St.Gallen, da bi u kupu savladali Karlsruher i tako usli sa pobjedama u novo prvenstvo. No, poceli su sa porazom, ali mislim da to nece mnogo uticati na ekipu, koja izgleda porpilicno dobro, a to su pokazali u pripremnom periodu.

 

Sastav Wolfsburga:

Benaglio – Trasch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Koo, Polak – Vieirinha, Diego, Perisic – Olic

 

Schalke je odigrao veliki mec u prvom kolu protiv HSV-a, prepun neizvjesnosti, preokreta i golova. Sada imaju priliku za popravni, a imajuci u vidu da ce Wolfsburg biti oslabljen bez 2 igraca, koji su dobili crveni karton, Schalke bi mogao i do cijelog plijena. Schalke je kao i Wolfsburg na pripremama igrao jako dobro i biljezio pobjede, a takodjer su prosli dalje i u kupu Njemacke.

 

Sastav Schalkea:

Hildebrand – Uchida, Howedes, Matip, Fuchs – J.Jones, Neustadter – Farfan, Draxler, Clemens – Huntelaar

 

Medjusobni dueli ove dvije ekipe su obilovale golovima. Na zadnja cetiri meca ove dvije ekipe su bili overi, a na zadnjem mecu kada je domacin  bio Wolfsburg bilo je 1-4 za Schalke, znaci 5 golova. Nema sumnje da cemo i sutra vidjeti dosta golova na obje strane, a moj tip je da ce na mecu biti 3 i vise golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Celik Zenica - Velez Mostar, tip 1 @ 1.90, SuperSport, 8/10

 

Nakon 3 odigrana kola Celik ne zna za poraz, ali ni za pobjedu, jer su sva tri meca odigrali nerijeseno. Prva dva kola su igrali kod kuce, ali protiv dosta jakih ekipa Borca i Olimpica i nisu uspjeli doci do pobjede, dok su u proslom kolu na gostovanju u Bijeljini kod ekipe Mladosti mogli doci do pobjede, bili su bolji tim, imali su prilike, ali je rezultat bio 0-0 i tako nakon 3 odigrana kola Celik zauzima 10.mjestu sa 3 osvojena boda i gol razlikom 3:3. Ekipa Celika je jako dobra za BH prilike predvodjena odlicnim trenerom Vladom jagodicem, koji veoma uspjesno trenira mladu U21 selekciju BIH. kao sto je rekao juce na press konferenciji krajnje je vrijeme da Celik pobijedi i to pred svojim navijacima i nagovjestio izlazak iz male krize i pohod ka vrhu tabele.

Velez je dosta dobro otvrio novu sezonu. Imaju 6 bodova uz 2 pobjede i jedan poraz i zauzimaju trece mjesto sa gol razlikom 5:4. Velez je i na pocetku ove sezone pokazao da se radi o domacinskoj ekipi, kao i prethodnih sezona. Uglavnom pobjedjuje kuci, ali van Mostara biljeze jako lose rezultate. Jedino gostovanje su imali u Sirokom Brijegu i Siroki im je ocitao lekciju iz fudbala i savladao ih sa visokih 3-0.

Najbolji pokazatelj igre Veleza u gostima jeste da su na zadnjih 11 utakmica protiv Celika u Zenici samo jednom slavili i jednom igrali nerijeseno uz cak 9 poraza. Ta jedina pobjeda je bila daleke 2002.godine. 

 

Celik kod kuce ima fenomenalnu atmosferu. Popularni Robijasi prave odlican dekor i sigurno su 12.igrac Celika koji ce sve uciniti da dodje do prve pobjede u novoj sezoni. Bolji su tim od Veleza, koji kao sto rekoh van Mostara igra ocajno, dok kod kuce im rijetki nose bodove. Potpuno dva lica Veleza kod kuce i na strani. Celik nema prava na jos jedan kiks pred svojim navijacima i sigurno da mnogo vise zele pobjedu od gostiju, a misljenja sam da Celik ima mnogo bolji tim predvodjeni odlicnim trenerom. Sve ovo ide u prilog domacinu, koji ce uz pomoc svojih navijaca doci do prve ovosezonske pobjede i pomak ka gornjem dijelu tabele. Moj tip je pobjeda Celika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Čelik - Velež, tip: 1 @ 1.90, MozzartBet, 8/10 

Danas se igraju mečevi četvrtog kola Premier Lige BIH, a na stadionu Bilino Polje u Zenici sastaju se Čelik i Velež iz Mostara, te je moj izbor da će slaviti domaći sastav. Razlog je što se radi o činjenici da je Čelik dobro igrao u novoj sezoni ali da nije ubilježio pobjedu, tako da bi ovo trebala da bude prekretnica za igrače Vlade Jagodića. 

Čelik iz Zenice je klub koji je dolaskom trenera Vlade Jagodića, još od prošle sezone, u stalnom usponu. On je svojim radom i sa par pojačanja doveo Čelik na korak do plasmana u Europa Ligu i samo zbog pobjede Borca nad GOŠL Gabelom u zadnjem kolu nisu došli do Europe iako se poslije ispostavilo da bi imali i problema sa licencom. Sa dosta samopuzdanja su ušli u novu sezonu, sačuvali kostur ekipe (jedino je otišao Travančić u Sarajevo), dok se pominje dolazak odličnog Filipa Arežine iz Zrinjskog.. Osim toga klub je doveo igrače: Gojković iz Slobode Tuzle, Sead Jakupović iz Winterthura, zanimljivo oba igraju za mlađe reprezentacije BIH, a takvih igrača mladih i talentovanih ima dosta u Čeliku, a treba istaći i da je trener Jagodić ujedno i U21 selektor BIH koju vodi sa jako puno uspjeha. U prva tri kola Čelik je remizirao kod kuće sa ekipama Borca 1-1 i Olimpika 2-2, dok su imali i jedno gostovanje kod novog premierligaša Mladosti iz Velike Obarske i taj meč je završio sa 0-0. Kod ekipe Čelika se već pomalo uvukla nervoza i trema jer žele se pobjedom se konačno probiti u gornji dio tabele. Čelik ima veliku podršku cijelog grada Zenice i dobre navijače koji će ih nositi do pobjede večeras. 

Sa druge strane imamo ekipu Veleža iz Mostara koja je u prva tri kola pružila malo bolje igre nego što se očekivalo jer su na svom terenu u Vrapčićima savladali ekipe Slavije sa 2-1 i Leotara 3-0 dok su jedino gostovanje imali kod favorizovanog Širokog Brijega gdje su izgubili sa 0-3 iako je u tom trenutku Široki bio u mislima u meču trećeg pretkola Europa Lige sa Udinese-om. U toku mini pauze između 3. i 4. kola zbog reprezentacije Velež je iskoristio da bi se pojačao ex igračem reprezentacije BIH, Darkom Maletićem koji je došao iz Borca. Ekipu je pojačao i junior Sinan Jakupović. Velež je odigro prijateljski meč sa niželigašem Iskrom iz Stolca i savladao je sa 7-0. Po dva pogotka postigli su Sinan Ramović, Dejan Rašević i mladi Tarik Isić, dok je jedan pogodak pridodao i Mirza Ćemalović. Prvi put nakon operacije koljena u Veležovom dresu zaigrao je i Matijas Pejić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Marseille-Évian Thonon FC
Tip para: 1
Tečaj: 1.500

 

:uredu:   2-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Reims - Lille/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.350

 

:uredu:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30, HSV-TSG Hoffenheim, tip: gol u svakom poluvremenu, @1.60, Supersport, 7/10 :uredu:

 

Imtech Arena

 

Za prvi pick danas odabrao sam utakmicu 2. Kola njemačke Bundeslige Između HSV-a i Hoffenheima. U uvodu prvenstva HSV je odigrao odličnu partiju u gostima protiv Schalkea (3:3), i morao se zadovoljiti samo bodom iako su dva puta bili u vodstvu. Hoffenheim je unatoč velikoj premoći na terenu (22-9 omjer udaraca na gol u njihovu korist) i početnog vodstva 2:0, morao biti zadovoljan bodom. Nurnberg je u samo 3 minute anulirao prednost i zadovoljno napustio WIRSOL Rhein-Neckar-Arenu.

 

Svi igrači gostiju koji su u posljednje vrijeme imali nekih problema, kakvi su David Abraham, Fabian Johnson, Jeremy Toljan, Tobias Strobl, Sejad Salihovic, Sven Schipplock i Anthony Modeste, kandidiraju za utakmicu. Vrlo vjerojatan sastav: Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker - Polanski, Rudy - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi – Modeste, jamči otvorenu igru i borbu za bodove. Tijekom ljeta, jedini stvarno bitan igrač koji je otišao američki je reprezentativac Williams, ali su zato ponovo bili aktivni u kupovanju, pa su u klub došli Modeste, Elyounoussi, Akpoguna i De Camargo. To bi trebalo biti jamstvo ostanka u ligi, njihov je prvi cilj izbjeći dramu koju su imali krajem prošle sezone, kada su do posljednjeg kola strepjeli hoće li ostati u elitnom razredu njemačkog nogometa.

 

Što se HSV-a tiče, oni su tijekom ljeta ostali bez potencijalno velike zvijezde mladog Korejca Sona, ali su se zato pojačali na drugim pozicijama i tako produbili kadar. Prošle sezone najveći je problem bila činjenica da momčad igra previše toplo-hladno, pa to ostaje možda i prva stvar koju ove godine moraju ispraviti. Igrači trenera Finka imali su mnogo padova i uspona tijekom priprema, ali odradili su pripreme dosta kompletirani, pa bi to za njih danas mogao biti veliki plus, pogotovo što bi  stoper Djourou, novopridošlica iz Arsenala, trebao zaigrati u prvih jedanaest. Po meni, vidjet ćemo golove u oba poluvremena.

Edited by pimpbeckham

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:15 Zenit - Anzhi M (+1.5)......1 @ 2.35

 

 

Mozzart

 

 

Najbolja ekipa ruske Premier lige, Zenit, nije baš sjajno ušla u ovu sezonu. Nakon 4 kola imaju 2-1-1 uz gol razliku 7:5, a kod kuće samo remi 1:1. Prvo su uvjerljivo izgubili super kup od CSKA sa 0:3, onda je uslijedio niz od tri meča u kojima su imali omjer 1-1-1. Čini se da je Nordsjaelland došao u pravo vrijeme (ukupno prolaz sa rezultatom 6:0), pa im je malo podigao samopouzdanje. Dobili su Volgu i sad imaju 7 bodova. U tom meču su isključeni Spaletti i Hulk, pa ih nema danas. 

 
Eto'o, Zhirkov, L. Diarra, Bousouffa, Traore, Willian, Denisov, Samba, Ionov, Kokorin...svi su oni dovedeni da pomognu Anzhiju da postane jedna od najboljih evropskih ekipa. Ipak, ovog ljeta raspad. Otišao je najprecjenjeniji trener današnjice, Hiddink. Meulensteen je postao novi trener i imao je posao svega 15-20 dana, a nova akvizicija je Gadzhiev. Ni njemu se ne piše dobro, jer je vlasniku pukao film i sad rasprodaje sve zvijezde koje imaju masnu platu. Denisov, Zhirkov i Kokorin su otišli u Dinamo M, Shatov je otišao u Zenit, a Lokomotiva je uzela Boussoufu. Diarra, Willian i Eto'o odlaze gotovo sigurno i danas bi na teren moglo izać 11 fudbalera koji nikada nisu igrali zajedno, a u takvom razvoju događaja, jasno je da je Zenit veliki favorit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00 Airdrie - Stenhousemuir.....GG & 3+ @ 1.75

 

 

Premier

 

 

Inače, Škotske niže lige su poznate po tome što se fudbal igra praktično bez odbrana i što pada veliki broj golova, pa recimo konkretno u Škotskoj League One prošle godine je prosjek 3.28 golova po utakmici. To je i prošlogodišnji prosjek ekipe Stenhousemuir, a Airdrie igra čak i efikasnije utakmice, pa je prosjek bio 3.62 u prošlosezonskim utakmicama. Airdrie je nešto jači, ispali su iz Championshipa i mislim da su jači od ostalih ekipa (izuzimajući Rangerse), pa bi trebali do pobjede danas. Stenhousemuir je ofanzivno izuzetno dobar, pa je u posljednjih 5 utakmica postigao 13 golova, što je 2.6 golova po meču, a i danas bi trebali bar do jednog gola. Posljednji međusobni duel je završen pobjedom Airdrie-a sa 4-3 i odigran je prije tačno dvije sedmice. U posljednjih 6 medjusobnih mečeva je palo 26 golova, što je preko 4 gola po meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16;25 Sturm - Austria Wien /domači DAJU gol/ @ 1,48 ŠL 7/10

 

:uredu: 1:1

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...