Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

18.08.2013.

Recommended Posts

16:30, Admira Wacker -Rapid Beč, tip vise od 2,5 gola @ 1.65, SuperSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, FC Copenhagen - Aarhus, tip 1 @ 1.55, SuperSport, 10/10

 

Prosto je nevjerovatno da se ekipa Kopenhagena nalzi na posljednjem mjestu nakon 4 odigrana kola u Danskoj Superligi. Aktuelni sampion Danske igra neprepoznatljivo i prva 4 kola su upisali vec tri poraza, a jedini remi su izborili u proslom kolu na gostovanju kod Nordsjelanda, kada je bilo 2-2 iako su u tom mecu dva puta vodili, na kraju su upisali prvi bo u ligi. zaista je neobjasnjiva vise nego los start ekipe, koja vec godinama dominira u Danskoj i koja biljezi odlicne rezultate na evropskoj sceni. Vodeca ekipa ima vec 15 osvojenih bodova i to je za sada velika prednost od 14 bodova, pa je sasvim sigurno alarm ukljucen kod Kopenhagena, jer vise nemaju prava na kiks. Samo pobjeda i 3 boda ih moze vratiti na pravi kolosjek, jer sve osim toga bi vec sada u ranoj fazi ih moglo udaljiti od sampionskih ambicija.

U goste im dolazi Aarhus koji je u prva cetiri kola ostvario po dvije pobjede i dva poraza. Dva poraza su bila od dvije trenutno vodece ekipe, a posebno im je bio tezak poraz u proslom kolu kod Esbjerga, kada su izgubili sa visokoh 5-1.

Sto se tice medjusobnih duela ove dvije ekipe, Kopenhagen je mnogo uspjesniji. Na zadnjih 8 medjusobnih duela Aarhus nikada nije pobijedio, Kopenhagen je slavio 3 puta dok je cak 5 susreta zavrsio remijem, sto nam govori da je Aarhus dosta dobar protivnik.

 

No, mislim da sada igraju u pogresno vrijeme sa Kopenhagenom, kojii ima imperativ pobjede i sve osim toga bicenastavak i prodbljenje krize i pitanje je da li ce ikada izaci iz nje. Mislim da je ova utakmica prekretnica za njih i sa pobjedom i nova 3 boda ce sigurno krenuti ka vrhu tabele, je rkao sto rekoh vodece ekipe im vec bjeze dosta bodova i nema se vise vremena za prosipanje bodova. Moj tip je pobjeda Kopenhagena i mislim da ce doci do prve ovosezonske pobjede. 

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:00, Monaco - Montpellier, tip 1 @ 1.55, bet365, 8/10

 

Monaco kako je najavljivao u pripremnom periodu, tako je krenuo u novoj sezoni - pobjedom i nagovjestajem da ce ove sezone biti jedan od glavnih, ako ne i glavni kandidat za osvajanje titule. Mnogo dobrih i skupih igraca svjetske klase su ovog ljeta dosli u Monaco, pa srazlogom se navijaci i simpatizeri mogu nadati tituli u ovoj sezoni. Po mnogima ovo ce biti jedna od najboljih, ako ne i najjaca sezona u Francuskoj u zadnjih nekoliko godina.

Monaco je u prvom kolu savladao Bordo na gostovanju sa 2-0, a najvece pojacanje ovog kluba Falcao se vec u prvom kolu upisao u listu strijelaca. Falcao, Abidal, Moutinho, carvalho su samo neka od imena koja su dosli u Monaco i potroseno je na desrtine miliona eura na skupa pojacanja. Monaco je i pripremne utakmice odigrao odlicno, a posebno se to odnosi na zadnju pripremnu utakmicu kada su savladali Tottenham sa 5-2.

 

Gosti su u prvom kolu odigrali 1-1 sa velikim PSG-om i tako pokazali da se na njih moze ozbiljno racunati u ovoj sezoni. nastavili su dobre igre iz prosle sezone, koju su zavrsili na 9.mjestu i veci dio sezone su bili u samom vrhu tabele i mnogim ekipama su pomrsili racune, pa su tako odmah na startu otkinuli dva boda parizanima.

Monaco ce sigurno biti oprezniji, imajuci u vidu da su gosti dosta nezgodan protivnik, ali kao sto spomenuh ove velike igrace koji su dosli u klub jednostavno Monaco se ne smije i ne moze plasiti nijedne ekipe, pa tako ni Montpelliera, ukoliko zele pohod ka tituli. Imaju extra tim, sacinjen od skupih vrhunskih igraca i mislim da im ovo nece biti teska prepreka i da ce lako slaviti pobjedu i osvajanje nova tri boda. Moj tip je pobjeda Monaca.

 

Sastav Monaca:

Subasic - Fabinho, Carvalho, Abidal, Kurzawa - Toulalan, Joao Moutinho - Rodriguez, Ocampos, Ferreira-Carrasco - Falcao

 

Sastav Montpelliera:

Jourdren – Congre, Hilton, Mezague, Tiene – Stambouli, Marveaux - Camara, Cabella, Mounier - Herrera

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Paris SG-Ajaccio AC, tip: gol u oba poluvremena, @1.60, supersport, 6/10

 

Večeras je na rasporedu drugo kolo francuske Ligue 1, a odlučio sam postaviti pick za utakmicu na Parku prinčeva. Domaći PSG je apsolutni favorit i vjerujem u njihovu uvjerljivu pobjedu. Trener Blanc još nije zadovoljan formom ekipe, što je potvrdilo i prvo kolo kada su Parižani remizirali u gostima kod Montpelliera. Iako je su imali više od igre i bili dominantniji na travnjaku, tek su golom Maxwella uhvatili bod. Zvijezda prijelaznog roka Cavani zaigrao je tek u posljednjih 20 minuta susreta. PSG je prvi službeni nastup odradio u Librevilleu protiv Bordeauxa u Superkupu. Pobijedili su 2:1, golom u sudačkoj nadoknadi, ali bilo da je to daleko od optimuma momčadi tog kalibra. Bivši izbornik Trikolora najavio je ambiciozniji pristup od prethodnika Ancelottija, koji se više oslanjao na fizičku nego tehničku komponentu. Definitivno kada se uigra napadački dvojac Ibrahimović-Cavani, protivnici će biti na velikim mukama.

 

Ajaccio kreće u novo prvenstvo pod vodstvom trenera-debitanta Fabrizia Ravanellija. Bivši napadač Juventusa na predstavljanju je obećao ofenzivnu igru i golove, no u predsezoni to nije opravdao. Više od jednog postigli su samo drugoligašu CA Bastii, koju su jedinu i pobijedili (3:2). U prvom domaćem nastupu poraženi su od Saint Etiennea. Napadačka zvijezda Mutu koji je propustio prvi dio priprema i tek pristigli veznjak Pedretti vjerojatno će igrati od početka. Dok su i dalje na spisku ozlijeđenih Faty i Belghazouani. Prema najava trenera, očekujem ofenzivne goste, ali s obzirom na kvalitetu domaćina, teško će do iznenađenja. Moj pick je gol u svakom poluvremenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, ÍA Akranes-Hafnarfjördur, tip: 2, @1.50, bet365, 8/10

 

Šta reći o dvoboju drugoplasiranog i posljednjeplasiranog (12.) na tablici. Apsolutno sve je na strani gostiju, i očekujem danas njihovu uvjerljivu pobjedu na Akranesvölluru. Dvoboj je to 16. kola islandskog Pepsideilda, u kojem Hafnarfjordur traži izlaz iz mini krize. Prvo su u dvobojima s bečkom Austrijom ispali iz kvalifikacija za ligu prvaka, a zatim su kod kuće odigrali 0:0 s prosječnom ekipom Breidablika. Za prvom pozicijom (KR Reykjavik) zaostaju jedan bod, ali imaju i utakmicu više, pa tako danas ne smiju kiksati protiv zadnjeg na prvenstvenoj ljestvici. Gosti imaju u 15 susreta fantastičnu 28:12 gol-razliku i 33 osvojena boda. Trener Gudjohnsson nema na raspolaganju dvojicu veznjaka (Vidarsson, Furness) i napadača Ingasona, sve prvotimci. Akranes je na učinku od dvije pobjede, jednom remiju i čak 11 poraza u elitnom društvu, uz 17:32 gol-razliku. Razlika u kvaliteti je ogromna i očekujem da će gosti vrlo brzo rješiti stvari i slaviti s hendikepom. U posljednjih 7 susreta redovito u međusobnim dvobojima slavi Hafnarfjordur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Kiš T.(idg)-Haj-Sla
Tip para: ne daje
Tečaj: 1.550

 

:uredu: 

Edited by mostovoj
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Osijek - Istra 1961
Tip para: 1
Tečaj: 2.250

 

:nije:   1-3

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugarska

20:00 Litex Lovech- Levski Sofia @ 1 @ 1.85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...