Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

02.09.2013.

Recommended Posts

18:00 APOEL Nicosia - Enosis Paralimnioy, Half-Time / Full-Time, tip: 1/1 @ 1.60, Expekt, 8/10

* APOEL Nicosia vodi na poluvremenu i slavi na kraju meča.

Tokom vikenda je započela nova sezona u kiparskom nogometu koja je osim finansijskih problema za većinu klubova donijela i novi sistem takmičenja u kojem će 14 klubova odigrati 26 kola, te se liga dijeli na dva dijela. Prvih 7 klubova će razigravati za Ligu prvaka i Europa Ligu dok donji dio tabele će razigravati za posljednja dva mjesta koje znače ispadanje iz lige. Moj odabir za danas je meč sa stadiona Neo GSP na kojem se sastaju APOEL iz Nikozije i ekipa Enosisa iz Paralimnioya. Riječ je o duelu aktuelnog prvaka Kipra APOEL-a sa ekipom koja se prošle godine jedva izborila za opstanak ali i koja je najviše pogođena finansijskom krizom te je zbog toga i kažnjena od strane Nogometnog Saveza sa oduzimanjem 3 boda.

APOEL je sezonu već započeo sa euro mečevima protiv prvaka Slovenije Maribora od kojeg je poražen nakon dva remija i zbog gola u gostima sa 1-1 i 0-0, te su tako eliminisani iz Lige prvaka i takmičenje su nastavili u kvalifikacijama za Europa Ligu protiv Zulte Waregema koji ih je savladao sa 1-1 i 1-2. Međutim zbog izbacivanja Fenerbahce-a od strane UEFA-e, APOEL je dobio priliku da igra u Europa Ligi i tako je smješten u grupu F sa Bordauxom, Frankfurtom i Maccabi Tel Avivom. Klub je nakon dugo godina napustio srpski trener Jovanović koji je klub digao do europskih visina i sada ih je preuzeo portugalski trener Paulo Segio koji je doveo nekoliko igrača iz Portugala koji se još nisu u potpunosti uklopili u sastav igre. To je malo naljutilo navijače koji su nakon petka i odluke UEFA-e ipak odlučili da pruže punu podršku novom treneru, tako da se očekuje veći broj navijača i podrška aktuelnom prvaku Kipra.

Enosis je ekipa jako skromnih mogućnosti koju je najviše pogodila finansijska kriza i prodali su sve ključne igrače i trenera i sada ih je preuzeo srpski trener Sasa Jovanovic koji je nastojao da održi bilo kakve pripreme za novu sezonu te da igrački kadar popuni sa juniorima te igračima koji su tek nekoliko dana bili na probi u klubu. Jedini cilj kluba je opstanak ove sezone što se čini nemogućom misijom. Klub je inače u nizu od pet uzastoponih poraza u službenim utakmicama dok ih je APOEL prošle sezone oba puta dobio sa 1-0 i 5-0. Vjerujem da će aktuelni prvak sa laganom pobjedom da otvori sezonu i da sa tri boda dočeka derbi u drugom kolu kada gostuju kod AEL-a u Limassolu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakistan

13:00 WAPDA - Lyallpur @ 1 @ 1.65 Bwin
Prvo kolo . Domaćin jedan od najuspešnijih klubova Pakistanske lige , a gost novi član 1. lige.  Jeste da je prvo kolo , ali smatram da će WAPDA ovo sa lakoćom dobiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 20:15
Naziv para: Rijeka - Lokomotiva Zagreb
Tip para: X2
Tečaj: 2.160

 

:uredu:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:15
Naziv para: Rijeka(-2+)-Lokomotiva ZG
Tip para: vise
Tečaj: 1.800

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Bryne - Stabaek, tip vise od 2,5 gola @ 1.50, Bwin, 8/10

 

Derbi 21. kola Norveske druge lige igraju cetvrtoplasirani Bryne protiv treceplasiranog Stabaeka. Bryne je sakupio 35 bodova, dok Stabaek ima bod vise. Inace vodi se velika borba za to drugo mjesto koje vodi direktno u visi rang takmicenja, a mjesta od 3. do 6. vode u razigravanje. Drugoplasirana ekipa ima 36 bodova, tako da su obj eekipe u konkurenciji i borbi za to drugo mjesto. Prvo mjesto je izgubljeno za sve, jer Bodo Glimit ima 53 boda, sto je 17 bodova vise od Stabaeka, odnosno 18 bodova vise od Brynea. 

Bryne kod kuce igra jako dobro, imaju omjer od 7 pobjeda, 1 remija I 2 poraza uz gol razliku 22:11, sto je preko 3 gola po mecu. Inace Bryne ima prosjek u ligi od 3,1 gola po utakmici. Gosti imaju nesto bolji prosjek od Brynea I oni daju I primaju u prosjeku 3,3 gola po mecu. U gostima je taj prosjek jos bolji, pa imaju 3,6 golova po utakmici. Inace gosti igraju dosta dobro na strani. Imaju 4 pobjede I po 3 remija I 3 poraza uz 17 datih I 19 primljenih golova.

Zanimljivo je da je Stabaek na zadnjih 5 utakmica uvijek igrao 3+ I na svih 5 utakmica su oba tima postigla barem po jedan gol. Bryne na zadnjih 5 utakmica je na 4 meca igrao over, dok je samo jedan zavrsio sa underom I to u proslom kolu kada su porazeni na gostovanju sa 2-0.

Kada je H2H u pitanju, na zadnjih 8 utakmica ova dva tima na cak 5 je bio over 2,5 gola, dok su dvije utakmice zavrsile sa manje od 3 gola.

Norvezani drugoligasi su prepoznatljivi po davanju I primanju golova, a ovdje se radi o dvije kvalitetne I napadacke ekipe, pa ne sumnjam da golova nece biti I danas. Moj prognoza je da ce na utakmci biti barem 3 gola I vjerovatno ce obje ekipe postici barem po jedan gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:15 Rijeka - Lokomotiva Z..........1 @ 1.76

 

 

Pinnacle

 

 

Riječani suprava senzacija ovog ljeta i u dosadašnjem dijelu sezone. Uspješno guraju dva fronta i vjerujem da ni oni najoptimističniji na Kantridinisu očekivali ovakav rasplet. Izbaciti Stuttgart iz Evrope je pravo podvig, bez obzira na činjenicu što su naletili na njih u momentu kad su Švabe u jeku svojih problema i kad su dotakli dno sa formom. Dakle, nakon velikog uspjeha u četvrtak,večeras će RIjeka pokušati uhvatiti priključak za Dinamom koji ima 4 boda viška na čelu tabele. Lokomotiva je krenula dobro, ali je nekako posustala. Ispadanje u Ligi Evrope a onda porazi u ligi od Dinama (apsolutno očekivan) i od Hajduka na svom terenu (mislim da je ovaj njima barem potpuno neočekivan), su nekako bacili mrlju na Zagrepčane. Mislim da ovako zahuktalu Rijeku ne mogu zaustaviti i da će večeras ponovo Kantrida da gori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...