Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

06.09.2013.

Recommended Posts

20:15, Bosnia and Herzegovina – Slovakia, tip 1 @ 1.55, SuperSport, 8/10

 

Presudna dva meca slijede za selekciju Bosne i Hercegovine za odlazak na SP u Brazil, koji se igra iduce godine. BIH ima sve u svojim rukama,  a jedna od najbitnij utakmica do kraja je i ova protiv Slovacke u Zenici na stadionu Bilino Polje i ukoliko Bih pobijedi skoro pa sigurni su putnici za Brazil.

 

BiH u dosadasnjim kvalifikacijama igra odlicno. Nakon 6 odigranih utakmica prvi su na tabeli sa 16 osvojenih bodova. Imaju sve pobjede, samo su remizirali protiv Grcke u Grckoj kada je bilo 0-0. BIH ima impresivnu gol razliku od 23 data i samo 3 primljena gola. Edin Dzeko je prvi strijelac reprezentacije,a  ujedno je i prvi strijelac kvalifikacija u Evropi sa 8 datih dolova. Drugi strijelac reprezentacije BIH, a ujedno treci strijelac svih kvalifikacija je Vedad Ibisevic sa 6 postignutih golova.  Bosna i Hercegovina pored ove dvije utakmice sa Slovackom igra kod kuce protiv Lihtenstajna i ide u goste Litvaniji. Dovoljne su im 3 pobjede za oldzak na SP.

Slovacka ima teoretske sanse za baraz, jer imaju samo 9 bodova, a Grcka ima 13 osvojenih bodova, koja je druga na tabeli. Slovacka je prokocka dosta bodova, posebno u proslom kolu kada su sa Lihtenstajnom odigrali samo 1-1, veliki kiks, koji ce ih najvjerovatnije udaljiti od borbe za SP. Izgubili su kod kuce od direkntog konkurenta Grcke sa 1-0, da bi nakon toga kod kuce igrali samo 1-1 sa Litvanijom, sto je bio jos jedan kiks za njih.  To su ujedno i zadnja njihova tri meca na kojima nisu slavili, a pruzili su jako blijede i slabe partije.

 

BIH i Slovacka se nikada prije nisu sastajale u kvalifikacijama, a odigrali su samo jedan prijateljski mec 2010.godine, kada je BIH slavila sa 3-2 u Slovackoj.

Za ovaj susret trener BIH Safet Susic nema vecih problema oko sastava, pa ce BIH igrati u najjacem sastavu:

Begovic – Mujdza – Salihovic – Spahic – Bicakcic – Pjanic – Medjunjanin – Misimovic – Lulic – Dzeko – Ibisevic

 

Euforija u Bih traje mjesecima, karte su rasprodane vec odavno, stadion ce biti pun, a u grotlu Bilinog Polja ni mnogo jace reprezentacije od Slovacke se nisu naigrale. Ocekujem sigurnu pobjedu BIH reprezentacije, jer su u ovom momentu mnogo bolji tim od Slovacke, a ujedno ovo je i na neki nacin prva mec lopta za Bosance da se napokon domognu jednog velikog takmicenja. Moj tip je pobjeda Bosne i Hercegovine.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Poland - Montenegro, tip: 1 @ 2.00, bet365, 8/10

Večeras se na stadionu Pepsi Arena u Varšavi sastaju nacionalne selekcije Poljske i Crne Gore u okviru kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo 2014 godine koje se igra u Brazilu a moj odabir je pobjeda domaćina Poljske. Razlog je jer domaćin ima kvalitetan tim koji može pred svojim navijačima upisati pobjedu koja bi ih primakla na korak do plasmana na Svjetsko Prvenstvo ili bar do drugog mjesta i plasmana u baraž. Riječ je o grupi H gdje je trenutno prva Crna Gora sa 14 bodova (7 utakmica), slijede Engleska sa 12 bodova (6 utakmica), Ukrajina ima 11 bodova (6 utakmica), Poljska ima 9 bodova (6 utakmica), Moldavija ima 5 bodova (7 utakmica), dok je posljednji San Marino bez bodova.

Crna Gora je, po mom mišljenju, svoju šansu za SP prokockala porazom u Podgorici nad Ukrajinom sa visokih 0-4, te su joj sada ostale samo teške utakmice do kraja kvalifikacija i velike su šanse da će ostati bez plasmana u baraž ili na SP. Crna Gora ima 14 bodova ali je već odigrala svomeč sa amaterima iz San Marina, dok su joj ostala gostovanja u Poljskoj i Engleskoj te domaći meč sa Moldavijom. Realno tu Crna Gora može uzeti samo 3 boda sa pobjedom protiv Moldavije kod kuće. Xrna Gora ima meč više od konkurencije. Poljska sa druge strane ima 9 bodova, te bi sa nova tri boda protiv Crne Gore imala 12 bodova, a do kraja kvalifikacija ima mečeve sa San Marinom, Ukrajinom i Engleskom u gostima. Tu bi bilo ključno da izvuku dobar rezultat u Ukrajini i da skupe još 6 bodova i domognu se baraža. Preostali konkurenti za plasman dalje Ukrajina i Engleska trebali bi da skupe: Ukrajina 17 + utakmica kod kuće sa Poljskom i Engleskom, dok bi Englezi trebali da imju 18 + utakmice sa Poljskom i Ukrajinom. Poljacima je ovo prva meč lopta jer bi sa pobjedama nad Crnom Gorom i San Marinom došli na 15 bodova i išli bi na okršaj sa Ukrajinom i tu bi tražili svoju sreću.

Prvi meč u Podgorici između ove dvije ekipe je završio sa rezultatom 2-2, a prvi su poveli Poljaci golom Blasczykowskog iz penala u 7 minuti, da bi Crna Gora preokrenula rezultat golovima Drinčića 28 i Vučinića u 43 minuti susreta. Konačnih 2-2 je postavio Mierzejewski u 55 minuti. Zanimljivo je da su u tom meču isključeni Pavičević i Obraniak i da su ekipe igrale dvadesetak minuta sa 10 igrača. Poljaci su domaćinska ekipa i u zadnjih 15 mečeva na svom terenu su dali barem po jedan gol, a u zadnja tri meča su dali čak 10 golova. U zadnjem meču kod kuće su savladali Dansku sa 3-2 u prijateljskom duelu.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 20:15
Naziv para: Bosnia and Herzegovina - Slovakia
Tip para: 1/1
Tečaj: 2.160

Ev. dobitak: 7.160
Ev. gubitak: 2.160

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: bet365
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Ingolstadt (Ger) - Liefering (Aut)
Tip para: Over 2,5 goals
Tečaj: 1.500

Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 479

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Poljska-Crna Gora
Tip para: 1
Tečaj: 2.000

Ev. dobitak: 7.000
Ev. gubitak: 2.000

Share this post


Link to post
Share on other sites

SAFF Championship

11:45 Afghanistan - Maldives @ 2 @ 1.95 WillHill

 

Poslednja utakmica po grupama u grupi B na prvenstvu Juzne Azije.  Utakmica koja ništa ne odlučuje , jer su i jedni i drugi se plasirali dalje , jedino ko će biti prvi, a ko drugi.   I jedni idrugi su ostvarili obe pobede protiv Butana i Sri Lanke , stim sto su Avganistanci ostvarili gol razliku 6:1 . a Maldivi cak 18:2 .  Maldivima je dosta i nereseno da budu prvi, ali milsim da su trenutno u dosta boljoj formi i da ce i ovde pobediti  i to cak i u hendikepu, ali radi sigurnosti igram fiks, mada i to nije losa kvota.  A ko želi da reskira nek odigra 2H. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1511 
 
Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Estonija-Nizozemska
Tip para: pm2
Tečaj: 1.560
 
pm2=pobjeda gosta i 3+ golova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Kazahs(h0:1)-Farski otoci
Tip para: X2
Tečaj: 1.550

 

:uredu:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Norway - Cyprus/Both Teams To Score
Tip para: Yes
Tečaj: 2.300

 

:nije:   2-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 6756

Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Finland-Spain
Tip para: 2-2 (poluvreme-kraj)
Tečaj: 1.620

Ev. dobitak: 6.620
Ev. gubitak: 1.620

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:15 BiH - Slovačka.........1 @ 1.55

 

 

Supersport

 

 

BiH u meč ulazi kao apsolutni favorit i kao ekipa koja ima fantastičan učinak u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Samo jedan kiks, remi protiv Grčke u Atini, i sva same pobjede, i to jako ubjedljive pobjede. Samo nema Zukanovića i to je jedini problem koji ima selektor Sušić koji je najavio jako ofanzivnu varijantu formacije, faktički bez defanzivnog veznog koji će kvariti napade Slovačke. Medunjanin će pokušati odigrati tu ulogu koju je dosad imao Zahirović. Bičakčić ide u zadnju liniju umjesto Zukanovića. Slovačka ima nekih problema sa sastavom: Čišovsky, Čech, Sapara, Stoch i Hološko. Stoch, Čišovky i Hološko su nešto bitniji igrači. Kvalitet je na strani BiH, fanatična atmosfera, forma i najave da će BiH igrati jako ofanzivno su meni dovoljni.

 

Begović; Mujdža - Bičakčić - Spahić - Salihović; Lulić - Medunjanin - Pjanić - Misimović; Džeko - Ibišević

Edited by MysticAladin

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Škotska - Belgija........2 @ 1.85

 

 

Supersport

 

 

Belgija ima odličnu šansu da sa pobjedama do kraja ciklusa i remijem sa Hrvatima izbori direktan plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Na prvom su mjestu sa 19 bodova, 3 više od Hrvatske i sve imaju u svojim nogama. Škotska je po meni toliko smotana nacija u fudbalu (izvinjavam se što ih vrijeđam), da meni nikako nije jasno kako su oni dobili Hrvatsku. Pa oni samo znaju trčat, niko u nogama nema ni trunke tehnike. Sa druge strane je ekipa Belgija, jedna od najperspektivnijih i trenutno najjačih nacija u Evropi. Hazard, Chadli, Verthongen i Witsel su upitni, a sigurno neće igrati Kompany i Vermaelen. Na prvi pogled bi Belgija mogla imati probleme u odbrani, ali je Škotska jako loša napadački pa ovo ne bi trebao biti problem za Belgiju. Imaju oni dovoljno dobar backup da se nose sa Škotima kojima će nedostajati niz igrača: golman McGregor, Webster, Caldwell, Dorrans, Morrison, Boyd, Fletcher i Kenny Miller koji neće više igrati za reprezentaciju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...