Jump to content
Sign in to follow this  
perolozac

24.09.2013.

Recommended Posts

20:30 Gran Canaria (Esp) - Partizan (Srb) TIP: ISPOD 148 KV 1.85 ULOG 4/10 KLADIONICA EXPEKT 

Još jedan u nizu od prijateljskih ogleda Partizana. Sinoć sam malo pisao o njima, kada je odigrana i peta pripremna utakmica u sklopu turneje Partizana. Srpski šampion se susreo sa novom evroligaškom ekipom, prošlogodišnjim pobedinkom Evrokupa, ekipom Lokomotive Kuban. U još jednom neizvesnom meču koji su crno-beli odigrali, pobedu je odneo ruski tim 91:85 (24:23,20:21,24:11,23:30). dakle doživili su poraz od solidnog tima Lokomotive.

Kao što vidite  tekma je bila na mnogo poena, baš kakvu sam i predvidio...jer rusi igraju u ovom pripremnom periodu ultra brzo i na mnogo poena, te sa mekšom odbranom; tako da je  bio žestoki overčina. 

 

Večeras igram skroz drugi tip, dakle manje poena, jer priroda protivnika to nalaže i partizan uostalom ipak nije divlja ekipa.

Naime Kanarinci su pošle sezone bili na prosjeku od 144 poena po tekimi. Sada su na samom početku trening utakmica i nisu još u top formi, ne očekujem da imaju visoke procente ubačaja...barem se tako potvrdilo u njihovom prošlom meču tj jedinoj zvaničnoj trning utakmici(koja je navedena u rasporedu za pripreme) protiv Lokomotive kada su ostali na 74 poena, a onakvoj Lokomitivi morali su objektivno koji više, tako da ne očekujem večeras od njih mnogo preko 70 poena...

 

Sa druge strane Partizan je već umoran, jer ovo će im biti 6 utakmica u 8 dana i sada jedva čekaju da se vrate kući. Dule još isprobava neke nove kretnje u napadu i nove igrače..a neki kvalitetnio napadači i nedostaju(Bogdanović, Lovernj).

Ne računajući ovu karonadu od sinoć, Partizan je na predhodna četiri susreta u glavnom bio ispod na ovo, i prosjek mu kaže (145 po tekmi) da je margina visoka za koji poen.

Edited by perolozac

Share this post


Link to post
Share on other sites

 23:15 Canada W - Venezuela W tip  Ispod 136.0 kv 1.85  pinnaclesports ulog 5/10  

 

Radi se o prvenstvu amerike za žene, grupna faza.

Situacija je jednostavna Kanada ima 2-0 skor, Venecuela ima 1/1, medjutim razlika u kvaliteti je ogromna (hendikep je na 29 postavljen), iz grupe iu dvije ekipe, skoro pa sigurno to je Kanada i 100% ide dalje Kuba(3-0), samo je pitanje sutrašnjeg duela Kanada - Kuba ko sa kojeg mjesta ide. 

Dakle Kanadjanke imaju daleko bitniju tekmu sutra, dok istovremeno ovu moraju dobiti, ali posao im je lagan objektivno.

Tako da očekujem da odigraju sa svim igračicama pogotovo u drugom poluvremenu i da padne tempo igre tj da više rotiraju nego inače, što bih se trebalo osjetiti u napadu sa manje poena nego inače.

Smatram da nije loša opcija ni konrahendikep, ali under mi više miriše.

 

Kanada igra pre svega odličnu odbranu i slabo koji tim se naigra protiv njih. Prosjek uprimljenih poena im je stvarno frapantan , samo 50 po tekmi, to je statistika iz zadnjih 5 ogleda koje su igrali u zadnjih mjesec dana, stim da su 4 otišla u under. Večeras ne očekujem da se previše opuste iz razloga da mogu dovesti plasman u pitanje, a sa druge strane očekivati je da ne forsiraju glavnu igračice u drugom djelu i čuvaju  snagu za dalji tok prvenstva.

 

Planirao sam igrati kontra hendikep ali vidim da Kanada buši ubjedljivo svoje protivnike sa velikim razlikama , dok Venecuela sa druge strane istevremeno nije u velikj formi, naprotiv imaju 4 poraza u zadnjih pet i prosjek im je 60 poena po tekmi, vjerujem da večeras to ide još koji poen dole uz poraz naravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...