Jump to content

perolozac

Members
  • Content Count

    268
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About perolozac

  • Rank
    Misli ozbiljno
  1. Kakva je situacija za 11 i 12 mjesec , hoce li biti isplata za (10 i 11 mj.) i hoce li se nastaviti sponzorisanje pozitivnih tipsera na forumu i portalu?
  2. 19:00 Union Olimpija - Cedevita tippreko 138.5 kv 1.85 ulog 8/10 premier kladionica Derbi ovog dana kada je u pitanju Jadranska lige. Obe ekipe su u sjajnoj formi, što svakako raduje ljubitelje kosarke , a pogoto poprilicno rjetke domaće navijače.. . napokon mogu gledati kvalitetu košarku. Union Olimpija podigla kvalitetu svoje igre u odnosui na sami start sampionata, pogotovo po pogldu napada u zadnjih pet utakmica i redovno njihov mec ide visoko. Oni biljeze veoma visok 77. 2 poena po utakmici u zadnjih 5. Ono što ide u prilog piku je Cedevita , koja je u dobroj formi takodje, napad je lako teče i kvalitetu imaju tu nema sumnje .. . pred 15 dana kupili su i kvalitetnog napadača A. Reja koji je podigao kvalitetu napada. U zadnjih 5 utakmica imaju četiri pobjede, prosjek je 80. 2 poena po utakmici, Kada sve saberem ovo mi izgleda nisko, iako zna U. O. usporiti igru, ali cjenim da ce bez obzira na to obe ekipe ici preko 70 poena. Obe ekipe su u poslednjih 5 utakmica, imaju po četiri overa na ovu.
  3. Kosarka - ABA 20:30h Partizan - Zvezda Tip: 2 Kvota: 1.95 Expekt ulog 8/10 Derbi vjecitih rivala u svim sportovima, naboj i pritisak je veliki. Ovaj put idem na "goste", inece obe ekipe su domacini na ovom parketu(Pionir), istina bice daleko vise partizanovih navijaca. Inace partizan dominira zadnju deceniju kroz balkan cjeli, ali sada su se stvari drasticno promjenile u korist zvezde.. . napokon igraju evroligu(cak i redjaju pobjede), finansijski i politicki su dostigli pa cak i prestigli partizan. U dobrom raspolozenju docekuju ovaj duel nakon pobjede u El na L. Ritasom, imaju respektabilan i isklusan sastav ove godien sa tri solidna amera, odlicnim Marijanovicem, fantasticnim Blazicem.. . stanradno agresivnim Lazicem.. sve u svemu kockice su se poslozile i u ovom trenutku mi izgledaju ozbiljniji od Partizana. Nemaju izostanaka za ovaj duel. U Partizanu stvari nisu idealne iako je dobro krenulo na pocetku sezone, ali u zadnje vreme ne blistaju izgledaju mi pomalo i smoreni usled skracene rotacije, naime za ovaj derbi najvjerovatnije nece igrati Musli i Leo vesterman(dva startera) dok su dova takodje bitna igraca rovita-Kinzli i Gagic i to je kvartet koji mnogo znaci i cjenim da bez njih u top stanju nece moci kvalitetno funkcionisati.. a kada se na to doda debakl pre tri dana iz Moskve kada ih je CSKA torpedovao sa 40 i kusur razlike- vjerujem da i moral nije na visokom nivou. Sve u svemu slovo pada na Bogadovica koji je istina u odlicnoj formi, Milosavljevica i Zofrli L.. .. rotacija je kratka i rovita tu vidim veliku prednost Zvezde koja ima sirinu i polako podiyu formu i igru. Inace prosle sezone kada je Partizan bio domacin u pet navrata Zveyda je dobila čak četiri, a vjerujem da su sada stvari još više na strani crveno bjelih i da bih kvota trebala biti malo manja.
  4. Kosarka - Njemačak 15:30h Bonn - Brose Baskets Tip: preko 155.0 Kvota: 1.76 ulog 8/10 bet365 Njemačka liga,domaci Bon je u fantasticnoj seriji i formi..ljudi dominiraju i sada vjerujem da ulaze u mec na krilima pobjedničkog niza, gdje u glavnom nisu imali problema sa ofanzivom i zadnja dva duel su dostigli vrhunac sa po 89 i 85 poena...istina imali su pre toga oko 70ke, ali i Zaragosi su strpali 108!!! Tako da danas od njih na domacem terenu se moze ocekivati dosta poena iako igraju protiv jedne ozbiljne evroligaške ekipe koja takodje ima solidan napad u zadnej vreme. Mozda bih povukao samo na Bon preko, ali sam pod utiskom poslednjeg duela Brosea kada su sa Žargirisom pre tri dana odigrali simultanku na koš više te popili 91, a postigli solidnih 81..pre toga stali u domaćem šanpionatu na 156... Inače u zadnjih pet ogleda izmedju ova dva protivnika obilovalo je poenima, zaista frapantnih 180 po meču,naravno preko ove margine svaki put. Tako da je ovde jedino logično rjkešenje over, očigledno je da ekipe forsiraju napade, a pogotovo Bon voli trku na svom terenu te je ove sezone na 164 kada je domaćin.
  5. 20:00 Vienna Basket vs Tartu Rock TIP-PREKO 74, 5 POLUVRME kv 1.85 ULOG 8/10 MOZZART Drugo kolo nizerazrednog evro takmicenja, obe ekipe traze prvu pobjedu. Viena je nakon odlicnog starta sezone i silnih nanizanih pobjeda u proslom kolu porazena uz mnogo borbe na gostujucem terenu kod Sodertalje Kingsa, kada su mozda i odigrali ispod svojih mogucnosti pogotovo u drugom poluvremenu kada su doslovno stali te postigli zaista skromnih 32 poena, dok su u prvom lagano su isli preko ovoga. Imaju solidnu pocetnu postavu koja forsira brzu igru i vjerujem da mogu izdrzati i sada na visokom nivo prvo poluvreme. Inace prosjek im je znatno veci iznad danasnje margine i iznosi 81 poen na poluvremenu. U goste im dolazi Tartu Rock koji je objektivno van forme i ince se vrti oko ove margine , koju je prebacio u tri navrara u zadnjih pet, stim da je podbacio samo sa ultra tvrdim ekipama Tallinna Kalev(143, 5 po mecu) i Ventspilsom(135) , ali vjerujem da to toga nece doci vecers jer Vienna Basket igra otovrenu kosarku(sa 160 poena po mecu), bez jake discipline na odbrani. Kada sve saberem i oduzmem margina na poluvremenu bih trebala ici na nekih 77 poena.
  6. 20:00 CHALON/SAONE vs CEDEVITA TIP Chalon/Saone ISPOD 76. 0 KV 1.9 ULOG 8/10 UNIBET Ekipe se nalaze u poprilicno ralicitim siuacijama kada je forma i pozicija na tabelama u pitanju i ovde je logicno voziti dva, medjutim ipak se radi o gostujucem terenu, a cedeviti zna da osigra pod osilacijama. Medjutim jedno je sigurno Chalon/Saone je u ocajnoj formi i jakoo dugo ne znaju za pobjedu, cjenim da su se od evropre manje vise oprostili pokusavaju spasiti sezonu francuskim prvenstvo i izbjegavati donji dio tabele. Stanje u klubunije ni blizu optimalnog, vidim da se i trener razocarao, otpustili su dva igraca ( Jurevičius i Bostic)i sada su doveli u nedelju pojacanja (Kris Joseph)koje je trenutno u sumnjivoj formi i vjerujem da im nece pomoci mnogo ovo klolo. Chalon/Saone jako tesko prelazi ponudjenu marginu, konbinuje niskih 64 kada je u pitanju evro scena na cetiri meca, pored cinjenice da su odigrali sa Sesarijem tekmu na mnogo poena, u francuskoj su na prosjeku od 71 poen.. . definitivno margina igriva, jos kada se uzme u obzir da Cedevita vise ne igra toliko divlju kosarku kao prijasnjih godina isplati se pokusati. Inace cedevita je zadrzala u Beogradu za vikend jaku Zvezdu ispod ovoga(na 73) , inace u ligi prima ispod 70 prosjecno i sve to svjedoci da se Chalon/Saone po svoj prilici nece mnogo naigrati s obzirom an njihovo stanje i cvrscu igru Cedevite.
  7. 20:30 Nea Kifisia - Panathinaikos tip Nea Kifisia ispod 60.0 kv 1.90 unibet ulog 8/10 Duel mačke i miša iz grčke lige, kako drugačije okarakterisati kada je domaćin skoro usao u prvu ligu i očigledno se još privikava, imaju velikih problema da se naviknu na viši rang tu nema sumnje. Prošli susret je dodirnuo "vrhunac" sa stvarno skromnih 38 poena za 40 minuta i to protiv osrednje grčke ekipe. Šta onda večeras očekivati nego totalno podbacivanje, jer sada im je protivnik ekipa koja igra ponajbolju odbranu u evropi, ekipa koja konkuriše za sami vrh ne samo grčke košarke nego evrolige. Inače Nea Kifisia prosječno postiže 64 poena uz samo jednu pobjedu i tri poraza, dok Panata na drugoj strani dominira u odbrani iprimaju poprilično niskoh 57 poena po meču . vjerume da današnji protivnik neće ići preko tog prosjeka, ipak je to ekipa koja ima skromne mogućnosti. Jedina bojaznost može biti opuštanje igrača Panate, ali ja iskreno vjerujem da to toga neće doći jer su prošli meč u evroligi pre tri dana prokockali u zadnjim sekundama kada su primili trojku od jake ekipe Lokomotive koja im je dala za njih skromnih 72 poena. Osim toga Panata u prvenstvu zaostaje već jednu pobjedu za Olijem i sigurno nema prostora da kalkuliše u ovakvim utakmicama koje jednostavno mora da dobije, tako da će ovo sigurno odraditi profesionalno i zadržati domaćine na skromnom broju poena.
  8. 20:45 Partizan vs Fenerbahce tip Fenerbahce-6.0 kv 1.93 pinaclesports 8/10 U grupi A Fenerbahče je jedini neporaženi tim nakon tri evroligaške nedelje, dok je srpski šampion na trećoj poziciji sa skorom od jedne pobede i dve izgubljene utakmice. U prethodnom kolu Partizan NIS je izgubio meč u Ukrajini od Budivelnika rezultatom 74:69, a tim Željka Obradovića je ubedljivo slavio protiv CSKA rezultatom 86:60. A valja napomenuti da su i Budivelnika torpedovali sa 25 i kusur razlike u ukrajini, dobili i odlicnu Barsu.. . Moze se slobodno reci da je Obradovic poslozio ova silna pojacanja i trenutno predstavljaju ekipu koja igra najbolju kosarku u evropi i cjenim da ce u ovakvoj situacji partizanu biti tesko da se odrzi u dvocifrenoj razlici, kada nije mogao mocni CSKA ne vidim zasto bih beogradjani. Postoji cinjenica da je partizan skidao skalpove velikim, no mislim da do toga nece doci jer trener turaka je srpski strucnjak koji je radio i ponikao u partizanu i zna cjeli sistem , postavku igre.. . te ce sigurno odlicno pripremiti ekipu po svim stavkama i u takvim okolnostima vidim jako malo sanse za partizan. O igrackim kapacitetima i rosterima smjesno je pricati, jer su turci ulozili slne milione dok partizan kroz ovu fazu pokusava da razigra i afirmise svoje mlade igrace, a Fener cilja prvo mjesto u grupi i odlicno mu ide.
  9. Nisam bas upucen u pravila, niti je logicno niti sam naletio na nekim imalo ozbiljnim kladionicarskim forumima da suvi pikovi i analize idu u iste teme. ovo mi vise lici na neki spam
  10. 20-30h Panathinaikos - Lokomotiv Kuban tip Lokomotiv Kuban +9.5 kv 1.76 bet365 ulog 8/10 Jedna jako zanimljiva utakmica iz prve faze evrolige, obe ekipe dolaze iz "Zvezdine grupe" pa sam ih imao priliku poslmatrati uživo, i nikako ne mogu da se osuzmem utisku da je Loko odigrao posle toga onako loše izdanje na svom terenu-pogotovo zadnji duel protiv Makabija kada je devastiran od tada rastrčanog gosta . Ove sezone rusi su uložili jako mnogo novca i energije u ekipu i ja iskreno vjerujem u njih, te je pitanje vremena kada će eksplodirati..ja mislim već večeras mogu do iznenadjenja, jer Panatanaikos nije strašan kakv je znao biti, istina igraju sjajnu odbranu, ali u napadu dosta zavise od pojedinaca i da Papas nije odigrao vrhunski u pioniru bih već diživili poraz. Mislim da onako blede minute u napadu polunormalna ekipa mora i hoće iskoristioti i tu vidim veliku prednbost za ruse, jer su oni napadački u samom vrhu EL kada gledam imena. Loko je napravio opasnu napadačku ekipu i ako Panata bude ponovila minute bljede igre (u napadu tokom skoro pa 40 minuta) u Beogradu mogli bih dobiti pljusku na "domaćem terenu", jer su se doslovno izvuklji na produžetke protiv ne tako jake ekipe Zvezde koja je bila daleko bliža pobjedi i zaslužila je...i vjerujem da Mantas Kalnietis, Sergey Bykov, Marcus Williams i Maric neće dozvoliti slično ako im se ukaže prilika. Osim toga Panata ovaj meč ne igra u svojo dvorani, čak ni u svojoj državi...domaćini ove utakmice biće na Kipru te promjena dvorane i obruča za njih neće biti tako prijatni kao što osu im u njihovoj dvorani. Osim toga Loko na strani igra dosta brže i tečnije, što im odgovara tu nema sumnje ...dok trener očigledno nešto eksperimentiše sa sporijom igrom kada su domaćini, a to im ne ide kada pogledamo roster. Cjenim da će mo gledati jednu neizvjesnu utakmicu sa mogućim iznenadjenjem. 20:45 STRASBOURG vs REAL MADRID OKLADA: REAL MADRID -8.5 poluvreme @1.90 ULOG: 8/10 bet365 Sudar ekipa koje idu totalno razlicitim smjerovima.. . Domacin u ocajnoj formi, stanju, imanju.. . imaju tri poraza u zadnjia 4 izdanja i ne blistaju ni u domacem sanionatu cak koje je ipak lošijeg kvaliteta i ne bih tu smjeli kiksati barem, ali ni tu ne dominiraju. Pogotogvo igraju bledo u prvom poluvremenu rekao bih nedopustivo , pa cak i kada su pobjedjivali imali su deficit u prvih 20 minuta.. . te u zadnje cetiri utakmice nisu niti jednom slavili na poluvremenu, a deficit je prosjecno iznosio koliko je i danas postavljen (- 8. 5 ) Medjutim šta onda očekivati večeras kada im dolazi ultra raspoložena ekipa koja dominira evropom, domaćom ligom... veceras ocekujem jos vise da dodje do izdražaja loša igra Strazbura u prvom poluvremenu jer je Real ekipa koaj je u sjajnoj formi i imaju sve pobjede u sampionatu i domacem prvenstvu, igraju stvarno kvalitetnu napadacku kosarku, sa dosta trka i doslovno gaze. Pogotovo u prvom poluvremenu fasciniraju, kada rjesavaju pitanje pobjednika.. . dok u zadnjim cetvrtinama obicno rotiraju, tako da sam se odlucio za poluvrjeme hendikep. Inace prosjek na poluvremenu u zadnjih 5 im je cak 13 poena suficita. Razlika u kvaliteti i formi je ogromna, tako da mi je ovo logican pik. Tako kada saberem i oduzmem činjenice i stanje na terenu sve ispod dvocifrenog na poluvremenu prestavlja svojevrsno iznenadjenje.
  11. 19:00 Sodertalje - Vienna tip preko (154,5) kv 1,85 ulog 8/10 mozzart , eventualno u premieru Prvo kolo trećerazrednog evropskog takmčenja, u pitanju je dule izmedju domaće ekipe iz Švedske koja prosto dominira domaćom ligom, zapravo to je lanjski šampion ove skandinavske države, sa druge strane gosti dolaze takodje iz ne tako popularne košarkaške države-Austrije, ali sa odličnim rezultatima i skorom. Ova dva tima imaju nekoliko zajedničkih tačaka, treneri im dolaze sa Balkana, igraju tekme na mnogo poena, a zajednička nezaobilazna stvar je i činjenica da su ekipe u odličnim formama i večeras će se vjerovatno gledati ljepa košarkaška priredba na mnogo poena. Austrijance vodi Darko Ruso, koji je napravio malu srbijansko-crnogorsku koloniju i radi odličan posa sa 7 vezanih trijunfa grabi ka tituli države. Sodertalj vodi bosanski trener sa švedskom putovnicom Vedran Bosnić. Vedran Bosnić izjavio sledeće pre dovaj duel i nedvosmisleno upućuje na otvoreniju varijantu tekme : Bit će zanimljivo vidjeti koliko možemo izdržati u Europi. Imamo dosta izmijenjenu momčad i igramo brže nego lani, više šutiramo, no imamo i bolju kontrolu napada. Sodertalje i u ovoj sezoni vodi glavnu rječ u domaćem šampionatu. Opet im je obilježje brža igra i utakmice koje obiluju sa dosta poena. U dosadašnjih devet kola izgubili su samo jednu tekmu, i to sa minimalnim rezultatom 91:92. Gledajući njihov posjed lopti po tekmi logiučna opcija je over, je njihove tekem se završavaju sa nekih 80 napada iz igre po timu, a u takvim okolnostima margina bih morala ići gore. Obe ekipe imaju u zadnjih pet utakmica po 4 overa na ovo, obe ekipe u zadnjih pe tekmi postižu prosječno visokih 90 poena po mečevima i cjenim da bih ovdje margina morala biti postavljena daleko više, na nekih 163/164 poena..jer ne vjerujem da će timovi mnogo mjenjati svoje postavke pred evro nastupe.
  12. 05/11/2013 17:00 BC Kiev (UKR) vs Gaz Metan Medias (ROU) tip UNDER 153.5 kv 1.85 ulog 8/10 bwin Prvo kolo trecerazrednog evropskog takmicenja. Sastaju se Ukrajinski i Rumunski presdstavnik koji su lani u svojim ligama bili u gornjem djelu tabele, ali su sada daleko losije otpoceli sezone i obe ekipe igraju bledunjavo. Kijev je na samo jednoj pobjedi u 6 utakmica, sa veoma skromnim igrama u segmentu napada i postizu zaista niskih 69, 5 po mecu. vjrujem da će daleko više snage i napora uložiti u konsolidaciju u domaćem prvenstvu nego u nisko rangirano evro takmičenje, ako da očekujem da trener ne upotrebi sve ključne igrače u punim minutama. Rumuni nisu mnogo bolji, imaju samo dvije pobjede iz 6 utakmica, stim da su dobili jedu amatersku ekipu velikom razlikom i sa 124 poena data, ali iance protiv "normalnih rumunskih ekipa" se vrte oko 75, vjerujem da ce to u Ukrajini ici ispod njihovih brojki ipak je ovo dalek gostujuci teren, dosta nepoznanica za njih je igrači nemaju mnogo evro iskustva i sa daljim gostovanjim. Nailaze na jaceg protivnik nego sto su imali u ligi i vjerujem da im je 70ka vrh. Kada sve saberem under se namece kao logicna opcija.
  13. 21:00 Mega Vizura vs Skopje tip - Mega Vizura -3.0 kv 1.78 ulog 8/10 pinaclesports Tri poraza na startu ABA lige su bacila veliku sumnji da li tim Dejana Milojevića ima kvalitet za elitno društvo. Ali, mladi stručnjak je sve vreme poručivao da veruje u mogućnosti svojih izabranika i da sa svima mogu ravnopravno da se nose. Njegove reči su veoma brzo dobile potvrdu na parketu. Prvo je pala Krka, a potom je napravljen i istorijski brejk u Zadru, na prvom gostovanju van Srbije. Mega Vizura je u skladu svog imena napravila mega korake i svima poslala poruku – računajte na nas. Sada im dolazi posjecna ekipa makedonaca koju bih trebali dobiti, so obzirom da su se sada mladici digli puni samopouzdanja, te lakse igraju sa dosta vise elana energija i sto je bitno procenti suta idu gore i smanjili su broj izgubljenih lopti.. . Makedonci su u totalnoj dubiozi imaju pet potraza u nizu, na gostovanjima obicno pokazuju bledje lice, imaju relativno kratku rotaciju koju je dodatno zakomplikovao Gecevski iskljucenjem na proslom mecu (inace on im je vodja na terenu i oko njega), imali su i evropsku utakmicu (dobili pljusku u turskoj) i definitivno nisu tim koji ide uzlaznim putem i kojeg ste trebaju pribojavati. Na stranu piku ne ide ci njenica da su pred svojom publikom pre 7 dana pokazali zube Partizanu(tjesan poraz), ali sada nemaju podrsku sa tribina, nervoza se uvukla i vjerujem da veceras gube. 19:00 Igokea vs Union Olimpija tip Union Olimpija+5. 0 kv 1.76 ulog 8/10 pinaclesports Olimpija ulazi u mec nakon 6 kola bez pobjede u regionalnom takmicenju, ali i nakon pobjde nad jednom od najboljih ekipa Evrope-Valensijom. Koju su dobili pre tri dana pokazali kvalitetnu igru i vjeujem ako ponove slicno blizu su pobjede. Debi u UO je imao Cedric Jackson , koji je nakon ozljede spreman, međutim i protiv Španjolaca dobio iznenađujuće visok minutažu odigrao dobro, sada ocekujem da on bude daj lajt motiv da podigne ekipu da raste dalje . Sa njim Ljubljanicani dobijaju toliko potrebne surine nau vanjskim linijama. Atmosfera ovih dana u Igokei nije ni izbliza onakva kakva bi trebala da bude, a razlog za to su porazi na dva fronta. U Evropskom kupu Aleksandrovčani imaju tri poraza iz isto toliko utakmica, dok u ABA ligi imaju omjer od dva trijumfa i tri poraza. Trener Dragan Bajić je odmah nakon posljednjeg neuspjeha ponudio ostavku, ali čelnici kluba nisu željeli da je prihvate. Ceh za slabije partije od očekivanih platili su Nikola Gađeša i Ramon Galloway koji su dobili otkaze, a u klub je iz francuskog Limogesa stigao Teddy Gipson. Olimpija se dize i zarko zeli pobjedu, dok kod domacih stvari ne stima ni izbliza kao lani i cjenim da bih mogli ovde vidjeti iznenadjenje.
  14. Naziv kladionice: bet365 Broj para iz kladionice: Vrijeme odigravanja: 20:00 Naziv para: Trier - Tübingen Tip para: preko 142.5 Tečaj: 1.500 Ev. dobitak: 6.500 Ev. gubitak: 1.500
  15. Naziv kladionice: Pinnacle Broj para iz kladionice: 511 Vrijeme odigravanja: 01:00 Naziv para: Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans Tip para: New Orleans Pelicans+5.5 Tečaj: 1.830 Ev. dobitak: 6.830 Ev. gubitak: 1.830
×
×
  • Create New...