Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

26.09.2013.

Recommended Posts

American Football, NFL02:25 CET (27/09/2013)St. Louis Rams - San Francisco 49ers( Money Line)Pick: San Francisco 49ersOdd: 1.61Bookie: Pinnacle SportsStake: 7/10Večeras se na Edward Jones Dome,( St. Louis, Missouri) igra se meč između domaćih Ramsa(1-2) i gostujućih 49-ersa(1-2)...Diviziski duel koji je svakako veoma bitan za obe ekipe jel poraz može skupo da košta jel sa 1-3 nije lako ući u ostatak sezone.Iako su moje simpatije vezane za Ramse ja ću ovde uzeti ML na 49-erse da je ovde situacija drugačija to jest da S.F. večeras ne ulazi sa silnim problemima sa povredama u meč igrao bi na njih max. ulog ali ovako i ovaj ulog je velik ali i ulog možda njihove cele sezone...!!!Ramsi su mlad tim čvrsti posebno u Edward Jones Domu ali su u stvaranju njihovo najjače oružije je sjajni Head Coach Jeff Fisher koga izuzetno cenim.Napad predvodi QB S. Bradford koji svakako ima materijala za dobru karijeru ali svakako je nedostatak kvalitetnih napadačkih opcija i mislim da bi ih odbrana 49-ersa morala večeras da limitira na malom broju poena.Sa druge strane S.F. koji je svakako bio jedan od najvećih favorita iskusniji za godinu dana ali u sezonu ušli neočekivano loše naravno tu su i povrede bitnih igrača pre svih napad škripi posebno kroz vazduh WR  M. Manningham i M. Crabtree uz to još i dosta lakše povređenih ali jednostavno veliki timovi se sa time moraju boriti...Večeras očekujem od QB C. Kaepernick da bude mnogo kreativniji i da pokaže zašto je bio najveće osveženje nekad čuvenog napada zapadne obale kojeg su predvodile velike legende ovog sporta...Uz to i po zemlji mnogo više očekujem od RB F. Gora i naravno od granitne odbrane koja je popustila ponajviše zbog malog zadržavanja lopte od strane napada.Ali kako bilo uzimam pobedu 49-ersa ML....!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:10, Atlanta-Philadelphia, tip: 1, @1.57, bet365, 6/10

 

WHERE: Turner Field, Atlanta, Georgia

 

GAME: Philadelphia Phillies (72-86) at Atlanta Braves (93-65)

 

PITCHING MATCHUP: Phillies RH Tyler Cloyd (2-6, 5.40 ERA) vs. Braves RH David Hale (0-0, 0.00)

 

U sjeni borbe za wild card mjesta u doigravanju, večeras na Turner Fieldu započinje serija između Bravesa i Philliesa. Gosti nakon još jedne razočaravajuće sezone čekaju rekonstrukciju momčadi za slijedeću sezonu pod ravnanjem novog managera Sandberga. U takvom ozračju Philliesi jedva čekaju kraj sezone, a tome svjedoče i posljednji rezultati, 6 poraza u posljednjih 7 susreta. S druge strane Bravesi su prvaci NL divizije East, i s pravom visoko kotiraju uoči početka MLB doigravanja. Nešto lošiji 10-13 omjer pobjeda i poraza u ovom mjesecu samo je znak opuštanja, jer su veći dio sezone dominirali, a večerašnjom pobjedom sustigli bi Cardinalse i uključili se u borbu za najbolju ekipu Nacionalne lige. Moj pick je pobjeda Atlante Bravesa.

 

Domaćin bi osim veće motivacije, večeras trebao imati prednost i na moundu. Rookie David Hale je debitirao u MLB-u prije 13 dana, ostavivši San Diego Padrese na samo 4 hita, kroz 5 inninga, upisavši no-decision. U tom dvoboju je ostvario 9 strikeouta i tako postavio rekord da je prvi debitant u povijesti Bravesa postavio toliko strikeouta. Inače je ove sezone nastupao za triple-A Gwinnett, a ostvario je 6-9 omjer uz 3.22 ERA-u u 20 startova. U 114 inninga dozvolio je tek 8 home-run udaraca. Domaći manager Fredi Gonzales će za ovu posljednju seriju moći računati na Jasona Heywarda, čime će dodatno biti pojačan udarački dio momčadi. Hale baca za 94-tu pobjedu domaćina(toliko je Atlanta upisala prošle sezone), te za možebitnu prednost domaćeg terena u playoffu.

 

Za goste će „on the hill“ Tyler Cloyd, koji se nalazi u izuzetno lošoj formi, u zadnja tri outinga dozvolio je 17 runova uz 11.77 ERA-u, te je  upisao sva 3 poraza ovog mjeseca. Cloyd je na gostovanjima s ostvarenom 4.60 ERA-om, a desnorukim udaračima dopušta .331 udarački prosjek. U posljednjem outingu protiv Metsa dopustio je 6 hitova, 5 runova, 2 walka, 2 home-run udarca  kroz 5 inninga. Od kad je ponovno pozvan u rotaciju početkom kolovoza/augusta, u 4 od 5 outinga dozvolio je 5 i više runova po susretu. Atlanta je bolja u međusobnim duelima s Philliesima ove sezone (9-8), od čega na Turner Fieldu ima 4-2. Po meni sigurna pobjeda Atlante.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prepisano:

 

  • [*]
00:40h   San Diego Padres - Arizona Diamondbacks [*]Tip: 1 [*]Kvota: 1.971 [*]Posted Image

autor ;Tuto
 
:icon_eek:
Edited by PERKAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...