Jump to content
Sign in to follow this  
perolozac

12.10.2013.

Recommended Posts

19:00h  MZT Skopje Aerodrom - Budućnost  tip Budućnost   kv 2.06 pinaclesports  8/10 

 

U pitanju je dvoboj trećeg kola Jadranske lige, koja je kako  stvari stoje jako ujednačene lige , baš kao što je i predvidjeno...no medjutim i pored toga po meni ekipa Budućnosti konkuriše za sami vrh i fajnal for, imau pravo na to definitivno. Istina, vuku iz prvog kola taj nesretan poraz koji su doživili od ultra tvrde i organizovane Krke u Sloveniji, od samo -3 poena deficita. Podsjećam tada  su većim djelom meča bili daleko jača ekipa i na kraju krajeva zaslužili su tu pobjedu, medjutim...tako da su prošli meč proitiv Zadra ušli pod velikim pritiskom, jer javnost(sa pravom) dosta očekuje od njih, pojačali su se sa nekoliko kvalitetnih igrača stim da je kostur ostao isti od nekoliko crnogorskih što maldih što starih kvalitetnih igrača.No uspjeli su se izdignuti iznad pritiska, odigrati na visokom nivou, sa dosta rotacija i laganih poena uz odličnu odbranu. 

 

Ne bih da pretjerano umanjujem pobjedu iz prvog kola MTZ-a koji je na ovom parketu demolirao Olipiju(koja je pokazala pravo lice protiv Cibone) od koje uostalom očekujem da bude najveće razočarenj lige, tako da toj pobjedi ne pridajem odviše. Dosta stvari im se poklopilo protiv slovenaca tada, da bih izgubili  već u srjedu od relativno skromen ekipe Szolnoki Olaj KK. Kada je tim iz Skoplja većim delom meča odigrao katastrofalno i pokazao drugo lice u odnosu na okršaj sa slovencima. Loša kontrola skoka, nerezonski šutevi pojedinih igrača i slaba odbrana uzrokovali su ubedljiv deficit MTZ-a u ranoj fazi utakmice..kasnije se nisu oporavili iako su istina pokazivali znakove života.

 

Osim prednosti domaćeg terena, nemaju previše optimizma pred meč, krasi ih relativno uska rotacija od plafon 7 igrača, gdej imaju jednog Gečevskog (36 godina) sa punom minutažom koji sigurno ne može izdržati visok tempo koji će mu nabijati crnogorci. Inače Budućnost koristi 11 igrača u rotaciji i drži jak tempo tokom cjele utakmice i osim uigranosti i suve kvalitete sa jakom odbranom tu vidim prednost nad večerašnjim protivnikom kojem bitni igrači nisu ekstra kladse (tipa Sinovec, Gečevski, uroš Lučić., Rejnolds)istina ima Stojan0oski ali koji zna da udje u kontra ritam na ozbiljnu odbranu i uzima nerezenske i iskitrene šuteva...sa druge strane odlično se ukopio Ćapin koji je lani dominirao u Radničkom i odlično veže konce , pogotvo u napadu - gdje je prošlih sezona i škripalo kod crnogoraca, uz sjane Popoviće, Mihajlovića, konstantnog Vitkovca, dva pristojna stranca ,Šehovića, ivanovića, pristojnu prošlogodišnju četvrorku Zvezde(Subotića)..definitivno mi izgledaju za klasu ipo jači od makedonaca, još pod utiskom lansiranja Zadra(+22) očekujem da protutnjaju i makedonijom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TIP ISPOD 153. 5 1.85 bwin ulog 8/10 

Idem i ovde, iako su ovo dva tima koji su prošlih sezona znali izdivljati, tako da h2h ne ide na ruku, medjutim imam osjećaj da će ove sezone liga u globalu naginjati ka underima, a i ovi timovi neće srljati kao pre. 

Zvezda je napravila malo ozbiljniji roster, Radonjić navodi kako očekuje da se odbrana popravlja, dok u napadu ja lično ne vidim veliku tečnost i sigurno će imati problem ako se Muta dobro postavi. Sve se svodi na individualizam i Radonjić se vara ako misli da je ova lagana pobjeda iz Laktaša izlazak na željeni kolosjek. 
Spustili su Igokeu istina nestvarno nisko na 57 poena, te pokazali solidnu odbranu. 

Nedostaje im bitan igrač u reketu Katić, koji zna da iskreira kada ne ide šut izvana.. . tako da ultra visoki i spori Marijanović igra koliko ima snaga, a tada Zvezda ne može da odigra tranziciju. 

Radnički u prva dva meča pokazao da ipak neće biti samo cirkusantska ekipa i izvukao pouke iz prošlih sezona da i oni malo gledaju odbranu, tako da su taj segment odradili jako dobro i primivši svega po 55 i 66 poena. Što sigurno upućuje da se Zvezda neće lagano nadavati koševa, ipak su Kragujevčani discplinovaniji nego predhodnih sezone. 

Derbi kola i obe ekipe žele pobjedu i očekujem da neće biti mnogo lakih poena kao što je to pre znalo biti. 
Ako uzmemo statistički ova prva dva kola margina kaže 140, naravno da ne očekujem tako nisko, ali nešto oko 77 -72

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, MZT - Budućnost, tip: 2, @2.00, 8/10, bet365U Skoplju će večeras snage odmjeriti domaći MZT i podgorička Budućnost. Obje ekipe su u ovu sezonu ABA lige krenule sa jednom pobjdom i jednim porazom. MZT je u prvom kolu ubjedljivo pobjedio Olimpiju na svom terenu 79:60, a poražen je od Szolnokija u Mađrskoj 81:69. S druge strane, Budućnost je prvi meč izguboa u Sloveniji od Krke 60:57, a onda je stradao Zadar u Morači sa 22 razlike. Sigurno da će domaći teren biti od izuzetne važnosti za obje ekipe, ali mi ove sezone Budućnost izgleda veoma ozbiljno. Doveli su sjajnog plejmejkera Ćapina iz Radničkog, Colemana iz Kavale, Akindelea iz Champvillea, Komatinu iz Igokee, Suada Šehovića iz Khimika te Subotića iz Crvene Zvezde. S druge stane, MZT se ntakođer pojačao tako što su doveli Reynoldsa, zatim Lučića iz Krke te Sinoveca iz kragujevačkog Radničkog. Umjesto Pipana trener je Vlada Vukoičić. Mislim da Budućnost može ovdje do pobjede. Imaju ekipu koja svakog može pobijediti u ovoj ligi, a ovakva gostovanja bi trebala pobjeđivati. MZT ima kraću rotaciju, nekoliko veoma starih igrača koji ne mogu iugrati u punom ritmu cijelu utakmicu što će se mislim odraziti tako da uzimam pobjedu Podgoričana u ovoj utakmici uz napomenu da makedonski predstavnik neće moći račubati na Stojanovskog koji će biti van trenažnog procesa 20 dana zbog povrede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 L. Westermann (Krka - Par)......10,5......2 @ 1.85

 

 

Supersport

 

 

Leo Westermann briljira. U prva dva kola ubacio je 41 poen i ako bude bar na 70% tih partija, Partizan će dobiti ovu utakmicu. Obzirom na ovaj podatak od 20,5 koševa po utakmici u prva dva kola, iznenadjujuća je granica od 10,5 koševa. Bez obzira na potencijalno neefikasan meč, Leo bi morao ubaciti bar 13-14 poena. U prilog tome ide i činjenica da Leo ima šut iz igre nevjerovatnih 89%, što je nevjerovatan podatak. Jasno je da će ovaj procenat pasti, da će timovi bolje da ga čuvaju, ali kad je neko u formi samo najbolji odbrambeni igrači mu mogu stati u kraj, a Krka takvih nema. Njega jednostavno ide, 16 od 18 iz igre, 7 od 8 za tri poena. Pored sve te statistike, Leo stiže i asistirati 5,5 puta po utakmici. Može se zahvaliti treneru na velikoj minutaži, ali po uvodne dvije partije, itekako je zaslužio. Dallo bi mogao zažaliti što je baš sad stigao u Partizan. :D

Edited by MysticAladin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Krka Novo Mesto - Partizan Belgrade /  HT / FT
Tip para: 2/2
Tečaj: 1.800

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...