Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

27.10.2013.

Recommended Posts

19:00, Stromsgodset - Start, tip 1 i vise od 2,5 gola @ 1.75, Bwin, 8/10

 

Kakva prilika za Stromsgodset da dodje do tiipute nakon jucerasnjeg kiksa Rosenborga na gostovanju kod Moldea, kada su porazeni sa 1-0, pa bi u slucaju danasnjeg trijumfa Stromsgodseta kod kuce ostvarili prednost od 3 boda vise u odnosu na Rosenborg dva kola prije kraja. Vjerujem da su i u klubu svjesni ove velike sanse, koju ne vjerujem da ce tako lako propustiti. No, da bi to sve tako lijepo izgledalo trebaju danas slaviti protiv ekipe Start, koja ne bi trebalo da im predstavlja veci problem. Stromsgodset je u proslom kolu ostvario veoma tesko, ali mozda i kljucnu u borbi za titulu, kada su na teskom gostovanju savladali Aalesund sa 1-0. Stromsgodset ne zna za poraz 5 uzastopnih utakmica, a od toga imaju 4 pobjede.

 

Stromsgodset kod kuce igra zaista velicanstveno. Na 13 odigranih utakmica na svom terenu imaju 11 pobjeda i 2 remija bez poraza uz fenomenalnu gol razliku 35:12. Zanimljivo da su zadnjih 7 pobjeda na svom terenu ostvarili sa overom od 2,5 gola, sto je velika vjerovatnoca da tako bude i danas.

Start se nalazi na 11.mjestu sa 32 osvojena boda i oni imaju 4 boda vise od Tromsoa koji se nalazi na mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak u ligi. Nisu obezbijedili opstanak, ali imaju zaista velike sanse za to, jer Tromso danas igra tezak mec protiv Lillestroma na strani. Inace sve tri ekipe sa zacelja tabele danas igraju u gostima i imaju zaista teske utakmice. Start je zadnjih nekoliko utakmica odigrao jako dobro i zahvaljujuci tim rezultatima oni su i pobjegli sa zacelja. U gostima na zadnje 4 utakmice ne znaju za poraz, a imaju 3 pobjede na te 4 utakmice. Dvije pobjede su ostvarili upravo protiv izravnih konkurenata za opstanak Tromsa i Honefosa. Naravno danas im ne dajem apsolutno nikakve sanse protiv Stromsgodseta, koji ce sigurno pred prepunim tribinama i pred svojim navijacima biti noseni do pobjede, a stom pobjedom ce i jednom nogom biti na dohvat titule. Domacin igra fenomenalno, koji je u 27 kola izgubio samo 5 utakmica,a  na svom terenu kao sto rekoh jos nijednu utakmicu ove sezone.

 

Posto obje ekipe imaju visok procenat datih i primljenih golova, obje po 3,2 gola po mecu, a uz to Stromsgodset na svom terenu uglavnom pobjeduje sa overom, mislim da su sasvim realne sanse da tako bude i danas. Start bi mogao postici gol, jer kao sto sam rekao igraju dosta dobro na strani, na zadnje 4 utakmice nisu porazeni, pa je to jos jedan razlog da tipujem ovako, a to je pobjeda Stromsgodseta i da na utakmici pada 3 i vise golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Lazio - Cagliari, tip 1 @ 1.88, Pinnacle, 8/10

 

Zadnju utakmicu 9.kola Italijanske Serie A veceras zatvaraju na stadionu olimpico u Rimu ekipe Lazija i Cagliarija. Lazio u zadnje vrijeme i ne igra bas najbolje, a vjerovatno jedan od razloga za to jeste sto su konstantno nekompletni. Imaju problema sa izostancima, a tako ce biti i veceras protiv Cagliarija. U sastavu nece biti Konko, Biava, Vinicius i Pereirinha, Lulica, kao i napadaca Klosea i Alfara.

No i pored toga Lazio ima jako dobar sastav i veliki broj kvalitetnih igraca, a nakon 3 utakmice bez pobjede mislim da je dosao red na trijumf i to pred domacom publikom, a za to im je olaksan posao, jer im u goste dolazi neuvjerljivi i dosta losa ekipa Cagliarija. Lazio ove sezone na svom terenu igra odlicno. Imaju 3 pobjede i 1 remi bez poraza uz gol razliku 8:2. Jedini remi koji su ostvarili je bio protiv Fiorentine, kada su igrali 0-0. Na zadnjem gostovanju su porazeni od Atalante sa 2-1, pa je krajnje vrijeme da se upise pobjeda i 3 boda. I pored ovih izostanaka, Lazio je favorit u ovom mecu, jer igraju na svom terenu na kojem igraju briljantno i siguran sam da nece dozvoliti jos jedan kiks, a sa pobjedom se se pribliziti vrhu, jer trenutno 9.mjesto i zaostatak za vodecom Romom od cak 13 bodova nije ono sto zele u Laziju.

 

Cagliari se nalazi na 12. mjestu sa 10 osvojenih bodova. Imaju 2 pobjede 4 remija i 2 poraza uz gol razliku 10:12. Uglavnom su bodove osvajali na domacem terenu, jer u gostima su odigrali 4 utakmice i imaju samo 2 remija uz 2 poraza i gol razlikom 3:7. Proslu utakmicu na gostovanju su izgubili od Udinesea sa 2-0. Inace zadnje 3 utakmice ova dva tima kada je Lazio bio domacin je sve tri utakmice Lazio pobjedio, pa mislim da ce se tako nastaviti i nakon ovog meca. Pobjeda Latija je moj tip za ovu utakmicu, a kvota je vise nego dobra.

 

Sastav Lazija:

Marchetti – Cavanda, Ciani, Cana, Radu - Ledesma, Biglia - Candreva, Hernanes, Ederson – Floccari

 

Sastav Cagliarija:

Agazzi – Perico, Rossettini, Astori, Murru –Cabrera, Conti, Naingollan - Cossu – Pinilla, Ibarbo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 15:00
Naziv para: DinamoZ(h0:1)-HDragov
Tip para: 1
Tečaj: 1.500

 

:uredu:   4-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Chelsea - Manchester City
Tip para: 1
Tečaj: 2.350

 

:uredu:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luxembourg National Division
 
16:00 Grevenmacher   ₋   F91 Dudelange
tip: 2
kvota: 1.91
ulog: 10/10
 
Utakmica 10. kola prvenstva Luksemburh+ga izmedju 11. plasiranog Grevenmachera i drugoplasiranog Dudelangea. Svi podaci su na strani gostiju. Domaćini ( Gravenmacher) su u prethodnih 9 kola ostavrili samo jednu pobedu , i to kao gosti, dok kao domacini nisi ostavrili jos nijedan trijumf. A i ta jedna pobeda bila je jos na pocetku prvenstva, sredinom Avgusta protiv Jeunesse Canach, i od tad neznaju za čar pobede. Sa druge strane današnji gostujući tim (F91 Dudelange), 
je doživeo samo jedan poraz i to na svom terenu. Kao gosti su odigrali 4 utakmice i sve četiri dobili uz gol razliku 15:3, jos ako napomenemo da  u  sve te 4 utakmice , vodili su na poluvremenu, dovoljno govori o njihovoj snazi u odnosu na vecinu timova lige. Na sve ovo treeba dodati da F91 Dudelange je jedan od najuspesnijih klubova Luksmeburga i da su od seyone 1998/1999 svake bili ili prvi ili drugi . Deset puta šampioni, a pet puta vicešampioni.Prošle sezzone su čak i
u kvalifikacijama za ligu šampiona izbacili Red Bul Salcburg  i dosli do samog praga Grupne faze, ali je Maribor bio bolji od njih. 
I za kraj jedna zanimljivost u vezi medjusobnih susreta pva dva tima, domaćin nikad nije pobedio. Tako se nadam da će biti i danas  i ne samo da neće domaćin pobediti , nego da će i gosti( f91dudelange) dobiti ovaj meč, jer sve je na njihovoj strani. 
Najverovatniji sastav F 91 Dudelangea:
F91 Diddeleng: Joubert (cap.), Stelvio, Fernandes, Da Mota, Benzouien, Maury, Steimetz, Louadj , Jahier, Prempeh , Malget. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Kayserispor-Galatasaray, tip: Away Team to Score in both halves, @2.30, Unibet, 7/10

 

Turska-Superliga, Kadir Has

 

Kratko ću ovo prokomentirati, jer mnoge kolege već su dosta toga napisale za ovaj susret. Naravno s formom iz Lige prvaka Galatasaray je apsolutni favorit. U domaćem prvenstvu nakon 8 kola zauzimaju devetu poziciju, uz 11:7 gol-razliku, a za vodećim Fenerom zaostaju već ogromnih 9 bodova. Dolazak trenera Mancinija zasigurno je uzdrmao neke „uspavane“ zvijezde. Ekipa koja u svojim redovima ima Sneijdera, Mela, Drogbu, Yilmaza, Ebouea i Inana treba pokazivati puno više. Već danas Galatasaray ima priliku nastaviti s usponom forme. U gostima će na Kadi Has stadionu odigrati s ekipom Kayserispora. Gostima je ovo idealna prilika za tri boda, jer domaćini „tavore“ na dnu prvoligaške ljestvice s 5 osvojenih bodova i 5 postignutih golova. Prošlogodišnji prvi strijelac Bobo je i dalje ozlijeđen, kao i prvi asistent Jaja. Oba Brazilca propustit će ovaj važan susret, kao i kapetan Zurab Khizanishvili, koji će nedostajati u obrani. Klub potresa velika kriza, pa je oformljena nova uprava. Nisam došao do informacije šta je sa prvim trenerom, Robertom Prosinečkim. Nakon poraza u posljednjem kolu od Bursaspora, uveliko mu se trese trenerska pozicija, a mogući nasljednici su bivši turski izbornik Abdullah Avci i Hikmet Karaman. Domaćin u kaosu, gosti s usponom forme, kvaliteta je daleko na strani Galatasaraya, i moja prognoza je gol gostiju u svakom poluvremenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: FC Porto-Sporting Lisbon
Tip para: 1
Tečaj: 1.720

Ev. dobitak: 6.720
Ev. gubitak: 1.720

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...