Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

27.10.2013.

Recommended Posts

American Football, NFL21:05 CET (27/10/2013)Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers(Money Line)Pick: Pittsburgh SteelersOdd: 1.81Bookie: Pinnacle SportsStake: 8/10Večeras se na O.co Coliseum, (Oakland, California) igra meč između domaćih Raidersa(2-4) i gostujućih Steelersa(2-4)...Meč rivala sa istim skorom u takozvanoj Crnoj rupi i vernom Raiders Naciom koja će izgleda još dugo da čeka ponovojedne jake Raiderse.Dok već godinama u samom vrhu Steelersi su ovu godinu počeli katastrofalno 0-4 ali su sa dve pobede vratili veru da sezona nije izgubljena posebno posle prošlonedeljne pobede nad Šampionima iako zaista igrački su u zadnjih par sezona najlošiji ipak tim sa Big Benom i uvek čeličnom odbranom nikad netreba prerano otpisivati iako mislim da nemogu ove sezone ništa posebno ipak je današnji protivnik po meri i ja ću uzeti ČELIČNE ML  prilično JAKO...Raidersi umeju da budu veoma nezgodni tvrdi su u odbrani ali ipak napadim je prilično skroman mnogo više se očekivalo od trčanja RB Darren McFaddena tu je i sad mladi QB Terrelle Pryor koji često osvaja teren po zemlji ali mu ruka i dalje nije sjajna jedan meč bude solidan a onda totalno razočara izuzrtno je brz i često napušta skrimidž ali po meni domaćin će večeras jako teško razviti ofanzivnu igru jel je odbrana Steelersa i dalje dosta kvalitetna.Sa druge strane Steelersi koji su ofamnzivno lošiji posebno je problem po zemlji jel je trčanje gotovo neprimetno i protivnici mnogo lakše se mogu fokusirati na pass igru.Problem je i Big Bena manjak kvalitetnih napadačkih opcija ali i dalje ima jednog sjajnog Antonio Browna tu je i Emmanuel Sanders,Jerricho Cotchery kao i odlični oporavljeni TE Heath Miller i dalje je to sasvim solidan napadački potencijal veoma je bitno da Big Ben neprodaje lopte što mu sve više postaje boljka.Odbrana i dalje u samom vrhu i mogli bi da zaustave napad Raidersa na malom broju poena.Siguran sam da večeras gotovo sve zavisi od Steelersa koji ako odigraju kako znaju i mogu doće i do pobede..Iskreno me i iznenađuje kvota koja po meni ovde nebi trebala biti veća od 1.65!!!Kako bilo uzimam Steelerse ML...!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:05, Providence Bruins-St. John's IceCaps, tip: Providence konačan ishod, @1.70, bwin, 8/10

 

AHL, Dunkin' Donuts Center - Providence, RI

 

Večeras ću prognozirati američko-kanadski susret između NHL affiliate Boston Bruinsa i NHL affiliate Winnipeg Jetsa. Dvoboj je to  Atlantic divizije u Istočnoj konferenciji, koju s 15 bodova predvodi ekipa Manchester Monarchsa. Obje ekipe su u novu sezonu ušle s nešto lošijom formom, Bruinsi imaju 3-4 omjer pobjeda i poraza dok gosti imaju 3-5 omjer. IceCapsi dolaze na treću utakmicu u nizu, a prethodne dvije večeri imali su polovičan uspjeh na gostujućem ledu kod lidera divizije. Providence je u petak dobio Springfield nakon kaznenih udaraca, i s danom odmora imati će veliku prednost u večerašnjem susretu. Moj pick je pobjeda Providencea.

 

Kao što sam već spomenuo, IceCapsi su nakon 3:2 pobjede u petak, sinoć s 5:3 poraženi od Manchestera. Sve je bilo gotovo u drugoj trećini kada su Monarchsi napravili 4:0 vodstvo, dok je golovima Kichtona (2 gola+4 asistencije u sezoni), Gordona (4+1) i Mouillierata (1+6) taj poraz ublažen. Zasigurno će nedostajati svježine kod igrača trenera Keitha McCambridgea, jer večeras igraju treći dan u nizu, a ozlijeđena su i dva defanzivca (Pardy i Fredheim), te centar Cormier. Da je bilo umora i sinoć svjedoči i 8 isključenja, koji su vjerojatno i „kumovali“ lagnom porazu. Prošle sezone St. John's je završio na 13.-tom mjestu Istoka uz 236 primljenih golova (više od njih primio je samo Bridgeport). I ove sezone se taj trend nastavio, pa su na 3,25 primljena gola u prosjeku po utakmici. S obzirom na sve okolnosti teško mogu računati u uspjeh na Rhode Islandu.

 

Providence je imao dan odmora, a u petak su sjajno započeli ovaj vikend. Slavili su pobjedu nad Falconsima nakon izvođenja kaznenih udaraca, nakon što su dva puta u meču „hvatali“ priključak nakon negativnog rezultata. Samim time, ekipa trenera Brucea Cassidyja je pred skoro 9000 gledatelja pokazala karakter, i nadam se da će to motivirajuće djelovati na cijelu ekipu. Bruinsi su prošle sezone ipak sa 105 bodova bili najuspješnija ekipa regularnog dijela AHL-a.  U drugom krugu playoffa ispali su u majstorici sedme utakmice od WB/Scrantona.  Svakako je tomu doprinijelo i povlačenje igrača za glavu ekipu Bostona, za samu playoff utrku. Tako su „prosuli“ 3-0 vodstvo u seriji, i ušli u knjige rekorda, kao prva boljerangirana ekipa koja je ispala iz doigravanja u sedmoj utakmici na domaćem ledu. Primili su daleko najmanje (182 gola u 76 utakmica) golova u ligi, tako da uvodne predstave u novoj sezoni, te primljenih 26 golova ipak ukazuje na to da se ekipa još uvijek slaže i uigrava. U novu sezonu krenuli su bez kapetana Trenta Whitfielda, a redove Bruinsa napustili su također Chris Bourque i Jamie Tardiff, tvorci 83 boda u prošloj sezoni. Velika  pojačanja dobili su u vrhunskom braniču Joe Morrowu, napadačima Reilly Smithu i Matt Fraseru (dvojica od četvorice top strijelaca Texasa), Anthony Camari, Seth Griffithu (2+2) i Nick Johnsonu (5+2). Smith je čak 37 utakmica proveo  u trećoj napadačkoj liniji Dallas Starsa. Svakako da će obojica Teksašana u liniji s Ryanom Spoonerom (veliki asistent, 40 u prošloj sezoni)  biti velika opasnost za protivničke obrane. Na golu su uz standardnog Svedberga (na meti mnogih klubova) dobili i talentiranog Malcolma Subbana (2012 1st round pick Bruinsa). Sve u svemu, mislim da se radi o vrlo kvalitetnom rosteru, koji kada se uigra može jako visoko. Večeras igram pobjedu Providencea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hokej - NHL 
01:00h Colorado Avalanche - Winnipeg Jets
Tip: 1H (-1.5) 
Kvota: 2.45 
SportingBet

Trener domacih roster ima samo pohvalini zborovi za tim koj ima drasticna razlika u svojoj igri sto se prikazuje na tabeli. Lani su bili daleko sa ovog stanja ali trenutno razbiju u NHL-a. Vreme za hladenje nema jer stvari u NHL se brzo promene. 
Colorado besprekorno dobar, osobeno kod kuci. Roster poseduje svaki potreban segment sa igre kako bih mogao da zadrzi svoje rezultate. Odlicna ofanziva, odlicna defanziva, dobar procent iskoristene PP situcije od 22.9%, odlican golman Varlamov koj ima 6W-1L na svojih 7 nastupa sa 1.73 GAA i 0.948% SV, cak i drugi golman Giguere sa 3W-0L sa 0.67 GAA i 0.981% SV. Nema povredeni igraci koji nisu na raspolaganje, jedini izostatak je McLeod koj je suspendiran. 
Ovo je druga utakmica za Winnipeg u rok od dva dana. Sinoc su uspeli da dodje do pobede nakon OT, sto znaci da Jetsi dolaze maltene izmoreni nakon dugacki mec. Generalno, roster Jetsi nesto slabijji od ostalih rostera. Igraju jako lose u defanzive i ofanzivu, slabo iskoristeni procenat PP od 11.33%. Verovatno na golu veceras bice do sad jedini izbor Jets-a a to je Pavelec koj ima 4W-5L na 9 starta ove sezone koj ima 2.85 GAA i 0.909% SV. 
Ja mislim da sve ide na stranu domacina u ova utakmica. Dosta su bolji, doma lome maltene svakog protivnika. Kad na ovo dodam da je Avalanche 6-0 serija protiv ekipe koje dolaze so gubitnicki record na poslednih meceva, mislim da je kvota vise nego odlicna za igru. Nadam se na sigurna pobeda Avalanche.
Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...