Jump to content
Sign in to follow this  
perolozac

08.11.2013.

Recommended Posts

 20:45  

 

Partizan vs Fenerbahce tip Fenerbahce-6.0 kv 1.93 pinaclesports 8/10

 

U grupi A Fenerbahče je jedini neporaženi tim nakon tri evroligaške nedelje, dok je srpski šampion na trećoj poziciji sa skorom od jedne pobede i dve izgubljene utakmice. U prethodnom kolu Partizan NIS je izgubio meč u Ukrajini od Budivelnika rezultatom 74:69, a tim Željka Obradovića je ubedljivo slavio protiv CSKA rezultatom 86:60. A valja napomenuti da su i Budivelnika torpedovali sa 25 i kusur razlike u ukrajini, dobili i odlicnu Barsu.. . Moze se slobodno reci da je Obradovic poslozio ova silna pojacanja i trenutno predstavljaju ekipu koja igra najbolju kosarku u evropi i cjenim da ce u ovakvoj situacji partizanu biti tesko da se odrzi u dvocifrenoj razlici, kada nije mogao mocni CSKA ne vidim zasto bih beogradjani. Postoji cinjenica da je partizan skidao skalpove velikim, no mislim da do toga nece doci jer trener turaka je srpski strucnjak koji je radio i ponikao u partizanu i zna cjeli sistem , postavku igre.. . te ce sigurno odlicno pripremiti ekipu po svim stavkama i u takvim okolnostima vidim jako malo sanse za partizan. O igrackim kapacitetima i rosterima smjesno je pricati, jer su turci ulozili slne milione dok partizan kroz ovu fazu pokusava da razigra i afirmise svoje mlade igrace, a Fener cilja prvo mjesto u grupi i odlicno mu ide.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: BayernM-Unicaja Málaga
Tip para: 1
Tečaj: 1.550

 

:uredu:   82-68

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Nanterre  -  Budivelnik
Tip para: 1
Tečaj: 1.650

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Montepaschi Siena - Olympiacos, Additional Point Spread, tip: Montepaschi Siena +9.5 @ 1.55, bet365, 8/10

* Euroleague, tip: Siena ne gubi sa deset ili više koševa razlike

Večeras se u dvorani Nelson Mandela Forum sastaju ekipe Siene i Olympiacosa u okviru 4. kola Euroleague, grupa C. Moj tip je da ekipa Siene neće biti poražena na svom parketu sa deset ili više koševa razlike iako je ovdje Olympiacos kao prvak Europe favorit. Nakon tri odigrana kola Olympiacos je prvi na tabeli grupe C sa omjerom 3-0, slijede Bayern i Unicaja sa omjerom 2-1, zatim Zielona Gora i Galatasaray sa omjerom 1-2, dok je posljednja ekipa u grupi Siena sa omjerom 0-3.

Siena je zadnjih desetak godina suvereni vladar košarke u Italiji i redovni je učesnik Euroleague. Ovu sezonu su prema očekivanju dobro otvorili pa tako u Italiji u ligi imaju omjer 3-1 i trenutno su na diobi prvog mjesta sa ekipama Armani Milana i Brindisija. U Euroligi su loše otvorili sezonu jer su u prva tri kola upisali tri poraza. Prvo su izgubili kod kuće od Galatasaraya sa 75-84, slijedi poraz u Minhenu od Bayerna sa 89-79 i u zadnjem kolu su poraženi u Poljskoj od Zielone Gore sa 65-73. Sada imaju omjer 0-3 i koš razliku od -27 ili u prosjeku gube po -9 razlike. Ipak teško je o+čekivati da sastav Siene i večeras tako lako padne i prema najavama iz kluba večeras će dati svoj maksimum da dođu i do pobjede a prema kvaliteti timova to nije tako daleko od realnosti. 

Sa druge strane imamo ekipu Olympiacosa koji godinama uz Pao drži vrh košarke u Grčkoj i već drugu godinu zaredom su prvaci Europe. Ovu sezonu su otvorili pobjedama u Euroligi (omjer 3-0) i Grčkoj (omjer 4-0) gdje zbog kazne Saveza imaju 2 boda manje i tako da su na 5 mjestu na tabeli. U Euroligi su savladali ekipu Unicaje kod kuće sa 69-61, zatim ekipu Galatasaraya u Istanbulu sa 78-67 i Bayerna kod kuće sa 88-83. Imaju omjer 3-0 i koš razliku +24 ili u prosjeku dobijaju sa +8 razlike svoje rivale. 

U međusobnom duelu u zadnje 4 godine imaju 13 duela, Siena je slavila u 7 mečeva dok je 6 puta bolji bio Olympiacos. Zajedno su igrali i zadnje sezone kada su imali omjer 1-1, a meč u Sieni je dobio Olympiacos sa 68-67 iako je Siena vodila sa +5 prije posljednje četvrtine. Meč u Atini je dobila Siena sa 74-72. Vjerujem da ćemo i večeras gledati jako trd meč i da će sam finiš donijeti pobjednika.    

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...