Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

26.12.2013.

Recommended Posts

American Football, NCAA(Little Caesars Pizza Bowl)00:00 CET (27/12/2013)Bowling Green - Pittsburgh(Handicap)Pick:  Bowling Green - 5.5Offered at: @1.95 (Unibet)Stake: 6/10Večeras se na Ford Field(Detroit, MI) igra meč između Falconsa(10-3) i Panthersa(6-6)...Meč koji se igra za takozvani Little Caesars Pizza Bowl igra se na Ford Fildu u Detroitu na ovom dvoboju ja bi dao prednost Falconsima koje ću uzeti u hendikepu.Falconsi iako iz MAC konf. su postavljeni za favoritana ovom dvoboju svakako ne bez razloga iako su igrali protiv daleko slabijih ekipa finiš sezone im je bio impozantan gde su na 4 meča dobili samo17 poena a dali 176 i onda u dvoboju za pobednika MAC konferencije dobili jedan favorizovani N.Illinois -12/06/13    @NIU W 47-27I tako na impresivan način zaustavili Huskiese sa neverovatnim Lyinchom posebno u prvom poluvremenu gde je odbrana delovala impresivno a napad na čelu sa QB M. Johnsonom koji je odigrao meč karijere 21/27 393y    5 TD.Iako je na kraju Lynch došao do preko 100y trčanjem i preko 200y pasom ipak je to uradio iz jako puno pokušaja i mogu reći dsa su jedini tim u zadnje dve sezone kome je to pošlo za rukom naterali su ga i na dve greške INT štoje i prelomilo meč.Sa druge strane Panthersi koji su svakakko iz mnogo kvalitetnije konferencije i njihovih 6-6 netreba da zavaravaju imaju sasvim dobar napad koji predvodi QB Tom Savage ipak u svim parametrima su Falconsi mnogo bolji iako ponavljam nemože se tako gledati zbog mnogo lošijih ekipa sa kojima su igrali.U još nečemu vidim prednost Falconsa a to je da Panthersi nisu gotovo mesec dana odigrali meč kaoi to da suFalconsi upravo na Ford Fildu tukli Haskiese i tu bi njihovaprednost mogla biti jel su već igrali u zatvorenom prostoru .Kkako biloja dajem prednost Falconsima i uzimam ih u hendikepu...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:00, Worcester Sharks-Providence Bruins, tip: Providence ML, @1.85, Expekt, 10/10DCU Center - Worcester, MAVečeras ću postaviti prognozu za utakmicu Sharksa (12-11-1-1, 60:71 gol-razlika) i Bruinsa (14-9-1-5, 96:91 gol-razlika) u Atlantic diviziji na Istoku. Domaćin je posljednji u diviziji, a i najlošija je domaćinska momčad lige s omjerom 5-7 i s prosjekom od 3,08 primljena gola po susretu. U zadnjih 10 nastupa imaju donekle solidnih 6-4, pa s obzirom na katastrofalan ulazak u sezonu, ovo je puno bolje. Uz slabu efikasnost, obrana će večeras biti najveći problem domaćina, jer u goste im dolazi Providence, koji ima sedmu poziciju u Konferenciji i bori se za doigravanje, i napadački je orijentirana ekipa. Bruinsi imaju vrlo visokih 3,54 postignuta gola po susretu, i upravu tu vidim razliku večeras između ove dvije momčadi. Domaćini će teško zaustaviti Matt Frasera (16+5), Nicka Johnsona (11+9), Ryana spoonera (5+18) i Craiga Cunninghama (10+6). Gosti imaju tri poraza u nizu, od čega su dva došla u produžecima od uvijek neugodnih Springfielda i Portlanda. Bruinsi žele prekid gubitničke serije, a idealan protivnik je upravo Worcester sa dna divizije. U DCU Centeru gosti inače imaju odličnu tradiciju međusobnih susreta: 7-3 omjer pobjeda i poraza, ovdje ću dodati da je i jedini ovosezonski dvoboj do sada pripao Proviidencu nakon produžetaka. Shodno svemu gore navedenom, večeras tipujem pobjedu Bruinsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:05, Binghamton Senators-Hershey Bears, tip: over 5,5 golova, @1.80, Unibet, 10/10Broome County Veterans Memorial Arena - Binghamton, NYEvo i drugog picka za večeras iz AHL-a. Susret je to East divizije između Senatorsa (16-9-0-3, 99:86 gol-razlika, 35 bodova) i Bearsa (12-10-2-3, 87:83, 29 bodova), a moja prognoza je over golova za postavljenu granicu. Ponajprije pick je statistički, a on kaže da su obje ekipe u posljednjih deset nastupa na više od 3 postignuta i 3 primljena gola u prosjeku po utakmici. U nešto boljoj formi su Bearsi, koji imaju 6-4 omjer pobjeda i poraza u L10, a efikasnost je podignuta na 3,5 paka u mrežama protivnika u prosjeku po utakmici. Odlična forma rezultirala je uključivanjem u borbu za osmo mjesto Istočne konferencije i sam playoff. Hersey predvode Segal (4+12), Deschamps (8+7), LeBlanc (6+9) i Taffe (7+7). Ipak domaćin ima 6 bodova više, i sa dvije vezane pobjede (Syracuze i Albany) prekinuta je mini-kriza od 7 poraza, kojom su izgubili čelno mjesto divizije od Wilkes-Barre/Scranton Penguinsa. Senatorsi su s 99 postignutih golova najefikasnija ekipa Istoka. Tradicija međusobnih susreta u Veterans Memorial Areni kaže da je čak 7 utakmica od posljednjih deset otišlo u over za postavljenu granicu. Moj pick je over golova...

Share this post


Link to post
Share on other sites

NBA 

04:30, Portland Trail Blazers - L.A. Clipers, Tip Portland Trail Blazers ML @ 1.541, Pinnacle, 8/10 

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...