Jump to content
Sign in to follow this  
MysticAladin

16.01.2014.

Recommended Posts

18:15 K. Lazarov (Mac - Aut).......Over 7,5 @ 1.85

 

 

Supersport

 

 

Kiro Lazarov je vjerovatno jedan od najboljih rukometaša sa ovih prostora, a za reprezentaciju Makedonije je to neoboriva činjenica. Sa 32 godine pravi je vodja na terenu, glavni igrač, igrač koji ima apsolutnu slobodu u ekipi da radi šta hoće, da šutira kad hoće i odakle hoće. U ključnim momentima je on taj koji preuzima odgovornost i svi daju loptu njemu, odnosno, uzdaju se u njegovu genijalnost. Tako je u prvom meču protiv Danske postigao trećinu golova svoje ekipe (7 od 21) i to iz 15 pokušaja. Dakle, sa procentom nešto manjim od 50%. U drugom meču koji je završio neriješeno 24-24 i koji je bio dosta napetiji i neizvjesniji, Lazarov je uputio 23 šuta na gol od čega je 12 ušlo u mrežu! Dakle, kad je neizvjestan meč (onaj prvi je Danska dobila lagano 7 razlike i nije bilo potrebe da se Kiro pretjerano troši pred kraj meča), Kiro uzima zaista mnogo šuteva i uz postotak od oko 50%, daje i dosta golova.
 
Danas očekujem jedan takav meč. Austrija ima 2 boda i dovoljan joj je remi za prolaz dalje, dok Makedonija mora ići na pobjedu. Ovo je najslabija grupa na Euru i pobjednik će vjerovatno prenijeti bodove u naredni krug, tako da je ovo utakmica biti ili ne biti i za jedne i za druge. Kladionice blago favoriziraju Austriju, ali meni je ovo možda blago na strani Makedonaca, a od Lazarova očekujem bar 10 golova (treba uzeti u obzir da Austrija igra brzo i efikasno, dakle mečeve sa dosta golova).

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:15 Makedonija - Austrija.......Over 49,5 @ 1.90

 

 

Bet365

 

 

Austrija igra dosta efikasne mečeve, dosta ofanzivno i brzo što bi trebalo doprinijeti broju golova na ovoj utakmici. Makedonija možda tako i ne igra, ali ako se uzme u obzir važnost ovog meča, za očekivati je da Lazarov zabije bar 10 golova, jer ga, ne tako dobra odbrana Austrije ne može čuvati. Ako pogledamo na rezultate Austrijanaca, jasno se vidi da oni uglavnom prebacuju ovu granicu i to bez većih problema:

 

Danska 62, Češka 50, Egipat 56, Rusija 61, Island 52, Njemačka 57, Island 65, Island 57, Rusija 55, BiH 56, Srbija 60, Srbija 59, Češka 52....posljednji put su odigrali meč ispod 50 golova prije 22 utakmice!!! To dovoljno govori kako Austrijanci igraju.

 

Sa Makedoncima je stvar malo drugačija. Oni igraju tvrdje:

 

Češka 48, Danska 50, Srbija 58, Crna Gora 59, Crna Gora 47, Crna Gora 57, Tunis 56, Turska 47, Italija 53, Alžir 53...jasno je da je manji prosjek golova na utakmicama Makedonije, ali nekako vjerujem da je ova granica prenisko. Ja da sam je postavljao, bila bi na 52,5. Mislim da su zbog važnosti utakmice bookmakeri ovo postavili ovako nisko, ali pošto vjerujem da Austrijanci Lazarova ne mogu spriječiti da upiše dvocifren broj golova, mislim da će taktika biti da na brzinu dobiju željeni rezultat, onako kako su i dosad to radili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Macedonia - Austria, Additional Handicap, tip: Macedonia +2.5 @ 1.58, bet365, 8/10

* Makedonija ne gubi sa tri ili više golova razlike

Danas se igraju mečevi 3. kola grupne faze na EP u rukometu u Danskoj, a u Herningu se sastaju rukometaši Makedonije i Austrije. Moj tip za navedeni meč je da Makedonija ne gubi sa tri ili više golova razlike. Na tabeli grupe A nakon prva dva kola vodi Danska sa 4 boda, slijedi Austrija sa 2 boda dok Makedonija i Češka Republika imaju po 1 bod. Samo prve tri ekipe iz grupe idu dalje a prenose se bodovi koje ste osvojili protiv ekipa koje su također prošle dalje. 

Makedonija je svoje takmičenje na EP obezbjedila preko kvalifikacija i grupe 1 gdje su bili drugi na tabeli iza Španije a ispred Portugala i Švicarske. Na EP su u prvom kolu igrali sa domaćinom Danskom i pružili solidan otpor ako imamo u vidu da su imali problema sa virusom i povredama igrača, te da su kasnili sa letom iz Skoplja. U prvom meču su poraženi od domaćina Danske i aktuelnog prvaka Europe sa 21-29. U drugom kolu je proradio čuveni Kiril Lazarov i dao 12 golova i u drugom kolu su remizirali sa Češkom Republikom sa 24-24. Današnji meč im je biti ili ne biti za prolaz dalje. U slučaju pobjede sigurni su putnici za prolaz dalje dok su u nekim kombinacijama i sa porazom Makedonci mogu ići dalje ukoliko i Češka izgubi. Sa druge strane imamo Austriju koja je na EP došla preko grupe u kojoj su bili i Rusija, Srbija i BIH. Na Europskom prvenstvu su savladali Češku u prvom kolu sa visokih 30-20 da bi u drugom kolu izgubili od domaćina Danske sa 29-33. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...