emir1983 21 Posted March 6, 2014 18:00 RK Lovćen - HC Vardar PRO, Handicap, tip: HC Vardar PRO -6.5 @ 1.80, bet365, 8/10 * Vardar dobija sa sedam ili više golova razlike Danas se igra jedan meč 16. kola regionalne rukometne SEHA lige u kojem se sastaju rukometaši Lovćena sa Cetinja i makedonskog Vardara iz Skoplja, a moj tip je da će slaviti ekipa Vardara sa 7 ili više golova razlike. Razlog je što je Vardar mnogo kvalitetniji sastav koji ima imperativ pobjede sa kojom bi ostao u utrci za Final Four koji će se igrati u Novom Sadu, zatim Vardar je u boljoj formi i imaju bolji međusobni omjer, dok je ekipa Lovćena desetkovana sa povredama (inače imaju jako loš sastav), te su tek izašli iz štrajka igrača prema Upravi kluba i ovako desetkovani nisu bili u trenažnom procesu. Nakon 15 odigranih mečeva na tabeli vodi Zagreb sa 37 bodova, slijedi Tatran Presov sa 36, Brest Meshkov ima 30, dok Vardar i Metalurg imaju po 28 i oni su jedini ostali u borbi za to 4 mjesto koje vodi na Final Four, jer peti na tabeli (Vojvodina) ima 21 bod. Doduše, Vardar je u prednosti jer ima meč manje u odnosu na gradskog rivala Metalurga i zato trebaju iskoristiti gostovanje kod Lovćena da odu na +3 boda razlike u odnosu na Metalurg. Za portal vijesti.me, trener domaćij je izjavio: "Žao mi je što ne možemo biti u kompletnom sastavu i s obzirom na to da je počela domaća liga, ona nam je u ovom trenutku prioritet. Kako nam fali puno igrača, šansu će na ovoj utakmici dobiti mlađi igrači", kaže Zoran Abramović, šef struke Cetinjana. U zadnja dva međusobna duela imamo dvije ubjedljive pobjede Vardara sa 36-19 i 38-29. Doduše Vardar je izgubio zadnja dva meča u SEHA ligi jer su rotirali igrače i čuvali ih za meč Lige prvaka sa PSG Handball (25-35), Vardar ove godine igra i Ligu prvaka i prošli su grupnu fazu i 22. marta ih čeka meč 1/8 finala sa njemačkim Hamburgom. Quote Share this post Link to post Share on other sites