Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

16.03.2014.

Recommended Posts

Fudbal - Premier Liga BIH 
15:00h Mladost Velika Obarska - Sarajevo, Handicap
Tip: Sarajevo -1.5 
Kvota: 3.70 
Marathonbet
 
Danas se igraju preostali mečevi 22. kola nogometne Premier Lige BIH, a na neutralnom terenu, na gradskom stadionu u Bijeljini se sastaju nogometaši Mladosti iz Velike Obarske (malo mjesto najbliže Bijeljini) i nogometaši Sarajeva a moj tip je pobjeda Sarajeva sa najmanje dva gola razlike. Razlog je što je velika razlika u kvaliteti timova i tradiciji klubova, dok je imperativ pobjede mnogo veći kod nogometaša Sarajeva koji se još bore za sami vrh tabele i po mnogima su jedan od kandidata za titulu. Također na ruku Sarajevu ide i činjenica da Mladost svoje mečeve ne igra na svom terenu i realno je da Sarajevo bude imalo više navijača u Bijeljini.
 
Na tabeli nakon 21 odigranog meča, Mladost je 12 mjestu sa 22 boda i imaju 3 boda više od Rudara koji je u zoni ispadanja, dok sa druge strane, Sarajevo je trenutno na 5 mjestu sa 37 bodova. Na tabeli vodi Željezničar koji ima 42 boda i danas gostuju u Istočnom Sarajevu kod Slavije, dok drugi Borac ima 38 bodova (meč više od ostalih). na 3. i 4. mjestu su Široki Brijeg i Zrinjski sa 37 bodova koji također igraju danas svoje mečeve na svom terenu. Kao što vidite velika je gužva u vrhu tabele i svaki bod je jako bitan za borbu za euro takmičenja naredne sezone. Mladost je ekipa koja je tek ušla u Premier Ligu BIH sa ambicijama da tu ostanu duže od jedne sezone dok je Sarajevo bilo dva puta prvak Jugoslavije, uz titule i u BIH. Ove polusezone su dobili malezijskog vlasnika (Vincent Tan - vlasnik Cardiff City-a), koji je izmirio dugovanja u klubu te doveo nekoliko igrača iz inostranstva: Stojčev, Jajalo, Delać, Velkoski... te su doveli poznatog hrvatskog nogometaša za trenera - Robert Jarni. U prijateljskim mečevima su pokazali kvalitet ali u prvenstvu su u prvom meču poraženi u Zenici od Čelika 0-1, te su remizirali na svom terenu sa Olimpikom, te mislim da je danas pravo vrijeme da Sarajevo da slavi pobjedu i time se približi u vrhu tabele a bodovi su im jako potrebni jer se očekuju i pobjede direktnih konkurenata.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:30 Austrija 1.liga, Salzburg - Wolfsberger

Tip: Gost daje gol

Kvota: 2.30

Kladionica: Hrvatska lutrija

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30 Njemačka 1.liga, Eintracht Frankfurt - Freiburg

Tip: Domaćin 2+

Kvota: 1.90

Kladionica: Supersport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - Premier Liga BIH 
15:00h FK Slavija Istocno Sarajevo - FK Zeljeznicar Sarajevo
Tip: 2 
Kvota: 2.20 
Bwin
 
U drugom duelu koji analiziram danas, sastaju se nogometaši Slavije i Željezničara na Gradskom stadionu u Istočnom Sarajevu. Domaći nogometaši Slavije su trenutno orijentirani na borbu za opstanak i ovo im je jedna od najlošijih sezona otkako su članovi Premier Lige i nalaze se na 13 mjestu sa 21 bodom dok Rudar koji se nalazi u zoni ispadanja ima 19 bodova. Sa druge strane dolazi im aktuelni prvak i lider na tabeli, ekipa Željezničara kojem su bodovi jako potrebni kako bi sačuvao +5 bodova prednosti u odnosu na pratioce na tabeli. Kvalitet, tradicija, podrška sa tribina, međusobni duel i forma su na strani Željezničara i zato igram na pobjedu plavih sa Grbavice. 
 
Slavija je u užasnoj formi jer ima samo 2 pobjede u zadnjih 12 mečeva sa u tim pobjedama su savladali na svmo terenu ekipa sa dna tabele, Mladost iz Velike Obarske sa 3-0 i Travnik sa 1-0. Zanimljivo je da su na jesen se ove dvije ekipe sastale i u kup takmičenju i da je oba meča dobio Željezničar sa 2-0, dok je u prvom prvenstvenom duelu koji se igrao na Grbavici, bila podjela bodova 0-0. Zanimljivo je da je Slavija dala samo 1 gol u zadnjih 5 međusobnih duela sa Željezničarom u svim takmičenjima. Do sada su igrali 23 međusobna duela, 15 je dobio Željezničar a po 4 puta je bio remi ili pobjeda Slavije uz gol razliku od 46-17 za Željezničar. Slavija je na svom terenu izgubila mečeve od Radnika iz Bijeljine 2-5, od Veleža 0-2, dok su remizirali sa Sarajevom 0-0, Čelikom 0-0 i Rudarom 1-1. Slavija je u posljednjem meču lako izgubila protiv Viteza u gostima sa 0-3. U ekipu Slavije se vraća Žarko Karamatić koji nije uspio pronaći inostrani angažman i vratio se u redove Slavije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Srbija 
14:30h Rad - Partizan 
Tip: Partizan -1.5 
Kvota: 2.00 
Bet365, 8/10

Partizan pobedjuje sa bar 2 gola razlike 

Mec iz Srpske lige u kome se na Neutralnom terenu na Vracaru na stadionu Obilica sastaju Rad I Partizan u zadnjem mecu 19-og kola.
Zvezda je juce na jedvite jade pobedila Radnicki iz Kragujevca koga je Partizan pobedio u gostima sa 5-0 i sada ima 4 boda viska i Partizan naravno mora da odgovori pobedom.
Ovom mecu je prethodila zanimljiva uvertira gde su se kroz novine provlacile izmisljotine bivseg trenera Matheusa koji niti je pogodio rezultat niti desavanja na terenu ali je tvrdio da je Rad pustio Partizanu mec pre desetak godina 
Njegove tvrdnje su bile da je Partizan pobedio Rad sa 2-1 sa dva igraca manje ( a imao je igraca manje) i da je Vukic presao 6 igraca a o tome nema ni govora jer je rezultat bio 3-2 a gol je postignut posle centarsuta a Partiizanu ta pobeda uopste nije bila bitna jer je na kraju imao preko 10 bodova viska, svakako da ce to dati jos vise motiva igracima i treneru Partizana da ubedljivom pobedom rasprse svake sumnje o nekakvom pustanju jer prica nije pustene bez veze, Nikolic je godinama radio u Radu.
Jos jedna stvar Partizanu je ponisten regularan gol u Novom Pazaru, nije sudjen cist penal protiv Radnickog iz NIsa  za koji je i njihov trener rekao da je bio dok se Zvezdinom glumcu padavicaru Mrdji sudi svaki pad u 16 metara kod neizvesnih rezultata a savez je kaznio sudiju jer nije Bajkovicu dao crveni karton u mecu sa Napretkom sto je itekako uticalo na dalji tok meca tako da je jasno odakle potice te price, da se vlasi ne dosete a slika posle jucerasnjeg ,meca pokazuje iz cije kuhinje sve potice 
Partizan je protiv Radnickog iz Kragujevca gde je konacno zaigrao Lazovic pokazao kako bi trebalo da igra i izgleda na terenu, efikasna igra sa 5 datih golova gde je konacno i Skuletic dosao do izrazaja ali i Drincic a najbolji potez je sto je ostavio Ilica na klupi sto se ocekuje i danas i samim tim je igra mnogo brza i efektnija.
Sto se tice Rada oni su zadnji na tabeli i njihov trener i sam priznaje da su im naredni mecevi sa direktnim rivalima sansa gde mogu uzxeti bodove a da ce ovde pokusati da uzmu bod ali da je to jako tesko znajuci kvalitet Partizanovog tima.
Rad ce biti oslabljen jer su mu 2 igraca suspendovana iz redova odbrane a za Rad igraju dva bivsa prvotimca Partizana Knezevic i Lazevski koji ce imati motiv protiv Partizana dok u Partizanu igraju Luka i Malbasic  bivsi igraci Rada sto daje draz ovom mecu.
Medjusobnmo Partizan ima samo 1 poraz i dve nesresene a vecina pobeda je bila ubedljiva uz 3+ o cemu sam razmisljao kao prvoj opciji, mefdjutim Rad je jako neefikasan sa samo 3 data gola na svom terenu i pitanje je dali mogu dati gol dok Partizan sigurno moze dati bar 2  a i da pobedi u hendikepu ali je pitanje dali ce bas biti tako efikasan kao protiv Radnickog tako da  sam se odlucio za pobedu Partizana u Hendikepu 

Ocekivani sastavi, stim da je moguce da Malbasic pocne mec umesto nekoga 

Rad – Partizan (14,30, TV Arena 1)
Stadion Obilića. Sudija: Marko Popović. Pomoćnici: Milovan Ristić, Uroš Stojković.

RAD: Danilović, Rodić, Knežević, Kolunija, Lazevski, Raspopović, Babić, Stanojević, Gnjatić, Srećković, Injac.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Obradović, Volkov, A. Živković, Drinčić, Brašanac, Luka, Lazović, Škuletić.

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport 
 
Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: AC Fiorentina-ChievoVerona
Tip para: 1
Tečaj: 1.550
 
:uredu:    3-1
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...