Jump to content
Sign in to follow this  
rockytomas

Svetsko prvenstvo u Brazilu

Recommended Posts

Grupa A 

 

Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Kao domaćini šampionata automatski su se plasirali na završni turnir. U poslednje dve godine nisu imali takmičarskih mečeva, već su igrali samo prijateljske utakmice u kojima su solidnim izdanjima nagovestili da će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje "boginje".
 
KLJUČNI IGRAČI
Nejmar se već nametnuo kao prva zvezda, a tu su Robinjo, njegov nekadašnji saigrač iz Santosa, kao i Dani Alveš, strašan desni bek Barselone. Veteran na golu Žulio Cezar uliva posebnu čvrstinu, pa selektor Luis Skolari ima na raspolaganju dobar tim.
 
SASTAV
Viktor (Atletiko Mineiro), Džeferson (Botafogo), Cezar (Toronto), Dani Alveš (Barselona), Tijago Silva (PSŽ), David Luiz (Čelsi), Dante (Volfsburg), Marselo (Real), Maikon (Roma), Maksvel (PSŽ), Fernandinjo (Mančester siti), Enrike (Napoli), Paulinjo (Totenhem), Luis Gustavo(Volfsburg), Oskar (Čelsi), Ernanes (Inter), Vilijan (Čelsi), Bernard (Šahtjor Donjeck), Nejmar (Barselona), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Žo (Atletiko Mineiro).
 
SELEKTOR
Luis Felipe Skolari.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
U jakoj kvalifikacionoj grupi, gde je bila i Srbija, završili su takmičenje kao drugoplasirani iza neprikosnovene Belgije. U baražu su lako eliminisali Island i izborili se za privilegiju da 12. juna na otvaranju SP u Sao Paolu igraju protiv Brazila.
 
KLJUČNI IGRAČI
Iskusni kapiten Darijo Srna je rođeni lider, a plejmejkeri Luka Modrić i Niko Kranjčar uvek mogu da dožive trenutak inspiracije. Selektor Niko Kovač raspolaže i sjajnim napadačima, poput Mandžukića, Olića ili Eduarda, tako da i Hrvati imaju šta da pokažu na šampionatu.
 
SASTAV
Pletikosa (Rostov), Vrsaljko (Đenova), Pranjić (PAO), Perišić (Volfsburg), Ćorluka (Lokomotiva M), Lovren (Sautempton), Rakitić (Sevilja), Vukojević (Dinamo K), Jelavić (Hal siti), Modrić (Hrvatska), Srna (Šahtjor D), Zelenika (Lokomotiva Z), Šildenfeld (PAO), Brozović (Dinamo Z), Močinić (Rijeka), Rebić (Fjorentina), Mandžukić (Bajern), Olić (Volfsburg), Samir (Hetafe), Kovačić (Inter), Vida (Dinamo K), Eduardo (Šahtjor D), Subašić (Monako),
 
SELEKTOR
Niko Kovač.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Katastrofalno izdanje "sombrerosa" u kvalifikacijama gurnulo ih je u baraž i mnogi su se uplašili da jedna od najboljih severnoameričkih selekcija, neće proći na zvršni turnir. Čak dva selektora su promenjena pre nego što je Migel Erera preuzeo kormilo i pobedom nad Novim Zelandom u baražu (ukupan rezultat 9:3) izborio plasman u Brazil.
 
KLJUČNI IGRAČI
Znamo svi Čičarita Ernandeza iz Mančester junajteda, Gvardada iz Leverkuzena i Đovanija dos Santosa iz Viljareala. Ali, Meksikanci imaju i strašne klince, poput Oribea Peralte, Raula Himeneza i Karlosa Penje, koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijadi u Londonu 2012. godine.
 
SASTAV
Korona (Kruz Azul), F. Rodrigez (Amerika), Salsido (Tigres), Markez (Leon), Rejes (Porto), Erera (Porto), Lajun (Amerika), Fabijan (Kruz Azul), Himenez (Amerika), Očoa (Ažaksio), Đ. Dos Santos (Viljareal), Pulido (Tigres), Talavera (Toluka), Ernandez (Mančester junajted), Moreno (Espanjol), Ponse (Toluka), Brizuela (Toluka), Guardado (Leverkuzen), Peralta (Santos Laguna), Akinjo (Viljareal), Pena (Leon), Agilar (Amerika), Vaskez (Leon).
SELEKTOR
Migel Erera.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Jedva su prošli kroz afričku kvalifikacionu grupu, možda jednu od najneizvesnijih u kojoj su bili zajedno sa Togom, Libijom, DR Kongom i Angolom. U baražu su se mučili protiv Tunisa, ali su pobedom 4:1 u revanšu kod kuće rezervisali kartu za Brazil.
 
KLJUČNI IGRAČI
Samuel Eto je i dalje svetska klasa, iako ima pozne fudbalske godine. Tu su i sjajni defanzivci N'Kulu, Asu-Ekoto i Šejđu, a kada im pridodamo i odlične veziste - Songa, Makuna i Mbiju, koji su srce tima, jasno je da Nemac Volker Finke ima na rspolaganju moćan tim "lavova".
 
SASTAV
Itanđ (Konjasport), Asu Ekoto (KPR), Nkulu (Marselj), Đegue (Koton sport), Nunke (Bešiktaš), A. Song (Barselona), Nguemo (Bordo), Mukanđo (Nansi), Eto (Čelsi), V. Abubakar (Lorijen), Makun (Ren), Bedimo (Lion), Čupo Moting (Majnc), Čeđu (Galatasaraj), Vebo (Fenerbahče), Mbija (Sevilja), Ejong (Antalija), Olinga (Varegem), Sali (Lans), Matip (Šalke), Njom (Granada), Nđok (Fetijespor),
 
SELEKTOR
Volker Finke. 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa B 
 
Posted Image
OTKUD NA SP?
"Crvena furija" se prošetala kroz najmanju kvalifikacionu grupu u Evropi sa pet timova. Bila je prvoplasirana, ispred Francuske, a na Mondijalu u Brazilu će imati šansu da nastavi sjajan niz od tri uzastopna trofeja na velikim takmičenjima.
 
KLJUČNI IGRAČI
Sjajni vezisti Ćavi, Inijesta i Ćabi Alonso godinama su temelj uspeha španske reprezentacije. Odbranom komanduje fantastični Kasiljas, a tu su po mnogima najbolji štoper sveta u ovom trenutku Serhio Ramos i visoki Đerar Pike. Selektor Del Boske ima stvarno moćan tim na raspolaganju.
 
SASTAV
Kasiljas (Real), Albiol (Napoli), Pike (Barselona), Havi Martinez (Bajern), Huanfran (Atletiko M), Inijesta (Barselona), Vilja (Njujork siti), Ćavi (Barselona), Tores (Čelsi), Fabregas (Barselona), Pedro (Barselona), De Hea (Mančester junajted), Mata (Mančester junajted), Ćabi Alonso (Real M), Serhio Ramos (Real M), Buskets (Barselona), Koke (Atletiko M), Alba (Barselona), Dijego Košta (Čelsi), Kazorla (Arsenal), David Silva (Mančester siti), Aspilikueta (Čelsi), Rejna (Napoli).
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Sa njima nema neizvesnosti u kvalifikacijama. Za njih baraž ne postoji, uvek su ubedljivi i uvek prvi ostvare prolaz na završni turnir. Imali su devet pobeda na deset utakmica, 28 bodova od mogućih 30 i uz Nemačku su bili jedna od najefikasnijih reprezentacija. Pametnom čoveku dobar pokazatelj snage Holanđana.
 
KLJUČNI IGRAČI
Selektor Luj van Gal se oslanja na iskusne i kvalitetne fudbalera Robina van Persija i Erjena Robena. Kvalifikacije su iznedrile i sjajnog napadača Džermejna Lensa, a mladi fudbaleri kao što su Kevin Strotman i Deril Janmat, svakako su kvalitet više za "oranje".
 
SASTAV
Kilesen (Ajaks), Vorm (Svonsi), Flar (Fejnord), De Vrij (Fejnord), Indi (Fejnord), Blind (Ajaks), De Jong (Milan), Janmat (Fejnord), De Guzman (Svonsi), Van Persi (Mančester j), Snajder (Galatasaraj), Roben (Bajern), Verheg (Augsburg), Veltman (Ajaks), Kongolo (Fejenord), Kujt (Fenerbahče), Klasi (Fejenord), Lens (Dinamo K), Fer (Norič), Krul (Njukasl).
 
SELEKTOR
Luj Van Gal.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Imali su jako šaren put kroz kvalifikacije. Dobro su počeli, osvojili 12 od mogućih 18 bodova, a onda su tri uzastopna poraza koštala posla Argentinca Klaudija Borhija. Umesto njega angažovan je njegov zemljak Horhe Sampaoli, koji im je usadio napadački fudbal i serijom pobeda odveo ih na Mondijal.
 
KLJUČNI IGRAČI
Napadači Aleksis Sančez i Eduardo Vargas, kao i sjajni vezisti Mati Fernadez i Arturo Vidal glavne su zvezde ovog tima. Ne smemo zaboraviti velike radilice Garija Medela i Horhea Valdiviju, pa zvezde u usponu Žana Busežura i Marsela Dijaza, a tu je i sjajni golman iz Primere Klaudio Bravo.
 
SASTAV
Bravo (Sosijedad), Isla (Juventus), Medel (Kardif ), Gonzales (Union Espanjol), Menja (Santos), Vidal (Juventus), Dijaz (Bazel), Arganuiz (Internasional), Valvidia (Palmeiras), Sančez (Barselona), Vargas (Valensija), Silva (Osasuna), Karmona (Atalanta), Pinilja (Kaljari), Toseli (Univerzidad K), Rohas (Univerzidad Č), Oreljana (Selta), Basežur (Vigan), Gutijerez (Tvente), Hara (Notingem), Fuenzalida (Kolo Kolo), Aranguiz (Internasional), Paredes (Kolo Kolo), Erera (Univerzidad Č).
SELEKTOR
Horhe Sampaoli.
 
Posted Image
OTKUD NA SP?
"Kenguri" su se kvalifikovali na završni turnir kao drugoplasirani u grupi, iza Japana, a u oktobru su oterali selektora koji ih je odveo na Mondijal, Holgera Osijeka, posle serije ubedljivih poraza od Brazila i Francuske.
 
KLJUČNI IGRAČI
Opet će to biti sad veteran Tim Kejhil, koji ima strašan procenat golova, iako nije napadač, već vezista. Mile Jedinak iz Kristal Palasa, takođe se nametnuo kao vođa na sredini terena, a u napadu selektor Angel Postekoglu dosta očekuje od Breta Holmana.
 
SASTAV
Rajan (Briž), Franjić (Brizbejn), Dejvidson (Herakles), Kejhil (Njujork), Miligan (Melburn), Spiranović (Sidnej), Leki (Frankfurt), Rajt (Preston), Tagart (Njukasl Džets), Holoran (Fortuna), Oar (Utreht), Langerak (Dortmund), Božanić (Lucern), Troizi (Melburn), Jedinak (Kristal palas), Holand (Austrija), Mekkej (Brizbejn), Galeković (Adelejd), Mekgovan (Šandong), Vidošić (Sion), Luongo (Svindon), Vilkinson (Dženbuk), Brešano (Al Garafa).
 
SELEKTOR
Angel Postekoglu.
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa C 

 

Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Počeli su traljavo kvalifikacije u južnoameričkoj zoni, a onda je na klupu došao Argentinac Hoze Nestor Pekerman i odveo ih u Brazil. Predvođeni sjajnim napadačem Falkaom gazili su rivale redom i na kraju stigli do drugog mesta, iza Argentine, njihovog najboljeg rezultata u kvalifikacijama.
KLJUČNI IGRAČI
Radamel Falkao - ako se oporavi! Još se ne zna hoće li "tigar" biti spreman i u kojoj meri, posle povrede kolena. Od ostalih asova tu su iskusni štoperi Mario Jepes i Luis Perea, koji donose čvrstinu pozadi, ali i odlični napadači Džejms Rodrigez i Teo Gutijerez.
SASTAV
Ospina (Nica), Zuniga (Napoli), Perea (Kruz Azul), Zapata (Milan), Jepes (Atalanta), Armero (Vest Hem), Kvadrado (Fjorentina), Guarin (Inter), Rodrigez (Monako), Ramos (Herta), Martinez (Porto), Baka (Sevilja), Ramirez (Monako), Sančez (Elče), Ibarbo (Kaljari), Mehija (Atl. Nasional), Balanta (River Plata), Kintero (Porto), Mondragon (Deportivo Kali), Valdes (San Lorenco).
SELEKTOR
Hoze Nestor Pekerman.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Imali su sjajnu formu u kvalifikacijama, osvojili 25 bodova od mogućih 30, ali su, ipak, morali u baraž jer je Bosna bila najbolja u njihovoj grupi. U plej-ofu su Heleni preslišali Rumune u dva meča i izborili plasman na smotru najboljih. Ostaće upamćeni i kao tim koji je pet od osam utakmica u kvalifikacijama dobio sa po 1:0.
KLJUČNI IGRAČI
Veteran Jorgos Karagunis, koji ih je davne 2004. predvodio do titule na EP u Portugalu i dalje je glavna zvezda, a prate ga iskusni napadč PAOK-a Dimtris Salpingidis i Kostas Mitroglu iz Fulama. Iskustvo Teofanisa Gekasa i Jorgosa Samarasa značajni su za Helene.
SASTAV
Karnezis (Granada), Maijatis (Olimpijakos), Cavelas (PAOK), Manolas (Olimpijakos), Moras (Verona), Ciolis (Kajzeri), Samaras (Seltik), Kone (Bolonja), Mitroglu (Fulam), Karagunis (Fulam), Vintra (Levante), Glikos (PAOK), Kapino (PAO), Salpingidis (PAOK), Torosidis (Roma), Hristodulopulos (Bolonja), Gekas (Konja), Fetfacidis (Đenova), Papastatopulos (Dortmund), Holevas (Olimpijakos), Kacuranis (PAOK), Samaris (Olimpijakos), Tačidis (Torino).
SELEKTOR
Fernando Santoš.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Bili su sasvim solidni u kvalifikacijama, četiri pobede na šest mečeva (remizirali dva puta s Marokom), ali su u baražu jedva izbacili vrlo dobri Senegal i to najviše zahvaljujući golu Salomona Kalua u samom finišu revanša. 
KLJUČNI IGRAČI
Jedan od najtalentovanijih afričkih timova. Didije Driogba i Salomon Kalu predvode napad, Didije Zokora i Jaja Ture drže vezni red, dok Emanuel Ebue i Kolo Ture vode računa da ga "slonovi" ne prime (mislimo na gol).
SASTAV
Beri (Lokeren), Dijarasuba (Rizespor), Boka (Štutgart), K. Ture (Liverpul), Zokora (Trabzon), Boli (Fortuna), Akpa (Tuluz), S. Kalu (Lil), Tiote (Njukasl), Žervinjo (Roma), Drogba (Galatasaraj), Boni (Svonzi), Ja Konan (Hanover), Diomande (Sent Etjen), Gradel (Sent Etjen), Gbohu (Seve sport), Orijer (Tuluz), Đakpa (Ajntraht), J. Ture (Mančester s), Serej (Bazel), Sio (Bazel), Bamba (Trabzon), Mande (Stabek).
SELEKTOR
Sabri Lamuši.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Selektor Alberto Zakeroni usadio im je elemente italijanskog poimanja fudbala, a u takvim okolnostima "samuraji" su mu uzvratili sjajnom formom i ubedljivo osvojenim prvim mestom u azijskoj kvalifikacionoj grupi. Lagano su se plasirali na završni turnir.
KLJUČNI IGRAČI
Keisuke Honda iz Milana, konačno se ustalio kao vođa ovog novog nacionalnog tima, kao naslednik slavnih Hidetošija Nakate i Šunsukea Nakamure. Dva Šinđija - Kagava i Okazaki takođe su opasni u navali Japanaca, a tu je i odlični defanzivac Šalkea Atsuto Ušida.
SASTAV
Kavašima (Standard), Učida (Šalke), G. Sakai (Štutgart), Nagatomo (Inter), Morišige (Tokio), Honda (Milan), Endo (Gamba), Kijotake (Nirnberg), Okazaki (Majnc), Kagava (Mančester j), Kakitani (Cerezo), Nišikava (Urava), Okubo (Kavasaki), Aojama (Sanfreće), Kono (Gamba), Jamaguči (Cerezo), Hasebe (Nirnberg), Osako (Minhen 1860), Inoha (Džubilo), Saito (Jokohama), H. Sakai (Hanover), Jošida (Sautempton), Gonda (Tokio).
SELEKTOR
Alberto Zakeroni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa D (nekompletna )

 

Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Jedva su došli tamo! Iako su bili jedan od favorita i kandidati za direktan plasman, u južnoameričkim kvalifikacijama su stigli tek do petog mesta i morali su u interkontinentalni baraž. Tamo su naravno Kavani i ostale zvezde Urusa pregazili selekciju Jordana, ali ih bruka i dalje prati…
 
KLJUČNI IGRAČI
Selektor Oskar Tabarez godinama se oslanja na provereni tandem Edinson Kavani - Luis Suarez, a tako bi trebalo da bude i na Mondijalu u Brazilu. Iskusni štoper Dijego Lugano i dalje se brine o defanzivi, a tu je i sjajni golman Galatasaraja, Fernadno Muslera.
 
SASTAV
Muslera (Galatasaraj), Lugano (VBA), Godin (Atletiko M), Fućile (Porto), Gargano (Parma), A. Pereira (Sao Paulo), Rodrigez (Atletiko M), Ernandez (Palermo), Luis Suarez (Liverpul), Forlan (Cerezo), Stuani (Espanjol), Munjoz (Libertad), himenez (Atletiko M), Lodeiro (Botafogo), Perez (Bolonja), M. Pereira (Benfika), Arevalo (Morelija), Ramirez (Sautempton), Koates (Nasional), Gonzalez (Lacio), Kavani (PSŽ), Kaseres (Juventus), Silva (Vasko).
 
SELEKTOR
Oskar Tabarez.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Stigli su na Mondijal kao drugoplasirani tim iz Severne Amerike, odmah iza SAD, tako da zaslužuju sve čestitke. Za taj uspeh najviše treba da zahvale kolumbijskom treneru Horheu Luisu Pintu, koji ih je preporodio.
 
KLJUČNI IGRAČI
Brajan Ruiz,sjajni napadač PSV-a iz Ajndhovena, prva je zvezda ovog tima. Zovu ga još i "specijalni fudbaler". Osim njega, Kostarikance predvode i sjajni dribler Džoel Kembel iz Olmpijakosa, pa ezisti Alvaro Saborio i Kristijan Bolanjos, a tu je i strašan golman Keilor Navas.
 
SASTAV
Navas (Levante), Akošta (Alahuense), Gonzalez (Kolumbus), Umana (Saprisa), Borges (AIK), Duarte (Briž), Bolanjos (Kopenhagen), Mora (Saprisa), Kembel (Olimpijakos), Ruiz (PSV), Barantes (Alesund), Fransis (Kolumbus), Granados (Eredijano), Brenes (Kartahines), Dijaz (Majnc), Gamboa (Rozenborg), Teheda (Saprisa), Pemberton (Alahuelense), Miler (Njujork), Kalvo (Valerenga), Ureno (Kuban), Kubero (Eredijano), Kambronero (Eredijano).
 
SELEKTOR
Horhe Luis Pinto.
 
 
Engleska 
 
Posted Image
Coach: Roy Hodgson
 
Posted Image
 
Coach: Cesare Prandelli
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa E 

 

Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Bili su prvoplasirani u jako neizvesnoj kvalifikacionoj grupi ispred žilavog Islanda i uvek neugodne Norveške. Mučili su se dugo, a tek u poslednjem kolu trijumfom nad Albanijom (2:1) u Tirani obezbedili su plasman na Mondijal.
 
KLJUČNI IGRAČI
Dosta igrača u timu Otmara Hicfelda vuče poreklo iz drugih država. Gokhan Inler je Turčin, Granit Džaka i Ćerdan Šaćiri su Albanci s Kosova, Trankiljo Barneta Italijan…
 
SASTAV
Benaljo (Volfsburg), Lihštajner (Juventus), Cigler (Sasuolo), Senderos (Valensija), Von Bergen (Jang Bojs), Lang (Grashopers), Barneta (Ajntraht), Inler (Napoli), Seferović (Sosijedad), Đaka (Menhengladbah), V. Stoker (Bazel), Džemaili (Napoli), Fernandes (Frajburg), Gavranović (Cirih), Mehmedi (Frajburg), Drmić (Nirnberg), Đuru (HSV), Buerki (Grashopers), Šar (Bazel), Šaćiri (Bajern).
 
SELEKTOR
Otmar Hicfeld.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Kada pobedite u svim utakmicama kod kuće (osim protiv Argentine), onda vam je dosta da "kljucnete" po koji bod na strani i eto vas na Mondijalu. Tako su Ekvadorci, prevođeni selektorom Reinaldom Ruedom, stigli do Brazila i smotre najboljih.
 
KLJUČNI IGRAČI
Krilni napadači Antonio Valensija i Kristijan Noboa, glavne su uzdanice, a u napadu se najviše očekuje od Felipea Kaiseda i Džefersona Montera. Iskustvo ovom timu donosiće Edison Mendez.
 
SASTAV
Bangera (Barselona SC), Guagua (Emelek), Erazo (Flamengo), Paredes (Barselona SC), Ibara (Vitese), Noboa (Dinamo M), Montero (Morelija), Mendez (Independijente SF), Rohas (Kruz Azul), V. Ajovi (Pačuka), Kaisedo (Al Džazira), Bone (Nasional), E. Valensija (Pačuka), Kastiljo (Al Hilal), Arojo (Atlante), A. Valensija (Mančester j), H. Ajovi (Tihuana), Bahui (Emelek), Saritama (Barselona SC), Martinez (Tihuana), Ahilijer (Emelek), Domingez (LDU), Gruezo (Štutgart).
 
SELEKTOR
Reinaldo Rueda.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Podmladili su značajno selekciju, ali su opet, i u takvim uslovima, stigli do trećeg mesta u južnoameričkim kvalifikacijama ispred Meksika, koji je morao u baraž. Pokazali su da su sjajan tim i da nisu slučajno došli na završni turnir.
 
KLJUČNI IGRAČI
Levi bek Seltika Emilio Izagire, najbolji je fudbaler Škotske za sezonu 2010/11, i glavni je element defanzive Hondurasa. Golman Nole Valjadares takođe zna da zablista, a na sredini terena glavnu reč u selekciji Luisa Suareza vodiće Vilson Palasios fudbaler iz Premijer lige.
 
SASTAV
Lopez (Real Espanja), O. Čavez (Kvingdao), Figeroa (Hal siti), Montes (Motagua), Bernardes (San Hoze), H. Garsija (Vigan), Izagire (Seltik), V. Palasios (Stouk), Dž. Palasios (Alehuelense), M. Čavez (Čivas), Bengston (Nju Ingland), Delgado (Real Espanja), Kostli (Real Espanja), B. Garsija (Hjuston), Espinoza (Vigan), R. Martinez (Sosijedad), Nahar (Anderleht), Valjadares (Olimpija), Garido (Olimpija), Klaros (Motahua), Bekeles (Olimpija), Eskober (Olimpija), M. Martinez (Real Espanja).
 
SELEKTOR
Luis Suarez.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Kroz baraž su stigli u Brazil, a i drukčije nisu mogli pošto su bili u grupi zajedno sa moćnom Španijom. Ukrajina je lagano preslišana u dva meča plej-ofa, a najveći dobitak za tim Didijea Dešampa, je činjenica da je dosta talentovanih klinaca stasalo za dres "trikolora".
 
KLJUČNI IGRAČI
Moćan tim. Na golu je fantastični Igo Ljoris, u odbrani defanzivci Abidal, Koščelni, Varan, Sako… Magiju Franka Roberija dobro smo upoznali, još da Benzema i Žiru prorade, pa da se "galski petlići" raduju.
 
SASTAV
Ljoris (Totenhem), Debuši (Njukasl), Evra (Mančester j), Varan (Real), Sako (Liverpul), Kabaj (PSŽ), Riberi (Bajern), Valbuena (Marselj), Žiru (Arsenal), Benzema (Real M), Grizman (Sosijedad), Mavuba (Lil), Mangala (Porto), Matuidi (PSŽ), Sanja (Arsenal), Rufije (Sent Etjen), Dinje (PSŽ), Sisoko (Njukasl), Pogba (Juvetnus), Remi (Njukasl), Košjelni (Arsenal), Grenije (Lion), Londro (Bastija).
 
SELEKTOR
Didije Dešamp.
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa F

 

Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Prve komšije Brazilaca i veliki rivali stižu u zemlju sambe i kafe kao jedan od favorita. Prošetali su se kroz kvalifikacije predvođeni sjajnim Leom Mesijem, a selektor Sabelja pokazao se kao ozbiljan trener, koji ne trpi umišljene zvezde. Tako je, recimo, odstranio iz tima Karlosa Teveza.
 
KLJUČNI IGRAČI
Svakako je najglavniji fantastični Leo Mesi. Jedan od najboljih fudbalera na svetu ima možda i poslednuju priliku da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje, pa da može da kaže da je kompletirao karijeru. Osim njega tu su di Marija, Maskerano i ostali asovi, koji mogu "gaučose" da odvedu daleko.
 
SASTAV
Romero (Sampdorija), Garaj (Benfika), Kampanjaro (Inter), Zabaleta (Mančester s), Gago (Boka juniors), Bilja (Lacio), Di Marija (Real M), Perez (Benfika), Iguain (Napoli), Mesi (Barselona), Maksi Rodrigez (Njuels), Orion (Boka juniors), A. Fernandez (Selta), Maskerano (Barselona), Demikelis (Mančester s), Roho (Sporting L), F. Fernandez (Napoli), Palasio (Inter), Alvarez (Inter), Aguero (Mančester s), Anduhar (Katanija), Laveci (PSŽ), Basanta (Monterej).
 
SELEKTOR
Alehandro Sabelja
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Sjajna serija pobeda u kvalifikacijama (čak osam na deset mečeva) dovela je "zmejeve" na smotru najboljih i to kao prvoplasirani tim u svojoj grupi. Slavni Safet Sušić stvorio je sjajan kolektiv, koji će ovog leta tokom Mondijala sigurno podržavati i mnogi ljubitelji fudbala u Srbiji.
 
KLJUČNI IGRAČI
Edin Džeko i Vedad Ibišević mogu dosta toga da urade u napadu. Još kada ih iz pozadine podržavaju inspirisani Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović, eto prilike da behar procveta. Golman Asmir Begović i sjajni štoper Leverkuzena Spahić pobrinuće se za granitnu odbranu.
 
SASTAV
Begović (Stouk), Vrsaljević (Hajduk), Bičakčić (Braunšvajg), Spahić (Leverkuzen), Kolašinac (Šalke), Vranješ (Elazigspor), Bešić (Ferencvaroš), Pjanić (Roma), Ibišević (Štutgart), Misimović (Guanžu), Džeko (Mančester s), Fejzić (Alen), Mujdža (Frajburg), Sušić (Hajduk), Šuljić (Zorja), Lulić (Lacio), Ibričić (Kajzeri), Medunjanin (Gacijantep), Višća (Istanbul), Harjović (Galatasaraj), Hadžić (Šturm), Avdukić (Borac BL), Salihović (Hofenhajm).
 
SELEKTOR
Safet Sušić.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
"Prinčevi Persije" bili su ubedljivo prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi u azijskoj zoni. Pregazili su skoro sve rivale i zasluženo se plasirali na završni turnir na kome će ih predvoditi poznati portugalski trener Karlos Keiroš.
 
KLJUČNI IGRAČI
Kapiten Džavad Nekunam glavna je zvezda ovog tima. Njegov nekadašnji saigrač iz Osasune Šoajei takođe je neizostavni šraf, kao i Reza Gučanijehad, napadač koji nasptupa u Belgiji. Ahmed Dedžagah iz Fulama i Andranik Tejmurijan iz iranskog Eštogala biće tajni aduti ove selekcije.
 
SASTAV
Ahmadi (Sepahan), Hejdari (Esteglal), Hađi Safi (Sepahan), Hoseini (Persepolis), Sadegi (Esteglal), Nekunam (Kuvajt), Šođai (Las Palmas), R. Hađiđi (Persepolis), Jahan Bakš (NEC), Ansari Fard (Tabriz), Hadadifar (Isfahan), A. Hađiđi (Sporting K), Mahini (Persepolis), Timotijan (Esteglal), Montazeri (Um Salal), Gočanedžad (Čarlton), Alnameh (Naft), Rahmani (Fulad), Beikzadeh (Esteglal), Beitašur (Vankuver), Deđagah (Fulam), Davari (Braunšvajg), Poladi (Persepolis).
 
SELEKTOR
Karlos Keiroš.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Lagano su prošli kvalifikacionu grupu u kojoj su bili favoriti, a u plej-ofu za Mondijal savladali su Etiopiju u dve utakmice. Osvojili su i Kup afričkih nacija 2013. i pokazali da imaju kvalitet za dobre rezultate.
 
KLJUČNI IGRAČI
Selektor Stiven Keši ispostavio se kao trener koji se ne libi da u nacionalni tim pozove igrače iz domaćeg prvenstva. Čelsijev vezista Džon Obi Mikel jedan je od najiskusnijih i vođa je tima. Na golu je sjajni Vinsent Enijama, a u napadu se očekuje da zablistaju Viktor Mozes (Liverpul) i Ahmed Musa (CSKA).
 
SASTAV
Enjama (Lil), Jobo (Norič), Ečijile (Monako), Gabrijel (Beveren), Embrouz (Seltik), Egvuekve (Vori Volvs), Musa (CSKA), Odemvingi (Stouk), Emenike (Fenerbahče), Obi Mikel (Čelsi), Mozes (Liverpul), Odunlami (Sanšajn stars), Ošaniva (Ašdod), Oboabona (Rizespor), Aziz (Almerija), Eđide (Hapoel BŠ), Onazi (Lacio), Babatunde (Volin), Nvofor (Herenven), Učebo (Serkl Briž), Agbim (Enugu), Omeru (Midlzbro), Ameobi (njukasl).
 
SELEKTOR
Stiven Keši. 
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa G 

 

Posted Image
 
OTKUD NA SP?
"Panceri" su među prvima obezbedili kartu za Brazil. S njima nema šale, ozbiljni su, pa su se ubedljivom igrom (devet pobeda od mogućih deset) prošetali kroz grupu C. Ipak, još mogu i da napreduju, posebno jer su umeli da izgube i prednost od 4:0, u Berlinu protiv Švedske (4:4).
 
KLJUČNI IGRAČI
Manuel Nojer je zver na golu, Filip Lam sjajan u odbrani, a Bastijan Švajnštajger moćan na sredini. Šta reći za napadače Tomasa Milera, Marka Rojsa, Marija Gecea, Tonija Krosa. Selektor Jogi Lev ima sjajan tim na raspolaganju.
 
SASTAV
Nojer (Bajern), Groskrojc (Dortmund), Ginter (Frajburg), Hovedes (Šalke), Humels (Dortmund), Kedira (Real M), Švajnštajger (Bajern), Ozil (Arsenal), Širle (Čelsi), Podolski (Arsenal), Kloze (Lacio), Ciler (Hanover), Miler (Bajern), Draksler (Šalke), Durm (Dortmund), Lam (Bajern), Mertezaker (Arsenal), Kros (Bajern), Gece (Bajern), Ž. Boateng (Bajern), Rojs (Dortmund), Vajdenfeler (Dortmund), Kramer (Menhengladbah).
 
SELEKTOR
Joakim Lev.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Drugi put uzastopno Portugalci i Ronaldo su morali u baraž kako bi se plasirali na završni turnir. Tamo ih je očekivao okršaj sa Švedskom i Zlatanom Ibrahimovićem, koje su izbacili i plasirali se na Mondijal. Videćemo imaju li snage da ovoga puta naprave dobar rezultat.
 
KLJUČNI IGRAČI
Fantastični Kristijano Ronaldo je i dalje poprilično čovek-tim za Portugalce. Odbranu predvode Pepe i Bruno Alveš, kao i sjajni bekovi Pereira i Koentrao. Sjajni vezisti Mutinjo i Nani treba da obezbede Ronaldu ekstra prilike za gol.
 
SASTAV
Eduardo (Braga), Bruno Alveš (Zenit), Pepe (Real), Koentrao (Real), Veloso (Dinamo K), Vilijam (Sporting), Ronaldo (Real) Mutinjo (Monako), Ugo Almeida (Bešiktaš), Vieirinja (Volfsburg), Eder (Braga), Rui Patrisio (Sporting), Rikardo Košta (Valensija), Neto (Zenit), Rafa (Braga), Meireleš (Fenerbahče), Nani (Mančester j), Varela (Porto), Andre Almeida (Benfika), Amorim (Benfika), Pereira (Valensija), Beto (Sevilja), Elder Postiga (Lacio).
 
SELEKTOR
Paulo Bento.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Bili su petoplasirani na Mondijalu u Južnoj Africi 2012. godine, ali su morali u kvalifikacije za Brazil kroz afričku zonu. Lako su prošli preliminarnu grupu, a u plej-ofu za plasman na SP savladali su ubedljivo Egipat u dva meča (6:1, 2:1).
 
KLJUČNI IGRAČI
Selektor Kvesi Apija kao glavne uzadnice "crnih zvezda" ponovo vidi veterane iz veznog reda Mišela Esijena i Sulija Muntarija. Kvadvo Asamoa, Kevin-Princ Boateng, Andre Ajuv i Asamoa Đan, takođe će biti udarne igle selekcije Gane. Naravno i čuvena doktorka Marijana Kovačević.
 
SASTAV
Adams (Aduna stars), Iknom (Platanias), Asamoa Đan (Al Ain), Opare (Standard), Esijen (Milan), Afriji (Parma), Acu (Vitese), Badu (Udineze), KP. Boateng (Šalke), A. Ajev (Marselj), Muntari (Milan), Kvarasi (Stromsgodset), Dž. Ajev (Sošo), Adomah (Midlzbro), Sumaila (Mamelodi), F. Dauda (Orlando P), Ramiu (Kuban), Varis (Valensijen), Mensa (Evijan), Asamoa (Juventus), Boje (Ren), Vakaso (Rubin), Aful (Esperans).
 
SELEKTOR
Kvesi Apija.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Pošto su Meksikanci bili očajni u kvalifikacijama, nije bilo dileme da će se "jenkiji" prošeteti do trona u KONKAKAF diviziji. Među prvima su obezbedili vizu za Brazil, gde če selektor Jirgen Klinsman probat ida načini iznenađenje.
 
KLJUČNI IGRAČI
Žozi Altidor, napadač Sanderlenda, glavni je adut amerikanaca. Iskusni Klint Dempsi takođe će imati svoju zapaženu rolu, kao i Majkl Bredli, doskorašnji vezista Rome. Na golu će biti sjajni Tim Hauard iz Evertona.
 
SASTAV
Hauard (Everton), Jedlin (Sijetl), Gonzalez (LA Galaksi), Bredli (Toronto), Bisler (Kanzas siti), Bruks (Herta), Bizli (Puebla), Dempsi (Sijetl), Johanson (AZ), Diskerud (Rozenborg), Bedoja (Nant), Buzan (Aston Vila), Džons (Bešiktaš), Dejvis (Hjuston), Bekerman (Solt Lejk), Grin (Bajern), Altidor (Sanderlend), Vondolovski (San Hoze), Zusi (Kanzas siti), Kameron (Stouk), Čendler (Nirneberg), Rimando (Solt Lejk), Džonson (Hofenhajm).
 
SELEKTOR
Jirgen Klinsman.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa H
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Dobro smo ih upamtili iz naše kvalifikacione grupe u kojoj su bilui ubedljivo prvi. Superiorno su se "crveni đavoli" plasirali direktno u Brazil i još tada su krenule priče da Belgijanci imaju tim za osvajanje šampionata. Ipak, zna i sam selektor Mark Vilmots da to nije baš tako lako.
 
KLJUČNI IGRAČI
Vrlo dobar i talentovan tim. Naser Šadli i Eden Azar jedni su od najzapaženijih, a osim njih tu su i sjajni De Brujn, Lukaku, Vicel, Felaini… Na golu je fenomenalni Tibo Kurtoa, u defanzivi Vermelen, Vertongen, Kompani…
 
SASTAV
Kurtoa (Atletiko), Aldervireld (Atletiko), Kompani (Mančester s), Vermelen (Arsenal), Vertongen (Totenhem), Vicel (Zenit), De Brujn (Volfsburg), Felaini (Mančester j), Lukaku (Čelsi), Azar (Čelsi), Miralas (Evrton), Minjole (Liverpul), Bosu (Varegem), Mertens (Napoli), Van Bujten (Bajern), Defur (Porto), Origi (Lil), Lombarts (Zenit), Dembele (Totenhem), Januzaj (Mančester j), Vanden Bore (Anderleht), Čadli (Totenhem), Ciman (Standard).
 
SELEKTOR
Mark Vilmots.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Nisu imali probleme u preliminarnoj fazi afričkih kvalifikacija u grupi sa Malijem, Beninom i Ruandom. U plej-ofu su se susreli sa nezgodnim timom Burkine Faso, koja je šokirala Afriku osvajanjem drugog mesta na Kupu nacija 2013. Ipak, Alžir je bio bolji od Burkine za jedan gol i plasirao se u Brazil.
 
KLJUČNI IGRAČI
Mađid Bugera, iskusni vezista glavni je šraf u timu Alžiraca. Sofen Feguli iz Valensije je sjajan vezista, dok neophodnu čvrstinu na sredini terena donosi Medhi Lasen, fudbaler Hetafea. Tu su još i odlični Taider iz Intera, kao i levi bek Gulam iz Napolija.
 
SASTAV
Mohamed (Konstantin), Bugera (Lekvija), Gulam (Napoli), Belkalem (Votford), Haliče (Akademika), Mesbah (Livorno), Jebda (Udineze), Lasen (Hetafe), Gilas (Porto), Feguli (Valensija), Brahimi (Granada), Međani (Valensijen), Slimani (Sporting L), Bentaleb (Totenhem), Sudani (Dinamo Z), Zemamuče (Alger), Kadamuro (Majorka), Đabu (Afrikan), Taider (Inter), Mandi (Rems), Marez (Lester), Mostefa (Ažaksio), Mboli (CSKA Sofija).
 
SELEKTOR
Vahid Halilhodžić.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
U grupi sa Portugalom niko im nije davao šanse za direktan plasman u Brazil. Ali, kada Fabio Kapelo predvodi tim, uspesi su zagarantovani. Rusija se mučila, znala i da izgubi recimo od Azerbejdžana, ali pošto su i njeni rivali rasipali bodove, završila je takmičenje na prvom mestu.
 
KLJUČNI IGRAČI
Sjajni golman Igor Akinfejev nije propustio nijedan minut u kvalifikacijama i on je glavna uzdanica. Roman Širokov i Viktor Fajzulin takođe su Kapelovi ljubimci, dok u napadu sve zavisi od iskusnog Aleksandra Keržakova.
 
STARTNIH 11
Akinfejev (CSKA), Kozlov (Dinamo M), Šenjikov (CSKA), Ignaševič (CSKA), Semenov (Terek), Kanunjikov (Amkar), Denisov (Dinamo M), Glušakov (Spartak M), Kokorin (Dinamo M), Džagoev (CSKA), Keržakov (Zenit), Lodigin (Zenit), Granat (Dinamo M), V. Berezucki (CSKA), Širokov (Krasnodar), Rižikov (Rubin), Šatov (Zenit), Žirkov (Dinamo M), Samedov (Lokomotiva M), Fajzulin (Zenit), Jonov (Dinamo M), Eščenko (Anži), Kombarov (Spartak M).
 
SELEKTOR
Fabio Kapelo.
 
Posted Image
 
OTKUD NA SP?
Korejci su do osmog ustopnog plasmana na Svetsko prvenstvo stigli kao drugoplasirani u grupi iza Irana. Njihov uspeh značajniji je od ostalih timova sa azijskog kontineta jer su ga postigli sa značajno podmlađenim timom. Ipak, taj tim neće imati neku zapaženiju rolu u Brazilu.
 
KLJUČNI IGRAČI
Selektor Hong Mjungbo oslanja se najviše na svoje zvezde iz Nemačke Son Heng Mina i Ku Ja Čola. Li Čung Jong, fudbaler Boltona je kapiten ovog tima i jedan od najboljih igrača, a napadači Kim Šin vok i Li Ken Ho su dokazani strelci za korejski nacionalni tim.
 
SASTAV
Jung (Suvon), Č. Kim (Kašiva), Jun (KPR), Kvak (Al hilal), J. Kim (Guangžu), Hvang (Sanfreće), B. Kim (Kardif), Ha (Peking), Son (Leverkuzen), Park (Votford), K. Li (Sangju), J. Li (Ulsan), Ko (Majnc), Han (Kašiva), J. Park (Guangžu), Ki (Sanderlend), Č. Li (Bolton), Š. Kim (Ulsan), D. Ji (Augsburg), Hong (Augsburg), S. Kim (Ulsan), J. Park (Majnc), B. Li (Busan).
 
SELEKTOR
Hong Mjungbo.  
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - World Cup 2014 
21:00h Switzerland - France, Total goals / Both Teams to Score
Tip: Over 2.5 & Yes 
Kvota: 2.50
Bet365
 
Večeras se na stadionu Itaipava Arena Fonte Nova u Salvadoru sastaju nogometaši Švicarske i Francuske u okviru 2. kola grupe E. Nakon prvog kola imamo situaciju da ove dvije ekipe imaju po 3 boda dok Honduras i Ekvador imaju po 0 bodova. U prvom kolu Švicarska je preokretom došla do pobjede 2-1 protiv Ekvadora, golom Seferovića u zadnjim sekundama meča, dok je Francuska uz pomoć penala i igrača više slavila sa 3-0 protiv Hondurasa. Ovo je sedmi međusobni duel i do sada imamo 2 pobjede Francuske, 1 pobjeda Švicarske i 3 remija. Zadnji duel je bio na SP 2006 u Njemačkoj kada je bilo 0-0. Međutim, danas su obje ekipe u odličnoj formi i Francuzi važe za favorita iz sjene na ovom SP, dok su Švicarci odlično odigrali kvalifikacije. 
 
Francuska je na svom 14 Svjetskom prvenstvu i do sada imaju jednu titulu prvaka iz 1998 godine a dva puta su bili prvaci Europe. Podigli su formu u zadnjih godinu dana i u zadnjih 12 mečeva imaju samo jedan poraz od Ukrajine sa 0-2, a upisali su i 8 pobjeda.  Usporedbe radi, u zadnjih 12 mečeva imaju gol razliku od čak 34-5. vjerujem da će i večeras ići na pobjedu i očekujem od njih 2-3 gola večeras. Sa druge strane imamo selekciju Švicarske u kojoj imamo dosta igrača sa Balkana. Kroz kvalifikacjie us prošli bez poraza uz 7 pobjeda i 3 remija. Igraju u odličnoj formi jer u zadnjih 19 mečeva imaju smao jedan poraz (prijateljska utakmica sa Južnom Korejom 1-2). Vjerujem da i oni mogu probiti odbranu Francuske i barem jednom zatresti mrežu Llorisa. Zanimljivo je da su Švicarci dali barem po jedan gol u zadnjih 11 mečeva. Ovo će biti borba za prvo mjesto u grupi E, koje je jako važno jer prvoplasirana ekipa u grupi E će izbjeći Argnetinu u 1/8 finala, tako da motiva neće nedostajati.
 
Švicarska: Benaglio, Lichtsteiner, Senderos, von Bergen, Rodriguez, Inler, Behrami, Shaqiri, G.Xhaka, Stocker, Drmić
 
Francuska: Lloris, Debuchy, Varane, Sakho, Evra, Cabaye, Matuidi, Valbuena, Pogba, Griezmann, Benzema

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - World » World Cup 
00:00h Nigeria - Bosnia & Herzegovina
Tip: 2 
Kvota: 1.925
Pinnacle, 5/10
 
 
a moze i ovo ko ima Soccer ili Meridian  X2 i 0-3 @ 1.77, Soccer
 
Mec iz grupe F na Svetskom prvenstvu u kome se sastaju Nigerija i BIH u drugom kolu.
Nigerija je u prvom kolu igrala sa najslabijom ekipom na SP  Iranom 0-0 u najgorem mecu koji je vidjen dosad na Mundijalu, Iranci su parkirali autobus ispred svog gola ali Nigerijci nisu nista posebno pokazali niti igrali nesto posebno i stvorili neke velike sanse vec je to sve islo stihijski i bez plana.
Iako nisam gledao nijedan njihov prijateljski mec  po rezultatima se vidi da nisu u formi i da onakav rezultat nije slucajan jer su igrali 0-0 sa Meksikom, 2-2 sa slabom Skotskom, 0-0 sa Grckom i izgubili od SAD sa 2-1 a inace gledali smo i Kamerunce sa Hrvatskom gde su ih Hrvati demolirali sa 4-0 i ocito je da Afrikanci osim Obale Slonovace nemaju jakog predstavnika na SP.
Sto se tice komsija oni su igrali sa Argentinom i izgubili sa 2-1 ali su nesrecno dali sami sebi gol i posle toga pokazali dobru igru i bili u vecem delu bolji ali majstorstvo Messija je resilo mec a Ibisevic je pred kraj smanjio rezultat na 2-1, uz malo srece mogli su da uzmu bod ali s obzirom da im je to bio debi i na snagu rivala, dobro su se pokazali.
Igra koja su pokazali podsetila me na ono cuveno SP u Italiji kad smo osvojili peto mesto i ispali od Argentine sa Maradonom na penale, tada u  zajednickoj drzavi pod vodjstvom legendarnog Ivice Osima a Pape Susic me podseca na Osima po nekim svojim potezima a iako ih nisam puno gledao cini mi se da imaju takav spoj ekipe gde ima 3-4 majstora a ostali su odlicni timski igraci koji odradjuju veliki posao za ekipu.
Ibisevic je u prvom mecu dao gol i verovatno ce u ovom mecu dobiti vecu sansu i mozda i poceti mec sto bi bila mnogo opasnija varijanta po rivala nego sa usamljenim Dzekom u napadu koji bi morao proraditi u ovom znacajnom mecu a osim njih tu su i majstori Pjanic i Misimovic koji znaju osim namestanja sansi drugim igracima i sami da postignu gol.
BIH je u pripremnim mecevima izgubila od Egipta sa 2-0, ali su pobedili dva ucesnika SP koji su se pokazali dobro dosad, Obalu Slonovace sa 2-1 golovima Dzeka i Meksiko sa 1-0 Strelac je bio Hajrovic. 
Dakle ocekujem da ce BIH odigrati jos bolji mec nego sa Argentinom jer su se oslobodili treme a kvalitet imaju dok od Nigerije ocekujem da pokusaju opet nesto da mrljave kao u mecu sa Iranom ali odbrana BIH je cvrsta i ne verujem da ce opet napraviti takvu gresku kao u prvom mecu a Nigerijci u svojim redovima nemaju takve igrace koji sami mogu resiti mec.
 
Srecno BIH !!! 
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa A
 
1. Brazil        2 1 1 0 3 : 1 (+2) 4
2. Meksiko 2 1 1 0 1 : 0 (+1) 4
3. Hrvatska 2 1 0 1 5 : 3 (+2) 3
4. Kamerun 2 0 0 2 0 : 5 (-5) 0
 
Zadnje kolo u kome se Hrvatska i Meksiko bore za prolaz dalje a za mec Brazil- Kamerun Fifa je izrazila sumnju u namestanje velikog broja golova ali Fifa je napravila jos jedan presedan promenila je termine meceva A i B grupe da bi Brazil mogao da bira rivala u Osmini finala
 
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa B
 
1. Holandija 2 2 0 0 8 : 3 (+5) 6
2. Čile        2 2 0 0 5 : 1 (+4) 6
3. Australija 2 0 0 2 3 : 6 (-3) 0
4. Španija 2 0 0 2 1 : 7 (-6) 0
 
Holandiji je dovoljan i bod da bude prva i da izbegne Brazil u osmini finala 
a Spanija je u raspadu i ne bi bilo iznenadjenje da ih Australija iznenadi 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa C
 
 
1. Kolumbija 2 2 0 0 5 : 1 (+4) 6
2. Obala Sl 2 1 0 1 3 : 3 (0) 3
3. Japan   2 0 1 1 1 : 2 (-1) 1
4. Grčka        2 0 1 1 0 : 3 (-3) 1
 
Japan - Colombia
Greece - Ivory Coast
 
Kolumbija je obezbedila prvo mesto i moguce da selektor sacuva neke igrace za Osminu finala 
Obala Slonovace i sa bodom prolazi dalje ako Japan ne pobedi ubedljivo 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa D
 
 
1. Kostarika 2 2 0 0 4 : 1 (+3) 6
2. Italija         2 1 0 1 2 : 2 (0) 3
3. Urugvaj 2 1 0 1 3 : 4 (-1) 3
4. Engleska 2 0 0 2 2 : 4 (-2) 0
 
Costarica je senzacija SP pobedili su Italiju i Urugvaj a u trecem mecu igraju sa Engleskom koja je ispala,kvota je opet velika na njih samo je pitanje sa kojim ce sastavom izaci a i Englezi ce verovatno pokusati da bar spasu cast jednom pobedom . 
Italija ima bolju gol razliku od Urugvaja i dovoljan im je bod, hoce li opet da se provuku kao i mnogo puta ranije ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa E
 
 
1. Francuska 2 2 0 0 8 : 2 (+6) 6
2. Ekvador 2 1 0 1 3 : 3 (0) 3
3. Švajcarska 2 1 0 1 4 : 6 (-2) 3
4. Honduras 2 0 0 2 1 : 5 (-4) 0
 
Ecuador - France
Honduras - Switzerland
 
u ovoj grupi 3 ekipe mogu imati po 6 bodova ako Ekvador pobedi Francusku a Svajcarska Honduras.
Francuzi imaju +6 i oni su vec obezbedili prvo mesto, jedino ako bi Svajcarci pobedili sa 7 razlike a oni izgubili moglo bi dopci do promene 
Moguce je da ce Svajcarci pobediti sa 3-4 razlike ako i Ekvadorci pobede a Kvota na Ekvador je odlicna i vredi probati jer Francuzi ce verovatno sacuvati najbitnije igrace  za osminu finala 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...