Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

28.06.2014.

Recommended Posts

Naziv kladionice: SuperSport
 
Vrijeme odigravanja: 22:00
Naziv para: Kolumbija(zžk3,5)-Urugvaj
Tip para: vise
Tečaj: 1.850
 
:nije:    3
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - World Cup 2014 
22:00h Colombia - Uruguay, To Qualify
Tip: Colombia 
Kvota: 1.50
Bet365
 
Večeras se na stadionu Jornalista Mário Filho - Maracanã u Rio de Janeiru sastaju nogometaši Kolumbije i Urugvaja u drugom današnjem meču 1/8 finala na Svjetskom Prvenstvu u Brazilu. Moj tip za ovaj meč je prolaz Kolumbije u 1/4 finale. Razlog je vrlo jednostavan a to je da Kolumbija ima kvalitetniju ekipu, bolju podršku navijača, bolju formu i atmosferu u ekipi. Znamo kakva atmosfera vlada u sastavu Urugvaja koji se dosta žalio na kaznu FIFA-e za Luisa Suareza, kojeg nećemo večeras gledati u sastavu Urugvaja. 
 
Kolumbija igra zaista odlično u zadnjim mečevima, pa je dobru formu prenijela i na samo SP. Prije početka SP imali su niz od 7 mečeva bez poraza, a na samom početku SP su deklasirali Grčku sa 3-0, slijede pobjede nad Obalom Slonovače 2-1 i Japanom 4-1. Tako su kao pobjednici grupe C, dobili za protivnika rivala iz Južne Amerike - Urugvaj, koji pamtimo po dvijema titulama prvaka Svijeta i po igrama sa zadnjeg SP na kojem su bili četvrti. Međutim na ovom SP su počeli jako loše, sa porazom od Kosta Rike sa 1-3, slijedi sjajajn meč Suareza sa Engleskom kada daje dva gola i kad Urugvaj slavi sa 2-1 i u posljednjem meču su pobjedili Italiju sa 1-0 golom Godina. Baš u meču sa Italijom se desio najveći šok na SP kada je Suarez ujeo Chiellinija i tako zaradio suspenziju sa nogometnih terena. To će svakako biti veliki hendikep za Urugvaj koji se nakon tog meča više bavio sa ovim slučajem nego sa pripremama za 1/8 finala. 
 
Što se tiče međusobnih duela, u posljednjim kvalifikacijama za SP su slavile domaće ekipe. Tako je Kolumbija na svom terenu slavila sa 4-0 dok je Urugvaj kod kuće dobio sa 2-0. Kolumbija je kvalifikacije završila na drugom mjestu dok je Urugvaj bio peti i morao je u dodatni baraž sa Jordanom. 
 
Vjerujem da je Kolumbija spremnija za ovaj meč, imaju bolju formu, imaće veću podršku na stadionu Maracana i imaju bolji igrački kadar. Urugvaj je oslabljen za svoju prvu zvijezdu ekipe Suareza i pitanje je koliko vremešni Forlan može ponuditi večeras u napadu (odigrao je samo 60 minuta protiv Kostarike). Doduše i Kolumbija je na SP došla bez svog aduta - napadača Falcao-a koji je bio i najbolji strijelac kvalifikacija za Kolumbiju.
 
Kolumbija: Ospina, Zuniga, Zapata, Yepes, Armero, Sanchez, Aguilar, Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo, Martinez
 
Urugvaj: Muslera, Caceres, Gimenez, Godin, A. Pereira, Gonzalez, Arevalo Rios, Rodriguez, Lodeiro, Forlan, Cavani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...