Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

16.11.2014.

Recommended Posts

Nogomet - UEFA EURO 2016 Qualifier 

20:45 Israel - Bosnia and Herzegovina

Tip: 1 

Kvota: 2.80

William Hill

 

U okviru 4. kola grupe B kvalifikacija za UEFA EURO 2016 sastaju se nogometaši Izraela i Bosne i Hercegovine na stadionu Sammy Ofer u Haifi. Moj tip je pobjeda domaćina na svom novom stadionu koji ima kapacitet 30820 ljudi i rasprodat je za ovaj meč jer Izrael odavno nije igrao u Haifi. Razlog što igram na pobjedu domaćina je i veoma loš i oslabljen sastav BIH koji će otići u Izrael.

 

Izrael je samo jednom bio na SP 1970 godine, ali ovaj put su im porasle ambicije jer je promjenjen broj timova koji ide direktno na EP, pa su im i ambicije veće. Ove kvalifikcije su otvorili sa otkazivanjem meča sa Belgijom u 1. kolu zbog loše sigurnosne situacije u Izraelu, zatim su savladali Kipar u gostima sa 2-1 i Andoru u gostima sa 4-1. Ako tome dodamo pobjedu u zadnjem prijateljskom susretu sa Hondurasom 4-2 dođemo do forme od tri vezane pobjede i sada im na domaći teren dolazi glavni rival za 2 mjesto - Bosna i Hercegovina. BIH je u Izrael otputovala dosta oslabljena jer zbog poreda u sastavu neće biti dosta ključnih igrača i prvih zvijezda tima poput: Edina Džeke, Vedada Ibiševića (BIH će igrati bez ijednog napadača!!!), zatim neće igrati Vršajević, Sušić, te Sead Kolašinac iz Schalke 04, a povrijeđen je i prvi golman Asmir Begović i njegov nastup je pod velikim upitnikom. Selektor Sušić je i ovaj put poslao poziv kapitenu reprezentacije BIH koja je igrala na SP 2014 - Emiru Spahiću ali je još upitno da li će on igrati jer nije igrao ni meč sa Belgijom. Ognjen Vranješ od utakmice sa Iranom ne zna za nastup u profesionalnom fudbalu, a posljednju klupsku utakmicu odigrao je u maju. Mensur Mujdža nije standardan u redovima Freiburga, baš kao ni Sanjin Prcić u Rennesu. Klupu Evertona grije Muhamed Bešić, baš kao i Izet Hajrović u Werdera iz Bremena.  

 

BIH je ove kvalifikacije otvorila sa domaćim porazom od Kipra 1-2, zatim su remizirali sa Welsom 0-0 u gostima i remi kod kuće sa Belgijom 1-1. Trenutno je Wels prvi u grupi sa 7 bodova, slijedi Izrael sa 6 uz meč manje, Belgija je treća sa 4 boda i meč manje, Kipar je četvrti sa 3 boda, peta je BIH sa 2 boda i posljednja Andora bez bodova. Već su se ove dvije ekipe sastajale u kvalifikacijama za SP 2002 kada je Izrael kod kuće slavio sa 3-1 a 0-0 je bilo u BIH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...