Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

16.11.2014.

Recommended Posts

Nogomet - UEFA EURO 2016 Qualifier 

20:45 Israel - Bosnia and Herzegovina

Tip: 1 

Kvota: 2.80

William Hill

 

U okviru 4. kola grupe B kvalifikacija za UEFA EURO 2016 sastaju se nogometaši Izraela i Bosne i Hercegovine na stadionu Sammy Ofer u Haifi. Moj tip je pobjeda domaćina na svom novom stadionu koji ima kapacitet 30820 ljudi i rasprodat je za ovaj meč jer Izrael odavno nije igrao u Haifi. Razlog što igram na pobjedu domaćina je i veoma loš i oslabljen sastav BIH koji će otići u Izrael.

 

Izrael je samo jednom bio na SP 1970 godine, ali ovaj put su im porasle ambicije jer je promjenjen broj timova koji ide direktno na EP, pa su im i ambicije veće. Ove kvalifikcije su otvorili sa otkazivanjem meča sa Belgijom u 1. kolu zbog loše sigurnosne situacije u Izraelu, zatim su savladali Kipar u gostima sa 2-1 i Andoru u gostima sa 4-1. Ako tome dodamo pobjedu u zadnjem prijateljskom susretu sa Hondurasom 4-2 dođemo do forme od tri vezane pobjede i sada im na domaći teren dolazi glavni rival za 2 mjesto - Bosna i Hercegovina. BIH je u Izrael otputovala dosta oslabljena jer zbog poreda u sastavu neće biti dosta ključnih igrača i prvih zvijezda tima poput: Edina Džeke, Vedada Ibiševića (BIH će igrati bez ijednog napadača!!!), zatim neće igrati Vršajević, Sušić, te Sead Kolašinac iz Schalke 04, a povrijeđen je i prvi golman Asmir Begović i njegov nastup je pod velikim upitnikom. Selektor Sušić je i ovaj put poslao poziv kapitenu reprezentacije BIH koja je igrala na SP 2014 - Emiru Spahiću ali je još upitno da li će on igrati jer nije igrao ni meč sa Belgijom. Ognjen Vranješ od utakmice sa Iranom ne zna za nastup u profesionalnom fudbalu, a posljednju klupsku utakmicu odigrao je u maju. Mensur Mujdža nije standardan u redovima Freiburga, baš kao ni Sanjin Prcić u Rennesu. Klupu Evertona grije Muhamed Bešić, baš kao i Izet Hajrović u Werdera iz Bremena.  

 

BIH je ove kvalifikacije otvorila sa domaćim porazom od Kipra 1-2, zatim su remizirali sa Welsom 0-0 u gostima i remi kod kuće sa Belgijom 1-1. Trenutno je Wels prvi u grupi sa 7 bodova, slijedi Izrael sa 6 uz meč manje, Belgija je treća sa 4 boda i meč manje, Kipar je četvrti sa 3 boda, peta je BIH sa 2 boda i posljednja Andora bez bodova. Već su se ove dvije ekipe sastajale u kvalifikacijama za SP 2002 kada je Izrael kod kuće slavio sa 3-1 a 0-0 je bilo u BIH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×