Jump to content
Sign in to follow this  
Barcelona

Nedelja, 15.04.2007.

Recommended Posts

Nedelja, 15.04.2007. Ljubljana

 

16:30 Madjarska - Litva 1 @1.80 Hrvatska Lutrija

 

U Ljubljani se odigravaju mecevi Grupe B u okviru 1. Divizije Svetskog prvenstva u hokeju. Pored Madjarske i Litvanije, u ovoj grupi igrace jos i Japan, Velika Britanija, Rumunija i domacin, a ujedno i najjaca reprezentacija - Slovenija.

 

U 1. kolu se sastaju Madjarska - Litva, dve reprezentacije koje, svaka iz svog ugla, merka plasman medju najbolje reprezentacije sveta. Ipak, iako su Litvanci na Evropskom prvenstvu odigrali sjajno, treba imati u vidu da se ono odvijalo u Estoniji i samim tim su imali odredjenu prednost. To, naravno, ne umanjuje njihovu vrednost, jer igrali su u finalu u kome su porazeni od Austrije.

Na ovom Svetskom prvenstvu, reprezentaciju Litvanije vodi ruski trener Medvedev, a tim je sastavljen uglavnom od igraca iz baltickih liga, te iz Danske i Velike Britanije. Na ovom prvenstvu su, za razliku od evropskog, znacajno oslabljeni jer u sastavu nemaju Dainiusa Zubrusa, s obzirom da je morao ostati sa svojom ekipom Buffalo Sabres, s kojom igra play-off NHL. To je veliki handicap za ovu reprezentaciju, a iako imaju nekoliko iskusnijih igraca, na ovom prvenstvu imaju najmladji sastav.

 

Madjarska ima velike ambicije na ovom prvenstvu. Cilj je jasan - plasman medju najbolje reprezentacije Sveta. U ovoj grupi, ipak, nisu najbolji jer primat pripada odlicnoj selekciji Slovenije, ali su po snazi odmah iza njih, tako da je ovako visoka kvota u ovom mecu pogresna procena kladionica. Imaju odlicnog selektora, Kanadjanina Pata Cortinu, koji je selektovao reprezentaciju od proverenih igraca sa iskustvom iz jakih evropskih liga. Pre dva meseca su na EIH Chalengeru u Poljskoj pobedili Hrvatsku (2:1), koja doduse igra u rangu nize, ali su Madjari na tom mecu bili desetkovani - bez igraca Albe, Ocskay, Ondrejcik, Kangyal i Palkovics, zatim bez Selli-a iz Skalice, Sz

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:30 5,5/ Dallas - Vancouver tip 1

 

Susret osmin finala dviju tvrdih momčadi u Nhl lizi, prvi susret je završio neudlučeno i tek nakon podu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...